Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Google'ın Clips kamerası, özel olarak hazırlanmış AI çipi ile güçlendiriliyor

Gönderen: Admin, 08-10-2017
  • 795 görüntü
  • 0 yorum

Google'ın Clips kamerası, özel olarak hazırlanmış AI çipi ile güçlendiriliyor

 

Google'ın Clips kamerası biraz ürkütücü olabilir, ancak aynı zamanda doğru kullanıcı için oldukça kullanışlı görünüyor; çocuğunuzun ve evcil hayvanınızın en iyi resimlerini otomatik olarak çekebilmek için makine öğrenimini dağıtma. Ancak bu işlevselliğin anahtarı sadece Google'ın AI kahramanlığı değil, ayrıca Intel'e ait çips üreticisi Movidius tarafından özel bir işlemci gerektiriyor.

 

Söz konusu çip, Movidius'un "görsel işleme birimi" veya VPU olarak tanımladığı Myriad 2'dir. Myriad 2, nesne tanıma gibi makine görme görevlerini yerine getirmek için özel olarak üretilmiş bir işlemcidir ve Movidius, "endüstrinin ilk vizyonu" iddia etmektedir. "Daha önce Google'ın Project Tango cihazlarının yanı sıra DJI'nın özerk dronlarında da gösterildi ve on-board görme işlemlerini daha verimli hale getirmeye yardımcı oluyor.

 

© The Verge tarafından sağlanmıştır
Google uzun süredir Movidius'un cipsleri ile ilgileniyor. Projenin Tango'yu güçlendirmek için VPU'larını kullanmasının yanı sıra, arama devi, görüntü tanımanın akıllı telefonlar gibi cihazlarda nasıl işlediğini geliştirmek için geçen yıl Movidius ile ortaklık kurmaya başlamıştı. Clips fotoğraf makinesinin piyasaya sürülmesiyle bu işbirliklerinin sağladığı fayda çeşitlerine mükemmel bir örnek veriyoruz.

 

Klipler, görüntüleri tanıdık yüzler için taramak için bulutla bağlantıya güvenmek yerine cihazdaki tüm AI işlemelerini yapıyor. Bu, kullanıcı gizliliği için iyi bir seçenektir (aktarım sırasında şaşkınlığa yol açan veri şansı yoktur), aynı zamanda cihazın pil ömrünü de artırır (çünkü İnternet bağlantısı her zaman korunması gerekmez). Bu avantajlar, Movidius'un VPU gibi özel bir çipi kullanmanın doğrudan sonucudur.
Gittikçe daha fazla sayıda şirket, cihazdaki AI'yı iyileştirmek için bu şekilde teknoloji geliştiriyor. Sadece geçen ay Apple, özel "yapay sinir motoru" işlemcileri ile yeni iPhone'lar çıkardı ve Huawei, yakın tarihli Kirin 970 yongasetiyle benzer özelliklerini sergiledi. Cihazdaki AI, geleceğidir ve uzmanlaşmış silisyum bunu sunmaya yardımcı oluyor.

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.