Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Vacant

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    41
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Vacant Hakkında

  • Doğum Günü 20-09-1979

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profil Bilgileri

  • Yer
    Ankara
  • İlgi Alanları
    Her bişey

Vacant - Başarıları

Yazar

Yazar (5/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Vacant doğum gününüz kutlu olsun!

  2. Vacant doğum gününüz kutlu olsun!

  3. Vacant doğum gününüz kutlu olsun!

  4. Vacant doğum gününüz kutlu olsun!

  5. Vacant doğum gününüz kutlu olsun!

  6. Vacant doğum gününüz kutlu olsun!

  7. Vacant doğum gününüz kutlu olsun!

  8. Vacant

    biz kişiliksiz bir halk mıyız

    Kesinlikle katılıyorum. Bütün bir toplum olarak kişiliksizlikten zaten bahsedemeyiz ama genellikle büyük şehirlerde yoğunlaşmış büyük bir kitlenin kimliksiz ve başıboş bir hayat sürdüğünü söyleyebiliriz. Bir toplumun çevresindeki halklardan etkilenmesi gayet doğaldır. Fakat bahsettiğim bu kitle malesef ne doğunun ruhaniliğinden ne de batının akılcılığından nasiplenebilmiştir. Bunun yerine ise bu kültürlerin işe yaramaz özelliklerini eğlencesine araç etmektedir. Türk kültürü ise tüm bu eğlencelik tüketimin arasında bir yerlere sıkışıp kalmış; kendine bir yer edinememiştir. Biz büyük şehirlerde yaşayan gençlerin çoğu, Türkiye'nin bir çok yöresinde yaşatılan güzel adetlerden bihaber ya da bunları hor gören bir yaşantıdayız.
  9. Foo Fighters. Gürültücü gençlerin arasında, gerçek bir rock sound.
  10. * 1975'de Ingiliz bir çift televizyonda en sevdikleri programi izlerken erkek yarim saat süren bir gülme krizi sonucu kalp krizi geçirerek öldü... Esi, cenazeden sonra programin yapimcilarina bir mektup yazarak, kocasini hayatinin son dakikalarinda bu kadar mutlu ettikleri için tesekkür etti. Bu, Salaklığın Tarihi adlı bir kitapta geçiyordu. Ama ölmek için fena bir yol değil, değil mi?
  11. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim fakültesi'nde beşerli onarlı gruplar halinde siyah giyimli (üniforma herhalde), gönüllü güvenlik görevliliğine soyunmuş gençlerin yaptığı hiç bir yasal dayanağı olmayan bir davranıştır. Kişilik karmaşası içinde bir kaç gençte başka bir şey görmüyorum ben orada. Gerçekte savundukları bir şey olduğu oldukça şüpheli. Yani ülkücü olduğunu idaa eden bu insanlarda Türk milliyetçiliğini görmeniz mümkün değil. Okul yönetiminin bu konudaki sessizliği de ayan beyan bir Türkiye gerçeğini en ön sıradan izlemenizi sağlıyor.
  12. Nevruz Bayramı bölücülük propogandası olarak kullanılmaktadır. Bunu anlamak için Asya Türk Devletleri'nde nasıl kutlandığıyla burada nasıl kutlandığını karşılaştırmanız yeterli. TRT'de bu kutlamalar saatlerce gösterildi ve dönüp burada açılan pankartları, kargaşayı görünce ortada kutlanan hiç bir şey olmadığını anlıyorsunuz. Nevruz Bayramı olamadı Türkiye'de. Parti mitingine çevrildi. (Parti denemez ya).
  13. Sizin bu düşünce tarzınız neden bu ülkede türban fobisi olan bu kadar çok insan olduğunu gayet net açıklıyor. Türbanın bahsettiğiniz kimliğin bu kadaar net biçimde karşılığı olması herhalde bir tesadüf değil; bu kimliği giyenin değil sizin yüklemiş olmanızdan. Bu gerçekten çok ilginç. Hatta inanılmaz. Yani siz bu saçmalığa gerçekten inanıyorsunuz, öyle mi? Medeniyet karşıtlığı diye yargılamaktan çekinmiyorsunuz ama medeniyet olabilmek için önyargıda uzak kafalara ihtiyaç vardır. Ve bir insanı dış görünüşüne bakarak yargılamak önyargıların en affedilmez olanı herhalde.
  14. Sorunun özünde tam olarak bu var. Her gün televizyonda ulusal kanalların yayınladığı programlara bir bakın. Sadece diziler veya sözde eğlence zırvaıkları değil haberlerde dahi toplumla alay eden anlamsız bir çok yayın dönüyor. İnsanlara hayatlarında belki de hiç karşılaşmayacakları bir yaşam tarzını ballandıra ballandıra gösteriyorsunuz; milyon dolarlık adamların gün gece yaptığı gerekli gereksiz işleri izlettiriyorsunuz; sonra da utanmadan, akıl almaz bir pişkinlikle neden bu memlekette suç oranları artıyor, neden hırsızlık, tecavüz bu kadar çok diye sorup, toplumu suçluyorsunuz. Bu insanları aptal yerine koymaktır. İnsanların kafasına bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde, o yaşam tarzına ulaşmak için bencil, çıkarcı ve şüpheci bir insana dönüşmelerini öğütlüyorsunuz. Rasyonel düşünebilmeyi anlayamamış bir çok insan da ve çoğunlukla lise çağındaki gençlerde kendine güvenmekle kibirli olmayı karıştırıyor. Ve malumunuz kibir bir çok yasa dışı girişim için yeterli motivasyonu sağlıyor. Gözümüzün önünde çok büyük bir günah işleniyor ( bunlara sadece adli olaylar olarak bakamıyorum). İşleyense o çocuklardan çok ulusal kanallar.
  15. Vacant

    İn-sana

    - Aç - Aç gözlerini, aç. - Sana doğru yaklaşan veri hengamesine kayıtsız kalırsın - Tekil olmamak için karmaşaya dalarsın - Karmaşa sana kim olduğunu unutturur. - Sonra pişman olursun. - Geri dönersin. Gözlerini açarsın.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.