Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

denizz

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    191
  • Katılım

  • Son Ziyaret

denizz Hakkında

  • Doğum Günü 31-01-1908

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

denizz - Başarıları

Ortak

Ortak (7/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. denizz doğum gününüz kutlu olsun!

  2. denizz doğum gününüz kutlu olsun!

  3. tamamen gerçek dışı bir haber.12 eylül davalarından dolayı o günlerden itaberen cezaevlerinde yatan hiç kimse yoktur.sağcı,solcu,tüm hükümlüler en son.90,lı yılların ortalarında tahliye olmuştur.bahsi geçen isimler firari olup 15 yada 20 yıl sonra yakalananlar,infazı başka suçlardan yananlar yada adi suçlardan tekrar cezaevine girenlerden oluşmaktadır.
  4. denizz

    ABD'den neden nefret ediyoruz ?

    abd nin 1900 lü yılların başından itibaren ekonomik ve askeri üstünlüğü sayesinde işlediği suçlar ansiklopedilere sığmaz.1800 lerin ingilteresinin günümüz halidir adeta.dünya ekonomilerini ve siyasetini kendi çıkarlarına göre biçimleme ısrarı milyarlarca insanı olumsuz manada etkilemiştir.dünya genelinde toplumların abd hakkındaki negatif düşünçelerinin sebebi 100 yıllık bir baskı rejimine duyulan tepkiden ibarettir.
  5. durgunluk nedeniyle ekonomik faaliyetlerin yavaşladığı bir ortamda vergi gelirlerinin artacağını öngörebilmek mümkün değil.2009 geniş bir işsizlik dalgasının ayrıca uzun süreli bir resasyonun başlangıç evresi olucak.etkileri belkide 2010 yılı sonlarına kadar devam edicek olan krizin çeşitli derecelerde olumsuz etkilemiyeceği hiç bir türk vatandaşı olmıyacak
  6. değerli dostlar.ülke ekonomisindeki sorunlar herkezi ilgilendirir.ancak .bu forumda yazan arkadaşların ya çoğu işsiz güçsüz,ekonomi ne olursa olsun onları ilgilendirmiyor.yada herkezin tuzu kuru,bana bir şey olmaz diye düşünüyor.dünya 100 yılın ekonomik krizini yaşıyor. başını abd,nin çektiği ,son 6 yıldaki finansal kredi genişlemesinin sanal teminat,gelir ve paralara dayandığı gerçeğinin ortaya çıkmasından beri yer yerinden oynuyor .kalemini ve aklını satmamış ,namuslu ekonomistler bu durumu 3 yıl öncesinde öngörmüştü zaten.bu krizi tahminlerinizin çok üzerinde yüksek bir maliyet ödiyerek yaşayacağız.akp,nin basiretsiz ve günlük ekonomi politikaları sonucu ülkemiz ve toplumumuz borç batağı icerisinde kaldı.sanayicimiz,iş alemimiz,çiftçi ve esnafımız borçlarını çevirmek için tekrar borç almak zorunda.yıllık elli milyar dolar cari açığın dışarıdan finanse edilmesi mecburiyeti var.bu kriz sonrası dünyada para muslukları kısıldığında piyasaların yeni borçlanma yapabilmeleri adeta imkansız olucak.reel sektörde müthiş bir iflas dalgası ülkemizi bekliyor.bu fırtınadan az yada çok etkilenmiyecek tek bir vatandaşımız dahi olamaz.lütfen bu konuya cok daha dikkatli yaklaşın.alabildiğiniz yada alabileceğiniz tedbirlerden kesinlikle taviz vermeyin.saygılar
  7. toplumlar nereye gitmek isterlerse oraya giderler.günümüzün iletişim imkanlarıyla bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı.hurafelerden arınmış gerçek bilgiye,hakikate ulaşmak hiçte zor değil.gittiğimiz yer çok belli.kafasını gerçeküstü kavramlardan kaldırmayan,bundan medet uman bir toplum.hiç bir ikaz,hiç bir çaba bu yönelimi değiştiremiyor.toplum gittikçe birbirinden uzaklaşan 2 kutup haline dönüşüyor.çağdaş değerleri,bilimi,modern bir sosyal hayatı yaşayan azınlık.gittikçe muhafazakarlaşan,dünyadan kopuk ,üretim yapmayan bir çoğunluk.artık geçmiş olsunmu ,yoksa hayırlı olsunmu demek lazım bilemiyorum.
  8. deniz feneri=keriz feneri , isimli yazısı ile yılmaz özdil ne kadar güzel yazmıştı hürriyette.insan bir an şaşırıyor.islami holdingler,islami yardım kuruluşları,tarikatlara kaptırılan bu milyarlarca euro para halamı ders olmadı bazılarına.ayrıca kaptır, kaptır bitmiyor da.
  9. son derece güzel bir gelişme.rusya, türk okulu kisvesi altındaki abd yayılmacılığını ve radikal islamcı örgütlenmeyi gördü,ışığı söndürdü.ülkemizdede aynı uygulamanın olmasını umut ediyorum.
  10. değerli sardunyam. abd emperyalizminin ıraktaki işgalini ve yıkımını kimse bu fotograflardan daha iyi anlatamaz.paylaştığın için teşekkür ederim.(pek liberal,çok dinci bazı gazetelerde bu tarz fotoğraflara hiç tanık olmadığımı ayrıca belirtirim)
  11. denizz

    DİPNOT'lar...

    başlıkta izah edilen tespitlerin çoğuna katılıyorum.ancak.tespit yapmak,çözüm bulmak manasına gelmiyor.türk toplumu bir çok travmayı birarada yaşayan bir toplum.şu anki toplumsal kültürün oluşmasında.hızlı nüfus artışı var, 50 yıldır süren, köyden kente göç olgusu var,çarpık kentleşme ve 80 sonrası özal dönemiyle kuralsız ve hızlı bir şekilde geçilen serbest piyasa ekonomisinin etkileri var.insanlarımız tam özümsenmemiş,içselleştirilmemiş cumhuriyet dönemi üst yapı değişiklikleriyle beraber 30 yıldır hızlı bir zihinsel dönüşümün içerisinde.herşeyin para ve menfaate dayalı olduğu,altta kalanın canının çıktığı.gemisini yürütenin kaptan olduğu bir dünya bu.sonuçlar ortada.çözümüde pek yok, yada iktisadi ve sosyal bir dibe vuruş belkide.etik değerlerin her şeyden önce olduğunun anlaşılacağı,kuralsızlığın ve aşırı maddi hırsların toplumu zehirlediğinin herkezce kabul edilmesinin.toplu bir günah çıkarmanın başka bir yoluda yok sanki.
  12. çok eski bir tartışma hiç beklenmiyecek bir yerden, manken aysun kayacının katıldığı tv programında söylediği sözlerle tekrar canlandı.benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir olamaz dedi özetle.gazetelere verdiği beyanatlardada sözünün arkasında olduğunu tekrar etti.şüphesizki, demokrasi eksiklikleri,zafiyetleri, olsada yaşadığımız dönemdeki en iyi yönetim biçimi.sağlıklı bir demokratik rejim için bazı şartlarda yok değil.5 senede bir sandığı halkın önüne koyup . parti genel başkanları tarafından atanmış yada sıralanmış milletvekili yada belediye başkan adaylarını onaylamak demokrasi olarak kabul ediliyorsa zaten mesele yok demektir.bir ülkede gerçek demokrasi için ekonomik bağımsızlığını elde etmiş meslek sahibi geniş bir ücretli orta kesim.,kurumsallaşmış kendi içinde seçilme ve aday olma şartları belli siyasi partiler,ortalama eğitim düzeyi yüksek bir halk,özgür basın,güçlü sivil toplum örgütleri ve sendikalar.örgütlü yaşamayı seven,çıkarlarını bu kurumsal yapılarla korumaya çalışan bir toplum gerekiyor.ab de her bir bireyin üye olduğu dernek,sendika stk ortalaması 7 dir.bir de bize bakalım.oy verme kriterlerimize. cemaatçilik,mezhepçilik,bölgecilik,erzak paketleri,sosyal yardımlar,zorlamalar,hemşeri dernekleri,olayları manüpile eden basın,vs ,vs.bir ülkede aynı umudu taşıyan,yurttaş olmak anlamında kader birliği yapmış herkezin oyu tabiiki geçerli olucaktır.mesleği,eğitim düzeyi, ne olursa olsun.eşit oy ilkesi avrupa ülkelerinde çok uzun tartışma konusu olmuş bir kavram. yaylada koyun otlatan vatandaşımızla,üniversitedeki profesor ün oyunu eşitlemek bir anlamda doğru başka açılardan yanlış.halk popülizmine esir olmuş bir siyaset ve alınan kararlar , gelecek açısından ne kadar doğrular taşır.tartışmaya değer olabilir
  13. gençlere bir kaç mütevazi öğüt,te denizz den.öncelikle, bu ülkeyi işgalden kurtarıp bu devleti bize hediye eden o büyük insana ve arkadaşlarına firavun deyicek kadar kendinden geçmiş kişileri zerre kadar kaale almayın.( forumdaki eski iletilerde küçük bir gezinti sizlere gerekli kanaati vericektir) ülkenin kuruluş hamuru ile üniter,laik,demokratik yapısıyla problemi olanlara.özgürlükler deyip kıblesi en totaliter rejimlerin olduğu yöne dönük olanlara. demokrasi kavramını ağzına sakız edip özel hayatında demokrasinin d,sini bile uygulamayanlara.dayatmalardan bahsedip asıl dayatmanın katmerlisine gözüne kapayanlara.parayı çok sevenlere.aşktan,meşkten,anlamayan ve bilmeyenlere.hayatı çoşkuyla,zevklerle güle oynaya yaşayan, gülümseyen insanlara kıskançlıkla bakan ve haset duyanlara.güce ve kudrete biat edenlere.bireyselliği çok öne çıkarıp,toplumsal faydayı unutanlara.çevre bilinci olmayanlara.estetik ve sanatsal zevki gelişmemişlere. biz demeyip ben diyenlere. günlük ve dönemsel çıkarları için ,sahibinin sesi olmaya dünden razı olanlara.inanmayın.kanmayın.böyleleri sizlere,ve ülkelerine sadece zaman kaybettirir.
  14. kitapçığın yazarı ablamız evinde çok yalnız kalmış anlaşılan.hayalleri gerçeklerin çok önünde.geçmiş olsun.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.