Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

muki

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    1.848
  • Katılım

  • Son Ziyaret

muki Hakkında

  • Doğum Günü 26-10-1923

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Kadın
  • Yer
    Tuvalu

En Son Profil Ziyaretçileri

43.760 profil görüntüsü

muki - Başarıları

Kıdemli

Kıdemli (13/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Başlık ve İleti Makinesi Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

4

İçerik İtibarınız

  1. Admin

    muki doğum gününüz kutlu olsun!

  2. Admin

    muki doğum gününüz kutlu olsun!

  3. Admin

    muki doğum gününüz kutlu olsun!

  4. Admin

    muki doğum gününüz kutlu olsun!

  5. muki

    Hoşgörü

    Dinine bağlı ve bağımlı insanlar neden bu kadar hoşgörüsüz olurlar? Neden diğer fikirlere ve tartışmalara açık değillerdir? Kendilerinin gittiği yoldan gitmeyenleri neden sapıklık ve cehaletle suçlarlar? Kavgacı ve alaycı olup ve hatta ellerini kana bulamak zorunda mıdırlar?
  6. Admin

    muki doğum gününüz kutlu olsun!

  7. kürşat şimşek doğum gününüz kutlu olsun!

  8. tugce35 doğum gününüz kutlu olsun!

  9. ahmetnuray doğum gününüz kutlu olsun!

  10. mrcds

    mrcds doğum gününüz kutlu olsun!

  11. yaso_19 doğum gününüz kutlu olsun!

  12. İyi bir insan olmanın kriterlerine bakar mısınız! Öyle ya ne anlamı var iyi bir insan olmanın, sonunda mükafat yoksa!!!
  13. Bakın, sadece dini aklamak için yapılan bir hata da budur. Din sabittir oysa Bilim sabit değildir ve yanlışlanabilir. Ayrıca bir şeyi daha belirtmek isterim; peygamber zamanında da bilim adamları vardı. Mesela: Ünlü matematikçi ve düşünür olan Pisagor, MÖ 500'lü yıllarda Dünyanın yuvarlak olduğunu bilmiş ve kurduğu ünlü Pisagor okulunda bunu öğrencilerine öğretmiştir. Pisagor'dan sonra Eratosthenes de aynı şeyi keşfetmiş, hatta güneş ve ay ışıklarının düşüşlerine göre dünyanın çevresini hesaplamıştır. Orta çağda Gelileo Galilei de bu düsünceyi savunmuş ve bu düşüncesinden dolayı yargılanmıştır. Dünya'nın yuvarlak olduğunu bulan kesin olarak belirli olmamasına karşın birçok bilim adamı ve gezgin bu fikri desteklemiş ve fakat Fernando Magellan tarafından yapılan Dünya gezisinden sonra dünyanın yuvarlak olduğu kesin olarak söylenmiştir. Dolayısıyla dünyanın yuvarlak oluşunu ilk keşfeden Eski Yunan'da yaşamış olan matematikçi ve düşünür Pisagor'dur. Kuran'da dünyanın yuvarlak olduğuna dair hiçbir şey yazmaz. Kuran'ı yazanlar bu bilgiyi es mi geçtiler acaba?
  14. Müslüman olan toplumlar, peygamber denen insanlar ve onların yandaşlarıyla cehennem azabı ile korkutulduklarından zaten tarafsız olarak düşünemezler. İnsan ancak taraflı düşünmeyi -ki bunu ancak çok ve çeşitli kaynakları okuyarak elde edebilir- bir kenara bırakırsa neyin mantıklı ve neyin mantıksız olduğunu kendi içinde değerlendirebilir, tabii değerlendirmek isterse. Bilimin kendi kendini çürütebilmesi mümkündür, zira bilim bir konuyu fanatikçe ele almaz. Bilim her yeni bir günde araştırmayla kendi kendini yenileyebilir de. Kısır döngü içinde asla değildir. Başlık: Tanrı egoist midir? den yola çıkarsak... Egoist olan insandır ve bu egoistliklerini onlara anlatılan hikayelerle, hayallerinde yarattıkları bir tanrıya atfediyorlar bence.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.