Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

halkalıyıldız

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    274
  • Katılım

  • Son Ziyaret

3 Takip eden

halkalıyıldız Hakkında

  • Doğum Günü 21 Şubat

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Kadın
  • Yer
    Ankara
  • İlgi Alanları
    Bilinemeyen, çözülemeyen, gizemli olan herşey! <br /><br />Dinler, felsefe, reenkarnasyon, metafizik,parapsikoloji, uzaylılar ve ufolar, kayıp uygarlıklar,öğretiler,sırlar..vs.vs.

halkalıyıldız - Başarıları

Düzenli Gelen

Düzenli Gelen (8/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

1

İçerik İtibarınız

  1. halkalıyıldız doğum gününüz kutlu olsun!

  2. halkalıyıldız doğum gününüz kutlu olsun!

  3. halkalıyıldız doğum gününüz kutlu olsun!

  4. halkalıyıldız doğum gününüz kutlu olsun!

  5. halkalıyıldız doğum gününüz kutlu olsun!

  6. halkalıyıldız doğum gününüz kutlu olsun!

  7. halkalıyıldız doğum gününüz kutlu olsun!

  8. Bu resmi koymuşsunuz iyi güzel de.. Bakın, ben de dinsiz bir insan olmama karşın, Bazen ölen birinin mevlüt davetine gidiyorum. Saçma gelse bile, dua okuyormuş gibi yapmak zorunda kalıyorum. "mekanı cennet olsun" diyorum. Bazen bana iyiliği dokunan birine "Allah razı olsun" diyorum..vs Çünkü insanlar bunu bekliyor. Bundan anlıyor. Çıkıp da "yahu ben dinsizin tekiyim, inanmam böyle şeylere, mevlüt de neymiş, bırakın bunları" demiyorum. Her insan bunu değerlendiremez çünkü. Yani, o anda ortam neyi gerektiriyorsa veya karşıdaki neyi bekliyorsa onu yapmak durumunda oluyorum. Bilmem anlatabildim mi?
  9. Sevgili muki, Soruyu netleştirmek gerekiyor. Sözettiğin bu dünyaya tekrar gelmek mi? Ki, bu herkesin kabul ettiği bir şey değil.
  10. Süheylanın soruları hepimizin ortak soruları. Bunlara doyurucu cevaplar almak istiyoruz.
  11. Hayır sayın evren, hepsi öyledir diyor.Yani dini yalanlayanların kötü olacağını söylüyor. "Onlardan bazıları" falan deseydi tamamdı. Hem bir tane bile ayet yok ki "inanmayanlardan da iyi işler yapanlar varsa değerlendirilir" diyen. Burada sorgulanması gereken şey şudur. Neden önemli olan insanların yaptıkları iyi veya kötü işler değil de "dini yalan sayması" veya "dine inanması"dır.
  12. Atatürk dini, toplumu bir arada tutan, vazgeçilmez unsurlardan biri olarak görüyordu. Ayrıca bireylerin manevi yönden dine ihtiyacı olduğunu da düşünüyordu. Bundan dolayı (ve belki de söylediği dönemde gerçekten o şekilde inandığı için) din ve peygamber hakkında olumlu sözler söylemiş. Atatürk, İslam hakkında kafa yormuş, sorgulamış, araştırmış, incelemiş. Din konusunda kesin bir düşünceye sahip olabilmek için belli bir süreçten geçmiş. Dolayısıyla hem yukarıdaki nedenlerden hem de bir süreç geçirdiği için de farklı söylemlerde bulunmuş. Bu yüzden sözleri çelişki gibi gelebilir.
  13. Hayır, kemalizm bir din değildir! Çünkü nutukta akla, mantığa aykırı, çelişkili maddeler göremezsiniz. Çünkü nutukta;"Canının çektiği her kadını alabilirsin", "Ben olmasam bu kainatı zor görürdünüz", "Fikirlerimi kabul etmeyenleri, babanız, kardeşiniz bile olsa dost edinmeyin"..vs.tarzında tuhaf maddeler yoktur.
  14. Dayı, Ben merak ettim yüzüncü ismini, kulağıma üfle. Söz, kimseye söylemem. Bir sorum daha var Doğan Bey'e: Allah'ın adaleti var mıdır? Mesela, tek bir hayat yaşıyoruz ya, çok kısa sürede ölen insanlar var. Ya da "tek bir hayatı" olduğu halde, kör veya sakat olarak dünyaya gelenler var. Bunlar için adalet sözkunusu olabilir mi sizce?
  15. Adem ve Havva'dan ürediysek, zenciler, kızılderililer, solukbenizliler ve beyazlar..vs insan ırkları nasıl ortaya çıktı? Sizce, Allahın, dünyanın çeşitli yerlerinde birden fazla çift yaratmış olması, daha mantıklı değil midir?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.