Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

clay

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    4
  • Katılım

  • Son Ziyaret

clay - Başarıları

Acemi

Acemi (1/14)

  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. clay

    Türkiye ve AB

    biz nedense o teknik ve bilgiden faydalanmayıp herşeyimizi teslim ediyoruz.
  2. clay

    Türkiye ve AB

    70 yıl zulüm altında yaşamaktan herhalde. zamanında bizi işgal edip parçalamak isteyen ülkelerin hukukuna muhtaç olmuşuz. küreselleşme adı altında tam emperyal sistemin köleliğini kabul eder hale gelmişiz. söylenecek bişey yok.
  3. clay

    Türkiye ve AB

    Avrupa Osmanlıyı nerdeyse parçalayıp yok etmişti. Atatürk savaşta yenilmiş ve her yeri Avrupa tarafından işgal edilmiş Osmanlı dan sıyrılarak, başlattığı kurtuluş savaşı sonucunda yepyeni bir ülke kurmuştur. Kurulan bu ülkenin bağımsız laik ve antiemperyalist bir karakteri vardır. Hilafeti kaldırmıştır. Bu noktada hilafet konusunda tartışmaya geçmek istiyorum. Avrupada bilindiği üzere papalık sistemi vardır. tarihte uzun zamandan beri papalık insanların din duygusunu sömürerek bir hiyerarşi oluşturulmuştur. Misyonerlik adı altında emperyalizme destek vermiştir. Eğer Avrupada da Atatürk gibi bir insan olsaydı, amacı sadece insanların din duygusunu sömürerek kullanmak olan papalık gibi anlamsız, gerici bir kurumu çoktan kaldırmıştı. Bunu, onların papası varsa bizim de halifemiz olması lazım diye düşünenlere söylüyorum. Halifeliğin Kuran da açıklaması var mı? Hangi mezhebi temsil eder? Kuran da mezheplerin açıklaması var mı? Halifeliği Osmanlıya getiren Yavuz Sultan Selime gelmek istiyorum. Tarihte Yavuz yiğit ama gaddar bir padişah olarak açıklanır. Ülkedeki bir karışıklık esnasında kendi babasını devirerek iktidara geçmiş bütün kardeşlerini boğdurmuş, tek bir gecede 40 bin aleviyi keserek kuyulara atmıştır, çok gerekliymiş gibi gitmiş hilafeti almıştır. Neden? çünkü padişahlığına üstünlük sıfatı katacak. Tarih kitaplarında bir rivayete göre Abbasi halifesinin kendi elleriyle halifeliği Yavuza teslim ettiği yazılır. Belki de aslolan Abbasi halifesinin Yedikule zindanlarında çürüdüğüdür. Yavuz zamanında Avrupaya hiç bir sefer yapılmamıştır. Ayrıca o zamanın papası ile de görüşmeleri olduğu söylenir. Öldükten sonra yerine geçen oğlu Kanuni Sultan Süleyman için Kanuni lakabınının çok adil olduğu ve ülkeye adaleti getirdiği için takılmış olduğu söylenir. Demekki ortada adil olmayan bir şeyler varmış. Bu da Yavuzun ülkeyi ne kadar adaletsiz yönettiğinin başka bir kanıtıdır. Belki bu iddialarımın aslı astarı yoktur. fakat olmadığını bana araştırarak göstermelerini ve kanıtlamalrını bekliyorum Bir de bazıları cumhuriyetin kurulmasından itibaren yani 83 yıldır zulüm altındayız derler. Ben de Atatürk öldüğünden beri Yani 68 yıldır zulüm altındayız diyorum.
  4. clay

    Türkiye ve AB

    Amerika Avrupa dan gelen insanların oraya yerleşmesi ile kurulan bir ülkedir.Avrupa nın geçmişinde derebeylik sistemi vardır.. Bu sistemde insanlar bir anlamda köle olarak kullanılıyordu. (toprağa bağlı kölelik sistemi). Amerika da kızılderileri de bu şekilde köle olarak kullanmak istedi fakat kızılderililerin yapısı buna uygun olmadığı için hepsini katledip köle olmaya daha müsait, uysal bir ırk olan zencileri ta Afrikadan gemilerle taşıdılar. Fransa İngiltere Hollanda hepsinin dünyanın çeşitli yerlerinde işgal ettiği sömürge ülkeleri var. Almanya da belki benim niye yok diye zamanında gözü Osmanlı imp. daydı. Belki bu yüzden tam bir Alman hayranı olan tarihte bu ülkenin en büyük dangalağı olan Enver paşanın da sayesinde Osmanlı savaşa girmiş ve sonucunda az kalsın bu topraklar Avrupa tarafından paylaşılacaktı. Atatürk verdiği mücadeleyle, ilkeleriyle, yepyeni bir ülke kurdu. ve inanın o ilkeler AB ilkelerinin bile çok çok üstündedir. Yeter ki biz sahip çıkalım. Eğer bu ülke halen ayakta duruyorsa Atatürk ün ilkeleri sayesinde duruyordur. Şimdi de bana kalırsa AB nin ne yapsak da bu ülkeyi yesek diye düşündüklerine eminim. Kıbrıs ı şimdiden yediler bile..Türkiye AB ye girmemelidir.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.