Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

M.H.K.

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    9
  • Katılım

  • Son Ziyaret

M.H.K. Hakkında

  • Doğum Günü 01-01-1978

Diğer Bilgiler

Profil Bilgileri

  • İlgi Alanları
    Eğitim<br />Bilgisayar<br />Eğitim Teknolojileri<br />Tenis<br />Basketbol<br />Kitap<br />Müzik<br />

M.H.K. - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. M.H.K. doğum gününüz kutlu olsun!

  2. M.H.K. doğum gününüz kutlu olsun!

  3. M.H.K. doğum gününüz kutlu olsun!

  4. M.H.K. doğum gününüz kutlu olsun!

  5. M.H.K. doğum gününüz kutlu olsun!

  6. M.H.K. doğum gününüz kutlu olsun!

  7. M.H.K. doğum gününüz kutlu olsun!

  8. canugur ve esra sizlere de merhaba diyorum ve paylaşalım bilgilerimizi diyorum.
  9. Meslek liselerinin amacı ile üniversite eğitiminin amaçları birbirini tamamlayan unsurlar değil ki. Meslek lisesini okuyan kişilerin üniversite düşüncesinden ziyade iş kollarında başarılı bir kariyer yapmaya odaklanması gerekmektedir. Meslek lisesi mezunları üniversite düşüncesinden sıyrıldıkları vakit üniversite kapısındaki anlamsız yığılma %60 oranında azalacaktır. Bu rahatlama öss gibi bir zulmün de yerini daha sağlıklı bir sisteme bırakmasını sağlayacaktır. Hal böyleyken meslek liselileri sizin savunduğunuz gibi üniversiteye değil iş ortamına taşımanın yollarını aramak daha mantıklı görünüyor. İstihdam yaratmadaki sıkıntı ekonomi ile doğru orantılı olduğundan şu an herşeyin birden bire düzelmesi imkansız. Sabırla beklemek gerekiyor. Bu anlamda takip edilen politikaları doğru ve uzun vadeli buluyorum. Köy enstütülerinin kapatılması ise, mesleki eğitimin yaygınlaşarak gelişmesini engelleyen bir uygulama olmuştur. Bir çok meslek son ustalarının vefatıyla yok olmuştur. Üretken kişilerin sayısını azaltarak bizi bugün kü tüketim toplumu haline getirmiştir. Başarıların %10'u zeka, %90'ı terdir.Bu memlekete terlemeyi göze alacak meslek liseliler zihinleri ile çalışacak üniversitelilerden çok daha fazla gereklidir.
  10. Merak ediyorum. İçinizde eğitim ve sistem kavramlarını önce ayrı ayrı tanımlayıp sonra bu iki kelimenin sentezinden çıkan sonucu açıklayabilir mi? Lütfen eleştiri yaparken neden ve nasıl gibi akla ilk gelen soruların cevaplarını belirterek kendi alternatifinizi de belirtmeyi unutmayın. Yoksa ciddiye alınmazsınız. (İdealist bir öğretmen tavsiyesi)
  11. Dünyanın her köşesinde sisteme uygun insan yetiştirilir,senin savunduğun gibi kişiye göre sistem üretilmez.Sistem yanlış olabilir bu tartışmaya açık bir konudur. Ancak kişiye göre sistem kurmaktan daha büyük bir mantıksızlık yoktur. Maalesef uzun sayılabilecek bir süre türkiye de bu uygulanagelmiştir. Ancak değişimin temelleri hızla atılmaya başlanmıştır. Bu umut verici bir gelişmedir. Öğretmenlerle ilgili yazdıklarına katılmıyorum.
  12. Meslek liseleri ara insan gücü yetiştirmek için kurulmuş eğitim birimleridir. Bu liselerden mezun olmuş kişilerin istihdamı şarttır. İstihdam garantisi olmayan bir meslek eğitimi yeterince samimi olmamaktadır. Bu kanala yönlendirilecek kişilerin gelecek kaygılarının olmaması gerekmektedir. Sanılanın aksine meslek liseleri aslına rücu ettirilmeye çalışılıyor. Meslek liselerini öldüren uygulamalardan söz edecekseniz geçmişte köy enstütülerinin kapatılması konusuna değinmek zorundasınız. Meslek eğitiminin temelinde bu kurumlar var dı. Şİmdi ise meslek lisesi mezunları için çalışma alanları oluşturulmakta ve yönlendirmeler yapılmaktadır. Özendirme kampanyaları başlatılmaktadır. Ancak raydan çıkan bir treni tekrar sağlıklı yol alır duruma getirmek biraz sabır gerektirir. Bu geçiş döneminde en fazla ihtiyacımız olan şey budur. Resmin bütününe bakıp dün- bugün-yarın ilişkisini gördükten sonra yorum yapmanızda fayda var. Yoksa kişi ve olayları sakız gibi çiğnemekten öteye gidemezsiniz ki buna geviş getirmek denir.
  13. Merhabalar; Ben M.H.K. : FORUM DA DENEYİMLİ ARKADAŞLAR EDİNEREK KISA SÜREDE ADAPTE OLMAYI VE SONRASINDA ENGİN BİLGİLERİMDEN VE DÖKÜMANLARIMDAN SİZLERİNDE FAYDALANMASINI İSTERİM. MESAJLARINIZI BEKLİYORUM.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.