Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

şef blogcu

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    2
  • Katılım

  • Son Ziyaret

şef blogcu - Başarıları

Acemi

Acemi (1/14)

  • İlk İleti
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Profesör İbrahim Saraçoğlu kaş dökülmesinin nedenlerini açıkladı. İ.Saraçoğluna göre, kaş dökülmesinin nedenleri saç dökülmesi ile yaklaşık aynıdır: "Kaşların da, saçların da kaynağı aynıdır. Kaşların dökülmesinin esas nedenlerine vitamin, mineral ve hormon dengesinin bozulması içerir.Tıpkı saçlar gibi kaşların da vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Bazı hanımlar kaşlarını sık sık aldırırlar.Bu zaman tüy kökünden koparılıyor ve bu durum kıl köküne zarar verir. Yıpranmış tüy kökleri defalarca kendini yenilemeye çalışıyor, ancak bir süre sonra güncelleme işlemi duruyor. Bu durumda kaş bir daha çıkmıyor ve ciddi şekilde dökülmeye başlar.Bir süre sonra kaşlar biçimsiz görünüyor,hem de tüyler uzanmır.Buna halk arasında "kaş küsmesi" denir. Diğer bir faktör deri hastalıkları ve saçkıran.Eğer tüyler kaşın ancak bir bölümünde dökülürse, büyük ihtimalle bunun nedeni deri hastalıklarıdır.Bu durumda hemen dermatoloğa başvurun." Kaş dökülmesinin diğer nedenlerini şöyle sıralamak mümkündür: Makyajla uyumak (kaş kalemi) Yetersiz beslenme Hipotiroidi (aşırı tiroid hormonu üretimi) Kimyasal terapiyanın karşı etkileri travmalar Mantar ve egzama sivilceler Kaş dökülmesinin tedavisi: Kaşları almayın: Öncelikle kaş almayı bir süreliğine durdurun. Zaten son yıllarda kalın ve doğal kaşlar moda. Herhalde kaşsız kalmaktan daha iyidir. Hekim kontrolü: Eğer kaş dökülmesi durmuyorsa, mutlaka doktora başvurun. Unutmayın ki, bunun nedeni deri hastalığı olabilir. Bu durumda hastalığın yayılma riski de var. Ayrıca, hormon tedavisini kendiniz yapamazsınız. Dengeli beslenin: Sağlıklı beslenmek sadece saç ve cilt için değil, tüm organizmamız için önemlidir.Buna özel dikkat gösterin. Doğal tedavi: Doğal bitki yağları hem tüy kökünü sağlamlaştırarak,hem de kaşları kalınlaştırır. Kaş ekimi: Eğer qaşlardakı tüyler tamamen dökülmüşse, modern yöntemlerden kullanabilirsiniz. Bu işlem bir çok tedavi merkezlerinde son derece uygun koşullarda gerçekleştirilir. Kaş dökülmesine çare: Eğer kaş dökülmesi hormon veya deri hastalıkları ile ilgili değilse, kaş zerdapları, tüy çıkarıcı kremler, besleyici yağlar kullanın. Kaş için etkili maske: Bu maskeyi banyodan çıktıktan sonra çekin. 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ile 1 çay kaşığı badem yağını iyice karıştırın, banyo sonrasında makyaj fırçası veya kulak pamuğu ile kaşlara ve kirpiklere sürün. Yarım saat bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Sarımsak maskesi: Bir diş sarımsağı iyice dövüp, badem yağı ile karıştıran sonra kaşlara sürün, yarım saat sonra yıkayın. kaynak: Saglikdoluysam
  2. şef blogcu

    "Tango" pastası

    Hamur: 50 gr tereyağı 10 gr badem unu 30 gr şeker pudrası (+1 dal vanilya) 0,5 yumurta 2 tutam iri deniz tuzu 85 gr buğday unu 30 gr beyaz susam (önceden azıcık kavurun) parmezanlı muss: 80 gr rendelenmiş parmezan 2 yaprak jelatin (10 gr) 45 ml su 45 gr toz şeker 3 yumurtanın sarısı 210 gr yağlı krema (160 gr + 50 gr) komposto: 3 yaprak jelatin (15 gr) 0,5 tatlı kırmızı biber (25 gr püre) 60 gr toz şeker 250 gr ahududu püresi (tane) 20 q moruqlu balzamik sirke süs: 0,5 st. ahududu püresi (çerdeksiz) 0,5-1 çorba kaşığı şeker pudrası 5 gr jelatin yaprağı 125-200 gr ahududu Oda sıcaklığında bulunan yağı, badem ununu, şeker pudrasını, vanili, yumurtayı, tuzu, unu işlemciye (sabit mikser) koyun, 1 dakika çalın. Susam ekleyin. Künde formuna düşende hazırdır. Gıda plyonkasına bükün, buzdolabında 2 saat tutun.Hamuru ince yayın, 20 cm çaplı, 2-3 cm hündürlüklü biçime döşeyin, 30 dakika buzdolabında tutun.Sobanı 170 derece kızdırın, formdaki hamurun üzerine yük (parşömenin arasında pirinç veya fasulye) koyup yaklaşık 20 dakika, altın renk gelinceye pişirin. Soğutun. muss: Parmezanı rendeleyin. Jelatini soğuk suda 20 dakika bekletin.Su ve şeker tozunu tayqulp karıştırın, şeker eriyip kaynar düşenedek pişirin. Yumurta sarılarını çalın ve çaldıqca da ince akımla kaynar şerbeti dökün, kütle bembeyaz olup, hacmi iki kez artanadək çalın. 50 ml kaymağı vam ateşte kızdırın (qaymağın kalanını buzdolabında tutun), suyu sıkılmış jelatini ekleyin, tam eriyenedek karıştırın, sürtgəcdən geçirilmiş parmezan ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak peynir tam əriyənədək pişirin. Dikkatli olun, yanmasın.Kalan 160 ml çok soğuk kaymağı sağlam çalın. Şerbetle karıştırdığınız yumurta sarılarını, peynirli kitleyi de ekleyip karıştırın. Alınan kremi ayrı biçime yayın (kolay çıksın diye silikon formdan kullanabilirsiniz, yoksa kenarlarına plyonka çekin). 2 saat dondurucuda tutun (daha uzun süre de olur). Biberli ahududu kompostosu: Jelatini soğuk suda 20 dakika ıslatın.İstiotun tanelerini temizleyin, 1-2 dakika kaynayan suya, sonra çıkarıp soğuk suya sokun, kabuğunu soyup püre yapın.Ahududu püresi ve şeker tozunu karıştırın, ocağın üstüne koyun, şeker əriyənədək pişirin, biber püresi ve moruqlu balzamik sirkeyi ekleyin. Soğutun. Tartı buzdolabından çıkarıp biberli ahududu kompotunu üzerine sürün. Katılaşanadek buzdolabında saxlıyın. süs:Jelatini soğuk suda 15-20 dakika bekletin.Ahududu püresi ve şeker tozunu şeker əriyənədək kızdırın, ama qaynamasın. Sıkıştırılmış jelatini ekleyip tam əriyənədək karıştırın. Soğutun (buzdolabına koymayın).Parmezanlı kremi formdan çıkarın, tartın ortasına koyun, üzerine moruqlu Jelenia dökün. Ahududuyla süsleyin. *Eğer ahududulu balzamik sirke yoksa, o zaman moruğu ezin, bir gece buzdolabında tutun, sonra elekten geçirin, balzamik sirke ile karıştırın. Ya da balzamik ve ahududu sirkelerini karıştırın. kaynak: sefblogcu
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.