Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bugatti - Chiron 1500 Beygirlik Yeni Süperstar

Gönderen: Admin, 01-03-2016
  • 2.832 görüntü
  • 12 yorum

Bugatti - Chiron 1500 Beygirlik Yeni Süperstar

Önerilen Yorumlar

Yorum



  • Admin

Bugatti Chiron en iyisi yüksek performanslı aşırılıktır.

 

Birçok ırk makinesinden daha hızlı 1479 beygirli bir canavar ve 261 mil ile sınırlı. Ancak etkileyici büyük rakamlardan fazlası, bu süper arabanın tüm bu gücü ve hızı yönetmesini sağlayan akıllı mühendisliktir. Bugatti test pilotu ve Le Mans şampiyonu Andy Wallace ile birlikte yaklaşık 3 milyon dolarlık bir makine ile birkaç saat geçirdikten sonra, arabayla ve "supercar" ın gerçek anlamıyla öğrendiğim şey şu oldu.

 

 

Süper arabalar çiğ ve hayvansal yönelimlidir. Sürüş deneyimi, yüksek sesle, kaba ve herhangi bir hız veya yol koşulunda sabit odaklanmayı gerektirir. Etkileyici, evet, ama lüks değil.

Bugatti Chiron, bu beklentiye meydan okur. Bu korkunç bir supercar değil. Yasal yol hızlarında Chiron'daki engebeli yollarda sürüş yapabilirsiniz; bu sürüşler, yumuşak deride ortalama bir Porsche 911'e eşit sürüş kalitesi ile birlikte yapılır. Bugatti, sizi daha iyi kullanmanıza yardımcı olmak istiyor. Her sistem, sizi yine de heyecanlandırırken, sizi güvende, kontrol altında tutmak ve yolda tutmak için tasarlanmıştır.

Bu, dünyanın 1500 hp hengünkü sürücüsü olabilir.

 

Bu araba çok metal

Modern plastik metal görünümünü ve hissini çoğaltmaya yaklaşmıştır, ancak gerçek şey kadar tatmin edici değildir. Tabii ki, tam metal üzerinde çalışmak daha fazla para demek. Ama bu bir Bugatti, bu nedenle eğer bir malzeme metal gibi görünüyorsa, kesinlikle öyledir. Bu, milyonlarca dolarlık bir arabadan beklediğiniz zenginliği ve özgünlüğü ekler. Örneğin kuyruk lambası çerçevesi, 200kg'lık bir alüminyum bloğundan öğütülmüş sağlam bir metal parçasıdır.

Arka lamba kümesi, bu vahşi makinenin arkasında tam genişlikte uzanan tek bir LED bandıyla minimalist mükemmeliyettir. Aracın arkadan görünüşünü bir süper kahramanın kullanacağı bir şey gibi görür.

 

Tam Gaz İvme Zevk ve Ağrı mi

Hiper arabalar hepsi çok hızlı. Sonuçta, bu cazibenin büyük bir parçası. Ancak bu arabanın vücudunuza ürettiği kuvvetler sizin hissedeceğiniz hiçbir şeyden farklıdır.

Chiron koltuğuna itme şekli sanki iç organlarınızın her biri aşırı torkla krep gibi yassılaşıyor gibi geliyor. Çok acımasız, biraz mide bulandırıcı hissetmenize neden olabilir. Ama hey, ayrıca son derece heyecan verici ve tamamen bağımlılık yapıcı.

Wallace, bu hissin muhtemelen 2.000 dev / dak'da sallanan ve 6.000 dev / dak'a kadar olan yolda kalma 1180 lb-ft torktan geldiğini söylüyor. Acımasız, havacılık seviyesinde ivme ve çok fazla çaba harcamadan başarılmıştır. Bugatti otomobilin 6.5 saniyede 124 mph hızla çarpacağını ve 200 mph'ın yalnızca 16 saniyede sürdüğünü belirtti.

Yoruma sekme
  • Admin

Elektronik Sistemler kahramanca

Bugatti inanılmaz beygir gücünü ve tork yüklerini kullanmak için 7 vitesli çift kavramalı bir dişli kutusu ve bir dört tekerlekten çekiş sistemi kullanıyor. Ancak Chiron, bu Michelins'in kavrama seviyelerini aşmak için her ikisine de sahip. Dolayısıyla sahnelerin arkasında çalışmak çekiş, kararlılık ve motor kontrol sistemlerinin göze batmayan olmasıdır. Onların Chiron'a saldığını asla hissetmezsiniz.

Bu sistemler supercars için yeni değil, ama deneyimini mahvederek Chiron'ı yönetmek için hepsinin çalıştığı hız etkileyicidir. Chiron'un gazını, dalgalı darbelere sahip ıslak bir yol üzerinde durdukça dövttük. En az yardım sağlayan (ve hatta arabayı bir yere sürüklemenizi sağlayan) otomobilin "Taşıma" modunda bile, Chiron kuru bir yolda olduğu kadar sert çekti.

Daha da önemlisi, şasi dışarı çıkmadı, tamamen iyi huylu ve kolay kontrol edildi. Sürüş deneyiminin neredeyse her yönünü Chiron'ın sürekli olarak izlemesi, her zaman sırtınızı etkiliyor demektir. Wallace bize söyledi gibi, bu sistemler özellikle karmaşık düzeltmeler konusunda yeterli. Dolayısıyla, çok fazla direksiyon ve gaz kelebeği getirerek bir hata yaparsanız ve daha sonra başka bir hata ile birleştirirseniz, Bugatti'nin sistemleri gizlemenizi nasıl kurtaracağınızı bulur. Aracınızın değiştirme maliyeti, ortalama ABD evinin fiyatının on katına eşit olduğunda bu iyi bir şey.

Yoruma sekme
  • Admin

Başka her şeyden farklı bir ses sistemi

En yüksek performanslı versiyonları olan Ferraris, Lamborghinis ve Porsches, motorlarından sarhoş edici bir biçimde yüksek perdeli çığlık üretiyor. Yarış arabası fantezisi gibi görünüyorlar. Ancak Bugatti'nin dev 8 litrelik, dörtlü turbo şarjlı on altı silindirli motor farklı bir ses türü oluşturuyor. Çığlık yok - köreliyor.

Makro motordan düşük devirlerde düşük, yüksek ve tehditkar bir homurtu oluşur. Kaputun altındaki muazzam motorun çevresindeki herkese duyurulur. Gaza inin ve dört turbos harika bir hava üfleme nöbeti üretir. Dev motorların ve turboların senfoni işe yaramazsa, Chiron hepsini ustaca oynar.

Yoruma sekme
  • Admin

Bugatti, Süspansiyon Burçları Terletti

Süspansiyon burçları tipik olarak bir metal kovana sarılmış kauçuk veya poliüretanın bir parçasıdır ve bu kovanın durometresi bir orandır. Bu nedenle otomobil üreticileri, daha keskin bir kullanım istiyorlarsa, genellikle sürüş konforundan ve sessizlikten ödün vermek zorundalar.

Bugatti'nin yeni patentli süspansiyon burçları iki farklı kauçuk bileşiği ve üç farklı katmana sahiptir. Bugatti, bu tasarımın dikey, yatay ve uzunlamasına yönde farklı sertlik seviyeleri sağladığını söylüyor. Bugatti mühendis Martin Grobowski, hassas kullanım ve en iyi akustik performansa dönüştüğünü söylüyor.

Yoruma sekme
  • Admin

Turboşarjlayıcılar için özel bir kanat

Bugatti, devasa beygir gücü ve ölü düz tork platosunu dört turboşarjer tarafından üretilen destekle ödüllendirecek. Dört turbosun tamamı aynı model (solda) ve Bugatti'nin önceki supercarı olan Veyron'dan (sağda) yaklaşık yüzde 68 daha büyük.

3.800 rpm'nin altındaki tüm motorların egzoz gazı, ilk turbo çiftini döndürmek için kullanılır. Motor bu noktayı aştığında, özel bir kapak egzoz yükünü paylaşmak için iki turbo daha açıyor. Bugatti, aşırı ısıya direnmek, serbestçe hareket etmek ve uygun bir mühür oluşturmak için kanadı özel bir malzemeden yapılması gerektiğini söylüyor. Konvansiyonel çelik işi yapmazdı, bu nedenle, 2300 derecenin üzerinde bir erime noktasına sahip bir metal olan Inconel 713 olarak adlandırılan özel bir nikel-krom alaşımı kullandı.

Fren Sistemi Kütleli ve Oldukça Sofistike

İki tonluk süper otomobilin saat 261 mil hızından yavaşlaması için, Bugatti, işkenceyle uğraşan frenlere ihtiyaç duydu. Karbon seramik önü Chiron ölçüsü 16.5 inç çapında frenler ve inanılmaz miktarda ısı dağıtması gerekir. Bu nedenle, ön far kümesinin solunda yalnızca bir ana fren hava girişi değil, bu disklere serin havayı besleyen iki ikincil birim yoktur.

Ayrıca Bugatti'nin ısı yayması ve bu ısıyı tekerlek açıklıklarından yönlendirmesi için çok özel ısı koruması (fren diskinin arkasında görülebilir) vardır. 8 pistonlu AP Racing kaliperlerinin kendileri asimetrik-gereksiz malzeme esasen onları hafif ve sert olabilmesi için oyulmuştur.

Karbon Fiber Örüntüleri Hizalamalı

Chiron, İtalyan üreticisi Dallara tarafından geliştirilen bir karbon fiber şasi kullanıyor - Indycar için şasiyi oluşturan aynı şirket. Fakat Chiron'daki çoğu şey gibi, bu paneller tipik değildir.

Bugatti, karbon katmanları arasına sıkışmış özel bir kumaş kullanıyor ve bu da sertliği sürdürebiliyor ve kilo atıyor. Bugatti, bu panellerdeki boya yerine net bir kat seçeneği sunduğundan, karbon fiberin görünümü mükemmel olmalı. Bu nedenle karoser araca monte edildiğinde, bir panelin karbon fiber desenleri bitişik panel ile hizalanmalıdır. Ahşap panellerin üst sınıf mobilya imalatında eşleştirilmesine benzemektedir, bu nedenle tane desenleri birbirine yansıyor.

Bir Hız Anahtarı 261 MPH'yi açar

Bugatti Chiron saat 237 mil hızla tepesinde. Aslında kapı altı üzerindeki bir yuvaya bir "üst hız" anahtarı takarak başka bir 24 mil daha erişebilirsiniz. Ama Chiron Vmax'ı kullanmana izin vermeden Chiron bir güvenlik taraması yapar.

Sistemler, motor arıza kodlarını kontrol eder ve hiçbiri bulunmazsa, araba indirilir - aracın diğer modlarından daha fazla alçalır. Chiron, aracın burnunun altındaki difüzör kanatlarının yanısıra arka kanadın açısını silmeye başladı. Bu noktada, gösterge kümesinde "Top Speed" yazısı görürsünüz.

Direksiyon kilidinin dörtte birini aşarsanız veya üst hız çalışması sırasında ABS veya denge kontrol sistemlerini tetiklerseniz, Bugatti otomobilin normal hız modunu geri getirir. Chiron tekrar tamamen durdurulduğunda tekrar üst devrede çalışabilirsiniz. Wallace 261 mil hızla arabanın düz ok olduğunu söylüyor. Ancak arabanın profesyonel bir yarış şampiyonu olan Wallace bile istikrarlı bir şekilde arabanın her on saniyede bir mil ötesinde ilerlediğinin farkındadır.

Yoruma sekme
  • Admin

Dijital Cihazlar Soğuk Eşyaları Kaydedin

Bugatti övünmeyi kolaylaştırır. Sürücü ve yolcu Bugatti'yi birbirinden ayıran karbon fiber omurga (aracın karbon şasisinin bir parçasıdır), dört yüksek çözünürlüklü dijital aleti büyük bir alüminyum dilimine gömülür. Göstergeler, turbo basıncı, yağ, su sıcaklığı ve ne kadar yakıt kaldığını biliyor. Fakat, arabanın gördüğü maksimum beygir gücü, hız, dev / dak ve g kuvvetlerini kaydetmek için sıfırlanabilir ve yeniden konfigüre edilebilirler. En iyi çalıştırmamızda 1.300 bg üzerinde çalışmayı başardık. En yüksek hız? Diyelim ki rekor için, bildirilen tüm limitlere uyduğumuzu diyelim.

Yüksek Çözünürlüklü Ekran, Lastik Basıncını Tahmin ediyor

Bugatti, VW Group'un kendi Passat salonu gibi çoğu otomobilin 125 dpi civarında görüntüler kullandığını belirtti. Chiron'daki yüksek çözünürlüklü TFT ekranlar bir iPhone 6 seviyesiyle ilgili olarak 300 dpi'dir ve bu ekranlar derin bilgi rezervlerini gösterebilir. Bugatti yaklaşık 1,500 sayfa civarında diyor. Bununla birlikte, mühendisler ekranları akıllıca yapılandırdıklarından, Chiron'ın sürülmesi ne kadar hızlı olursa, sürücünün odaklanmasını sağlamak için daha az bilgi kullanılabilir hale gelir.

Özellikle lastik bilgi ekranı gibi. Sadece size basınç değil, aynı zamanda lastik sıcaklığı ve mevcut sürüş tarzı göz önüne alındığında "beklenen" lastik basıncını da gösterir. Wallace, bir kez bu lastikler kuru döşeme üzerinde yaklaşık 75 dereceye ulaştığında, tam gaz atışı için gerekli kavramayı sağlamaya hazır olduklarını söylüyor.

Yüksek Hız Testi için Kullanılan LED Farlar

Üreticiler prototiplerini test edince, testlerin çoğunluğu, özellikle yüksek hızlı testler, gün boyunca yapılır. Ancak Chiron'un dört adet 90mm kompakt projektör LED lambası bulunduğu için Bugatti, test oturumlarını geceye yayabildi. Bugatti, şimdiye kadar üretime hazır bir otomobilin en uygun olanı olduklarını söylüyor.

Katı mercekler, her taraf için ayrı bir denetleyiciyle hassas parlatılmış alüminyum braketlere yerleştirilir. Bu lambalar, bugatti'yi 250 metreye kadar karanlıkta test edebilen parlak test cihazlarıdır. Etkileyici ve korkutucu.

Ayarlanabilir Arka Kanat Beş Pozisyona Sahip

Chiron, herhangi bir hız veya koşul için doğru miktarda downforce veya eksikliği yaratmak için aktif aerodinamik kullanır. Yeni arka kanat Veyron'dan% 39 daha geniş ve hidrolik koçların yardımıyla tutumunu değiştirebilir.

Kanat tamamen çekildiğinde -10 derecelik bir açıda oturur. En Hızlı modda, kanat sadece 3 derecelik bir açıda oturuyor. "Otoban" modunda açısı 10 dereceye, "taşıma modu" ise 14 dereceye kadar çıkıyor. "Hava fren" adı verilen son modda, büyük kanat 49 derece maksimum açıda. Wallace, hava fren modunda arka kanat da dahil olmak üzere Chiron fren sisteminin, 2 g frenleme kuvvetinin maksimumunu veya klasik bir arabada hissedeceğiniz gücün iki katını ürettiğini söylüyor.

Sınırsız En Yüksek Hıza 300 Mph'a Kadar Vurabilir mi?

Bugatti, 2018 yılına kadar gerçek bir üst hız çalışmasına kalkışmayacağını söylüyor. Wallace, Chiron'un 261 mil hızıyla sınırlı bir hıza ulaştıracağını ima etti. Yani, daha 39 mil kaldı mı? Hızın düşük olduğunu söylüyor çünkü bu seviyedeki kuvvetler harap ediyor.

261 mil / saat bile bile tekerlek ve lastik aşırı kuvvetlere dayanmak zorundadır. Her bir tekerleğin vana kapağı 2,5 gram ağırlığa ancak 261 mil / saatte 16 kiloya denk geliyor. Hız daha da arttıkça yükler katlanarak artar. Wallace, şu anda 300 mil / saat hızında g-yüklemesine dayanabilen hiçbir lastik olmadığını söylüyor; ancak Michelin mühendisleri 280 mil / saat kuzeydeki mevcut üretim lastiği ile en üst düzeyde bir hızla iniş yapacaklarını söylüyor. Belki de bu arabanın gelecekteki bir versiyonu, bu sihirli 300 mil kilometre taşı vurmak için tasarlanmış olacak.

Yoruma sekme
  • Admin

Bugatti 0-400km-0 rekorunu kaybetti

Fransız Bugatti’nin hiper otomobilinin 41.96 saniyede gerçekleştirdiği işi İsveçli üretici Koenigsegg’in Agera RS modeli 36.44 saniyede tamamlayıp 5.5 saniye

gibi bir fark atmış oldu. Agera RS’in 0’dan 400 km/s sürate ulaşması, Chiron’un ihtiyaç duyduğu 32.6 saniyenin çok altında olan 26.88 saniyede gerçekleşti. Bu rekor denemesi, Danimarka’da bulunan bir uçak pisti üzerinde, Koenigsegg fabrika test pilotu Niklas Lilja tarafından gerçekleştirildi.

1 Ekim tarihinde yapılan denemede GPS ve birçok elektronik bilgi kaydedicisi kullanılırken Agera RS üzerinde yapılan tek değişiklik spoiler açısının değiştirilmesi oldu. Dünya basını haberi Bugatti’nin rekoruna gönderme yaparak ‘0-400-0MG’ (0-400-Aman Allahım) başlıklarıyla verdi

Yoruma sekme



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.