Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

@LoNe34

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    16
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Diğer Bilgiler

@LoNe34 - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. sevgili yağmur sormuş olduğun sorular forumlarda binlerce kez soruldu ve cevap verildi. geçmiş konuları biraz kurcalarsan verilen cevapları göreceksin. saygılar
  2. müslüman tavus kuşu gibi olmalıdır,karga gibi olmamalıdır. Tavus kuşu, vücudunun onca güzelliğine değil,ayaklarının siyahlığına bakar; boynunu büker. müslümanda bu düşünce ve hal üzere olmalı, sahip olduğu güzel hallere değil, nefsinin kusurlarına bakmalıdır. çünkü insanın iyi hallerine bakması kendinde kibir ve gurura sebep olur. Tavus kuşu o kadar güzel renkli olmasına rağmen siyah bacağından dolayı mahcuptur. Karga ise, iki renkli olduğu, ağzı her pisliğe değdiği halde, sanki kendisinden başka kuş yokmuş en güzel kuş kendisiymiş gibi avaz avaz bağırır. seyyid abdülbaki bilvanis saygılar
  3. selam bilimselci, inançlı benligi ve maddeci benliği çok güzel ifade etmişin. ama kafama takılan bir şey oldu. "Kendisinin ve diğerinin de özne olduğunu bilir" demişsin. pekala bizi yani inançlı insanları neden gerici gibi gösterdin anlamadım. gerçi bu maddeci benlik için gayet doğal birşey. kendilerinin dışında herkes gerici. herşeyin en iyisine sizler layıksınız yaa. gayet normal. biz kendini bilmez birer abd-i aciz. bilimden falan ne anlarız. bizim ne haddimize gelişmek yükselmek toplum içinde bir sosyal sınıfta saygıdeğer biri olmak. hem ne işin var ne diye yükselmek istiyoruz ki. ateist kardeşlerimiz yeterince yükselmiş zati. hem onlar herkesi özne olarak görüyorlar. ama nedense bizlere birtürlü alışamıyorlar. fakat kaçırdıkları bir yer var onlar yokken biz vardık. yani teizm vardı. ama onların huyudur herşeyi inkar ederler. bırakalım etsinler önemlide değil. fakat hakarete varmazsa forumdaki teiz arkadaşlar sevinir herhalde. hee bu arada inançlı benlik diye bir kategoriye koydugun için teşekkürler. "gerici benlik" demenden çok iyiydi.
  4. biz size şah damarınızdan daha yakınız derken ne anlıyorsan o kadar uzak veya o kadar yakınsındır. saygılar
  5. gecekuşu paylaşım için teşekkürler. fakat anlamadıgım şeyler var. abd ordusu neden zerkavi yi öldürdü. adamı sag ele geçirip sorgulamak varken niye direk f-16 ile 2 adet 250'şer kiloluk bomba yagdırdı evinin üstüne. bide o evden evrak çıkarmışlar. 17 yere daha baskın yapmışlar. bu işte bir acayiplik var ama kokusu yakında çıkar saygılar...
  6. otomobil lastigi üreten bir firma var adını hatırlamıyorum ama sloganı çok hoşuma gidiyor "kontrolsüz güç güç değildir" AKP nedense bunu anlamıyor. sanki orayı kendileri hak ettide aldı. son seçimin kampanya dönemini herkes hatırlar. nedense her kanalda AKP vardı. bunun üzerine Liberal Demokrat Parti lideri Besim Timuk seçimlerden önce bir açıklama yapmıştı. benim AKP kadar reklamım olsa seçimi kesin kazanırım demişti. AKP ise bu ufak detayı atlamışdır bugün. kendisinin millete dayatıldıgının farkında değil. daha dogrusu onu oraya koyanların. biri istedi geldi. ve o BİRİ artık onu istemiyor. bunu fark edip kendini toparlaması lazım. yoksa sonu malumdur. aynı HOCASI gibi olucak.
  7. Doğudan batıya kuzeyden güneye herşey ve herkes. Paylaşım için teşekkürler ve tabii o hollandalıya
  8. tamam yeshua bunların hepsi dogru diyelim. ben yanlış biliyorum. herhangi bir peygamberiniz yok. daha dogrusu bu 3 kitabın 1 kitap oldugu kim soyledi. yoksa size yani hepinize rüyanızda mı vahy oldu. kim bu dini size teblig etti. cevabını verirsen sevinirim.
  9. fethullah gülen türkiyede en çok gündem oluşturan isimlerin başında geliyor. bunun nedenide özal döneminden bugüne kadar yapmış olduğu atılımlar. fakat fethullah gülen le ilgili ciddi kaygılarım var. kendisi bir cemaat kurmuş ve cemaate baglı okullar deshaneler açmıştır. özellikle dershanelerde zahir ilimlerin yanında ahir ilimlerde öğretiliyor. ahir ilimlerin öğretilmesi hoş bir durum. fakat amaca hizmet etmiyor. yani biz oraya binlerce lirayı verirken üniversite hayellerimiz var. zaman zaman bu amaçtan uzaklaşılıyor. dershanelerde F1 adı verilen bir öğrenci grubu oluşturuluyor. ağırlıkta bunlara veriliyor. öğrenci yetiştirdiklerini söylüyorlar. fakat yetiştirilen öğrenciler fakir ailelerin çocukları. bu çocukları yetiştirip dünyanın çeşitli yerlerine gönderip kendi amaçlarına hizmet etmek üzere kullanıyorlar. zati durumu iyi olan aile çocugunu bu yüzden göndermiyor. peki bu nokta yapılan iyilik nedir. yani çocugun hayalini hiç göz önünde bulundurmadan direkt olarak kendine amaçlarına yönlendirmeleri ne kadar dogrudur. tartışma konusu. bunun yanında birde ABD mevzusu var. yani amerika menfaati olmayan hiçbir işe karışmaz bu herkesçe malumdur. ve fethullah güleni uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Türkiye ye iade etmesi gerekir. neden iade etmiyor. kendisi bir ABD ajanımı yoksa ABD türkiye ye karşı ezici üstünlüğünü kullanarak kensini kullanıyorda farkında değilmi. hangisi? yani bile bile neden yeni bir haçlı ordusu zihniyetini alevlendiren bir ülkede ikamet ediyor. ciddi kaygılarım var.
  10. sevgili Yeshua araştırma ruhumuzun eksik oldugunu soyluyosun. bence siz kendinizi ifade edememişsiniz. ne kadar araştırdıysam hep aynı şeylere ulaştım. ya bana başka şeyler anlatıldı yada sana başka şeyler vaat edildi. neden bu dinin rahmani boyutunu anlatmıyon. kimdir nedir peygamberi kim. siz birleştimedik diyorsunuz ama maalesef 3 üde ayrı kitap. sen bunların hepsine aynı diyerek biryerde tanrıyı yalanlıyorsun. söyle bakalım peygamberiniz kim.
  11. hangi mezhep yeniçeri bunlar yehova şahitleri. 1800'lü yılların sonuna dogru amerika da ortaya çıkmış yeni bir "din". tevratı incili ve zeburu birleştirip yeni bir din ortaya cıkarmışlardı. bu yeni kitabın adıda mukaddes kitap dır. islamiyeti din olarak görmezler. inandıkları tanrıya Yehova adını verirler. dinin ismide burdan gelir. bayrak milli marş vs.. gibi şeylere itibar etmezler. çünkü bunların birer put oldugunu düşünürler. askerlik yapmazlar. onlar tanrının askeridir. ruhban sınıfını red ederler. bu yüzden papaza veya hahama ihtiyaç yoktur. hiç bir şekilde kan alıp vermezler. onlara göre şeytan bu dünyanın görülmez yöneticisidir. ve onlara göre isa 1914 yılında gökte tanrının krallıgını başlattı. 1914 yılında hayat bulan nesil isanın yeryüzüne inerek beraberindeki 144.000 Yehova Şahidiyle bütün siyasi kuruluşları,devletleri,milletleri,kısacası " Şeytanın Güçleri" ni yok edeceğini görecektir. yani boyle bir dinin mensubu arkadaş. fakat merak ettigim birşey var. niye tevra, incil ve zebur birleştirildi. bunu birleştiren neyi dikkate aldı. yoksa mukaddes kitap da tanrının eksiklerinimi tamamladılar. rahmani boyutu nedir.
  12. safa tavsiyem bi virus taramasından geçir makineyi belki webcamin calıstıgı dosyaların içine virus girmiş olabilir.
  13. Qanan arkadaş saydıgın kitapların tümünü tabiidir. daha dogrusu tümünün karışımını mukaddes kitap dedigi yahova şahitlerinin kitabıdır. kendileri tevrat, zebur ve incili birleştirip mukaddes kitabı ortaya koymuşlardır. daha dogrusu tanrıdan daha tanrıdırlar. kendi dinlerini kendileri icat etmişlerdir. rahmani bi yanı yoktur. herhalde tanrı bu kitaplarda bi kaç imla hatası falan yaptıda onları düzelttiler.
  14. kendini haksöz diye tabir vatandaş önce 'hakk' ı ögrensin ondan sonra kimin 'söz' ünün hurafe oldugu hakkında yorum yapsın. hurafeleştirdiği habibullah makamında ki şahıs, hani kuranda "seni alemlere rahmet diye gönderdik" denilen, hani onun yüzü suyu hürmetine beden bulduğumuz ve daha ötesi onun nurundan bir parçaya nail olduğumuz kişinin söylediklerine hurafe demek saçmalıktır. kesin bu söylediğini de kendini prof diye nitelendiren sapkın hocalardan birinden öğrenmiştir. kendi aklını kullanıp bişeyler yazma zahmetinde bulunsaydı hakikati muhakkak görecekti. son olarak diyecegim hz. muhammed'siz (sav) islam yumurtasız omlete benzer, yumurtasız omlette omlet değildir başka bişeydir. [/size] [/size]
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.