Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

aslan-cimbom

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    9
  • Katılım

  • Son Ziyaret

aslan-cimbom - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

4

İçerik İtibarınız

  1. Ülkücüyüm deyip fasist bir zihniyete sahip olan, ceteci, mafyaci, katil, taseroncu, zihniyeti tanimasaydim yazdiklariniza baliklama atlayip derhal ülkücü olurdum.
  2. Amaclari sadece paylasim olanlar icin ne eksi ne de arti REP önemlidir. Bence cok REP alan le az REP alan arasinda kiyaslama dahi yapilamaz. Ben sahsen REP sisteminin kaldirildigina cok seviniyorum. Belirli kutuplasmanin oldugu gözler önündeydi. Ilk 20 ile sonrakileri karsilastirirsaniz kimlerin sirket kurdugunu görürsünüz. Cok kisa bir zaman icerisinde neerdeyse bazilari 500 e yaklasirken aramizda bazilarimiz belkide 1 REP dahi alamadi. Simdi bu 500 REP alan arkadas 1 REP alan arkadastan dahami iyi yorum yaziyor dersiniz? Bence hayir. Birisinin yandaslari vardi digeri ise sadece paylasim iicn gelmis olmali. REP bir yandaslik sistemidir, iyiki kaldirildi.
  3. Olay "Ana okul nedir?" degil, bilakis sizin iddaalarinizin dogruluk payini arastirmak. Tartismayi rayindan cikartmaya hic gerek yok. Ben size iddaaniz hakkinda kanit sormusum? Bu kadar iddaali konusmanin herhalde bir kaniti olmasi gerekli. Bize kanitlarinizi sunarken yanlis anlasilmaya meyil vermemek icin ana okul nedir onuda güzel bir sekilde bize aciklarsiniz.
  4. Sadece biz degil diger yabancilar ve Alman'lerin kendileride 1960 lardan sonraki dönemde kalkinmaya bayagi yardim etmislerdir. "Biz Türkler Almanya'yi Adam ettik dünyanin lokomotifi yaptik" sözü bayagi abartili oluyor. O kadarda kendimizi dev aynasinda görmeyelim. Ama kalkinmada tabiiki yabancilarin kücümsenmeyecek katkilari olmustur. Hangi "vagonlarda" mesela yer bulmuyoruz, biraz konuyu acsanizda ne kast ettiginizi anlasak. Siz simci ana okullarda Almanca disinda dillerin konusulmasi yasakmi diyorsunuz? Böyle ise nasil kanitlayacaksiniz? Ana okulu ilk okula baslangictir ve bu ilk ögretime giriyor, sorun nerede? Nasil Türkiye'de mecburi egitim var ise, orada da ayni. Yoksa siz seriatcilar gibi okula ve egitimemi karsiniz? Insan ekmegini yedigi ülkeyi tabiiki yanlsilarindan dolayi elestirebilir ama iftiraya benzer suclamalarda bulunmasi etik bir davranis degil. Almanya'yi begenmeyenleri hangi nedenler orada tutuyor acaba? Kimse Almanya'da yasamak, calismak ve kalkindirmak zorunda degil, isteyen kendi güzel ülkesine geri dönebilir ve katkisini orada yapar. Ama her ne hikmetse terk etmemekte direnmelerine ragmen birde begenmiyorlar. Herkesin dürüst olmasi gerekli. Kimse kendi ülkesine geri dönmek istemiyor, cünki kendi ülkesindeki sosyal yasam haklari, is hayati, meslek ögrenme sansi ve demokrasi o kadarda iyi degil. Tek sebeb bu. Bakin emekli olmus vatandaslarimiz dahi saglik sigortasindan yararlanmak icin tam olarak iliskilerini kesmiyorlar. Nedenide cok acik. Türkiye'de saglik sorunu büyük, hastanelerin durumu belli. Umarim ana okullarindaki Almanca disindaki dillerin konusma yasagini belgeler ile görürüz.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.