Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

LUCAS

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    181
  • Katılım

  • Son Ziyaret

1 Takip eden

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek

LUCAS - Başarıları

Ortak

Ortak (7/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. LUCAS

    ateizm'de bir tanrı

    Çevremden edindiğim tecrübelerime göre Ateist kulluk,kölelik,tapınma vb.şeyleri bilmez,yapmaz kabul etmez,sadece duyulması gerekene saygı duyar.
  2. Şu kadınların cennetten ne anladığını ne beklediğini bir öğrensem bir anlasam..kadınlara ne var orada,ben aradım kuranda bişeyden bahsetmiyor,hatta kadınlar sanki orada hiç yoklar.
  3. Bravo... Dikkatle okunup özümsenmesi gereken bir yazı olmuş. Teşekkürler.
  4. İslamda bayanlarla ilgili bakış açısı içler acısıdır;şöyle ki bayanların giyim kuşamlarından tüm yaşam tarzlarına kadar sınırlamalar getirilmiştir,gönüllerince,özgürce giyinip kuşanamazlar,denize plaja gidemezler,gençliklerini yaşayamazlar, nekadar güzel olursa olsunlar tesettür adı altında çirkinleştirilirler,ortada bir miras sözkonusu ise bayan bu mirastan erkeklere nazaran daha az pay alacaktır,ölüp cennete gittiklerinde bile erkeklere huriler,şaraplar vaadedilirken bayanların hakettiklerinin sözü dahi geçmez,hatta cennette bayanlar sanki hiç yoktur,gerektiğinde erkekler tarafından dövülebilirler, yataktan kovulabilirler hatta yanlarına başka hanımlarda getirilebilir.Benim merak ettiğim hayret verici konu bayanlarımız bunları nasıl bir ruh haliyle kabulleniyor sineye çekiyor?Hangi düşünceye hangi mantığa göre itaat ediyorlar?
  5. Ne gerek var bukadar çarşaf gibi yazı yazmayın okunmuyor söyleyeyim. soru da çok basit bırakın kafaları bulandırmayı net cevap verin bi kerede.
  6. LUCAS

    Ateist İman

    Kafayı çekip çekip yazıyomuşsun gibi geliyo bana...
  7. Öldükten sonra iyi ve kötü(cennet-cehennem) olarak iki ayrı yaşam varmıdır,yokmudur konusu değil bence önemli olan.Kesin olan tek şey kesin vardır yada yoktur diyemez hiçkimse, Adı üstünde i-n-a-n-ç. Bu konuda en korkunç olan etkiler ise; 1-)İnsanın tüm ömrünü öldükten sonra rahat edebilmek uğruna aslında hiç içinden gelmediği bir yaşam tarzını kendisine kabullendirmek mücadelesi vermesi, (--ki bu zaten çıkarcılıktır) 2-)Bu dünyada kendisine ve topluma zarar vermeden yaşamak yapmak istediklerini yapmayıp yada yapamayıp öldükten sonraya bırakmaktır. 3-)Bu dünyadaki kötülüklere karşı ''nasıl olsa ahirette cezasını görür''deyip, müdahalede bulunmamaktır.Daha iyiye gidişat için çaba göstermemektir. Her inançlı arkadaş için bunlar kıstas alınamaz ama müslüman dünyasının bugün düştüğü durum genel anlamda budur ve bunun acısını da fazlasıyla çekmektedir. Sevgilerle
  8. Konunun dışına çıkmak istemiyorum ama;şunu baştan belirteyim savaş esnasında zarar gören tüm çocuklara kadın ve yaşlı masum insanlara çok üzülüyorum. Ama gelin görün ki arap dünyası bugün yaşadıkları kaosu birazcık haketti, açın okuyun tarihi türk milletinin yokolmanın sınırına geldiği ve canla başla kurtuluş mücadelesi verdiği yıllarda,ingiliz ve fransız ordularının yanında yeralarak vahşice türk askerinin ve halkının(dedelerimizi) katlinde bizzat bulunmuş olanlar yine bu arap milletiydi.Ve büyük zafer kazanıldıktan sonra Türk ün gücü dünyayı dize getirdikten sonra;hiç utanmadan sıkılmadan büyük bir ikiyüzlülükle Mustafa Kemal'in kapısına kadar gelip''gelin birlik olalım ortadoğuda sizin önderliğinizde bir islam birliği yaratalım,din kardeşiyiz''diyen arap milletinden bahsediyorum.Yani bu da eden-bulur kuralı deyin yada Allahın takdiri deyin nasıl isterseniz.
  9. Din Hürriyeti=Toplumun her fertinin devlet ya da diğer toplum fertleri tarafından baskı altına alınmadan dilediği inancı kimseye zararı olmamak şartıyla yaşayabilmesidir. Kimse ama hiç kimse bunlar benim inandığım dinin kurallarıdır ve bunuda ister kabul etsin ister etmesin bu ülkede yaşayan her insan benimseyecek diye bir dayatma yapamaz,özellikle devlet yada devleti elegeçiren örgüt yada topluluklar adı herneise.Atatürk'ün bu sözünün anlamı budur işte.Sanırım mutbıkız.
  10. Ve bu din savaşında teknolojisi güçlü olan bilime akla daha çok yatırım yapan bir diğerini ezip geçmektedir,bu yüzyıllar boyu böyle olmuştur. Son yüzyıldaki bilimsel patlamayla iman gücü ortadan kaldırılmıştır.
  11. Çağdaş eğitimin,bilimin,akli mantıki toplum kural ve kanunlarının uygulanmadığı ''benimsenmediği'' her ülkede toplumlar bu bahsettiğin hale düşer. Bak gördünmü konu nereye geldi?
  12. 1-)Komşun sendeki bu ''anormal''davranış ve duygudurum sapmasının farkında ve daha da kötüye gitmemesi için sana yardımcı olmaya çalışmış, üzerinde sorumluluk hissetmiş. 2-)Sen sayın fft başımızdaki tehlikenin boyutlarının ''biraz farkında olsan-olabilsen'' tarafsız oy atmaktansa gidersin sandık başına bunlara karşı bir oy bir oydur deyip karşı bir tepki oluşturursun.
  13. İşte çakamadıklarınızla ilgili beyinlerinizde fırtına oluşturmaya çalışıyorum bende, sen islam dinini dışarıdan bağımsız,bölünmemiş uzaktan kumandası olmayan bir din mi sanıyorsun,cesur ol aç gözlerini gerçeklerle yaşa ve gerçeklerle öl.
  14. Sayın fft şuna katılmıyorum; bu ülkede kimsenin dini inancını yaşamasına ibadetlerini yerine getirmesine kesinlikle karışılmıyor,tam tersine Türkiye bu konuda çiftlik bile diyebiliriz.İster 15 vakit namaz kıl, 365 gün oruç tut istersen yerlere kapan bir daha da kalkma kimse sana birşey demez,zaten bu tartışmada amerika nın şu son hükümeti başımıza getirmesiyle ortaya çıktı daha önce yoktu,dinibütünler derin derin uyumaya devam etsin,Bu ülkedeki şeriat savunucusu siyasi liderler kimin adamı sanıyorsunuz,hala alet oluyorsunuz yazık çok yazık.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.