Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Archi

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    155
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    1

Archi son kazandığı tarih 25 Ağustos 2013

Archi en çok beğeni kazanandı!

Archi - Başarıları

Ortak

Ortak (7/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

9

İçerik İtibarınız

  1. telgrafı gören profesör in açıklamaları varken hatalı kaynaktan alıntı yapıyor olabilirsiniz, siz de telgrafı görmediğinize göre...
  2. telgraf 1926 da çekiliyor, o yılda Suudi Krallığı var, zaten telgrafı gören de var, sonuçta Atatürk her konuda olduğu gibi bu konuda da adaletini göstermiş.
  3. Atatürk'ün gönderdiği telgrafı gören var, Profesör Nevzat Yalçıntaş, Alıntıyı aktarıyorum: O dönemde Vahabi'lerin herşeyi yıktığını anlatan Yalçıntaş, "O zaman islam dünyasının ileri gelenleri müracaat edecek bir yer arıyorlar. Ortada doğru düzgün bir islam devleti olmadığı için Atatürk'e başvuruyorlar. Siz müdahale edin diyorlar. Onun üzerine Atatürk Krala telgraf çekerek, katiyen yıkıma karşı olduğunu ihtarla bildiriyor" dedi. Murat bey'i çoğu konuda referans almam zaten.
  4. her zaman doğru bildiklerimi söylemekle yükümlüyüm, geriye kalan seçimi yapacak olan özgür iradedir, umarım doğru yolun bulunmasında faydası olur diye ümit ederim yalnızca.
  5. neye dayanarak yanlış? ya da doğrulama nedir diye sorayım?
  6. Hayır amacım bu değil, yıllarca Atatürk'ü dine bakış açısı ile ilgili eleştiren yobazlar oldu. Atatürk dini hurafelerden kurtarmak, pekçok insanın inançsız olmasına sebep olacak dine sonradan eklenmiş şekilci zorlamalardan arındırmak için çaba sarfetmiştir. Ayrıca ateist bir insan dini göstermelik, menfaatleri için yaşayan bir münafıktan saha samimidir.
  7. gerçek imanlı olmak çok önemli bir vasıftır, derin düşünebilmek beraberinde pekçok başarıyı da getirir... yobaz dinini değil ama gerçek dini yaşamaya çalışan bir insan için Atatürk güzel bir örnektir, her zaman Allah inancını esas alarak ve sadece Allah'a güvenerek dünyadaki görevini cesaretle tamamlamıştır.
  8. İmanlı bir liderdir, dinin hurafelerden arınmasına katkıda bulunmuş örnek olmuş bir insandır. Bu yüzden dini yobazca yaşayan ve hurafelerle zorlaştırarak yaşanmaz hale getirmeye çalışanların hedefi olmuştur.
  9. Atatürk'e yobazlar dinsizlik ile ilgili pek çok iftira attılar. Atatürk'ün kimseye yaranmak gibi bir tutumu asla olmadı yaşadığı dönemde, bu kadar devrimi herşeye rağmen korkmadan yapabilmek büyük bir cesaret işidir. Kuran'ı Türkçe'ye tercüme ettirerek anlaşılmasını sağlayan Atatürk'tür, dinin hurafelerden uzak en modern şekilde yaşanması için gayret göstermiştir. Kuran'ı yanından ayırmazdı, cep Kuran'ı Anıtkabir de sergilenir ve tüm konuşmalarında Allah'a ithafen cümleler kurmuştur, samimi bir dindardı. Suudi Arabistan yönetimi Vahabi inancı gereği tüm mezarları düzenleyip yok ederken, Eğer Hz.Muhammed’in mezarına dokunurlarsa askerleriyle savaşmaya geleceğini bildirmiş ve böyle tek başına Hz. Muhammed’in mezarının kalmasının sağlamıştır.
  10. 2009 yılı Mayıs ayında Darwinistler İda isimli fosili insanın atası olarak tanıttılar. Yapılan yoğun tanıtımlar sonrası Ekim 2009 tarihinde New York Times, BBC gibi Darwinizm yanlısı medya, haberi yalanlayarak İda'nın bir ara form olmadığı, 47 milyon yıl önce yaşamış bir lemur olduğu yani tam ve mükemmel bir varlık olduğunu açıkladı. Fosilin %95 i korunduğundan tüm detayları incelenmiş ve ara form özelliği gösteren tek bir yapı dahi bulunamamıştır. Daha önce de Nebraska Adamı, Archaeoraptor, Piltdown Adamı gibi sahte yayınlar aynı Ida örneğinde olduğu gibi günlerce yazılı basın ve bilimsel kabul edilen dergilerde yayınlanmıştı. Bu örneklerin her birinde heyecanlanan Darwinistler işte kayıp halka bulundu diye düşünürken bir süre sonra sahtekarlık ortaya çıkmakta ve geri çekilmektedirler. Bugüne kadar evrim teorisini destekleyen tek bir örnek dahi bulunanamış olmasına rağmen evrim gibi bir pagan dinine inananların "kayıp halka" çalışmaları devam etmektedir..
  11. Allah'ın yarattığı bir şeye ihtiyacı olabilir mi binyamin? sana bana ihtiyacı var mı? şeytan a neden ihtiyacı olsun? Allah'ın birşeyi yaratmak için tasarım yapmaya dahi ihtiyacı yok, yoktan var edendir. bir sebep kılması için ve şahit olması için şeytan var. Şeytan ın insan üzerinde zorlayıcı bir gücü yok sadece davet ediyor, bu davete uyan insanın kendisi, dolayısıyla bir vicdansızlık yaptığında nefsine uyduğunda suçu şeytan ın üzerine atamazsın. Ayet şöyledir: Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın... (İbrahim Suresi, 22) Ayrıca Şeytan yalan söylediğini ve boş vaadlerde bulunduğunu ahirette itiraf edecek: İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan vaadi vaadetti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim… (İbrahim Suresi, 22) takıldığın soru buysa o kadar detay yazıyoruz ki okuyup düşünürsen sorun bunların yanında hafif kalıyor.
  12. Allah Melekleri, Cinleri de yarattı, yarattığı sadece şeytan değil ki, herbirinin görevi var. Allah bugün yiyeceğin bir meyveyi de yarattı, bunu yerken neden yarattı diye düşünürsen sana vitamin vermek için, yaşamını sürdürmen gıda alman için yarattığını anlarsın. Kuran'da açıkça bildiriliyor, şeytan, ilk insan olan Hz. Adem'den bu yana insan neslini Allah yolundan saptırmak için çaba harcayan ve kıyamete kadar da harcayacak olan varlıkların genel adı, insanı da var, cini de var. Yine Kuran'dan ayet yazayım, bunlar ne güzel örnek, şeytan'ın özelliklerini dünyada pekçok insanda görmüyor musun? Allah'ın gücünü birebir gördüğü halde kibir,gurur,enaniyet gibi özelliklerle hala kendini güçlü görüyor. Allah'da ona kıyamete kadar süre veriyor, şeytana uyan da var uymadan Allah yolunda giden de, herşeyin yaratılışında bir sebep var bunu düşünmen lazım. Andolsun, Biz sizi yarattık, sonra size suret (biçim-şekil) verdik, sonra meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. Onlar da İblisin dışında secde ettiler; o, secde edenlerden olmadı. (Allah) Dedi: "Sana emrettiğimde, seni secde etmekten alıkoyan neydi?" (İblis) Dedi ki: "Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın."
  13. inanmak için o kadar çok sebep var ki bunlara rağmen hala inanmamak inkar etmek, herşeyin tesadüfen olduğunu iddia etmek bir mucizedir. Bir arabayı imal edenin fabrika olduğuna inanıyorsun ama etrafındaki bu kadar kusursuz işleyişin bir sahibi olduğuna inanmıyorsun.
  14. hiçbir şeyle çeliştiğim yok, yine dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyorsun bak dikkat et yukarıda yazdıklarıma. sen istiyor musun binyamin kardeş cevabını bana verme, eğer sen istiyorsan bu sorularının hepsinin cevabını bulacaksın bugüne kadar hepsinin cevabı verildi ama görmek için bakmazsan sadece bakarsın.
  15. sen şimdi bu yazdıklarını kendi özgür iradenle yazmadın mı bunu söyle? şu anda seni zorlayan bir güç var mı? bak sürekli olumsuz yönde sorguluyorsun, o kadar ayet yazdım samimi olarak etrafındaki tek bir mucize üzerinde düşünmeyi denedin mi? hiçbir şey sandığın kadar kolay değil, armut piş ağzıma düş bir dünya yok, herkes imtihan olacak ahirette karşılığını bulacak. Allah için bir an bizim için bir dünya hayatı görüntüsü ne kadar çok yazdık bu konularda samimi olarak istemek lazım. Matrix filmini seyret tavsiye ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.