Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Orhunca

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    27
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Orhunca - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. ******** Ateizm sözcüğünün "izm" i bir düşüncenin benimsenmesi, "ist" i ise o düşüncenin taraftarı olamak demnektir. şimdi soruyorum !! bir insan nasıl Allahsızcı olabilir ? Allahsızlığı anlarımda,allahsızcı olmak neyin nesi ?? olamayan (olduğu kabul edilmeyen) bir değerin taraftarı olmak ne demek ?? ya böyle bir şey olabilir mi ?? Ateizm bir değer değildir ki ,olamaz ki !' neden insanlar kendilerini "ateist" olarak tanımlıyorlar ? OLMAYANIN taraftarı ,izm i ,ist i olmak ne demek ?? ben ateistleri sevmiyorum.. ********** hani olur..insan gençtir,bir akıma takılır, fakat yaşları ilerlemiş kişilerin,futbol takımı tutarcasına ateizm fanatikliği yapmalarına anlayış gösteremiyorum....onları ayıplıyorum (gençlere sözüm yok) Dinler insanlık tarihidir..İnsanlığın olgunluğa ermesine neden olan tek sebeptir.. Dinleri elbette eleştirebilirsiniz...fakat inkar edemezsiniz.. dinler olmadan ,dinlerin öğretisi olmadan,insanın fareden, tavşandan farkı kalmaz.
  2. Vallahi ne demek istediğni anlayamadım.. Belkide kabahat bendedir !! neyse, sağlık olsun !!
  3. Mesela ?? Öğret bana !ne biliyorsan öğret !! Kuran neder ?? 114 sureden oluşan kitabın ismimidir ?? Hadi Hocam !! ha gayret !!
  4. Bu kadar çok konu bir arada işlenemez !! 1-Konuyu açan forumdaşımın ilk önce Kuran sözcüğünden ne anladığını açıklamalıdır.Kuran 114 sureden mi oluşuyor ??Yoksa tevratı ve incilide içeriyor mu ?? 2-Kurandan bir ayert sunarak,"bu da neyin nesi,bu ayet evrewnsel olamaz" diyerek,Kuranın evrenselliğininde dem vuruyor. Açılan konuya muhatap olan kişi; Hadslerden yola çıkarak,daha doğrusu hadisleri kendince şahit tutarak (sanki oaradaymış gibi) Kurandaki öğretiye yakıştırmalar yapıyor. ********* Ya da şöyle diyeyim;karman çorman bir konu..
  5. Küfür sözcüğünün anlamı,benim yukarıdaki iletimde anlattığım gibidir.Referans (Başvurulması gereken kaynak) olarak Kuran ı aldım.Kuranda küfür sözcüğü geçer.Ve hiç bir zaman sövmek,rencide etmek manasında kullanılmamış.Hep yalancı,yanıltma,gerçekleri gizleme,çarpıtma gibi manalar içeriyor. Allah yerine Tanrı denilir mi sorusuna dönersek.Bal gibi de denilir !! Ve bu soruya referans (Başvurulması gereken kaynak) olarak gene kuranı gösteriyorum..Kuran bana yetiyor (ben müslüman değilim),siz neden başka kaynaklara baş vuruyorsunuz ?? Kuran nasıl kolayınıza geliyorsa " diyor..yaratanın 99 arapca isimle anılmasını hangi kaynağa güvenerek yazıyorsunuz ? Kuran diyor ki ; Gerçek bilgiyi bırakıp,insanların yazdığı kitaplara yönelmeyin..yük (insanların allah adına yazdığı kitaplar) taşıyan eşekler gibi olmayın !! Kuran dan ,Allah a Tanrı / ilah denildiğini okuyoruz.....Kuranda yazıyor !!!..Sizler hangi cürretle " Allaha Tanrı denilmez " diyorsunuz ? Elmalı Hamdi meali....23/32. Bunun üzerine, onlar arasından kendilerine, "Allah'a kulluk edin; çünkü sizin O'ndan başka bir TANRINIZ yoktur. Hâlâ Allah'tan korkmaz mısınız? (mesajını ileten) bir resul gönderdik. Size mi inanalım,yoksa Kuran a mı inanalım ???
  6. Ateist olmayan forumdaşım; Önce,ateist olmadığına sevindi.sonra,sana bu yakıştırmayı yaptığım için özür dilerim. Kuranda bir yaratan tanımlaması var..Bu tanımlamanın Allah ın kendisine mi , yoksa Hz.Muhammet e mi ait olduğu ayrı bir tartışma konusu.Ama her iki ikhtimalde de tanımlanan insan üstü bir varlık !! İnsan üstü olduğu iddia edilen Allah ı,insansı değerlerimizle beğenip beğenmeme gibi bir lüksümüz olamaz.Kurandaki tanımlanana inanırsın veya inanmazsın ,o sana kalmış,fakat, "beğenmiyorum" diyemezsin. İnsan üstü olan / olduğu iddia edilen Allah eğer gerçekten varsa,kendini sana beğendirmek zorunda değildir..Ahlak,adalet,bencillik,mütevazilk vs.insansı ve değişken değerlerimizdir.İnsan olmayan Allah ı,bizlerin zamana ,mekana,aldığımız öğretiye bağımlı olan değerlerimizle ölcüp biçmeye hakkımız yoktur.Unutmayalım ki tanımlananın zamana,mekana,bilgiye (öğretiye) ihtiyacı yoktur. Allah kendini yada Hz.Muhammed Allah ı güzel tanımlayamamış da diyemeyiz..Unutmayalım ki burada söz konusu olan kuran ın kendisi değil,mealidir.Eşek benzetmesini beğenmiyoruz da diyemeyiz.Çünkü bu benztme 7. yüz yılda yaşayan insanların algılayabilmeleri için yapılmıştır.Kurandaki anlatımı genel olaraqk beğenmiyorum da diyemeyiz.Eğer insan (Hz.Muhammed) sözü ise,hatasız kul olmaz..Bu kadarını becerebilmiş..Eğer Allah ın sözü ise,hatalı insanların anlayabileceği şikli ile anlatılmış..Burada bir benzetmede ben yapayım..,tıpkı bir yetişkinin (allah) küçük bir çocuğa (hatalı kul) bir şeyler anlatırken,çocuğun anlayabileceği bir dili konuşması gibi,Çocuğun zeka seviyesine inmesi gereksinimi gibi. Kuran ın eleştirilemezliği var !! Bizler ancak kurandaki öğretinin nasıl algılandığını,nasıl hayata geçirildiğini veya geçirilmesinin gerektiğini tartışabiliriz.Ve tabii ki bütün bunların doğru olup olamdığını tartışabiliriz.Gerçek anlamda bir Yaratan yoksa dahi,insanların Allah ı yaratarak yaşamlarının kolaylaştırmış olmalarını,yaratanı tanımlayarak sistem (din) kurmuş olmalarını ayıplayamayız..onlara kızamayız. kimsenin "ben kurandaki anlatımı beğenmiyorum,etik olarak doğru bulmuyorum,demek ki allah yok" deme lüksü olamaz.
  7. "Küçümseyerek surat asıp insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Çünkü Allah hiçbir kibirleneni, övüngeni sevmez." Lokman 18 i de eleştiriyorsunuz ya! .pes yani Siz ayette geçen " Allah" sözünden rahatsız oludunuz sanırım...değiştirelim sizin için.. "Küçümseyerek surat asıp insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Çünkü hiçbir kibirleneniN, övüngeni sevİLmez."..(anonim) İnsanlara öğreti sunduğunuzda her zaman "neden" sorusuyla muhattap olursunuz..10 yaşındaki bir çocuğa yukarıdaki anonim öğretiyi sunun,çocuktan alacağınız ilk tepki "neden " sorusu olacaktır.Ve siz çocuğa vereceğiniz yanıta"çünkü" diye başlayarak bir neden açıklamak zorunda kalacaksınızdır.Hz.Muhammedin sunduğu öğretinin nedeni Allahtır.Hz.Muhammed sunduğu öğretiyi bir değere (nedene) bağlamak zorundaydı...Neden -Sonuc ilintisindeki ,aranandır Allah,olmnası gerekendir Allah. Ateistler NEDEN bu ayeti eleştiriler..onların NEDENi ne ?? hangi değer adına eleştiriyorlar ?? Lokman 18 konu edilince,aklıma kuranda en çok beğendiğim ayetlerden biri olan Lokman 19 geldi..O da çok güzel bir öğretidir. "Davanda gerçekci ol,büyük laf konuşma / gereksiz laf konuşma..en kötü ses eşeklerin sesidir.." (Bana hitap ettiği şekliyle ,aklımda kaldığı kadarıyla yazdım) anladın sen onu !!
  8. Seni ayıplıyorum !! Çünkü sen küfüre tenezül ettin Az önce profiline baktım..Arap dili ilgi alanındaymış. Küfür sözcüğünün anlamını biliyor olman lazım. Ben " küfür" sözcüğünü dilim döndüğü kadar aktarayım (yanlışım varsa düzeltiniz) Küfür = Bilgiyi çarpıtarak aktarmak...Bilgiyi sunduğunuz kişiye / lere ,vermekte olduğunuzu,kendi menfeatleriniz geregi ne ise, o kişilerin verileni o şekilde algılamalarına neden olmak..Yani yalana tenezül etmek.Ve bu konu kuranda işlenir !!"ağzınızı ,yüzünüzü yamultarak (şekilden şekile girerek)gerçeği çarıtamazsınız" Tanrı ve Allah sözcüklerinin TDK unca açıklanmasını getirmişsiniz. neden eksilterek getirdiniz ??neden küfüre tenezül ettiniz ??TDK unun sözlüğünde hem Allah sözcüğünün,hemde Tanrı sözcüğünün iki ayrı açıklaması var.ama sen Hem Allah sözcüğünün,hemde Tanrı sözcüğünün sadece bir tanesini getirdin..tabii ki işinme geleni getirdin...Çok ayıp ettin. Tanrı = 1. açıklama getirildi,2.açıkla getirilmedi = küfür Allah =2. açıklama getirildi,1.açıklama getirilmedi = küfür TDK undan getirmediğiniz,getirmek istemediğiniz açıklamalar; Allah = Herhangi bir işte başarılı olmuş, en üst dereceye ulaşmış kimse: Tanrı = Allah
  9. Konuyu, ateist spor-arabist spor çekişmesine çevirdiniz.Ateistlere söylenecek birr sözüm yok.fakat arapçada ısrar edenlere çok söz söylenebilir. Yaradana 99 arapça isimle seslenilmesinin istenmesi kimin kültürüymüş ?? Bir yanlışın inatında olmak ne zamandan beri kültür oldu ? Kuran "nasıl kolayına geliyorsa öyle seslen " diyor...birileri çıkmış,99 dan söz ediyor....Ayıp değil mi ?? Kuran a haksızlık olmuyor mu ?? Değerleri standartlara bağlamak sanırım bir hastalık !! İmanın şartı,islamın şartı,şehit olmanın şartı vs..Hani kolaylık diniydi islam ??
  10. Alllah ın 99 ismi vardır diyorsunuz.Bu isimlerin 99 uda arapça !! ve diyorsunuz ki..İncil ide,Tevrat ıda Allah gönderdi... Peki Hz.Musa arapça biliyormuydu ki yaradana Allah veya diğer 98 arapça isimle seslenmiş olsun ?? Hz.İsa nın durumuda ,kuranda adı geçen diğer peygamberlerin durumuda aynı !!Hz.Muhammed den başka arap olan peygamber yok !! Nerdeyse tevrat ın ve İncilin orginali arapçaydı diyeceksiniz.... Birde Hz.Muhammed in babasının ismi var, Abdullah !! nasıl açıklayacaksınız ??
  11. Bayramımız kutlu olsun !! Ne mutlu Türk'üm diyene
  12. Madem " Tanrı " sözcüğünü bu şekilde açıklıyorsunuz,başkalarının "kuranın allahı-tevratın allahı,incilin allahı"demelerine kızmayacaksınız !! Kuranın allahına göre,Allah yaratanların en güzelidir.
  13. Kuran diyor ki " nasıl kolayınıza geliyorsa öyle isimlendirin" ben hem Tanrı,hem de Allah isimlerini kullanırım. "Tanrı "ismi fazla genel anlama geliyor diyor ve bundan rahatsız oluyorsanız,Hz.Muhammed in babasının isminin "Abdullah" oluşunu nasıl açıklayacaksınız ?? Hz. Muhammed in babasının ismi gerçekten Abdullah sa (?),Allah " ismide ,islam öncesi kullanılıyor oluşundan dolayı ,genel bir anlam içeriyor demektir. Bu konuda polemik yaratmak bence doğru olmaz.Kurandan anlaşılacağı üzeri,Hz.Muhammed zamanında da söz konusu edilmiş bu isimlendirme olayı . Kuran,kötü bir isim vermemek şartıyla serbet bırakmış insanları. Milli marşımızda "Hüda" ismi geçer.........( Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda ) Hüda farsçadır ve Allah (Tanrı) anlamına gelir.Allahın 99 ismi/sıfatı olarak kabul edilenlerin / ettirilmek istenenlerin arasında "Hüda" yoktur.. Tanrı denilmesinde bir sakınca yoktur !!
  14. "Atatürk'ün yazdığı tek şiir " demişsiniz !! şuraya bir göz atın isterseniz... http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=13043 benim konu hakkında bilgim yok,belki başkalarına faydalı olur.
  15. okumaya gewrek yok..ezberledik artık...laikliğin ve demokrasinin kutsallaştırıldığı maddeler.tanımı bile yapılamayan (binlerce tanımı olan) bu iki değerin değiştirilmesi bile teklif edilemez miş..neden efendim ?? hani hakimiyet kayıtsız ,şartsız milletindi ??? sizler anayasamızın bazı maddelerini böyle kusallaştırırsak,bir müslümanın da "din sadece islamdır" demesini yadırgayamazsınız !!kuranda böyle yazıyor ve Türkiye vatandaşlarının büyük çoğunluğu müslüman.. Binlerce tanımı olan laiklik,devletin kanunlarıyla,milletin maneviyatını karşı karşıya getirmek olmasa gerek diye düşünüyorum..laiklik elbette tartışılmalıdır.. Laiklik = din devletine HAYIR !! dinLER devletine EVET olmasa gererk diye düşünüyorum.. ABD de bir çıkmış "ben şeytanım" diyor...yaşı sanırım 50 civarında,taraftarları yüzbinlerle ifade ediliyor..Hz.Muhammed 50 yaşındayken 100 taraftarı yoktu belki.şimdi biz bu adamın (şeytanmış kendileri) kurduğu yeni dinin taraftarlarınada devletin saygılı olmasını,laiklik şemsiyesi altına alarak,koruyup kollamasını bekleye bilirmiyiz ??iletişim çağında yaşıyoruz..kültürler iç içe girmiş,bu gün ABD de yeni çıkan bir teknoloji ürünü nasıl kısa bir zamanda Türkiye ye geliyorsa,felsefi,dini yeni akımlarda kısa bir sürede geliyor ve kendilerine yer tutabiliyorlar. Devlerler bu şartlar altında daha fazla laik kalamaz.Devlet dinsiz olmalıdır..dindarlar ,din anlayışlarını tekrardan gözden geçirerek,vatana ,millete hayırlı duruma getirmeye ZORLANMALIDIRLAR.Devletler dinlere mesafeli durmayıp,kollaması altına almışlar !!Zamanında güzel bir düşünce olarak devlet anlayışımıza,yönetimimişze giren laiklik anlayışı,artık ters tepki yaratıyor.. Bence bye bye Laiklik.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.