Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

YuceL

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    104
  • Katılım

  • Son Ziyaret

YuceL Hakkında

  • Doğum Günü 20-04-1983

Diğer Bilgiler

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yer
    Houston, TX, USA
  • İlgi Alanları
    Felsefe, Politika, Ekonomi, Bilgisayarlar, Havacilik ve Uzay

YuceL - Başarıları

Ortak

Ortak (7/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. YuceL doğum gününüz kutlu olsun!

  2. YuceL doğum gününüz kutlu olsun!

  3. YuceL doğum gününüz kutlu olsun!

  4. YuceL doğum gününüz kutlu olsun!

  5. YuceL doğum gününüz kutlu olsun!

  6. YuceL doğum gününüz kutlu olsun!

  7. YuceL doğum gününüz kutlu olsun!

  8. slm . amerikada uzay muhendislignde okuyorum demissin benimde amerikda aynı bolumde okuma gıbı bı dusuncem var suan lisedeyim . hangi ünivrstedesin şuan giriş koşulları vize durumu falan nasıl biraz bahsedermisin bana ??

  9. Hmm, en son 3 sene once girmistim, eski forumumu bir ziyaret edeyim dedim (tabi sifre degistirme isleminden sonra, heh). Admin, Maymun, Barakuda seneler oldu sohbet etmeyeli. Nasilsiniz? Hala burada misiniz? Benim ABD maceram devam ediyor. Okul bitti, Houston'dayim hala, Siyasal Bilimler dalindan is hayatina coktan basladim. Bir taraftan kucuk bir aile projesine de destek oluyorum (bkz. yeni imzam ) Siz neler yapiyorsunuz? Neyse. Insanin eskiden yurudugu yollarin boyle birdenbire onune cikmasi hem huzunlu hemde cok guzel oluyor, hatta o yollarda hicbir ayak izi kalmamis da olsa. Kendinize iyi bakin eski dostlar. Birkac sene sonra belki tekrar gorusmek uzere. Sevgiler, saygilar. YuceL
  10. Yukarida bir arkadas Cin'in buyuk bir dunya ekonomisi haline gelmesinden bahsetmis. Cin in buyuk bir dunya ekonomisi haline gelmesi ile Sosyalizmin hicbir alakasi yoktur. Cin'in siyasal sistemi Sosyalizmdir, evet, ancak ekonomisi Kapitalizme dayanir; Acik Market Ekonomisi. Ayrica Cin, yuksek nufusu ve bunun getirdigi dunyadaki en dusuk isci ucretleri sayesinde tum dunyadan endustriyel yatirim cekemistir. Giderlerinizi minimize etmek, ve karlarini olabildigince arttirmak isteyen dunya sirketleri, fabrikalarini Cin'e tasimislardir. Cin'in ekonomisin guclenmesindeki en onemli faktorlerden biri budur. Ancak dunyanin en buyuk ekonomilerinden biri olmasina karsin, Cin'de kisi basina dusen milli hasila ($5,600), Turkiye'de kisi basina dusen milli hasiladan ($7,400) daha dusuktur. Bu da, sosyalist bir ulkenin, ucuz isci gucunden dolayi ne kadar yatirim ve para cekerse ceksin, bircok alanda geri kalmis ancak tamamen kapitalist olan bir ulkeden YASAM KALITESI olarak herzaman geri kalacaginin guzel bir gostergesi olsa gerek.
  11. Degerlendirdigin kritere bagli. Boyle "en buyuk, en guzel, en ilginc, en yararli, vs" gibi kavramlar gorecelidir, degerlendirmeyi yapan insana gore degisir. Senin hayatinin en onemli ilgi alani ne ise, sana gore "en buyuk bulus" da bu alanda senin isini kolaylastiran bir yenilik olacaktir. Ancak genel anlamda, bence en buyuk bulus Elektrik. Bzzzt.
  12. YuceL

    MİT

    Cyrano gayet guzel soylemis. Ekleyecek cok fazla birsey kalmamis.
  13. Sosyalizm? Dunyada tamamen bitmis olan bu sistemin Turkiye'de, Turk halki gibi serbest market ekonomisini iliklerine kadar kabullenmis, tarihi sebeplerden dolayi guclu milliyetcilik baglari olan, eski sosyalist devletlerle uzun yillar boyunca dusmanlik etmis, dunyanin en buyuk kapitalist ekonomileri ile derin isbirligi icerisinde emin afimlarla gelecege yurumekte olan bir topluma benimsetilmesi bu tarihten sonra tamamen imkansiz. Sosyalizmi savunan, kendini sosyalist olarak tanitan arkadaslar vakitlerini bosuna harciyorlar, yada sosyalizm maskesi kullanarak baska politik emellere ulasmaya calisiyorlar. Tabi guzel bor gokkusagi icin her renk gereklidir. Turkiye'mi icindeki herkesle birlikte cok seviyorum.
  14. Ermeni Meselesinin Turkiye'nin AB'ye girisi ile hicbir alakasi yok. Bu Ermenistan ile Turkiye arasindaki ozel bir problem. AB yolunda Turkiye'yi baglayan siyasi mekanizmalar Kopenhag Kriterleri, AB-Turkiye biliteral anlasmalari ve Turkiye'nin imzaladigi diger uluslarasi belgelerden ibaret. Ancak elbette AB icerisinde Turkiye'nin girisini elestiren, geciktirmek isteyen, yada sadece siyasi avantaj elde etmek isteyen cevreler bunun gibi konulari masaya getirebilirler. Bu o kadar onemli bir mevzu degil. AB'nin Ermeni Meselesi konusunda Turkiye'ye hicbir net siyasi yaptirimi soz konusu olamaz. Kibris konusu cok daha buyuk bir problem cunku AB'nin tanidigi ve uye olarak kabul ettigi KIBRIS DEVLETI diye bir ulke var. AB anayasasina gore aslinda baska bir ulke ile sinir problemleri olan bir ulke birlige alinamaz. Ancak AB sistemdeki "loophole" lari kullanarak bunu asti ve hem Turkiye'ye politik baski uygulayabilmek icin hemde Yunanistan'i memnun edebilmek icin Kibris'i uye yapti. Ve nitekim su anda Kibris Yunanistan'in AB icerisindeki trojani haline gelmistir. Turkiye'ye karsi -kendi dosyasina zarar vermeden- Kibris'i kullanabilecek, "biz yapmadik Kibrislilar yapti" diyebileceklerdir.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.