Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

shevchenko

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    21
  • Katılım

  • Son Ziyaret

shevchenko - Başarıları

Araştırmacı

Araştırmacı (4/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. haklısın berken. öyle olabilceğini düşünmem lazımdı.banim tandıklarım hep inançsızlarmış sanırım
  2. islamla , dinle ilgili olan ne haber varsa karşısıda alevi örgütleri başkanlarının karşıt görüşleri var.nedir alıp veremedikleri. müslümanlıkla alakası daha farklı sanırım. birkaç alevi köyüne gitmiştim iş gereği. köylerde cami yok. türbe var. ramazan ayıydı oruç tutmuyorlardı. ve cuma namazına gidecem şehire dediğimde büyük ihtimal benden gıcık kapmışlardı. askerde alevi bir arkdaş vardı. çarşı izninde ben namaza gidecem,şimdi abdest alacam dediğimde ; yani şimdi elini ayağını yıkayıp camiye öyle mi gireceksin dediğinde şaşırmıştım 30 yaşındaki müslüman bir ülkede yaşayan birinin bunu söylemesine.
  3. en güzeli işi garantiye alıp tshirt ü içine sokmak. kırşıyor gerçi o zaman. gittiğimiz yerlerde dikkat çekiyoruz. ütüsüz kıyafet giymiş gibi.
  4. yaz geldi. camide kısa tshirt giyenlrein beli açılıyor genelde. erkeklerin, göbek ile diz kapağı arasının (dizkapağı dahil) örtülü olması gerekiyor biliyorsunuz . sanırım belin açılması namazı geçersiz kılıyor.
  5. Yüce Allah ; cuma vakti çalışmayı ve alışverişi bırakınız buyuruyor. ama günümüzde dindar insanlar bile açık bırakıyor işyerlerini. mesela adamın lokantası varsa, kendisi namaza gidiyor belki ama çalışıyor lokanta.. çalışmama emrine uyan çok az gibi. başımdan geçen bir olayı anlatayım. buğday biçtiriyoruz. cuma vakti yaklaşınca babam biçerdöverciye dediki, cuma namazı vakti çalışmayı bırakın, namaz kılmıyorsanız bile yemeğinizi filan yiyin. biçerdöverci dediki. tabi abi. zaten ne zaman cuma vakti çalışsak ya biçerdöver bozulur,ya kayışı kopar bişey olur. neyse biz babamla namaza gittik. o sırada amcam gelmiş tarlaya bakmış bunlar çalışmıyor. demiş başlayın çalışmaya,namaz mı olur iş zamano .ve cuma namazı saatinde biçmeye başlamışlar. neyse biz geldik sonra.o tarladaki iş bitti. biçerdöverde bozukluk olmadı. bütün tarlayı bitirdi. başka bir tarla daha biçilecek. tarlayı gösterdik adama ,bizi takip et dedik biçerciye. yola çıktık.biz önde biçerdöver arkada gidiyoruz. o sırada bizim arabayla biçerdöver arasına koyun sürüsü girdi. birde sıcak zaten hava. adam da yolu biliyor nasıl olsa diye gidelim ağaç altında bekleriz dedik. gitik. bekle bekle gelen giden yok. adamın telefonun şarjı bitmiş.arıyoruz ulaşılmıyor. meğer başka yola sapmış. bize yaklaşık 45 dakika kaybettirdi. babamla, amcama bakıp gülmüştük
  6. abdest aldım .camiye gidiyorum mesela. üniversiteden bir kız arkadaşı gördüm. öptü beni yanaklarımdan. bu durumda abdest gidiyor mu? ben yeniden almadan namaza gittim.
  7. buradaki bilgilerde bazı yanlışlıklar olabilir ama. ilber ortaylı nın tarihle ilgili bir belgeselini izlemiştim. sultan vahdeddin sürgünde ölüdğünde ölüm haberini Atatürk e veriyorlar. Atatürk aynen şöyle diyor. "Çok namuslu bir adam öldü.istese bütün hazineyi beraberinde götürürdü" hiçbişey götürmemiş yanında. sefillikle ölmüş zaten. cenazesi bile rehin kalmış
  8. hilafet kaldırılmasa tüm müslüman ülkeler karşısında Türkiye nin büyük bir manevi gücü olmayacak mıydı? bilgisi olanlar paylaşsın lütfen. tartışma amaçlı açmadım. kaldırılmasa neler olurdu bugün onu bilmek istedim.
  9. yamyam ı 2 gündür okudum. görüşlerimiz farklı.ama bence zeki bir insan. islamiyet hakkında gerçekten baya bir araştırma yapmış. tebrik etmek lazım. mesleği he ne ise büyük ihtimalle başarılıdır.toplam 15 20 mesajını okudum. konuşma üslübundan dürüst bir insan olduğu düşüncesine kapıldım. umarım bir gün görüşü köklü bir şekilde değişir. hidayet denen şeyin kime ne zaman geleceği belli olmaz.
  10. süleyman ateş in namazın 3 vakit olabileceğini söylediğini okudum forumda. annemin okuduğu bir süleyman ateş ilmihali var evde.. eğer sizin saptadığınız bir takım yanlış yada tereddütlü şeyler varsa bu ilmihalde bunları araştırıp annemle konuşabilmeyi isterim bu konularda. bakıyorum ülkedeki duruma.insanlar için namus kadar önemli sanki tuttukları futbol takımları. senin renklerin için ölürüz diyenler mi istersin. tuttuğu takımın formasına secde eden mi? daha geçen hafta galatasaraylı bir yönetici, bir futbolcusunun attığı gol için tanrının ayağıydı o dedi. döner bıçaklarıyla silahlarla maça gidiyorlar. belki düşündüklerim komik gelecek size ama bence tehlikeli bu işin sonu. bir futbol takımına taparız diye tezahurat yapan insanlar dinden çıkmamış mıdır? bu şehirde Allah a küfür eden o kadar çok insana rastlıyorsunuzki. maç yaparken, vurduğu şut gol olmadı diye. yada sokakata gördüğünüz kavgalarda. öldüresim geliyor o an o adamları.karadenizli bir arkaşım demiştiki bu şekilde küfürleri onun memleketinde yapsalar o adamı öldürürlermiş. sadece benim çevremde öyle değildir herhalde. özellikle yaşlı insanlarda dikkat edin. ben esnaflık da yaptığımdan inceleyebiliyorum insanları. gelen müşterilerden özellikle yaşlı olanlar içinde; 5 vakit namazını kılan camisine giden kişiler hep mutludur,şükrederler.o kadar ağrı çekmelerine rağmen şükürler olsun derler. çok şikayetleri yoktur. olaylara olumlu yönünden bakarlar. ama birde inançsız olan yaşlılar vardır. her an aksi. kavga etmeye hazır. içleri içini yiyor.huzursuzlukla kaplı. aradaki fark şu bence. inançsız olan ölümün yaklaştığını hissedip korkuya kapılıyor.ne yapacam, ne olacak diyor. diğeri ise görevini yaptığından huzurlu. kafası rahat.korkacak bişeyi yok. Yüce Allah herkesi hidayete erdirsin.
  11. arkadaşım hiç güleceğim yoktu. sağolasın güldürdün beni ormana gidip bir maymun bulayım o halde hemen vakit kaybetmeden döndüğümde konuşuruz
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.