Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

tan_vakti

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    732
  • Katılım

  • Son Ziyaret

7 Takip eden

Diğer Bilgiler

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yer
    bende bilmiyom nerden olduğumu:)
  • İlgi Alanları
    müzik, sinema,kitap, profesonel futbol, yüzme...v.s.

En Son Profil Ziyaretçileri

13.299 profil görüntüsü

tan_vakti - Başarıları

Yetkin

Yetkin (10/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Başlık ve İleti Makinesi Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. tan_vakti

    Berat kandili

    Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdigimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur.Beraat kandiliniz mübarek olsun.. BERAAT KANDİLİ Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bizlere de şöyle buyurmuştur: "Şaban ayının yarısı (Berâet gecesi) gelince: gecesini namazla, gündüzünü oruçla geçiriniz. Cenâb-ı Allah o gece güneşin batmasıyla dünya göğüne iner ve şöyle der: Benden af dileyen yok mu; onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu; rızık vereyim. Şifâ dileyen yok mu;şifâ vereyim. " "Allah Teâlâ Şaban'ın onbeşinci geresi (Berâet gecesi) tecelli eder ve ana-babaya asi olanlarla Allah'a ortak koşanlar dışında bütün kullarını bağışlar. " (İbn Mace, İkametü's-Salât, 191; Tirmizî, Savm, 38).
  2. VAhh vahh.BAklalar ağızdan çıkıyor yavaş yavaş..Sen ben laik değilim diyebiliriz yada laik olmak zorunda değiliz..Ama bu ülkenin BAŞBAKANI Laik olmak zorunda bu değeri korumalı.Sonra utanmadan Laiklik nutukları çekiyor..Bu kadarda takiyecilik ve olmaz yaa.. PES YANİ......
  3. Talat, Annan Planı döneminde Rumlara verilecek olan Güzelyurt için, “Güzelyurt’un değeri yoktur. Müzakerelerde kolay alınıp kolay veriliyor. Değerini arttıralım” dedi Şehİtlerİmİzİn kutsal kanlarıyla sulanmış Güzelyurt, pazarlık masasına konuldu. AB tarafından beslenen Mehmet Ali Talat, hile ile ele geçirdiği Cumhurbaşkanlığı makamını kullanarak KKTC’yi parça parça Rumlara veriyor. Talat, “Güzelyurt’un değeri yoktur. Müzakerelerde kolay alınıp kolay veriliyor. Değerini arttıralım” şeklinde açıklama yaptı. M. Ali Talat satışa hazırlanıyor KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Annan Planı döneminde Rum tarafına verilecek olan Güzelyurt’un değerinin arttırılmasını istedi. Talat, “Şu anda Güzelyurt’un değeri yoktur. Müzakerelerde kolay alınıp kolay veriliyor” şeklindeki şok açıklamasından sonra Kıbrıs’ın nasıl parça parça satılmak istendiği açık biçimde ortaya çıktı. Pazarlamacı zihniyet Tam bir pazarlamacı mantığıyla hareket eden ve vatan toprağını çekinmeden pazarlık masasına yatıran KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Böyle atıl biçimde kalırsa, yatırım yapılmazsa Güzelyurt ucuzlar tabii... Güzelyurt’u pahalandırmamız lazım. Müzakerelerde kolay alınıp kolay veriliyor. Alacak olan da, buranın pahalı olduğunu görmeli. Kazançlı yer olarak görüp başka yöntemler aramayı düşünebilmeli, Buraları yeni yatırım alanları olarak görüp değerlendirebilmeli” dedi. CTP de destek çıktı İktidarın Büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) de destek çıktığı Annan Planı’nda Güzelyurt’un Rumlara verilmesi kabul edilmişti. Planın oylanması ve kabul edilmesinden sonra bölgede tüm yatırımlar durmuştu. Kaderine terk edilen cennet bölgede üç yıl aradan sonra az da olsa görülen kalkınma faaliyetleri KKTC Cumhurbaşkanı Memet Ali Talat’ın vatandaşları şok eden, kanlarını donduran açıklamalarıyla tam anlamıyla darbe yedi. Güzelyurt İlçesi Geliştirme ve Kalkındırma Derneği, düzenlediği toplantıda, “Bölge halkı belirsizliğin ortadan kaldırılıp yatırım yapılmasını istiyor” derken, Cumurbaşkanı Mehmet Ali Talat da yaptığı konuşmada, bölgenin hala daha pazarlık masasında olduğunu iddia etti.
  4. CUMHURBAŞKANI YEMİNİ Cumhurbaşkanı, görevine başlarken Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde aşağıdaki şekilde andiçer : Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğünü, Milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, Milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim. Yukarıda'ki yemine nerdeyse aykırı olan başbakan erdoğan bu yemini ederse ne kadar samimi olacak????
  5. yahu bu karakolda ayna ne tarafta
  6. Örneğin bir fare kapanı bile bir çok ayrı parçadan oluşmaktadır... 1-Bir zemin oluşturabilmek için tahta bir platform. 2-Fareyi yakalama görevini gerçekleştirecek olan metal kapan. 3-Uçları uzatılmış,fare yakalandığında metal kısmı platformun üzerine kapatacak yay. 4-Hafif bir basınç meydana geldiğinde hemen kapanan hassas yakalıyıcı. 5-Tuzak çalıştıktan sonra,yakalayıcıyı ve kapanı tekrar eski konumuna getirecek bağlantıları tutan metal çubuk. Bu parçalardan biri olmadan tuzak çalışır vaziyette kalamaz. Ve bu parçalar kendiliğinden biraraya gelerek bu kusursuz sistemi oluşturamaz. Eğer bir yerde fare kapanı görürseniz,,emin olursunuz ki bu birisi tarafından tasarlanmış ve oluşturulmuştur. İkincisi bu düzeneğin aşamalı olarak oluşmadığını,tasarlanarak bir bütün olarak yaratıldığını anlayacaktınız. Yani önce sadece tahta tek başına olacak,sonra olmadı ikinci kısım,olmadı ilave olarak üçüncü kısım……Hayır fare kapanının bu şekilde yaratılmadığını,komple bir sistem(bütün) olarak tasarlanıp BİRDEN üretildiğini anlayacaktınız hemen.Tasarlayıcısı tahtanın boyutundan,tellerin nereye nasıl tutturulacağına kadar ürünü komplike bir şekilde ele alıp yaratmıştır. Bunun yanısıra bir bisikletin bir motorsiklete dönüşmesi de küçük değişimlerle ve tesadüfle olamaz.O bisiklete motor takmak gibi devrimci ve bambaşka-komplike bir parça takmadan gerçekleşemez…Hele şansa-kendiliğinden hiç olamaz. Kendiliğinden olan olaylarda örneğin bisikletin bir vidası çıkar ve gelişmek şöyle dursun daha da işlemez hale gelir ancak sistem.Kaldı ki bisiklete eklenecek olan motor kendi içinde bir bütünlük ve indirgenemezlik taşıyacaktır.Daha da önemlisi müthiş bir zekanın izlerini taşıyacaktır.O motorun içinde tek bir parçayı çıkartırsanız ortada motor falan kalmayacaktır.Komple olarak tasarlanıp üretilmek zorundadır.Canlılardaki tasarım da buna paraleldir.Hiçbir canlı kendiliğinden değişimle daha iyi hale gelemez. Ve fare kapanı örneğinde olduğu gibi,birçok hayati biyolojik sistem de (bazı konfor unsurları hariç) indirgenemez karmaşıklığa sahiptir.Nasıl ki fare kapanında örneğin yayı çıkarttığımızda sistem çöküp mahvoluyorsa,aynı şeyi biyolojik sistemlerde de görüyoruz.Hem de bu fare kapanıyla kıyaslandığında çok daha karışık,gelişmiş ve indirgenemez sistemleri….bisikleti falan değil,uzay teknolojilerini görüyoruz. O sistemin oluşması için ise aşamalı-kör bir değişim değil,birden ve tasarımlı-bilinçli-bütün halinde bir oluşum şarttır.
  7. GENÇLİĞE HİTABE Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhureti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet`i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyet`ine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyet`ini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK 20 Ekim
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.