Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ARAGORN

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    5
  • Katılım

  • Son Ziyaret

ARAGORN - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

1

İçerik İtibarınız

  1. ARAGORN

    NYSTAGMUS

    Sayin zhacer Oncelikle kucuk kiziniz icin cok uzuldugumu ifade etmek isterim.Durumu soyle kisaca ozetleyebilirim; oncelikle farkli nystagmus cesitleri var cunki nystagmus baska etkenler sonucu ortaya cikiyor.Hastaligin ciddiyetini ogrenmek icin oncelikle nystagmusu tetikleyen etkenleri belirlenmesi gerekiyor.Bu sebeple umitvar olunuz. Benimkisi Rotatuar nystagmus ve malesef tedavisi yok.Tıp dunyasinda bazi cerrahi mudahalelerle (goz kaslarinin baglanmasi) hastaligin orani dusurulebilecegi iddea edilse bile bu uzerinde mutabakat saglanmis bir yontem degil.Benim durmunda olanlar icin gozluk malesef tedavide endike bir yontem olamiyor.Ancak son zamanlarda teknolojik gelismeler beraberinde az gorenlere fayda saglayabilecek gelismelere imza atiyor.Uretilen Teleskopik gozlukler (alman mensegli) -cok estetik olmamakla birlikte- sayesinde daha rahat hareket edebiliyorsunuz.Tabi bunlarinda farkli cesitleri var.Ben simdi kendime en uygunu hangisi oldugunu belirlemeye calisiyorum.Bu gozlugu kullanma yas siniri nedir emin degilim ama SSK guvencesinde tedarik edilebiliyor. Ama sunu soyleyebilirim hastalik ilerlemek ve tamamen gorme yetisinin kaybolmasi gibi bir risk tasimiyor.
  2. ARAGORN

    NYSTAGMUS

    Arkadaslar selam Benim adi Nystagmus olan bir görme engelim var.Bu tamamen körlük degil.Beyindeki göz sinirlerinin yavas calismasi ve goruntuyu tam yakalayamamasi ile ilgili bir durum.Ancak genel olarak göruyorsunuz ama detaylara hakim olmak istiyorsanız hedefteki objeye epeyce yaklasmaniz gerekiyor.Ve malesef bereberinde de %90'a varan gorme kaybi getiriyor.Malesef bu rahatsizlik ile ilgili dunyadaki gelismeler cok yavas ilerliyor.Ve ne yazik ki gozlukle tedavi edilemeyen bir hastalik bu.Ama mutlu edici haber yavas da olsa Tıp bu konuda gunumuzde bir takim ilerlemeler kaydetmis durumda. Amacim bu rahatsizligi tasiyan insanlarla bir araya gelebilmek ve bildiklerimi onlara aktarabilmek ve yanliz olmadigimizi hissettirmek.Cunki cevrenize baktiginizda bizim gibileri anlamaniz cok guc.Neden?Cunki dis gorunumde yurumekte hic bir engel yok ama detaylar bizi cok zorluyor. UNUTMYAIN! Her engel mutlaka engeldir, ama basariya engel olmamalidir.
  3. gülsün selam çok güzel görseller bunlar tesekkurler super olmuş
  4. Tesekkurler arkadaşlar yani sizde olmasanız kendimi yalnız hissedecektim eyvallah
  5. Arkadaşlar Merhaba Ben Emre İstanbul/TR Acayip güzel bir forum ortamı yapmissiniz da insan bir davet eder di mi ben gezinirken fark ettim ve hemen daldim iceriye butun forumu gozden gecirmek istiyorum burada yok yok................... katkida bulunan herkeze tesekkurler
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.