Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

NewYorkTaner

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    71
  • Katılım

  • Son Ziyaret

NewYorkTaner - Başarıları

Meraklı

Meraklı (6/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Sen kalkip ne hakla ortada olan bir milleti yok sayiorsun? 35 ilyonu yok saymak hangi adalet'e sigar. Gidip okusana objektif kaynaklar ne diyor Turkler ya da Kurtler hakkinda. Variz iste, ben varim ve benim gibi 30 milyon var. Kurtleri millet y apan ne mi? Dilimiz ayri, Kulturumuz ayri ayri dinlerimiz bile var. Ayri orf adetlerimiz var. Yalan mi? Muzigimiz bile farkli! Adam kalmis resmen yok sayiyor benim guzelim milletimi. Ne munasebet? Dedim ya siz Kurt dislamaya devam edin. *****************
  2. Kardesim git kitap ve tarih oku sen. Medler hakkinda bilgi edin. Selahattin Eyup hakkinda bilgi edin. Kalkmis bir de zazalari ayri irk yapmis. Seni muhattap bile almiyorum. Turkiye' de Kurt yokmus, Kurt Milleti denen bir millet yokmus. Daha neler!
  3. Kime mi hodri meydan diyorum? **************** binyillardir bu topraklarda yasamamiza ragmen bizleri yani Kurtleri hic cekinmeden ana unsur saymayan her Turk milliyetcisine diyorum. HODRI MEYDAN! Evet bu topraklarin asil evlatlari Turkler'den once Kurtler degil mi? Siz sonradan geldiniz ve size misafirperverlik ettik beraber yasayalim demedik mi? Ve siz ne yaptiniz? Bizi disladiniz ve aniden "asil unsur Turklerdir" demeye basladiniz. Ben ve benim gibiler milliyetci degildir. Sadece irkci Turk milliyetciligine TEPKI gosteren ve hakkin ne oldugunu bilen ve haklari icin savasan insanlardir. Eger Turkiye gibi bir yerde yillardir her alanda beraber yasamamiza ragmen benim halkim dislaniyorsa o zaman Turkiye'nin bir parcasi olmamayi istememi kimse yadirgamasin. Hem kalkip beni Kurt kimligimden dolayi TACIZ edeceksin hem de "kes sesini Kurt olayi filan yok" diyeceksin. Olur mu oyle sey? Daha 10 yil oncesine kada sirf Kurtce konusuluyor diye binlerce insani iceriye atip iskenceye yatirmiyorlar miydi? Ne bicim bir zihniyet bu? Artik ortada bir haksizlik oldugunu nereye kadar inkar edeceksiniz? Lutfen herkes artik aklini basina alsin ve Kurtlere ne haksizlik yapildigini kabul etsin ve Kurtleri kazanmaya calissin. Su Trabzonlunun dedigi gibi soylemlere izin verilirse Kurt halki zor kazanilir ve bizi kazanamadikca da Turkiye hic bir zaman refah goremez!
  4. Kardesim sen ne dediginin farkinda misin? Hem etnik milliyetciler cezalandirilsin diyorsun hem de milliyetciligin ta kendisini yapiyorsun. ETNIK MILLIYETCILIK denen bir sey yoktur. MILLIYETCILIK etnik bir olaydir.
  5. Yahu bir Kurt olarak inanin Trabzonlu beyin soylediklerini okuyunce tuylerim urperdi ve sonra Tugce arkadasla Ali arkadasin cevaplarini okudum ve sizleri gelip yanaklarinizdan ellerinizden opesim geldi. Iste maalesef durum bu memelekette, kabul etseniz de etmeseniz de hala bu topraklarin en asil unsurlarindan olmamiza ragmen dislaniyoruz. Ve buna tepki geldiginde de (PKK olsun ya da Kuzey Irak'ta ki Kurt hareketi olsun) Turk arkadaslarin zoruna gidiyor. Iste gordunuz siradan bir Turk'un Kurtler hakkinda ne dusundugunu. Cok zoruma gidiyor ama ne yapabilirim ki ***** ******?
  6. "Ankaraânın en işlek merkezlerinden birinde bomba patladı. 6 kişi öldü, yüze yakın yaralı var. Bu bomba adım adım tırmanan gerilimin bir basamağı oldu. İlk bomba değildi elbet. Bu gidişle sonuncusu da olmayacak anlaşılan. Bir sonraki bombanın Diyarbakir'da, Maxmurâda ya da İstanbulâda patlamayacağını kim söyleyebilir? Peki faili bulunca bir sonraki bombanın önü kesilmiş oluyor mu? Anafartalarâdaki bombanın failini 24 saatte tespit eden emniyet, ne hikmetse Diyarbakir Koşuyolu Parkıânda 7âsi çocuk 11 kişinin ölümüne sebep olan bombayı koyanı bir yıldır tespit edemedi. Bu ülke yıllardır bomba nerede patlayacak kaygısı, korkusuyla yaşıyor. İnsanları bu ruh haline sokan zihniyet ise, çözümü daha totaliter bir rejimde arıyor. Mitinglerle orduyu darbe yapmaya çağırıyor. Böylelikle toplum, savaş hallerine anında adapte olan, büyüyünce katil olacağı gözünden anlaşılan bebeler yetiştiriyor. Anafartalarâdaki bombayı kimin patlattığı önemli değil. Nasılsa gün gün geriliyor, asabileşiyor, cinayetleri kutsayıp, katilleri alkışlıyoruz. Gerilen siyasetin, kamplaşan toplumun, patlayan bombaların gölgesinde yavaş yavaş kaosa süreklenen bir ülkeyi izliyoruz. - Çünkü bu ülkede kaostan medet uman güçlü iktidar odakları var. Barış istemeyen, ateşkese operasyonla yanıt verenlerdir bunlar. - Demokrasiden korkan, ülkenin yönetimini halkın iradesine teslim etmekten çekindiğini açıkça dile getirenlerdir. - Bir geceyarısı muhtırasıyla siyasete müdahale eden, gazetecileri âdevletin yanında-karşısındaâ diye sınıflandıranlardır. - 12 yaşındaki çocuğu kurşuna dizenleri âmeşru savunmaâ diye beraat ettirenlerdir. - Kitabevine bomba koyarken suçüstü yakalanan astsubayları, âiyi çocuklarâ diye savunanlardır. - Demokrasi, barış isteyenleri cezaevlerine dolduranlardır. Bu ülkenin ve toplumun büyük acı çekmesi, savaşlarla parçalanması, bombalarla kanaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Bombayı kimin patlattığı önemli değil. Siyaseti âsınırötesi operasyon, bölünme tehlikesiâ üzerine oturtan, toplumu âmilliyetçi-bölücüâ diye ayrıştıran, demokrasiyi tehlikeli bulan bir anlayıştır bombayı Anafartalarâa taşıyan. Kimin patlattığının hiçbir önemi yok."
  7. Tuyiye adina yapici ne mi var? BARIS var, Kurtlerle Turkler'in artik barismasi var. Guneydogu Anadolu'da yillardir suren ve binlerce insanin olumune neden olan savasin yok olmasi var. IRA bile SINN FEIN araciligiyla temsil edildi Irlanda meclisinde ve savas durdu. Ornekleri cok. Eger DTP'yi Kurt halkinin iradesini temsil ettigi halde dislarsaniz ve Kurtlerin temsil hakkini taaruz ederseniz o zaman daha cok ******* savaslar gorecegiz. Maalesef gercek bu! Baris istiyorsak artik bazi seylerin onunu acmamiz gerekli. Verin bir sans adamlara ve onyargisiz sekilde! Turkiye'nin buyuk ulke olmasi onundeki tek sorunu Kurt sorununu cozememis olmasidir (ki lutfen Kurt sorunu yoktur demeyin, eger her gun 10 insan oluyorsa, meydanlarda bombalar patlatiliyorsa demek ki var birseyler)
  8. Ne yani Kurt sorununu ortaya adan her adam intihar eyleminde mi bulunyor? Ne munasebet canim? Eger yillardir dislanma olmasaydi ve Siyasi cozum kanallari acilsaydi kati yaklasim yerine kimse kimsedye zara vermezdi. Sizler hala kalkmis bu iflas etmis KATI YAKLASIMI tek yol olarak gosteriyorsunuz. Ankara'da meydana gelenlerden PKK da Turkiye Devleti de ve sizin gibi kati yaklasim ve ayirim yanlilari da herkes SUCLU! Yeter artik, siyasi cozume yoneliyoruz tum Meclis irkci bir sekilde bir olup bizi dislamaya ve meclise girmememize yonelik anayasa degisikligi yapiyor. Bu ayrimicilik ve boluculuk degil de nedir? Bu sorun SIYASI meydanda cozulecek. Ben bir Kurt olarak ne SUSACAGIM ne de BASKI altinda kalmayi kabul edecegim. Bir Kurt olarak hangi taraftan olursa olsun siddete karsiyim. PKK da Turk Devleti de ve Milliyetciler bu memeleketi ve benim Kurt halkimi mahfetti! Birakin artik benim mazlum milletimin yakasini. Yetmedi mi onyillardir horladiginiz ve kullandiginiz? Meclis'teki Kurt dediginiz adamlar Sag ve Sol partilerin kuklalaridir, asiret ve tarikat reisleridir. Bir de hic rahatsiz olmadan "Kurtler asiretci, feodal ve geri bir millet" deniliyor, asiretcilige ve gerilige en buyuk destegi sistematik sekilde Devlet verirken. Leyla Zana Meclis'te ne dedi biliyor musun sen? "Bagimsiz Kurdistan olsun" demedi, "Turkiye'yi bolelim" demedi, "yasasin PKK" demedi. Kadin cok asil bir sekilde ve Kurce "bu yeminimi Kurt ve Turk halklarinin kardesligi icin ediyorum" dedi. Bu alkislanir ancak ama siz ne yaptiniz? Hapise attiniz. Bu forumda bile Almanca ve ingilizce bolumler var ama benim 20 milyon Kurt vatandasimin dili sizi aciz ediyor. ***** ****** ******* Su komik duruma bakin yahu daha dune kadar Kurtce konusuluyor diye adamlar iceri atiliyordu, okullarda Ingilizce, Arapca, Fransizca derselri yasalken. Acayip bir ulke yahu!
  9. Yazdiklarini okuyup **** olmamak mumkun degil. **************** ne munasebet be kardesim? Azmi cektirdiniz Kurtlere? Azmi ezildik? MHP gibi irkcilar bile basa gelip bizi yok sayip bize hakaret etmediler mi? Adamlar resmen "Turkler Kurtlerden ustundur" demedi mi?T abii simdi is isten gecti ve suclu biz olduk. Olalim, sorun degil. HAKLARIMIZI alacagiz. Dis gucler diyorsun bir de. Alman tanklariyla, Amerikan ucaklariyla yerle bir edildi 7000 Kurt koyu, bu insanlar su an buyuk sehrilerin varoslarinda surunuyor. Ne adaletinden ne birliginden bahsediyorsun? Haklarimizi alacagiz kardesim, bunu baska cikar yolu yok! Kalkip bizleri kucuk dusurmeye devam etmeyin lutfen. Asirlarca yardim ettik Turk halkina ve beraber yedik ictik ve savastik ama hep iyi niyetimiz istismar edildi. Yalan mi?
  10. Sayin Ali kardesim, Bu tur Kurtcu soylenimler barisi nasil etkiler diyorsun. Hangi baristan bahsediyorsun? ********** Turkiye'de Kurtlere karsi dusmanlik o kadar buyuk ki artik "Kurt" ya da "Kurtce" diyen herkes bolucu yapiliyor. ****. Ne bicim baris bu? Azmi insan curudu hapislerde? Hangi baristan bahsediyorsunuz? DTP gibi gelisimler Demokratik bir toplumda buyuk bir azinligi temsil acisindan onemli ve kacinilmazdir. Hala bile sIkIlmadan tum meclis birlesip bu adamlarin onunu kapatip secimlere girememelerine ortam hazirliyorsa baristan filan soz edilemez. Turkiye'de 15-20 milyon Kurt varken ve temsil edilemiyorken bunlar mecliste baristan soz etmek ayip oluyor! Bizim elde etmek istedigimiz ESITLIK ve baristir. Ne yani MHP gibi bir hareketin barisla ne ilgisi var? Adamlar alenen IRKCILIK yapiyorlar be kardesim!
  11. Cok guzel yorum yapmis Erman yuce bey. Helal olsun. Anlayan anlar. Soyelemten dilimde tuy bitti ayni seyleri ama bir Kurt olarak soyleyince hemen PKK yandasi ya da bolucu yapiyorlar adami!
  12. Cok iyi tespit yapmissin kerdesim. Artik DTP ya da baska yeni bir hareket olsun bir yenilige ihtiyac kacinilmazdir Turkiye'de. Sana gonulden katiliyorum. Turkiye'nin demokratiklestirlimesine ve Turkiye halklarinin barismasina ve gelismesine katkida bulunacak her hareketi gonulden destekliyorum. Benim tahminim, eger DTP meclise girerse bu konuda cok ozveri gosterecekleri yonundedir ama kim bilir...Insallah hayirli olur hepimiz icin! Digerleri yillardir bir halt edemedi bana sorarsaniz ve hala hic dusunmeden ve cekinmeden siyasete donme planlari yapabiliyorlar (bakin Tansu Ciller ve Mesut Yilmaz's) tam kurtuldugumuz icin sevinip nefes almisken yeni yeni. Birde AKP'nin Turkiye ekonomisini gelistirdikleri icin tebrikler diyorum. Kim ne derse desin adamlar diger tum partilerden daha demokrat, daha durust ve daha ilerici Islamist olmalarina ragmen. Bir de neden boyle Islami Demokrasi'den korkuyoruz hic anlamiyorum. Almanya'da, Hollanda'da, Belcika'da ve diger bir suru bati ulkesinde Hristiyan-Demokratlik anlayisi bu ulkere cok buyuk hizmetlerde bulunmustur ve sistemin bir parcasi haline gelmistir. Neden bizim Islami-Demokrasi'miz olmasin eger Turkiye'ye hayirli olacaksa? Sirf Bati'nin korkularini yatistirmak icin kendimizi ve kulturumuzu inkar etmemeliyiz. Ve sonuclar acik acik ortada, AKP Turkiye'de son 30 yilin en iyi iktidar'i desek yalan olmaz yani...
  13. DTP'yi engelleyerek bir yere varılmaz Türk siyaseti DTP'nin önünü kapatarak büyük bir hata yapıyor. Oy uğruna bu ülkeyi ilerde belki de beklenmedik şekilde rahatlatabilecek bir gelişmeyi engelliyor. Son derece önemli bir sorunun çözümüne katkıda bulunmaktan kaçınıyor. Bazı kesimler ateş püskürüyor. DTP'yi dövmek ve seçimlere giremez hale getirmeye çalışanlar var. İktidar partisi de elinden geleni ardına bırakmıyor. Son olarak bağımsızların adlarının da seçim pusulasına eklenmesini kararlaştırarak, Kürt sorununa genel bakışını ortaya koydu. Buna halk arasında “bel altından vurmak” denir. Amaç çok açık: Güneydoğu'nun vatandaşına, DTP'nin bağımsız adayının adını bulamayacağı karışıklıkta bir seçmen pusulası vermek ve bu partiden bağımsız aday çıkmasını engellemek. Engelleyemese dahi, sayılarının azalmasını sağlamak. AK Parti bu tutumuyla, Kürt sorununun, TBMM çatısı altında daha kolay çözülebileceğine inanmadığını gösteriyor. Ayrıca, iki mesaj veriyor. Biri, Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik. Özellikle 27 Nisan muhtırası çerçevesinde “Bakın, ben bu konuda ne kadar duyarlıyım” demek isteniyor. Diğeri ise kendi kadrolarına yönelik. Onlara da “DTP'nin alamayacağı oylara hazırlıklı olun” mesajı yollanıyor. AK Parti belki iç denge hesapları açısından haklı olabilir. Ancak, Kürt sorununu “yaşanabilir” durumuna sokabilmek açısından, bu yaklaşım çok hatalıdır. DTP'yi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sokmak, eğer gerçekten çözüm isteniyorsa, vazgeçilmez bir koşuldur. En basitinden, TBMM'deki DTP ile Meclis dışında bırakılmış bir DTP'nin tutumu arasında büyük fark oluşacaktır. Seçmen pusulaları olsun, diğer engellerle olsun, DTP'yi dışlamak ters tepecektir. Bölge halkına “Görüyor musunuz, bizi Meclis'te görmeye dahi tahammül edemiyorlar” denecek ve PKK bu durumda zeminini güçlendirecektir. Kürt milliyetçiliğini Meclis yerine, sokağa ve dağa itmenin sakıncaları ortadadır. Tabii bu arada, DTP kadrolarının da sorumluluklarını bilmeleri ve farklı bir söylem ve tutumla ortaya çıkmaları gerekiyor. Türk toplumunun duyarlıklarına, ülkenin bölünmezliğine dikkat etmeleri bekleniyor. Kim ne derse desin, DTP'yi dışlayarak ülkemizin önündeki en önemli engel sayılan Kürt sorununu çözmek imkansız görülüyor.
  14. Eger boylesine irkci ve fasist bir seyler deniyorsa ve Demokratik ve Kurt-dostu Turk kardeslerimden hicbir ses cikmiyorsa bu denene, o zaman ***********.
  15. Anlat ve belegele bana hadi bakalim. **********! Turk Medyasindan hic bir belge olmasin ama!
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.