Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Anadolu'nun Kayıp Şarkıları : Lost Songs of Anatolia - Nezih Ünen

Gönderen: gloria, 22-07-2012
  • 34.941 görüntü
  • 0 yorum

Anadolu'nun Kayıp Şarkıları : Lost Songs of Anatolia - Nezih Ünen

 

01. Köprü Ortasında

02. Döne'm Zülüflerin Deste Deste

03. Eşrefoğlu Al Haberi

04. Geçti Gönül Baharımız

05. Kalktı Göç Eyledi Avşar Elleri

06. Baba Bugün Dağlar Yeşil Boyandı

07. Kewe Narine / Rebene (Nazlı Keklik / Yazıktır)

08. Beyköylü Ali Bey

09. Pamuk Tarla

10. Gam-ı Aşkınla (Aşkının Üzüntüsünden)

11. Kırtıl Semahı

12. Dulabe (Tezgahım)

13. Sema

14. Kartalların Dansı

15. Derenin Kenarına Yattım

16. Delale Mi Way (Sevdiğim Benim)

 

Bundan 7 yıl önce Nezih Ünen, kurduğu ekiple Anadolu yollarına çıkarken böylesine büyük bir işe kalkıştığını bilemezdi. O anda tek düşündüğü, Anadolu'yu kameralar ve mikrofonlarla dolaşıp, modernize edeceği türküler kaydetmekti. Bu turu tamamladıktan sonra da, ıstanbul'daki stüdyosuna dönüp, eşsiz Anadolu müziklerini modern yaşama kazandırabileceği bir film ve bunun albümünü yapacaktı.

 

2002 yılında başlayan bu yolculukta elde edilen müthiş görüntüler ve müziklerle yapılan uzun çalışmanın sonuçları şok ediciydi. Anadolu'nun binlerce yıldır suskun kalan kültürleri, müzik ve görsellikte yapılan modern uygulamalarla, adeta görkemini bir kere daha dünyaya haykırmak istiyordu!

 

Bunun üzerine Nezih Ünen bu çalışmayı derinleştirmeye karar verip, 2005 yılında daha geniş bir kadroyla tekrar Anadolu yollarına çıkıldı. Bu, daha önce benzeri hiç yapılmamış bir film olacaktı. Senaryoyu bizzat Anadolu yazacak, şarkıları da Anadolu halkı kendi ortamında, provasız söyleyecekti. Sonra da bu şarkılara modern düzenlemeler yapılarak ortaya gerçek yaşamın içinden yaratılmış ilk müzikal film çıkacaktı.

 

Çekimler tamamlandığında Nezih Ünen, bu projeyi şekillendirmeye çalışırken, projenin kendisini şekillendirdiğini söylüyordu. Anadolu'da yaşadıkları ve gördüklerinden o kadar etkilenmişti ki, bu filmi izleyen herkesin yaşadıklarına tanık olmasını istiyordu.

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.