Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mehmet Olkun

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    1
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Mehmet Olkun - Başarıları

Acemi

Acemi (1/14)

  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Annem çok güzel yapar hatta kişisel tarif sitesinde de bu tarifi paylaştı alin size kendi anlatımı ile baklava tarifi : Şimdi ev baklavası yapacaksanız en azından hamur açmayı becerebiliyor olmanız lazım. Yoksa sakın ha ev baklavası yapmayı deneyip cevizi mevizi ziyan etmeyin. Benim gelin gibi bir kaba üç yumurta kırmayı beceremiyorsanız bir daha düşünün derim. Ev baklavası için gerekli malzemeler; Mısır nişastası 200 gram margarin 250 gram robotta çekilmiş ceviz veya fındık Aldığı kadar un Yarım çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı sirke 1 adet kabartma tozu 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 3 adet yumurta Şerbeti İçin; 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Ev baklavasının yapılışı; Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine bir su bardağı sütü bir su bardağı sıvı yağı ,bir tatlı kaşığı sirkeyi ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırıp üzerine aldığı kadar un ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar hamuru güzelce yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında yoğurduğumuz hamuru 30 eşit parçaya ayırarak hamurları (ceviz büyüklüğünde) güzelce yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açarak kenarda bekletiyoruz. Diğer kalan hamurları da aynı şekilde oklava ve mısır nişastası yardımı ile bir küçük Tabak büyüklüğünde açıp üst üste onar onar biriktiriyoruz.İlk on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile bir fırın tepsisi büyüklüğünde yufka şekli veriyoruz. Tepsinin içine, açtığımız ilk on parça hamuru yerleştirip robottan çekdiğimiz ceviz veya fındığı serpiştiriyoruz. Diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı ile ilk önce küçük tabak büyüklüğünde sonra tepsi büyüklüğünde yufka hazırlayarak tepsiye yerleştiriyoruz. Tekrar robottan çekdiğimiz ceviz veya fındığı serpiştirip baklavanın ikinci katını oluşturuyoruz. Geride kalan diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı İle ilk önce küçük tabak şeklinde açıp üste üste biriktirip sonra oklava ve mısır nişastası yardımı ile tepsi şeklini alacak şekilde yufka açıp son on parçayı da tepsiye güzelce yerleştiriyoruz. Sonra istediğimiz baklava dilimi şeklinde kesip 200 gram margarini eritip baklavanın üzerine eşit bir şekilde dökerek fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Not:Bilindik şerbet hazırlama şeklinde olacak. Hazırlamış olduğumuz şerbeti baklavanın üzerine döküp servise hazırlıyoruz.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.