Tiramisu topları Ekleyen: Zeynep T. | eklenme tarihi: 21 Eki 2014

Malzemeler

1,5 paket kedidili bisküvi
<br>2 tatlı kaşığı granül kahve (tiramisuda kahve tadını seviyorsanız daha fazla da koyabilirsiniz.)
<br>1/3 çay bardağı sıcak su
<br>1 paket labneli peyniri
<br>1 paket vanilya
<br>2 kaşık pudra şekeri
<br>2-3 kaşık kakao

Yapılışı

Diyelim ki misafiriniz geldi ve farklı birşey yapmak istiyorsunuz. Tiramisu'ya ne dersiniz. Bence gayet güzel olur ama tadı neredeyse tiramisuya benzeyen bu tiramisu topları da başka bir alternatif :) Değerlendirin mutlaka...
<br>
<br>Granül kahve ve sıcak suyu karıştırıyoruz isterseniz biraz şeker katabilirsiniz. Ben acı sevdiğimden suya kahveyi çok katıyorum ve şekerini de acılığını bozmayacak ama kıracak şekilde ayarlıyorum.
<br>
<br>Önce kedi dili bisküvilerinizi (aslında bebe bisküvisi de olabilir ama ben kedi dili ile denedim) rondodan geçirip un haline getiriyoruz. Suda erittiğimiz granül kahveyi (ben nescafe klasik kullanıyorum bunun için) bisküvilerin içine döküp malzemeyi birbirine yediriyor ve sonra buzdolabına koyuyoruz.
<br>
<br>Pudra şekeri, vanilya ve labne peyniri mikserle çırpıp krema yapıyoruz. Buzdolabındaki harcımızla kremamızı karıştırıp yoğuruyoruz. Daha sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yapıyor ve sonra da her tarafını kakaoya buluyoruz. Malzemeleri erimemesi için servis edene kadar buzdolabında bekletmeniz iyi olur. Üstlerine de şöyle şık kürdanlardan birer tane takar ve servis için şık bir tepsiye yerleştirirsek tiramisu toplarımız misafirlerimiz için artık tamamen hazır olmuş olur. .