Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Derin Su

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    28
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Derin Su Hakkında

  • Doğum Günü 22-12-1989

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Belirtmemiş

Derin Su - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

2

İçerik İtibarınız

  1. Derin Su doğum gününüz kutlu olsun!

  2. Derin Su doğum gününüz kutlu olsun!

  3. Derin Su doğum gününüz kutlu olsun!

  4. Derin Su doğum gününüz kutlu olsun!

  5. Derin Su doğum gününüz kutlu olsun!

  6. Derin Su doğum gününüz kutlu olsun!

  7. Siz tasavvuftan ve belki felsefeden bahsediyordunuz. Bilim, sanat ve edebiyat alanına ise Hint ve Çin'le alakası yoktur. Biraz tarih bilgisi buna yeterli. Matematik, coğrafya, optik, logaritma, denklemleri ilk kez bulanların müslümanlar olduğunu tüm dünya kabul etmişken, batılı şairler Firdevsi'den nasıl etkilendiklerini afişe etmekten çekinmezken, Sosyologlar İbn Haldun'un Mukaddimesiyle yatıp kakarken, tarih bilgisi zayıf bir kaç Türk, bunların Hinlilerce bulunuduğunu iddia ede dursun.
  8. Karşı çıkınca *** olunan bu çağdaş kültür nedir merak ettim doğrusu. Bilimden ve sanattan bahsediyorsanız, bunlar Müslüman düşünürler tarafından yıllar önce temeli atılan alanların, batı dünyasının silah zoruyla alıp kendi çıkarları doğrultusunda geliştirmesi sonucu tekellerine gibi gösterdikleri iki olgudur. Bugünkü matematik, fen, astronomi, botanik, sosyoloji, edebiyat vs. İslam düşüncesiyle şekillenen, fakat malesef bugün aslını küçümseyip başkalarının dünyalarında mülteci yaşayan aydınların(!) kendilerine has sandıkları alanlardır. Çağdaş kültür kendini İslam dünyasından apardıklarına borçludur. Bugün batılı düşünürler bunun muhakemesini yapmaya başlamışken yurdum insanı hala dogmalarla yaşıyor.
  9. Kimse kimseya başörtüsü takmadığı için yanar diyemez. Buna Allah karar verir. Bir başörtüsü insanı dindar da yapmaz dinden de çıkarmaz. Ama yukarda çelişki var diye "ünlediğiniz" satırlarda en ufak bir çelişki dahi yok. Evet, isteyen örter, isteyen açar. Evet, isteyen günah işler, isteyen işlemez. Ve sonuçta: evet, isteyen yanar, istemeyen yanmaz. Nesi çelişiyor bunun? İnancımızı az çok biliyorsanız herkesin kendi iradesiyle sınanacağına inandığımızı bilirsiniz. İsteyen komşusu açken tok yatabilir, kimse karışamaz.; ama bu komşusu açken tok yatanın bizden olmadığı gerçeğini değiştirmez.
  10. Tenzih= x Teşbih=y Gören=x Görülen=y Ya da Gören= y Görülen=x Demişsiniz; bu durumda x = y olur. Sonra demişsiniz ki “durum bu şekilde zuhur ederse x ve y yoktur; yani eşitlik durumunda. Olmayan bir şeyin faili de yoktur. Neyi mesele ettiniz anlayamadım şahsen...
  11. peki. "Ya açılacaksın, ya açılacaksın, başka alternatifin yok" diyen resmi ideolojiden daha iyi niyeli çıktın. Tebrikler.
  12. Müslüman istanbul'da jipe de biner zalim olur, Filistin'de evi buldozerle de yıkılır mazlum olur. Allah hepsini görür.
  13. Bilim dogmalar üzerine kuruludur. Bu dogmalara "aksiyom" (her hangi bir ispatı olmamasına rağmen doğruluğu genel kabul görmüş teori) adı veriliyor. Batıda ayıdınlama çağı sonrası dinin dogmaları yerini bilimin dogmaları almıştır. Bilime tapan "ne ve nasıl" sorusunu soran bu insanlar asıl soruyu ıskalamış ve "neden" sorusunu unutmuşlardır. a+b = b+a örneğinde eşitliğin iki tarafının sonucunun aynı olduğu dogmasına karşın, öyle olmadığı, birinin sağda diğerinin solda olduğu savunulabilir. Bu durumda size nasıl aynı sonucu elde ettiklerini açıklayacak ve buna inanmanızı bekleyeceklerdir. Israrla neden diye soru sorabilirsiniz, sonuç hep aynı ve katıdır. Asla değişmez. Esnek değildir. Kapsamlı olmaması kümülatif olma özelliğiyle yamanmıştır. Sürekli hata verir, çünkü bir sonraki hipotez daima öncekinden farklıdır. Nükleerden, petrolün işlenmesine, termik santralden, f16'lara hepsi bilimin eseridir. Bilimin tanrısı paradır. Para kimdeyse bilim oradadır. Bilim nankördür, kim daha çok para verirse kendini ona satar. Ölen çocukları önemsemez, yarattığı çevre kirliliğini önemsemez, açlığı önemsemez, hastalıkları önemsemez. Tek derdi para karşılığı artmak ve çoğalmaktır. Bilimi savunan insanlar da bu dogmaların esiri olmuşlardır. Savunurken adeta bir dini savunur gibidirler. Yobazları çok tehlikeli, saldırgan davranışlara sahip olabilirler. Bu hastalığın tedavisi doğadadır. Zira kendi bulduğu çözümler (örn. ilaç) daima placebodur. Kendilerine Allah'tan acil şifalar diliyorum. vesselam.
  14. Bana kimse zorla başörtüsü taktırmıyor. Annem başı açık ve modern bir kadındır. Ablam avukat, oldukça havalı bir izmir kadınıdır. Benim canım da örtünmek istedi. Özgür irademle bu kararı verdim. İster inanın ister inanmayın kimsenin etkisi altında kalmadım. Hazmedesiniz diye söylüyorum iki yıl önce ben de gayet rahat giyinirdim. Artık dünya görüşüm bu. Tavsiyem odur ki sayın evrensel başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin. Daha da yazamayacağım.
  15. Sayın Demirefe, kafasının içi örtülü olmayan hanım diye bir örnek verdiğiniz kadına bakın... Bu ülkedeki örtülü kadınları o kadın temsil etmiyor. O kadat patolojik bir düşmalıkla olaya sarılmışsınız ki, gözünüz kötü örneklerden başkasını görmüyor. Başörtüsü bir insan hakkıdır. İnsanın istediği, dilediği inanca göre yaşaması temel haktır. Birileri buna karşı çıkıyorsa zorbadır, diktatördür, baskıcıdır. Bırakın isteyen şalvar giysin, isteyen başını örtsün, isteyen atlet giysin. Size ne? Ben özgürlükten yanayım. Siz yasaktan. Bu kadar açık. Sizsiniz dogmatikçi.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.