Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

nicomedias

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    1.085
  • Katılım

  • Son Ziyaret

2 Takip eden

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://

nicomedias - Başarıları

Danışman

Danışman (12/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Başlık ve İleti Makinesi Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. domuz derisinden ayakkabı giyilmez ama Hacı amcaların hamam böcekli şeker imalathanesinden şeker yenir mübahtır. devlet parasıyla çoluğuna çocuğuna uzay gemisi almak sevaptır. Amin.
  2. oturgaçlı götürgeçli nice 75 yıllar daha....
  3. yazı tamamiyle doğrudur.Ama Japonların bu kadar kısık gözleriyle bunları görebilmesi daha bir şaşırtıcı olaydır. Milleyitçilik hakkındaki düşünceleri tamamiyle doğrudur.Hatta ben bizdeki milliyetçiliğe "MAFYA MİLLİYETÇİLİĞİ" demek istiyorum. su götürmez bir yazı.(böylemi deniyordu yaa) hepinize iyi bayramlar. NOT:Bozan ı sinirlendirmemenizi rica ederim karşınızda beni bulursunuz bu aralar çok gergin.lütfen anlayış biraz anlayış.
  4. Sevgili nicmedias...

    "eksilmez çoğalırız" ya da "Bu taşın ufacık parçalarının her biri, bu karanlık dağın her madensel parıltısı, tek başına bir dünya oluşturur. Tepelere doğru tek başına didinmek bile bir insan yüreğini doldurmaya yeter" der Erdal öz ve Albert Camus... Güvenebileceğimiz insanlar olmalıysa yaşamda sen bizler için osun... Eksik tarafımızı gösteren taraf olman

  5. ben anlamam bu işlerden de erbakan hoca dedi ki "AkP ye oy verirseniz cehennemde yanarsınız dedi abooooo ben vermem o zaman " not:ali0 1 in güzel bir imzası vardı ilk zamanlar noldu merak ediyorum.başarılar.
  6. Ben yine atıldım ama neyse artık. cevaplayayım bari bildiğim kadarıyla. 1-benim bildiğim en iyi bombalar veliefendi hipodromunda üretilir.Ama en sağlam bombalar bursa hipodromundan çıkar. 2-zenginden oy alan tek parti şu anda atalet ve kaykılma adında aynı zamanda ak olduğu düşünülen parti değilmidir 3-Ben bir sumocu tanıyorum o da Konishiki'ydi.Ama Türkiye'den bir bayan sumocu biliyorum o da Güldal teyze. 4-cumhurbaşkanlığına ben bile aday olabilirim ama o da yaşım küçük diye bozan olmaz demişti.[böyle bir yazın var Bozan ] ama halka kalırsa................. 5-altıncı olacak bellidir.bağımsız bağımlı, okuma yazma bilmeyen, elindeki şablonda bulunan delik nereye denk gelirse oraya basacak olandır. aslında çookk daha iyi açıklamak isterim yazdıklarımı ama bu kadar vaktim var meşgul insanım nasıl olsa Bozan anlar beni. bu arada fındık fiyatları da süppeeerrr oldu son dakika golü diğerlerini ağzını açsın yiyosaa ) daha önemli sorunlar varken ne işimiz var seçim tartışmalarında. kuraklık:çözüm ayda bir yıkanan ey insann 3 ayda bir yıkan.dişlerini fırçalama hem fırça parasından tasarruf hem sudan, en kötü bir zımpara al. ben oy atmaya elimde bir ip ,bir delikli şablon(delik nereye denk gelecek bakalım),bir pergel, bir silgi ile gideceğim. not: Bozan çok gerginsin bu aralar.Sakinleşmeni bekliyorum. Sadece Bozan a yazılmıştır. yazan:aaaatıl Hippi herkese iyi bayramlar
  7. SELAM Bozan Ne biçim oyuna geldim ben şimdi anlıyorum.Nasıl gaza geldim şimdi anlıyorum.Bir panik bir telaş eyvah yanıyoruz bitiyoruz derken amaç başka birşeymiş anladım.Anladım ama iş işten geçti. Olan oldu.Fırsatçılar fırsatını buldu,birbirimize düşürdüler,canımızı aldılar.Ahhh benim akılsız başım.Nasıl geldik tufaya. Ben biraz alıntılar ekleyeyim. - Saflık devrimizdeki gibi, "Ben böyle düşünüyorum.Siz ne diyorsunuz?" demiyoruz şimdi.Gözümüz açıldı. Karşılıklı konuşmanın yerine bildiriyi koyduk."Doğrusu işte, budur." diyoruz." Üzerinde tartışabilirsiniz gene,bizi ilgilendirmez.Ama bir kaç yıla varmaz, polis gelir,kapınıza dayanır,benim haklı olduğumu anlarsınız o zaman." ALBERT CAMUS Bozan " Siz ne yaptınız? Demokratik teamülün önüne geçtiniz." demiş yine alıntı ekleyeyim -"Demokrat" dediğimiz sonunda,rakibinin haklı olabileciğini kabul eden adamdır.Onu özgürce konuşturur ve söyledikleri üzerinde düşünmekten kaçmaz. Partiler ve insanlar,kendilerini,başkalarının ağzını kapayacak kadar haklı gördükleri yerde demokrasi yoktur.Tevazu,nereden gelirse gelsin cumhuriyet için faydalı bir şeydir öyleyse." ALBERT CAMUS Bozan " Cumhurbaşkanını da ister halka seçtirin, baktınız olmadı cumhurbaşkanına başka bir halk seçtirin kendisini seçecek ben bu oyunda yokum arkadaş..." demiş. ben yine alıntı ekleyeyim (bunu Engin Ardıç ın bir köşe yazısından aldım) - "Bertolt Breht 1953 yılında Doğu Berlin'deki işçi ayaklanması üzerine Doğu Almanya'nın Komünist hükümetine yönelik şöyle bir şiir yazmıştır."BU HALKI FESHEDİN VE HEMEN YENİ BİR HALK SEÇİN!" Seçimler geliyor.Hayatımda bu kadar renksiz,tatsız tuzsuz seçim hazırlıkları görmedim.Tatsız,tuzsuz diyorum.Çünkü önceki seçimlerde etli pilav yemiştik,çikolata,şeker yemiştik.Bayraklar,bildiriler,beyannamler verilen sözler,eskiden bunlar vardı.Ama renkli olan bazı şeyler de var.Mesela ZOMBİ ler.Geri dönüyolar eyvahhh.Galiba bu erken seçimin bir erken seçimi daha olacak,sonra bir tane daha , bir tane daha... Biz seçmenlerle ilgili bir alıntıyla bitiriyorum. -"Demokrasinin bir tek üstün özelliği vardır. Seçmenler o kadar akılsızdır ki, kim seçilirse seçilsin, seçilenler göreli olarak daha akıllıdırlar, yani demokrasilerde seçilenler ne kadar ****** olurlarsa olsun, ***** olarak sınıflandırılamazlar. Çünkü onları seçenler daha da ********!? Bertrand Russell Bozan a saygılarımla (Bu arada ben seçmen değilim seçmem im )
  8. nicomedias

    DOGVİLLE.

    "I shall chastise them with a heavy chastisement in the world and the here after;and they will have no helpers." “Neler duydu şu dünyada, Mevlidine hayran kulaklarımız; Ne adlar ezberledi ey Nebî, Adına alışkın dudaklarımız!.. Artık, yolunu bilmiyor, Artık, yolunu unuttu; ayaklarımız!..” Arif Nihat ASYA
  9. nicomedias

    DOGVİLLE.

    bir daha yazılması gerek, okunması gerek. *** BAZI hicivler hemen tutar, hemen ezberlenir, lakin şair arkasını getirmez... Mesela Celal Vardar'ın "Marifet" şiiri böyledir, üç mısradır: "Suya dokunmazmış Sabuna dokunmazmış PİSE bak." Bundan daha ala hiciv olur mu? *** tek nokta.
  10. Bozana İthafname Birbaşı Bozan dört başı mamur bu kış ne kar yağdı ne yağmur. susuzluktan ölüceğiz ne MİTİNKi uyandırdılar milleti. kıtalar bindirilmiş, ne gerek vardı vardı dindirilmişken. Bozan yok iken fazla birşey yazmaya gerek yok. bu MİTİNK leri beğenmedğiniz kesin ama bir de benim ME-THİNK imi dinleyiniz.(denk gelirsek inşallah) Bu arada Birbaşımız " SANA,BANA,ONA" bağlı değildir.babayasa 11111111111117777777777 sağ salim dönmeniz dileğiyle (bol bol gülücükler)
  11. nicomedias

    DOGVİLLE.

    başlık konusu ne ise onunla ilgili yazılsın.başlık konusu dağıtılmasın. deneme bir ki bir ki yazmayacaksan bu sayfada hiciv kafanda uçuşur bir sürü civciv durma öyle pasif görüyorsunki nico çok agresif bu pek olmadı.ama dogville verir notumu yine de bu olabilerrr belki; edep diyorsunuz evet edep deyince akıla siz geliyorsunuz doğru edep sizsiniz ben sonra yine devam ederim. ------------- aşağıdakiler eskilerden kalıntıdır benim yaptığım tam bir çalıntıdr. :D Hiciv örnekleri... HİCİV, bir mizah çeşididir. İma'dan başlar, iğnelemeyle, dokundurmayla, küfre kadar gider. Osmanlının hicvi, kişilere ve yöneticilere yönelik küfür örneğidir. Şair Eşref, Osmanlı ile Cumhuriyet arasında bir geçiş örneğidir. Neyzen Tevfik, Namdar Rahmi Karatay, Yusuf Ziya Ortaç, Orhan Veli, Oktay Rıfat sosyal içerikli, küfretmeyen hicivler yazmışlardır. Ümit Yaşar Oğuzcan'dan sonra, geniş kitlelere ulaşan bir hiciv şairi gelmemiştir. Tabii Aziz Nesin'in de, Salah Birsel'in de hicivleri vardır ama, hiciv şairi değillerdir. *** *** BAZI hicivler hemen tutar, hemen ezberlenir, lakin şair arkasını getirmez... Mesela Celal Vardar'ın "Marifet" şiiri böyledir, üç mısradır: "Suya dokunmazmış Sabuna dokunmazmış Pise bak." Bundan daha ala hiciv olur mu? *** TIPKI Ümit Yaşar'ın "ağır İşçi"si gibi: "En ağır işçi benim Günde 24 saat seni düşünüyorum." *** "LAEDRİ" söyleyeni belli olmayan ölçülü, çarpıcı sözlere denir, manzum da olabilir, düz yazı da... Bir örnek: "Başında falanca duruyor, işte paşam bak! Hala o eğilmez başı dimdiktir efendim! Bir ses var Atam, şanlı izinden sana geldim. ......... Bir ses duyulur kubbeden: - Hastir efendim!" Her ne kadar bu hiciv "laedri"yse de, yazanı söyleyeni belli değilse de, hedefinin kimler olduğu belli değil mi? ---- HASAN PULUR'dan çaldım.(ben biraz kestim yazıdan)
  12. kulak kaşıntısı:(

    "'Yolculuğun verdiği yalnızlığı hala ruhumda taşıyor olsamda,şimdi neden burada olduğumu çok daha iyi anlıyorum.'medias"

  13. Najoua Belyzel - Gabrieeeeeellllllllllllllllllllllllllllllll....................................................
  14. nicomedias

    Boles

    "Ben yaşadığımı seni düşünmekle duyuyorum."demek istiyordu."Sen varsın diye hayatın bir anlamı var." demek istiyordu."Günlerin sürekli olarak geçip gidişi o günlerin ardından gelecek günlerin içinde sen bulunacağın için önemsiz." demek istiyordu."Sen yokken yaşamıyorum,bomboşum,canlı olduğunu sanan bir kuklayım.Soluk alıp veren,konuşan,gezen,dolaşan,gereksiz işlerle vakit öldüren bir kukla" demek istiyordu."Hayat senin gülümseyen bakışını gördükten sonra başladı.Yaşadığın bir şehirde bulunmak mutlululuğu bile yeter insana" demek istiyordu."Elini tutayım,sana dokunayım.Var oluşumun kuşkusunu ortadan kaldırabilmek için gereklisin!" demek istiyordu."Gençsin sen,bende yaşlıyım,çirkinim." "Evrenler var aramızda.Türlü bağlar var.Çeşitli sınırlar var.Yıllar,yıllar var." demek istiyordu."Sen erişilmesi zor bir duygu ve düş kaynağısın." demek istiyordu."Seninle kimsesiz bir gazinoda bir saatimi başbaşa geçirmek,iki caz plağı dinlemek,şiir okumak,şundan bundan sözetmek.Sadece bunlar.Bu kadarcık mutluluklar...." demek istiyordu."Ayda bir benim için giyin,benim için süslen,benim için sokaklardan geç,benim için çevrendeki insanların bakışlarından ürk,benim için uzun merdivenler çık,benim için, yalnız benim için bana gel!" demek istiyordu. Oktay Akbal
  15. Teşekkür ederim..Ama söyleyeyim ondada amerikan barnağı var tamam özür dilerim konuyu ben dağıttım. bu gidişle yaya kalacağız
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.