Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Shatin

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    434
  • Katılım

  • Son Ziyaret

2 Takip eden

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://

Profil Bilgileri

  • Yer
    Kalbimin Bulunduğu Yerden
  • İlgi Alanları
    Herşey

Shatin - Başarıları

Yükselen Yıldız

Yükselen Yıldız (9/14)

  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

1

İçerik İtibarınız

  1. İslamiyet anlayışında Kurban kesebilecek hali vakti yerinde olan kişilerin kurban kesmesi istenir. Ama bazı çevrelerde kurban tam anlamıyla islamiyetin bünyesinde olan halinden çıkıp tamamıyla bir vahşet gösterisi olarak algılanmış ve öyle lanse edilmeye devam etmektedir. Bu kısmen de olsa doğrudur aslında. Şöyle ki bugün birçok belediye kurban kesim yerleri ve kasaplar tayin etmiştir kurban bayramında yapılacak kesimlere özel. Ama bazı duyarsız vatandaşlarımız bunları hiç de umursamaz. Aslında bu azımsanacak rakamlarda değildir. Kurban bayramının 1. ve 2. günü istanbulun üzerinde gezen helikopterlerle çekilen görüntüler gerçekten de hiç hoş değil. Kaçışan kurbanlıklar, kendini yaralayan insanlar, yaşları hayli küçük çocukların önünde yapılan kesimler, kurbanlık hayvanlara hiç de insancıl olmayan davranışlar vs. vs. Bugün İzmit belediyesi bünyesinde örnek alınacak bir tesis vardır aslında. Kurbanlık hayvanınızı yetkililere teslim ediyorsunuz. onlar kurdukları sistemle önce hayvanı kesiyorlar sonra istediğiniz ölçüde parçalara ayırıyorlar ve size uygun bir şekilde peketlenmiş halde sunuyorlar. Bunları yaparken tamamen sterilize aletler kullanıyorlar. hijyen önlemleri neredeyse hat safhada. Kasaplar temiz önlükler içinde ellerinde eldiven başlarında ve ayaklarında boneler. Kurulmuş raylı sistemler vs. vs. Bizim halkımız böyle yerleri tercih etmek yerine bir sokak ortasını bir cadde kenarını daha makul görüyorlar. İslam dininde kurban vazifesinin yanında temizlik vazifelerinden de sıkça da bahsedilir. İslam dinini her zaman bütün olarak uygulamak gereklidir. (Bu dinen inan birisi için) Bu görev bazı arkadaşların da dediği gibi yardım amacı da taşımaktadır. Kimi bölgelerimizde insanlar bir misafir geldiğinde bile koşup hemen bir kuzu kesin ya da ahaliye bir büyükbaş kesip dağıtın gibilerinden faaliyetlerde de bulunuyorlar. Ama bu işlem toplu olarak yapıldığında ve bu manzaralar ortaya çıktığında olayın boyutu tamamen farklılaşıyor. Kurban kesimlerini bence de daha hijyenik ortamlarda ve daha dikkatli yapmalıyız. Böylece usulüne uygun bu görevimizi icra etmiş oluruz.
  2. Shatin

    İLHAM ÖYKÜLERİ

    eheheheh etmem mi hem de herşeyine dikkat ediyorum merak etme bişi olmaz ona çok teşekkürler
  3. Shatin

    İLHAM ÖYKÜLERİ

    Çok çok teşekker ederim. Teşekkür ederim de hani benim çiçeğim niye sadece ona aaa bende isterim bende
  4. Shatin

    İLHAM ÖYKÜLERİ

    teşekkür ederim. teşekkür ederim de niye sadece ona ya hani benimkisi
  5. Arkadaşlardan bazıları bu sorunun kendilerine çok saçma geldiğini söylemişler. Bunun nedeni sorunun 'Kağıtta ne yazıyor' olması. Kağıtta ne yazıyor diye soruluyor ama ortada kağıt yok. Aslında var ama bu internet ortamında sorulduğunda öyle bir kağıt olmuyor tabi Burada arkadaşların odaklandığı konu adamın elindeki kağıt haliyle çünkü önlerinde bir kağıt üzerinde yazılı bir hikaye yok. Soru eğer ekranda ne yazıyor olsaydı belki cevabı bulmamız daha kolay olurdu
  6. Shatin

    İnsan Olma Zamanı

    Bölücülerin Akp koltuğu altında meclise girmek cümlesiyle ne anlatmak istediğinizi biraz daha açarsanız konu hakkındaki düşüncelerinizi anlamamda bana yardımcı olacaksınız inanın. Bununla birlikte Sayın politika yazınızın bazı bölümlerinde ******* şeklinde sansür uygulanmış ve yazınız bütünlüğünü biraz kaybetmiş sanırım. Yazınızın şuanki durumundan benim anladığım şudur ki; "akp ye oy verenlerle bölücü diye sıfatlandırdığınız kişileri ayırt etmek mümkün değildir." umarım ben yanlış anlamışımdır. arada bazı kısımların eksik olduğu için bu anlamı çıkartmış olabilirim. Çünkü sizin böyle bir düşünce içerisinde olabileceğinizi düşünmüyorum.
  7. Shatin

    BAYKALI TANIMAK

    Peki Chp liler neden özeleştiri yapmıyorlar neden hala Baykal başkanlık koltuğunda neden hala Baykal Chp de tek başına iktidar? madem chp liler bazı şeyleri görüyor madem ki gidişatın doğru olmadığı ortada neden ortada bir özeleştiri ve icraat yok sizce?
  8. Akp tek başına iktidara geldiğinden beri cumhuriyet elden gidiyor şeriat geliyor gibi propagandalar yapılıyor bu ülkede. Akp 4.5 yıllık bir programın ardından yeniden sandıktan tek başına iktidar olarak çıktı. Bunu bazı kesimler ısrarla odundu kömürdü prinçti bulgurdu ev tapusuydu tarla tapısuydu gibi basit şeylere bağlıyor. Yurdum insanı gerçekten şekerle kandırılabilecek bir toplum mu? O cumhuriyet mitinglerinde yürüyen insanlar gerçekten ellerine şeker verilip kandırılabilecek bir toplum mu ? Neden o cumhuriyet mitingleri akp karşıtı yapılıyor gibi lanse ediliyor? adı üstünde cumhuriyet mitingi buna cumhuriyet rejimini savunan koruyan kollayan herkes katılıyor. Akp cumhuriyet rejimi karşıtı bir parti mi?cumhuriyet mitingine katılan akp ye oy veremiyor mu ? ya da akp ye oy verenler cumhuriyet mitingine katılamıyor mu ? Halk idaresini kullanarak 4.5 yıllık uygulanan programı göz önünde bulundurarak yeniden akp yi sandıktan tek başına iktidar olarak çıkarmıştır. Bana göre aynı istikrarı bu dönemde de gösterirse inanıyorum ki gelecek secimlerde yine tek başına sandıktan çıkacaktır. Bu kaçınılmaz bir sonuç. Kimse ülkeyi satmıyor kimse şeriat getirmiyor kimse cumhuriyet rejimini baltalamıyor. Şu da kesin bir olaydır ki hükümet kendi içerisindeki bazı olaylara gerekli özveri ile yaklaşamamıştır. Ama dört dörtlük bir hükümeti ne zaman gördü ki bu millet bundan sonra görsün diyebilmekten öte gidemiyorum açıkcası. Bu millet ne banka batıran hükümetler ne dış borcu bile milletin cebinden ödeyen hükümetler ne halkını küçük gören hükümetler gördü. Umarım bu dönemde Akp hükümeti geçmiş dönemde göz yumduğu hatalarını hızlı bir şekilde olumlu yönde geliştirir.
  9. Forumun bu bölümünde tez-antitez ile çok sık karşılaşmam dolayısıyla çok güzel bilgiler edindiğimi bununla beraber kendi bilgilerimi yeniden irdeleme şansı bulduğumu söyleyebilirim. Ama yine de şuan için dini görüşümde herhangi bir değişme olduğunu söylemem yanlış olur. Burada çok değişik ve birbirini tamamlayan bilgilerin çok sıklıkla biri biri arkasına verilmesi çok faydalı oluyor benim için. uzun bir süredir foruma göz gezdirmesem de bu bölümden çok faydalandım en azından benim doğru bildiğim şeylerin farklı şekillerde irdelenmesi benim de aynı konuyu araştırıp detaylandırmama neden oldu. Buradaki arkadaşlara bu katkılarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Gerçekten de akıl akıldan üstündür. Çok zengin bir bölüm. Ama bir tarafı gerçekten bölüme hiç yakışmıyor bana göre o da bazı teist ve ateist arkadaşların her konuyu objektif bir bakış açısıyla irdelemeden din-dinsizlik savaşına çevirmesi.
  10. Evet sayın osmanlı torunu bu saydıklarınız olan şeyler ve muntazam bir düzenek içinde olan şeyler. Ben bugüne kadar hayatımda hiçbir zaman doğanın raslantısal haraketlerde bulunduğunu düşünmedim/düşünemedim. Ama karşınızdaki insana zıtlık çıkarmasanız olmaz derken biraz daha objektif olmanız gerektiğini düşünüyorum zira o insan sizin yorumlarınıza objektif bakış açısıyla yorum yazıyor. Dediğim gibi bu saydıklarınız muntazam bir düzeneğin parçaları ama kimine göre maddenin düzeninin kimine göre Allahın düzeninin kimine göre de budanın düzeninin kimine göre de raslantı düzeninin. Sizin yanlış yorumladığınız konu bu. yani herkes bu düzenin farkında anne sütünün çekirdekten ağaç çıkmasının insan beyninin dna nın vs. vs. nin. Ama herkese göre bu farklı bir düzenin parçaları. Nasıl ki biz bunu Allahın düzeninin. Sana şunu söyleyeyim buradaki insanların çoğu öyle çekirdekten ağaç çıktı, yumurtadan civciv çıktı, şimşek çaktı yağmur yağdı allahın işi bunlara sözlerine itimat etmezler -ki bunda da sonuna kadar haklılar- çünkü önce bunun araştırmasını yapıyor herkes neden yağıyor nasıl yumurtadan civciv çıkıyor vs. vs. bu senin yazdıklarını yazan çok fazla insan var ama daha kapsamlı daha bilimsel verilerle araştırmalarla allahın varlığını düzenini göstermeye çalışsan daha iyi olur.
  11. tonquc şaka falan mısın sen?
  12. Bir siz okumuşsunuz sayın katakuta ve bir siz anlamışsınız vesikayı. Sn. Ali Bulaç 3 yıllık bir araştırmasını ifade eder bu konuda ve birçok kişiyle yaptığı fikir teatilerini söyler. Ama siz bu kişiye bile sizin fikirlerinize ters düşüyor diye "Ali Bulaç,ta vesikayi okumamış anlaşılan.Okusa idi kafasına göre bu senaryoyu uydurmazdı." diyorsunuz. Size ne delil getirilirse getirilsin siz yine de kendi uydurduklarınızın peşi sıra gideceksiniz görünen o ki. Bu arada konuya artık vakıf olduğumu da belirtmek isterim
  13. Güzel söylemişsiniz fakat benim kafamı kurcalayan bir soru var. Eğer değişim ve gelişim bir süreçse ve biz (evrim teorisini varsayarak) cansız varlıklardan bugüne gelişim gösteriysek gelecekte ne olması düşünülebilir? Kısmi açıdan bir çok senarist bu konuyu ele almış ve değişik senaryolar yazmışlardır. Bunlardan en çok hoşuma gideni şimdi adını hatırlayamadığım saçları olmayan vücudu bembeyaz olan gözleri bile beyaz olan bir gencin hikayesini anlatanıydı. o çocuk (20'li yaşlardaydı yanlış hatırlamıyorsam) en sonunda çok şimşekli bir havada bir yıldırımın üzerine düşmesiyle enerjiye dönüşüyordu (ortada bir vücut kalmıyor) Evet insanın geliştiği değiştiği bir gençek ama bu fiziksel olarak değil zihinsel olarak oluyor. Bir de A.I. Artificial Intelligence (2001) filminin son bölümü vardı. Tekrar bir buz devri yaşanıyor ve yer yüzünde hiçbir insan kalmıyor sadece enerji oluşumlu varlıklar oluyor. Dediğim gibi evrim teorisini geçerli sayarak düşünürsek ilerki aşama enerji mi olur? yoksa başka birşey mi?
  14. Estağfirullah o yazıları size hitaben yazmadım ben zaten. Sanırım ortada biraz iletişim kopukluğu oldu. Ben o yazıları, resimleri gönderen arkadaşa hitaben yazdım. Yanlış anlaşıldıysam affola
  15. ben anketi açan sevgili arkadaşa da burada yorum yazan diğer arkadaşlara da birşey sormak istiyorum. Şimdi bu soruyu sormaktaki amaç hocayı/papazı mı önder alıyorsunuz bilimi mi önder alıyorsunuz niteliğinde mi yoksa benim anlamadığım başka bir nitelikte mi? ikinci sorum; Bilimi kutucuğunu işaretleyip oylarsak evrim teorisini kabul etmiş mi oluyoruz? Üçüncü sorum; Evrim teorisini kabul etmiyorsak bilimi işaretleyemiyor muyuz? dördüncü sorum; Böyle olunca zoraki hoca/papaz seçeneğini seçmeye yöneltilmiyor muyuz? Ben kendime bilimi önder alırım. Hoca/papaz/haham vs. benim inandığım dini görüşü, ruh dünyasını, metafizik olguları açıklamaya kendini adamış olan insandır. Bilim ise yaşadığımız zaman ve mekanı labaratuar ortamında çeşitli deneylerden geçirerek açıklamaya adar kendini. ne hoca kalkıp suyu 2 hidrojen 1 oksijen atomu şeklinde ayırır ne de bilim İnandığım varlığı açıklar. Bana göre bunların ikisi de birbirinden tamamıyla ayrı şeylerdir. Ama anketi hazırlayan sevgili arkadaş yok arkadaş bilimi seçersen evrimi de kabul etmiş olacaksın diyorsa kalsın ben hoca/papaz seçeneğini işaretleyeyim (henüz bir seçim yapmadım gelecek cevaplara göre seçim yapmayı düşünüyorum) saygılar,
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.