Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

d...

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    23
  • Katılım

  • Son Ziyaret

d... - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. d...

    DÜŞÜNÜLEN TANRI...

    Güzeli severiz..hurma şarabındanda olsa..güzel güzeldir..
  2. d...

    AŞK ve Tasavvuf

    Allah ../Sevdimde Yarattım/..demişmi.. Peki nasıl sevmişte yaratmış.. Bu fakir Anasının ve Babasının SEVGİSİ neticesinde yaratılmış.. Yani /Sevdimde Yarattım/..denilen sözün açılımı..kimse Ana ve Babasının kavga döğüş etmesi neticesinde doğmaz..mutlaka SEVGİ netiçesinde doğmuştur.. İki Sevginin bir bedende toplanması bizleri..bizlerdende Çocuklarımızı meydana getirmedimi.. AŞK..AŞK..ta kime AŞK.. AŞK ..İNSAN daki Allaha olur..gaypta bir Allaha AŞK platonik olur.. Bu konu bütün AŞIKLAR tarafından önemle vurgulanan bir konudur..düşünmeye değer..
  3. Evrenlerden oluşmuş Sistemler..Evrenlerden oluşmuş Galaksiler..yani yüz Milyar Evrenden meydana gelmiş Başka bir EVREN.. Bizim Evrenimizde bu Yüz Milyar Evrenden biri..ve bu Evrenlerin arasındaki mesafeler Şu an içerisinde bulunduğumuz Evrendeki belirleye bildiğimiz en uzak noktadan dahada uzak, bir ölçü birimiyle ölçülemiyecek kadar..ışık hızı falan ölçemez.. Topicteki yazıları okudum..ve yukarıda yazdıklarımı bir anda kafamda oluşturdum..yani..bilinmezlerle ilgili nasıl istersek o şekilde düşünce üretebiliriz..işte Evrenlerden oluşan Devasa bir EVREN..AZMAN Evren olsun adı .. Tuhaf gelebilir çoğunuza..fakat bir İNSAN düşünüyorsa bir şeyi..ve düşündüğünü görüntüye çıkarıp yazıyorsa o düşüncede mutlaka bir gerçek payı vardır..düşünmek suretiyle..her ağızdan çıkan söz değil elbette.. İlginç olanı ise..bukadar devasa boyutlar bile İNSAN denilen Bilinmezin Düşüncelerine..hayaline sığabiliyor.. İşte buda İNSANIN Tanrısal yönü olmalı..
  4. d...

    DÜŞÜNÜLEN TANRI...

    Allah yarattıklarından tümüyle farklı..amenna ve saddakna..Aynen İNSAN da öyle değilmi..Yaradılanların hepsinden farklı.. Nasıl ki Allah görünmüyor ise suret olarak..aynen İnsanda görülemez..çünki İnsan Allahın Ruhundan Üflediğidir..bu bedenler İnsanın müstakil olarak emrine ve tasarrufuna verilmiş Harikulade bir Elbiseden başka bir şey değildir..vakti saati gelince çıkarılacak..çıkarıldıktan sonrada en çok sevenler tarafından Kokmasın diye yerin iki metre altına gömülecek.. Allah Mutlak varlıktır..''O''nu ancak ''O''bilebilir..aynen bizim kendimizi bilebileceğimiz gibi..ehhh kendini bilende Rabbini bilir denince mesele kalmaz sanıyorum..
  5. Tanrı yeryüzünde konuşulan bütün dilleri bilir..hemde KENDİ dili gibi.. Namaz ZİKİRDİR..Allahı anmak..hissetmektir..türkçe yada anladığımız dilde..iyide Namazdaki Hareketler ne.. ..hangi dil..manası nedir..bu hareketleri yapan kişi okuduğunun manasını anlamını biliyorsa hareketlerdeki maksat nedir..
  6. Selam herkese.. Görünen yüzü HALK..görünmeyen(düşünce)yüzü HAK..bunun adıda İNSAN..ne taş cennetten geldi..nede cennette taş var..siz buradan ne götürürseniz Cennette ve Cehennemde onlar var..ehhhhh..bu güne kadar hep kefenin cebi yok diyolardı..eeeee..kargoylamı gidip geliyo.. ..ne giden var nede gelen..herşey burada olup bitiyor..Elbise değiştiriyor SAHİBİ..bizde bişeyler oluyo zannediyoz..ve ZANNIMIZ üzere İnanıyoz..
  7. d...

    DÜŞÜNÜLEN TANRI...

    Santo.. ..buradada buldum seni dostum.. Allahı evrende kainatta aramak beyhude uğraşmaktır..yorar insanı..Allahın aranması gereken ve bulunacağı tek yer İNSAN..Allah kitaplarında hiç kendini anlatmamış..peygamberleride hep İnsan ve İnsan hayatını anlatmış..Allah Zatı ile ilgili bilgi vermezken..biz ısrarla Allah şöyledir böyledir deyip dururuz.. İnsanı incelersek..ki yapmamız gereken budur..hangi insanı derseniz..tabi ki bir İNSAN olarak KENDİNİZDEN başlayın..çünkü size en yakın olan sizsizniz..ve sizin gaybınız Allahın gaybı gibidir karşınızdakilere..sizin cömertliğiniz Allahın cömertliğidir aslında..Allah kimin avcuna bi kaç milyon dolar koymuş bu güne kadar..yada..El_Şafi..yani ŞİFA sıfatı olan ...kim..DOKTOR..şifa veren DOKTOR..Affedici..kim affediyor..İnsanı İnsan af ediyor yine..Allahın Kelam sıfatı..kimden tecelli ediyor..İnsandan..SEMİ sıfatı(duyan)kimden..İnsandan..yani İNSANDAN SÖYLEYİP İNSANDAN DUYUYOR.. Kısacası ENEL HAK..denilen yer..Evvelide Ahiride Zahiride Batıni de İNSAN..kardeşler..İNSAN..yok başka bakılacak..incelenecek.. SECDE edilecek yer..Allah dememiş Bana secde edin..ADEM demiş..İsimleri ve İsim koymayı öğretmiş..yani bu Dünyada Zahire(,görünüre yani..)çıkması için İnsan Bedeni Formunda bi elbise giymiş..İnsanda kendini var zannedip karşısında birde ALLAH aramaya başlamış..İşte size en büyük ŞİRK.. Bu yazıyı kim anlaya acep..SANTO.. dayi bu..nerde ne zaman çıkar ortaya belli olmaz..
  8. Selam... .. Okyanus kardeş saol..saolda,senin Allahın ile Muhammeddin Ehli Şeriatin Allahı ve Muhammeddine uymaz.. Seninkiler gerçek..diğerlerininkiler HAYAL..ne var ki bizlerde bu hayalden yola çıkarak Allah Hakikati olan İNSAN a varmadıkmı..yazdıklarınız burada anlaşılacak şeyler değil..burası iki boyutlu sanal bir alem..hayat üç boyutlu..derinliği olan..işte bu derinlik boyutunda anlaşılabilirsiniz......belki... Alternatifformdan tanışıyoruz sanırım..bizim nic:dayi..
  9. Ercan Merhaba kardeş.. .. Çok kısa fakat çokta öz bir ifade olmuş..açalımmı biraz..izninizle.. Muhammed Miraçta kendi hakikatini gördü..'O'nun hakikatı 'O'ydu..Miraç etmiş Muhammed için bu tamam.. Ya bizim hakikatimizde hala hazırda ne gizli acaba..Nefsimizin tutkuları,ihtiraslarımız,yalanlarımız,Masivaya olan bağlılığımız..tüm fenalardan arınmadan Allah bizim Hakikatimiz olamaz..o halde Ahlakı Muhammediye sahip,hiçliğini bilmiş,misafirliğini idrak etmiş,ev sahibinin işine burnunu sokmayacak edeple edeplenmiş kullar Allahın Hakikatidir..yani İNSAN dır..İNSAN Allahın Hakikatidir..tabiki İdrakı Muhammediyle.. Bizlerde Miraç etmek zorundayız..hiç çaremiz yok..aksi,boş geldik boş gidiyoruz olur.. Miraç için ilk şartta ZİKİR dir.. ..Hani dağların taşların kaldıramadığı,fakat İnsan oğlunun kabul ettiği emanet var ya işte O ZİKİR..başka birşey değil.. Zikrimiz daim olsun İnşallah..
  10. d...

    İmam kimdi?

    Ercan selam.. .. Elbette tek İmam İbrahimdi..tevhid babası..Halilullah..buna itirazımız olmaz.. Meyyit namazı..yani efendimizin Meyyit namazında İmam kimdi..kim kıldırdı Cenaze Namazını..
  11. d...

    İmam kimdi?

    Bu bilgi neye lazım olurki diyenler çıkabilir..Yinede bu fakir merak etti..
  12. Muhammed bulunmadan Allah bilinmez..Allah ülkesinde yaşayıp Muhammedle tanışmayan Allahı arar durur..önüne gelene sorar durur..vakti saati gelince de Allah kendini buldurur..aramak lazım.. ..fakat önce Muhammedi bi bulmak gerekir öyle değilmi..
  13. Genç İnsanlar Merhaba.. Mutlak Doğru her an değişip durmaktayken siz niye bağırışıp durursunuz BENİM dediğim doğrudur diye.. Son on bin yılda hangi doğruları ayakta kalmiş İnsanlığın.. ..yada elli yıl öncesi ve bu gün..neler vede ne çabuk değişiyor değilmi.. İnsanlığın birikmiş bilgisiyle ters düşen,şarampole yuvarlanır gider..biriken ve birikmeye devam eden İNSANLIĞIN bilgisi siz genç İnsanlardan üretim olarak,eylem olarak meydana çıkmalı..hiçbir tartışmanın bir galibi yoktur..bütün tartışmacılar masadan galip kalkar..bunuda unutmayın.. Hoş görünüze sığınarak yazdım..kusur olursa af ola..
  14. Selam.. Yazımızı hiç kimseyi hedef almadan sadece paylaşmak için yazdık.. Doğanceym kardeş..Tevhid kitaptan dergiden öğrenilmez..o yazdıklarınız O Kamil abilerin ZEVKİ dir..o zaman diliminin Kemalatı İlahiyesinin O şahsiyetlerden tecellisidir..Su aynıdır..aynı öz su ile beslenen meyva ve yaprakları gibidirler Tuba ağacının..kökleri HAKta olan,dalı yaprağı ve meyvesini buradan görebildiğimiz TUBA ağacı..gözü açıkların görebildiği bir ağaç.. Tevhid HAL dir..halleri kişinin kemalatını yükseltir..alemler değişir derler..değişmez..sizin alemlere bakışınız değişir..düşünceniz ve bunu bağlı olarak yaşantınız değişmeye başlar..aynı ev aynı hanım aynı iş aynı çocuklar aynı devran döner fakat sizin olaylara verdiğiniz tepkiler farklılaşmaya başlar..dolayısıyla çevrenizde bulunanlar sizdeki hal güzelliği değişimini görmeye başlarlar..ve bu yaşama yansımış Tevhid halka halka genişlemeye başlar..tevhid ehli kendini değil RABBİNİ ön plana çıkarır..Tevhid kalpteki şüpheleri yaşayarak deneyimleyerek giderir..ve gözünün gördüğünü kalbi yalanlamaz..miraçta olduğu gibi.. Tevhidden murat İNSAN olmaktır..İlah değil.. ..O yazmış olduğunuz Mektubatları yazan Kamil abinin deneyimleri,halleri..ya bizim deneyimlerimiz..cömertlik ve sabır ölçülerimiz..ya YALAN...en pembesi bile şirk olan YALAN..masum minik yalanlarımız..minik şirklerimiz..olmuş bir tecelliye olmamış demek,olmamış bir tecelliyede olmuş demek bizce ŞİRK..hemde bizzat kişinin Allaha kendini ortak görmesi..anlaşılmıştır İnşallah..yalan. Neyse kardeş arada böyle meramımızı anlayan kardeşler çıkartıyorlar karşımıza sizin gibi.. Bahtın açık olsun.
  15. İslamiyetten önce var olduğu bilinen bir diğer namaz da bugün Cuma namazı olarak bilinen Arube’dir. Yahudi topluluklarında da, namazın Minyan adı verilen cemaatle kılınmasına önem verilirdi. Minyan’ın en az 10 kişi olması gerekirdi. Bugün bu bilgiler ışığında İslam’daki namazın nereden geldiğini anlamak mümkündür. Ancak, daha da öncesine bakılacak olursa, namazın hareketlerinden biri olan secde'nin, Eski Mısır'da, yarı Tanrı olarak kabul edilen Firavun önünde, ona saygısını göstermek için yere kapanan kölelerin hareketleri ile çok büyük bir benzerlik taşıdığı görülür. Namaz da, aynı şekilde, hernekadar duasal yaklaşımları içermekle birlikte, şekil üzerinde, peygamber tarafından tayin edilmiş bir istikamete doğru yatıp kalkarak, sanki Firavun konuma yerleştirilmiş, Allah'ın huzurunda ona gösterilen bir saygıdır.( Shankaradan alıntıdır..) Muhammet Miraçta rüyamı gördü sizce..yada eskiden olup bitenleri tek o biliyordu herkes unutmuştu..hatırlattı..eyyy namaz vardı hani şöyle kılınırda..falan..diye..ve millette heeee..ulan doğru söylüyor ya unutmuştuk bak.. ..geçin bunları efendim..şöyle gelin,yaklaşın nefsinize..bakın bakalım ne ALİM bi adamsınız..neler biliyorsunuz neler..************* ******** ********* ****** **** ********
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.