Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

selim us

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    8
  • Katılım

  • Son Ziyaret

selim us - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Haklısın,kusuruma bakma kardeşim özür dilerim,ancak açıkçası arkadaşın ciddimi yoksa şaka mı yaptığında kararsız kalıp şaka yaptığını düşündüğüm için öyle yazdım,velev ki ciddi anlamda yazmış ise çok yazık.
  2. Akşam akşam bizi güldürdün Allahta seni güldürsün.
  3. niçe, mensubu olduğu dünyanın kurallarını red eden ve kendi ahlak presiplerini ortaya çıkaran,avrupalının düşünsel gelişmesinde atlama taşlarından bir profil,eğer Allaha inansaydı o avrupalı bir dervişti,sanırım.
  4. İslam yönetim şekli önermez, zulmün olmadığı olamayacağı ortamın oluşması için ilkeler verir,insanlardan bir kısmı,bu ilkeleri bir yönetim tarzı şeklinde algılar adınada şeriatle yönetim ve kutsallıklarından vs den bahseder fakat ne var ki,bu islamı hatalı bir algılamadır, kısaca islamda şeriat=ilkeler vardır ve bu ilkeler çevresinde samimi olarak oluşturacağınız yönetim,ister krallık ister cumhuriyet olsun fark etmez ve işler, Daha kuranın sistemini ve Allahın murat ettiğini anlamamış yığınların çoğunluğu oluşturma ve yönetilme eğilimleri,dinden kasıt şeriat nidalarıyla yezitten çok kan akıtır.
  5. Durum böyleyken bir taşa yönelip oradanda Allaha ulaşmayı düşünmek bence çok saçma ve putperestlikten kalma bir düşünce ayrıca kuranda kabeyi kutsal addeten tek bir ayete rastlanmaz.. Alalh herzaman bizimle ve herzaman bie şahj damarımızdan daha yakın.. Tüm herşey Allahındır,yeryüzünde Allah İbrahime bir makam vermiştir,ahretteki makamı ise elbet devamlı olacaktır.Allahın ibrahimi inanca verdiği değeri anlamadıkça,putada benzetirsiniz totemede.
  6. bir tek islamiyet vardır neden 2 ayrı cemaat var cevap:çıkar hırs doymazlık sebebiyle. İslamı kurandan öğrenenlerle,sorgulamadan atalardan öğrenenler arasında derin farklılıklar vardır ve islam bunu kabul etmez,aklın geçmişe ipoteğini Allah ise zaten kabul etmemektedir,biz bunlara uymuştuk öyleyse şuçumuz ne savunması kabul görmemektedir, zamanlardan herhangi bir zamanda içine doğduğumuz ve 60 yada 80 yıl belki bir ömür süreceğimiz bu hayatı,elde kuran varken geçmişle berbat edemeyiz,gelen her birey sorgulamakla mükelleftir ve her bireyin kendisini geliştirme zorunluluğu vardır,bilmiyorsan bilenlerden sor emri ve önerisini doğru değerlendirmek gerekir,hatalı bilgi zehirler,ya kendin emin olacaksın yada kendin başka yol yok.
  7. selim us

    4 Hak mezhep

    Ben bir şiiyim.Ama sünni alimlerinin 4 hak mezhep var demedinden çok rahatsızlık duyuyorum.çÜNKÜ BİZDE NAMAZ KILIYOZ oruç tutuyoz zekat veriyoz ama biz mezhep dışı oluyoz.bu bize resmen siz cennete gidemiyeceksiniz demektir.bu konu ile ilgili cevaplarınızı bekliyorum. sorunun cevabı: Maide suresi 69.ayet. 69. Şu bir gerçek ki, iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler ve Hıristiyanlardan Allah'a ve âhiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar. bu ayetten sonra yahudi ve hristiyanların sünni mi yada şii mezheplerinden biri mi diye düşünecek miyiz?elbet hayır, mezhepler yorumdur ve kutsal değillerdir ve uyma zorunluluğu tabii olma zorunluluğu yoktur, bakalım, Zuhruf suresi 44.ayet, 44. Gerçek şu: Bu Kur'an sana ve toplumuna elbetteki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız. kişiler 1300 evvel ki kabullere kendilerii teslim edemezler,yapmaları gereken kuranı anlayarak okumaktır.
  8. Allah için,başlangıcı yada sonu var mıdır diye sormak,gerçekte kıyas yapmamızla alakalıdır,eşi ve benzeri yoktur dedikten sonra,Allahın kıyas kabul etmeyeceğini anlamışsınızdır,zaman kavramı salt yarattıkları için vardır ve Allah için zamanın başı yada sonu diye bir olgu yoktur.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.