Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Daha Hızlı Wifi'mi İstiyorsunuz? Bunları Deneyebilirsiniz..!

Gönderen: Admin, 27-08-2015
  • 682 görüntü
  • 0 yorum

Daha Hızlı Wi-fi'mı İstiyorsunuz? Daha Hızlı İnternet'mi İsityorsunuz? Bunları Deneyebilirsiniz..!

 

Önemli NOT: Unutmayın Wi-Fi önünde engel yoksa 45 metre mesafeye kadar etkilidir. Duvarlar, metal engeller wi-fi yavaşlatan veya engelleyen etkenlerdir.

  1. Router (Yönlendiricinizi) mutlaka açık bir yere koymanız gerekiyor. (özellikle dolap içlerine, çalışma masası altına veya kapalı yerlere kesinlikle koymayınız). Router (yönlendiriciniz) arkasından baktığınızda en uzağı gördüğünüz yer en iyi yerdir.
  2. Router (Yönlendiriciniz) yüksek bir yere koymalısınız. Eğer router yere yakınsa metal ve duvar gibi engelleri aşamaz. Bir çok router sinyalleri aşağı doğru gönderdiği için anında yere çarpacağı için sinyal gücü çok zayıflayacaktır. Bu nedenle Router (yönlendiricinizi) yüksek bir yere koyunuz.
  3. Router (Yönlendiricinizi) diğer elektronik cihazlardan uzağa koymalısınız. Router'ınızın sinyali diğer elektronik cihazların sinyalleriyle karışmamalı. Örneğin Müzik seti, mikro dalga fırın, Televizyonlar ve bilgisayarlardan v.b. cihazlardan uzak koymalısınız.
  4. Router (yönlendiriciniz) iki anten'e sahipse (ki hemen hemen bütün routerlar iki antene sahiptir) birin dikey diğerini yatay konuma getiriniz. Böyle yaptığınızda sinyalleri iki fakrlı yönde gönderdiğiniz için, diğer cihazların bunu alması daha kolaylaşacaktır. Diğer cihazların konumuna göre en yüksek şansa sahip konumu seçmiş olacaksınız.
  5. Eğer ağınız (router - yönlendiriciniz) iyi çalışmıyorsa, sinyal gücünü ve mesafesini kontrol ediniz. Bunu kontrol etmek için akıllı telefonunuza bir app (uygulama) indirerek uzak mesafelerden test ederek ağınızı tekrar ayarlayabilirsiniz.


İyi şanslar...

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.