Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Depremin Çazesizliğini Yaşayan İnekler - Yeni Zelanda

Gönderen: Admin, 15-11-2016
  • 1.082 görüntü
  • 1 yorum

Depremin Çazesizliğini Yaşayan İnekler - Yeni Zelanda

Önerilen Yorumlar

Yorum

  • Admin

Yeni Zelanda’daki deprem sonrası mahsur kalan ineklere ne oldu?

 

Yeni Zelanda'yı vuran 7.8'lik depremin ardından meydana gelen toprak kayması sonucu, üç ineğin otladıkları çayırda mahsur kaldıkları haldeki görüntüleri dünya basınında yer bulmuştu. Merak edilen soru ise, üç ineğe ne olduğuydu... İneklerin kurtarıldıkları ifade edildi.

 

Yeni Zelanda’daki deprem sonrası mahsur kalan ineklere ne oldu?

 

Yeni Zelanda’da pazar günü gerçekleşen 7.8 büyüklüğündeki depremde iki kişi hayatını kaybetmişti. Ülke tsunami paniği de yaşamıştı. Deprem sonrası helikopter kamerasına takılan bir görüntü tüm dünyada hızla yayıldı. O görüntüde otladıkları çayırda mahsur kalan üç inek vardı. Çayır tamamen çökse de ineklerin bulunduğu bölgeye bir şey olmamıştı.

İLGİLİ HABERYeni Zelanda'daki büyük depremden sonra ulaşılamayan bölgeler var

Yeni Zelanda’daki büyük depremden sonra ulaşılamayan bölgeler var

 

Christchurch kentinin 91 kilometre güneyinde meydana gelen depremler tsunamiye de neden olmuştu. Kaikoura kasabası yakınlarındaki bir artçı deprem ise fotoğraftaki ineklerin çayır adacığında mahsur kalmasına yol açtı.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Yeni Zelanda’nın Newshub televizyon kanalı tarafından görüntülenen ineklerden dün iyi haber geldi. İneklerin etrafının kazılarak kurtarıldıkları belirtildi.

 

İneklerin sahibi, hayvanları çevredekilerin yardımıyla kurtardıklarını, zeminin çökmesinden korktukları için müdahalenin geciktiğini ifade etti. Söz konusu çiftçi, depremin ardından yaşanan toprak kayması nedeniyle birçok ineğinin öldüğünü sözlerine ekledi.

Çiftçi, ineklerin suya ihtiyaç duyduğunu, depremden dolayı çok stres yaşadıklarını, bir ya da iki tanesinin buzağılarını kaybetmiş olabileceğini aktardı.

Yoruma sekme


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.