Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

brkdmn

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    1
  • Katılım

  • Son Ziyaret

brkdmn - Başarıları

Acemi

Acemi (1/14)

  • İlk İleti
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

1

İçerik İtibarınız

  1. brkdmn

    Ev Yapımı Baklava Tarifi

    Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke yarım çay kaşığı tuz un kırılmış ceviz veya fındık 200 gram margarin mısır nişastası Şerbeti için; 4 bardak şeker 5 bardak su birkaç damla limon suyu Üzeri için; antep fıstığı ya da hindistan cevizi Yapılışı Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltıyoruz ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru 30 eşit parçaya bölüyoruz. Bu parçaları portakal şeklinde bezeler haline getiriyoruz ve sonra teker teker tabak büyüklüğünde açıyoruz. Bunları aralarına nişasta serperek 10′ar 10′ar üst üste diziyoruz. 10′arlı olarak grupladığımız bu üç parçayı merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde olacak şekilde açıyoruz. Merdane ile açtığımız hamurların arasına tercihe göre ceviz veya fındık serpiştirerek üstüste dizelim. Tepsiye yerleştirme işlemi bittikten sonra baklavamızı dilediğimiz şekilde keselim ve üzerine eşit olarak dağılacak şekilde eritilmiş yağı dökelim ve baklavayı fırına sürelim. Baklava fırında iken şerbetini hazırlayabiliriz. Bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri döküp kaynatıyoruz ve kaynarken üzerine limon suyunu damlatıyoruz. Baklava fırından çıktıktan sonra üzerine sıcak şerbeti döküyoruz ve 10 dakika beklettikten sonra servise hazır hale geliyor. Afiyet olsun…
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.