Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

rebul

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    97
  • Katılım

  • Son Ziyaret

rebul Hakkında

  • Doğum Günü 13-11-1978

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Belirtmemiş

rebul - Başarıları

Meraklı

Meraklı (6/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

10

İçerik İtibarınız

  1. rebul doğum gününüz kutlu olsun!

  2. rebul doğum gününüz kutlu olsun!

  3. rebul doğum gününüz kutlu olsun!

  4. Çok mu önemli nereye düşeceğiniz vatani görev yapacak adam şehir farkı gözetir mi yahu?????????????
  5. Uzun zamandır foruma aktif katılım sağlayamıyorum fakat üye olduğum zaman çok sayıda online üye vardı, şu an hiç online üye gözükmüyor. Üyelerin forumu bırakmasının nedeni nedir? Gereksiz yasaklamalar mı yoksa yazılanlara müdahale mi? Nedir bilen var mı?
  6. @@Altinay yok artık buna da gülünür sadece
  7. rebul doğum gününüz kutlu olsun!

  8. Rus kadınları çok iyi bir mesleğe sahip bile olsa ülkesinde iyi koşullarda yaşamıyor bu sebeple Türk erkeklerinin bonkör oluşu Rus kadınlarına cazip geliyor. Türk erkekleri de bu kadar güzel bir kadını kolay kolay bulamayacağı için koluna takıp gezerken hava atmak adına Rus kadınlarına bayılıyorlar. Ayrıca Ruslar çok daha özgür ve dırdırsız olduğu için sorunsuz bir ilişki yaşıyorsunuz. Ne zamana kadar? para suyunu çekene kadar Sonra Rus kızımız daha zengin birini bulup, sırra kadem basıyor. Geride ise Türk kızına canım kurban diye ortalıkta dolaşan gururu kırık kardeşlerimiz kalıyor
  9. Kuran'ın ya da Tanrı'nın dayatmacı olduğunu mu söylemeye çalışıyorsunuz?
  10. @@democrossian Ben genel konuya cevap yazdım fakat siz ülkemize göre kavramı değiştirmeye çalışıyorsunuz. Laiklik ve sekülerizm kavramları Türkçede sıklıkla eşanlamlı kullanılır.Laiklik, dinî kişi ve kurumların devletin işleyişine ve devlet kurumlarına müdahale etmemesi; devletin de din işlerine karışmaması anlamına gelir. Fransız sekülerizmi olarak da anılan laiklik kavramı, daha kapsamlı olan sekülerizm hareketinin bir parçasıdır.http://tr.wikipedia.org/wiki/Sek%C3%BClerizm Laik ülkenin laikliği benimseyen bireyleri olabilir fakat laik Ali, laik Ahmet olmaz. Laik başbakan olur, laik cumhurbaşkanı olur, laik genel kurmay başkanı olur yani mevkiyi dolduran birey hangi dine mensup olursa olsun o mevkiye geldiği an tarafsız olur. Laik Ali olmaz çünkü Ali devlet yönetmiyor devletin yönettiği ülkede yaşıyor. Ali başbakan olursa o zaman laik bir başbakan olmak zorundaır çünkü laik bir ülkenin başbakanı olmuştur. Müslüman laik olabilir mi? Laikliği benimser fakat ben laik bir müslümanım diyemez çünkü devleti yönetmiyor. Devleti yönettiği an zaten Müslümanlığı yönetime karıştıramaz. Tüm din mensuplarına ve inançsızlara eşit mesafede durmaya mecburdur. İstediği kadar muhafazakar olsun devlet yönetimine geldiği an herkesin inancına eşit bakmak zorundadır. Kavramları yerli yerinde kullanmak bir propaganda kabul ediliyorsa bu kavram dünyanın her yerinde bu şekilde kullanılır. O zaman tüm dünyada propaganda yapılıyor. Biraz fazla abarttığınızın farkında mısınız? Ayrıca laikliği benimseyen bireyler başkalarının inançlarına ve inançsızlıklarına saygı duymalıdır. Duymuyorsa laikliği benimsemiyor demektir.
  11. Karma yurt ile sosyalleşildiğini de ilk kez duyuyorum
  12. Ezberlediklerini paylaştığı bir tartışmadan öte gitmez çünkü farkettim ki bazı arkadaşlar kendi cümlelerini kurmak yerine sözlük gibi konuşmayı seçiyor ve kavramların dışına çıkamıyor bu sebeple özgün bir tartışma olmayacağı için zaman kaybı olur. Okuyucu da sıkılır çünkü bu kelimeleri ezberleyip sıralamak marifet değil farklı bir bakış açısı sunmaktır.
  13. And olsun ki; ifadesinden bahsediyor haluk kardeşimiz bir kere olsun Kuran açıp, okumak zahmetine katlanmış olsaydınız Kuran ayetlerinin bazılarının And olsun ki diye başladığını bilir ve bu anlamsız tartışmaya girmezdiniz.
  14. Kişi laik olamaz kampanyası başlatanlar kim bilemiyorum fakat burada tartışılan laik insan kavramının olabilirliği yani devlet kavramını insana monte etmek istiyorsanız edin efendim ne diyelim. Başka dinden birilerini hor görenler olabiliyor fakat bu o kişinin şahsi görüşüdür. Bu durumu tüm müslümanlara yayamazsınız. İnancını kendine saklarsın zaten inanç dayatması olmaz. Şu an yeni kimlik kartlarında din bölümü olmayacak diye biliyorum, kim hangi dine mensupsa ya da inanmıyorsa kimliklerde bu açıklanmayacak. Baş açılıp kapanır mı bilemiyorum onu ilahiyatçılara sormak gerekiyor. Başı açık ya da kapalı farketmez hükümet içinde hiç kimse başı açıklardan rahatsız olmuyor bunu anlatmaya çalıştım. Bu durumda başbakan laik bir ülkenin başbakanı olarak görevini hakkı ile yerine getiriyor demektir. Bu göz boyanacak bir konu değil şayet tahammül edemiyor olsaydı 10 yıl içinde hepsini çevresinden uzaklaştırırdı. Yapmadığına göre laik bir ülkenin başbakanı olduğu bana göre kuşku götürmez bir gerçektir.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.