Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SON_AKINCI

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    35
  • Katılım

  • Son Ziyaret

SON_AKINCI - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Ben burada İslam dışında bir semavi din hakkında eleştiri yapıldığını göremedim,imzanızdaki tek eleştirilerin ''İslam'' olduğu gibi.Anlatabildim mi?
  2. Artık bu mesajınızla siz ve arkadaşlarınızın amacı sabitlenmiş oldu;İslam'a saldırmak. Ben ateist olduğunuz ve bundan dolayı İslam'ı eleştirdiğinizi sanmıştım görüyorum ki yanılmışım,Flew örneğini vermem deki neden oda sizin gibi Yaratıcının varlığını ret ediyordu,ama sonunda kabul etti,yani müslüman olduğu için bu örneği vermedim,İslam'ı eleştirmeden önce bir konuda karara varmamız lazım,oda bir yaratıcının var olduğudur.Sonrasında zaten islam dışı teoriler kendiliğinden çürüyecektir.
  3. Bana konuyu BİLİMSEL alanda,maddenin varlığını açıklayın dostum,mümkünse kendi görüşleriniz olsun yazacaklarınız,bu şekilde kaçamak cevap verip,cevap veremeyeceğnizi bu kadar çabuk hissettirmeyin. Yazıpta benim görmediğim noktayı biraz açarmısınız,cahilliğime verin.Katakuta hiç bir şey açıklamadı daha doğrusu açıklayamadı,umarım bu mesajımdan sonra bu konuyu biraz açıklarsınız.
  4. Bunun tek nedeni insanların İslam'ın (İ)'inden bi haber olmalarından dolayıdır,kimileri cahilliğinden yanlış beyanlar veriri İslam'ın yanlış anlaşılmasına neden olur kimileride boş boş konuşur yada uygulamalara imza atar.İslamda ayrımcılığa yere yoktur.İnsan'ın dünyaya gönderiliş,gayesini idrak etmiş her müslüman İslam'daki ahenk karşısında diz çöker,İslam dini bu şekilde muhteşem olmasa idi bu kadar biyik bir din olamaz dı.
  5. Verdiğiniz link birde aktif olsa!...
  6. Dünyanın bir başlangıcı olduğunu ispatlayan bilime rağmen,halen daha Darwinst düşünceyi savunan ateist,bilim bulgularına rağmen buna Darvinst düşünceyi savunmaya devam ediyor,burada bir mantıksızlık görmüyor ama İLAHİ bir kitapta yazılı olanları reddetip inanmayabiliyor,pes doğrusu nasıl var olduğunu ispatlayamayan bu çevre hangi mantığa hizmet ediyor alamak zor.... Birde şu linkinize bakalım ne var.
  7. Edebiyat yapacağınıza neden soruma cevap verme zahmetine girmiyorsunuz,sorduğum soru çok basit,dünyanın varlığını nasıl izah edebilirisiniz,buyrun sizi dinliyorum!...
  8. *************************** Allah'ü Teala'nın 99 ismi şerifi insanlar tarafından ona verilmemiştir,Kuranı Kerim'de olan isimleridir.Türkçe olarak bir kaçını sıralıyayım,affeden,esirgeyen,her şeye gücü yeten,vs.gibi.
  9. Bu bilim adamlarına sadece bir örnek verecem,çünkü oda yıllarca ALLAH'ın varlığını inkar etti ve sonunda vijdanı ve aklı onu şöyle demeye itti''Biliyorum ki bir çok kişiyi etkiledim ve bunu düzeltmek için çaba sarfedeceğim''kim olduğunu bildiğinizden eminim,yinede yazayım;İngiliz felsefeci Flew'den bahsediyorum 81 yaşında içinde bulunduğu saçmalığı farketip ALLAH'a iman etti. Şimdide o etrafınızda gördüğünüz nesnelerden hangisi kendi kendine var oldu ve şeklini aldı bana bunu açıklayabilecekmisiniz?. Evrenin başlangıcı olduğunu savunanlar,yaratıcı olarak Zeus'u belirtmiyorlar,evrenin bir yaratıcı tarafından varolduğunu iddia ediyorlardı,bu iddiayı da ispatladılar,Sürekli olarak konuları bir yerlere çekmeye çalışmaktan vaz geçin artık.(zeus örneği için söylüyorum) Forumda fazlaca vakit geçiremediğim için araştıramadım,ama en kısa zamanda ilgileneceğimden emin olabilirsiniz!...
  10. Asılsız iftiralarınıza devam etmeniz halinde sırf o güzeller güzeli sizin iftiralarınıza muhatap olmasın diye size karsilik vermiyeceğim.Bana bu asılsız iddialarınızı kaynağıyla birlikte ispatlamak ZORUNDASINIZ!.....iftirada bir yere kadar işin içinden çıkamadığınız anlarda sarılın bakalım fitiraya.
  11. Abraham konunun bu noktasına gelmeden önce kainatın nasıl var olduğu hakkında kendi görüşlerinizle bizi aydınlatırmısınız acaba?
  12. Kim olduğum sizi ilgilendirmez sözünüzü pas geçmek zorundayım. Dostum ben Eşref'in öldürüldüğünü hiç ret etmedim ki şimdi itiraf edeyim,demogoji yapmayın yav yemezleeeer sizin anlamak istemediğiniz nokta Eşref'in öldürülüş sebebi oda;bozgunculuk yapmaktır İslam'da inanmayanlara ölümden başka yol mu yok + İslam dini şiddet dinimidir!dur sana senin sözünle karşılık vereyim''nasıl olsa çamur atmak kolay dimi''' İslam dini bırak insana,hayvana bile şiddet uygulanmasını yasaklarken sizin bu sözünüz karalamadan başka bir anlam ifade etmiyor,şayet İslam dini dediğiniz gibi şiddet dini olsa idi,şeriatla yönetilen Osmanlı devleti 3 kıtaya hükmederken yeryüzünde İslam dışında insan kalmazdı, Şimdi burada şöyle bir konu var;adına dinci denen aslında dinle alakası olmayan bazı sapkın gurupların din adına yapmış oldukları eylemler İslam'a mal ediliyor,oysaki İslam dini Şiddeti,hak yemeyi,insanlara zulüm etmeyi,haksız yere can almayı yasaklar,bu kurallara uymayan kişiler sizin bu sözünüze hizmet etme yolunda azimle ilerliyor(İslam'ın şiddet dini olduğu ile ilgili sözünüze) Oysaki bunlar İslam'ın İ sinden bi haberdir. Efeeet bu konu da haklısınız sayınız bir hayli fazla,burada oluş nedenimde açtığınız konular zaten.
  13. İslam'ı şiddetle tasvir eden muki neden bir kaç örnek vermiyor acabaaaa? İslam dini eleştirilerinize rağmen yükselmeye devam ediyor,üzücü olan şudur ki;Dünyadaki sizden daha zeki ve mantıklı bilim adamları(burada bilim adamı olduğunuzu kastedmiyorum)yeryüzü ve alemin inceliklerini keşfedip ALLAH'ın varlığına iman ederken sizin bu Darwinden alıntı sözleriniz açıkçası beni üzüyor,Darvinist felsefe,felsefesizliğin de bilimin ışığında tamamen çökmüştür,neden hala inad ediyorsunuz anlamış değilim.Bana etrafında ki bir nesne yada herhangi birşeyin kendiliğinden olduğunu söyleyebilirmisiniz''Unutulmasın ki bilim evrenin bir başlangıcı olduğunu ispatlamıştır''
  14. Konuyu benim anlamadığımı iddia edende kim hele!... ********************* Yüce mevla söz konusu ayette zaten kendinden bahsediyor,Rahman'da ALLAH'ü Teala'nın 99 isminden biridir zaten,yani yüce mevla kendinden bir başka ismini kullanarak bahsediyor,tekrarlamama gerek varmı?Anlamışsınızdır zaten,soracağınız soruyuda tahmin edebiliyorum neden kendinden bahsederken ALLAH ismini kullanmıyor da Rahman ismini kullanıyor,burada Rahman'ın anlamını öğrenmeniz gerekiyor ki bildiğinizden eminim.. Diyeceğim o ki konu çok basitçe alıntı yapılmış.
  15. Sizden bu ayetten önceki ve sonraki 2 ayetide buraya koymanızı istedim ki,aslında ne anlatılmaya çalışıldığı daha iyi anlaşılabilsin diye,he bu doğru bir istek olmaz ki;konuyu nasıl ilgi,alakasız yerlere çekip milletin aklını rahat karıştıramam diye dimi dostum? Bu yüzden çarpıtmadan bahsediyorum,öylesine konu açıyorsunuz ki konularınız ilkokul çocuklarına hitap ediyor!....Bu yukarıda ki soruyuda siz sormuşsunuz,alttaki cevabıda siz vermişsiniz,bu ne perhiz bune lahana turşusu derlerya öyle bir şey.Gördünüz mü bende size uydum olayı edebiyata dökdüm!.... Çamur atmaktan bahsedene bakın hele?(Burada oluşumun tek nedeni sizin bu asıslsız konularınızdan dolayıdır) RAHMAN;ALLAH'ü Teala'nın 99 ismi celilesinden biridir sadece anlamını da bildiğinizden eminim,durum bu olduğuna göre ortada iki ilah varmış gibi anlatmaya çabalama gayretleriniz birilerine anlamsız gelebilir ama bana değil,siz diyorsunuz ki ben *****************
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.