Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

dominik

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    1.844
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    9

dominik son kazandığı tarih 30 Mart 2015

dominik en çok beğeni kazanandı!

2 Takip eden

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Belirtmemiş

dominik - Başarıları

Kıdemli

Kıdemli (13/14)

  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde
  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti

Son Rozetler

92

İçerik İtibarınız

  1. Keske sadece Erdogan Osmanliya ejdadim dese, diyenlerin haddi hesabi yok. Bu devleti kuranlar basta Osmanli icin ejdadimiz diyorlar. Osmanli padisahlarinin ismini meydanlara, okullara,... verenler, Osmanlinin isgallerini fetihlerimiz diye cocuklarimiza ögretenler,... 90 yildir Erdogan'mi dersiniz? Atatürk bile Osmanlidan bahsederken ejdadimiz derken siz göre göre sadece Erdogan'imi görüyorsunuz? Atatürk Osmanlinin bir askeriydi ve Osmanlinin isgal ettigi ülkelere karsi savasmistir, o ülkelerdeki halki öldürmüstür,.... Simdi isimize gelmedigi icin Osmanliyla alakamiz yok diyoruz. Madem yok neden hala Osmanli döneminde Ermeni kiyimi konusunda Osmanliyi sonuna kadar savunuyoruz, hakliydi diyoruz,...?
  2. "Türk Milleti" dediginiz 1923' temi dünyaya geldiler? Osmali'dan bagimsiz bir toplum veya devletmiydilerde kimseyi isgal etmediler diyorsunuz? Kelime oyunlariyla kimse bir yerlere varmiyor. Isimize gelince devamli Osmanli'dan ejdadimiz diye bahseriz, gene Osmali dönemini kast ederek "Türklerin kimsenin dinine, diline,.." karismadigini ve gittikleri yerlerlerde"zul etmedikelrini, bilkis sevgiyle yaklsatiklarini" söyleriz. Gene isimize geldigi icin Osmanli'in 1. dünya savasi döneminde Ermeni kökenli vatandaslarina yaptigi zulmü savunuruz ve hatta olmadi diye inkar ederiz. gene neredeyse tüm osmali padisahlarini ejdatlarimiz diye över, severiz ve isimlerini cocuklarimiza veririz, meydanlara veririz, okullara veririz...... Ama isimize gelmedigi yerde de "Osmanli ülkeleri isgal ederek oralara egemen olmustur.Türk Milleti kimsenin ülkesini isgal etmemistir dolayisiyla kendi ana vatanini korumustur." deriz.
  3. Bu savasin son bulmasi gerekiyor, zamani geldide gecti bile. Apo'nun yakalanmasi zaten devlet ile PKK'nin Kürt sorununu cözmeye calistiklari belliydi. Iyikide cözüm icin ugrasmislar. Bu isin icerisinde sirf AKP yok, gelmis gecmis tüm iktidarlar ve develtim kurumlari. Su an muhalefetin karsi geliyor olmasi sadece göz boyama. MHP degilmi idami kaldiran iktidarin ortagi? Here iktidara ve dolayisiyla her siyasi partiye bu konuda bazi görevler verildi. Herhalde nihai cözümde AKP'ye verildi. Baris olsunki tüm Türkyie kazansin, kan akmasin, gencler ölmesin,.... Böylecede rantcilar kendilerine baska kapi arasinlar.
  4. PKK ile görüsen ilk iktidar AKP degildi. Son 30 yilda görüsmeyen hic bir iktidar olmadi. Gecmistede PKK ile görüsmelerin yapildigini bizzat sayin Kilicdaroglu kendisi ifade etmistir. Kilicdaroglu'nun suanki görüsmelere olan itirazi ise iktidarin bunu aciktan yaparken muhalefeti görüsmelerin icerigi üzerien bilgilendirmemesidir. Gecmistekiler PKK ile olan müzakereleri, gürüsmeleri halktan gizli yapmislardir. Bu anlamda idamin kaldirilmasi dahi PKK ile yapilan anlasmalar sonucunda olmustur. Simdilerde ne hikmetse gecmiste PKK ile görüsmeler yapan iktidarlarin siyasi partileri ve liderleri sanki kendileri döneminde asla böyle bir sey yokmus gibi davranarak ne kadar yalanci olduklarini göstermektedirler ve amaclari sadece oy. PKK ile müzakere dogru olandir. Bu savasi, kini, kavgayi,.... bitirmek istiyorsak beraber oturup bir cözüm aramak zorundayiz.
  5. Anti-Demokratik düsünen sahip birisinden Berfo ananin ogluna destek cikmasini beklemek Afrika'da yaz ayinda kar yagmasini beklemeye benzer.
  6. Berfo ana oglumu bulun diyordu yasami boyunca. Oglunun bulunmasini istemek ne zamandan beri hesap sormak, kin gütmek oluyor? Berfo nanin oglunu devletin görevlileri aldi ve akibeti hala belli degil. Bu devleti demokratik olarak degerlendirenler, ilerici, hak ve hukuktan yana diyenler herhalde neden bulunamadiginida aciklarlar. Aciklama yerine "aman birakin, simdi hesap sormanin zamanimi, gecmiste yapilan gecmiste kalsin, kin gütmüs oluruz,..." diyerek fasist ve anti-demokratik tutum icerisindekileri aklamis oluruz.
  7. Hesap sormayi sirf "intikam almak" olarak lanse ederek gecmiste dikdatörlük yapanlari, anti-demokratik politikalar izleyenleri, insanlari iskenceden gecirenleri, sucsuz yere evlerinden aldirip arkasindan buharlastirip kaybedenleri,.... bizlere masum göstermeye calisanlarin gercek niyetleri bellidir. Ugur Mumcu ve digerlerinin gercek planlayicilarini buluinca tabiiki hesap sorulacakki adalet yerine gecsin. Gecmiste en acimasizca davrananlarin simdi sira kendilerine gelince cok adaletci olmalari hicte inandirici degil. Binlerce anneni hala ici kan agliyor, bunlardan sorumlularin bazilari simdi iceride olupta masumu oynayanlar. Önce yaptiklarinin hesaplarini versinler, adaletsizliklerini itiraf edip özür dilesinler,.... ve sonrada hak ve hukuktan bahsetsinler.
  8. Bir devlet, ülke ve toplum kendisini düzeltmek istiyorsa tabiiki gecmisini sorgulayacak ve hesap soracaktir. Simdi Ugur mumcu öldürüleli 20 yil gecti diyerek, gecmiste oldu diyerek hesap sorulununca intikammi oluyor? Bu nasil bir mantiktir? Bu mantigin arkasinda gecmisleriyle hesaplasmaktan korkmak yatar, yanlislarindan ders cikarmak istememek cikar, ........
  9. Insanlarin kendilerini öz kimlikleriyle tanimlamasi milliyetcilik degil. Dogal bir haktir. Kimki her olusumu kendi milliyeti üzerinden degerlendiriyorsa, digerlerini yok sayiyorsa, inkar ediyorsa, asagiliyorsa,... milliyetciliktir.
  10. Ben teoriler üzerinden aciklamalar fazla ragbet göstermem. Yasamdan gördüklerim, izeldiklerim,.... önemli. Dünyadaki gecmiste ve günümüzdeki tüm Milliyetci hareketlere ve yaptiklarina baktiginizda icerik olarak irkcilik barindirdigini göreceksiniz. Bu böyle oldugu icindirde bizimkiler güya kendilerinin Milliyetciliginin irkci olmadigini göstermek adina "Atatürk Milliyetciliginden" bahsederler.
  11. Neden olmasinki? Eger yukaridaki aciklamalari "Atatürkcülügün tanimi" olarak kabul ediyorsak bu tanima uyugun kimsenin olmadigina inaniyorum. "Devletin mali deniz yemiyen domuz" gibi bir deyimi üreten toplumdan yukarida aciklanan özellikleri bulmak zor. Dürüstlük, caliskanlik,..... sadece her sabah ilk okul siniflarinda "Türküm, dogruyum, caliskanim,...." demeklede olmuyor. Dürüstlük, vatanseverlik,.... bankalari bosaltarak, is yerlerine glünc miktarda ödedikleri vergi levhalariylada olmuyor, devletin kaymagini yemekle hic olmuyor,...., etnik kökenlilerini inkarla, imhayla, asimilasyonla da olmuyor,......
  12. Demek oluyorki Türkiye'de tek bir "Atatürkcü" dahi yok!!!!!
  13. Tüm faili mechullerin bir gün gün isigina cikacagi günü sabirla, umutla,..... bekliyorum. Ülkeyi böyle insanlik disi bir yönetime getiren tüm güclere, kurumlara, sahislara,..... Simdilerde hak ve hukuktan bahsedenler sira kendilerine gelincemi seslerini cikartiyorlar? Ayni sahsiyetler Cemil Kirbayir icin "vatanhaini, bölücü, yasadiklarini hak etti,..." gibi söylemlerde bulunuyorlardi, ona insan haklarini cok görüyorlardi,....
  14. Ben Milliyetcilik ile ilgili görüsümü kendi düsüncelerime göre yaptim. Esbaskan ne kadarda benimkine benzer söylesede kendimin samimiligine inandigim kadar onunkisine inanmiyorum acikcasi.
  15. Milliyetciligin iyisi kötüsü olmadigi gibi sucusu bucusuda olmaz. Milliyetcilik icerik olarak ayrimcidir, irkcidir,.....
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.