Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ömer_hayyam

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    51
  • Katılım

  • Son Ziyaret

1 Takip eden

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek

ömer_hayyam - Başarıları

Meraklı

Meraklı (6/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

-1

İçerik İtibarınız

  1. bir cisim çok hızlı dönünce sabit gibi görünür , senin hesap
  2. TANRININ BİR YÜZÜ VAR .. İNSANLARA NİSPETLE İKİ OLUR.. mesela 1 haftalık kokmuş et insana nispetle şer iken , denize atıldıgında deniz canlıları için hayırdır ! bakış dar olunca iki , hayır ve şer dir .... bakış ne kadar genişlerse 1 e düşer !
  3. http://blip.tv/file/928610/ GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLIYORUM !
  4. TANRI VE İKİ YÖNÜ , CELAL VE CEMAL ... CELAL (CEHENNEM) CEMAL ( CENNET ) TANRININ DIŞINDA CENNET VE CEHENNEM YOK !
  5. elbiseler kirlenir ama nefes bakidir ! görelen kabın dolu tarafı tanrı boş tarafı kul dur ......
  6. genelde kabul gören kaynaklardan yazıyoruz azizim ,, kuran,incil,tevrat ... bize gelince TASAVVUF DİN ÜSTÜDÜR ! bir kaydımız yok , bahsettiklerim akıl yürütme ile buldugum şeyler degil , tevhid ilmi ve tasavvufa aittir.. ben allah tan bir parçayım yada evren tanrıdır demiyorum ! herşey tanrının görüntüsüdür.. görünenlerin dışı halk içi haktır , parçalanma ve bölünme olursa tanrıcıklar olur.. yalnızca tanrı var ve onunla beraber hiç bir şey yok diyorum ! vahdeti vucut ... vucut = varlık
  7. şeytan noksan bilgidir , her acele işte bir noksanlık ile kendini gösterir.. cin= dini meslek edinen çıkar amaçlı dinciler ,hoca,haham,papaz ... genelde insanların cebini çarparlar.. ayaklarıda terstir , yüzü allah a bakar,dış görünüşleri dindar gibidir , içleri nesaset doludur ! ALLAH = ilim hayat ve nefestir.. ADEM=allah ta fani olmuş KUL .. ilim ehlidir , ilmi ledün bilendir .. musa ya sordular senden başka bılen varmı , yok dedı ben peygamberım .. ALLAH musayı bir KULA gönderdi ! kehf suresi. hz.muhammede gelen cebrayil ... cebrayil ( allah ın kulu)
  8. AZİZİM İSA BUGUNKU HRISTIYANLARIN ANLADIGI GIBI BIR DIN ANLATMADI , MUSA DA MUHAMMET PEYGAMBERDE..Ü İSA = BABA VE BEN BİRİZ .. HZ.MUHAMMET = miraçtan döndügün de = beni gören hakkı gördü dedi .. peygamberlerin hepsi aynı şeyi anlattı , HALKIN dışında bir allah şeytan melek yok ! bunlar rumuzdur , ALLAH işlerini insandan yapar , melekte , şeytanda
  9. beni neden anlamıyorsun ? çunku ben adem deyince aklında yerleştırdıgın ilk insan olarak gelır , her konu böyledir ,amaç anlamak degil açık aramak diyelim... tasavvufta metafizik yoktur ,degil şeyh peygamberler dahi uçamaz , uçan varsa bir ilizyon vardır ! kuranda bahsedilen mucizelerde birer benzetmedir , musa nın asası gerçek bilgiyi temsil eder , firavunun bir çok yılanı ise zan olan tahmini bilgileridir , gerçek bilgi ortaya konunca (asa) tahminler ve zanlara dayalı olan bilgileri (yılan) yutar .. ben bilirim tavırları pek hoş degil , alanın alası vardır .. samimi olunca anlaşılır zamanla.. esenlıkle ...
  10. azizim sence ademin dışında bir ALLAH olsada , iblis onu ayan beyan görse ? bırak secde etmeyi amuda kalkardı... ALLAH adem den bana secde et dedi ... yani ; adem eşyanın isimlerini bilen ögretmen , iblis şekilllerle oyalanan şeriat ehli , adem iblise derki sen namaz kılıyorsun miraç edemeiyorsun , o namazla miraç olmaz. ben eşyanın isimlerini biliyorum , eger bana secde edersen (benim bildigim eşyanın isimlerini dinler anlar kabul edersen) ancak miraç edersin ! iblis = ben o kadar namazında niyazında biri sana sede edicek , hadi be sende ... böyle bir şey olsaydı ben bilirdim dedi. azizim sen koz istiyorsan ben sana söylerim ... kuranda ALLAH ın dinine yardım edin ! yok mu allah a borç veren ! ayetleri vardır ... ALLAH acizmi dersin ya bunu ALLAH kendısıde soyler zaten ... bunlar benzetmedir ..
  11. tanrı ademe secde edin dedi .. nasıl ? ademin dışında bir tanrı yok .. ademin dışında tanrı olsa bana edin derdi ! tasavvufta enel hak makamı vardır , kişi burda enelhak der kendi benliginde tanrıyı bulur ! sonra bilinmek ister , yani kendinde ve heryerde tanrıyı gördügü için ; bilinmek ister ve anlatma makamına yükselir .. anlatır .. bilmek isteyen ondaki bilgiye secde ederek kendinde ki tanrıyı bilir ! örn ; ben bilinmek istedim bu forumda yazıyorum.. bu bir ihtiyaç degil zevktir .. insan özü nü bilsede bilmesede tanrı ile iç içedir .. ama bilen rahatlar .. bu anlayış tarikat ve şeriattaki gibi maddeyi kesinlikle içermez , merkezlerşme yoktur.. evrensel bir düşüncedir ve bütün varlıgı kaplar ! konu fazla açıldı ama tasavvufla ilgilenmeyenler yanlış anlamasın , tevhid ilmin de konuşmanın , susmanın , bilinmek istemenin bir dersi verdır ! esenkalın !
  12. azizim TANRI halk elbisesine büründü , beni bilin demesi onun degil bizim ihtiyacımız neden ? TANRI senin halk elbisesinde , yani TANRI yı bilmen derken senin dışından bir tanrı var herkez onu bilicek degil .. TANRI seninle , yani halk elbisesine bürünmüş , senin SENİ bilmen kısaca .. KENDİNİ BİLEN TANRIYI BİLİR , HALKIN DIŞINDA BİR ALLAH YOK !
  13. bilinmek istedi ademi yarattı , birinin seni bilmesi sana bir şey katar mı , eksiltir mi ? ama namaz kılsın dersen o bir ihtiyaç olabilir ?
  14. aşk imamdır bize gönül cemaat kıblemiz dos yüzüdür daimdir sala dost yüzün görünce şirk yagmalandı onun için şeriat kapıda kaldı.. yunus emre ! azizim kuranda namaz diye bir sözcük yoktur , sala vardır ! şekilsel namaz hz.muhammetten önce de vardı , hz.muhammedin miraçtan getirdigi sala dır ! BEN DAİM SALA YI SEVERİM .. AYET sofular secde eder mescidin mihrabına yar eşigi secdegahım yüz sürerim kime ne nesimi. yer ve gök arasında her ne var ki beni zikretmesin .. ayet tanrı ya kulluk yapmayan yoktur , tanrıya kulluk belirli hareketlerle olmaz .. tanrı eger bunu istese idi , melekler gece gündüz namaz kılarken ADEM ' İ yaratmazdı ! bilinmek istedim adem'i yarattım ! tanrı tapınmak degil bilinmek istiyor !
  15. azizim kabe = beytullah=allah ın evi ! aslında bu bir rumuzdur , arabistanda ki kabeye gitmekle hacı olunmaz,turistlik bir gezidir ,fena degil... arabistana gidip o kabede allah ı bulan yok , ama kendinde allah ı bulan arifler vardır ! KABEDE ALLAH ARAYANLAR ARAP İNANIŞLARINDA KALIŞLARDIR ! KERAMET TAÇ'DA DEGİL BAŞTADIR MAHARET NAR'DADIR SACDA DEGİL HER NE ARA İSEN KENDİNDE ARA MEKKEDE KUDUSTE HACDA DEGİL ! EMANETİ DAGLARA YUKLEDİK TAŞIYAMADI , YİNE ONU ***** OLAN İNSAN YÜKLENDİ..... AYET.. HALKIN DIŞINDA BİR ALLAH YOK ! Halka hizmet HAKKA HİZMET , HAK HALK ELBİSESİNE GİRMİŞ ! BİLENLER TANIR ONU BİLMEYENLER ; Kimi tesbih ile İLE TAHLİLE DALDI Kimi mescidimde ABİDİM OLDU Sivaya dalanlar CAHİLİM KALDI CAHİLİM OLANIN EFSANESİYİM !
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.