Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Pasifik

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    148
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    2

Pasifik son kazandığı tarih 30 Temmuz 2012

Pasifik en çok beğeni kazanandı!

3 Takip eden

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yer
    İzmir
  • İlgi Alanları
    Din, görsel sanatlar

Pasifik - Başarıları

Meraklı

Meraklı (6/14)

  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde
  • İlk İleti

Son Rozetler

69

İçerik İtibarınız

  1. Bakın işte fark bu. Bizim bazı aydın geçinen gezi zihniyetli insanlarımız var bunlar gelsin bu haberi okusun çocuklarına barbie alırken iki kere düşünür. Cübbeli Hoca Barbie'ler zararlı bu konuda bilimsel tezler var (teketekdeki ilk yayınında) dediği zaman pis yobaz olur. Herşey bu kadar açık ama Allah'tan ki sayıları %20 yi geçmiyor.
  2. Benim nerede kime ahlaklı ya da ahlaksız dediğimi gösterebilir misin? Diyelim ki bir ateist ömrü sefaletle geçmiş karısını ailesini kaybetmiş ve bir çocuğu kalmış ama hasta. Çocuğunu tedavi ettirip ömrü boyunca zenginlik içinde yaşaması içinde hırsızlık yapması lazım. Ben bu adama hırsızlık yapma diyorum. Neden dediğinde vereceğim cevap sizce ne yani? Bu soruya cevap vermek için bir tanıma ihtiyaç yok önce buna bir cevap verin sonra istediğiniz kavramları tartışalım. Gelen bir çok cevap var ama şunu de şeklinde bir tane cevap yok.
  3. Konu yine geldi dayandı tanımlamalaya ahlak felsefesine siz önce adama verilecek cevabı söyleyin bunun için tanım yapmak gerekmiyor. Sonra tanımları tartışırız.
  4. Müslüman olan hristiyanların bir çoğu şunu diyor: Biz müslümanları çöldeki kara bir kutuya tapıp müslüman olmayanları öldüren insanlar olarak öğrenmiştik. İhsan beye de birileri her hacı cennete gidecek demiş sanırım. Müslümanlara bakarak İslam'ı eleştirmek
  5. Evet başta dediğim yere geldik yüksek insani değerler
  6. Ben ateist ahlaksızdır vicdansızdır demiyorum. Ahlaklı olmayı dayandıracağı mantıklı bir sebep yok.
  7. Bence de kalksın en adaletli en mükemmel sosyal düzen gelsin. Ancak bu olana kadar ne yapacağız?
  8. Bakın aynen böyle bir olayla karşılaştığımı varsayalım. Adam çocuğunu Amerika'da amelyat ettirecek masrafı 3 trilyon. Ben bu adama yardım edemem veya gereken zamanda yardım da bulamam. Peki sizce bu adama hırsızlık yapma demem yanlış mı olur bu durumda. Belki başka insanların çalışarak kazandığı amelyat parasını çalacak.
  9. Peki doğru düzen nasıl olacak? Bu adamın durumuna nasıl bir etkisi olacak o düzen kurulursa?
  10. Yani adil bir sosyal düzen kurana kadar verecek cevap yok mu?
  11. Önce soruma cevap alayım sonra bunu tartışalım yoksa benim soruma hiç sıra gelmeyecek
  12. Başta da açıkladım. Konunun burayla birleştirilmesi de biraz işi karıştırmış. Sorduğum bir soru var ve sizden bu adama verebileceğim cevabı istiyorum ama şu ana kadar verilen cevaplar ahlak kavramını sorgular nitelikte. Sorduğum soru şu: Diyelim ki bir ateist ömrü sefaletle geçmiş karısını ailesini kaybetmiş ve bir çocuğu kalmış ama hasta. Çocuğunu tedavi ettirip ömrü boyunca zenginlik içinde yaşaması içinde hırsızlık yapması lazım. Ben bu adama hırsızlık yapma diyorum. Neden dediğinde vereceğim cevap sizce ne yani? Ha yaptığınız açıklamadan cevap çıkarmaya da çalıştım ama beni tatmin eden bir şey çıkmadı. "Ne yaparsanız size yansır. İyilik yaparsanız size iyilik geri döner. Kötülük yaparsanız size kötülük geri döner." Bu temelsiz bir iddia. Yani ömrün dünya hayatıyla sınırlı olduğunu düşünenler için. Nice insanlar çocukları için inanılmaz özverilerde bulunduğu halde sefalet ve kimsesizlik içinde ölüyo. Böyle insanlar yok mu? Var. Bunlara niye iyilik dönmemiş? Sanırım adama şunu de diye bir cevap gelmeyecek.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.