Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

zenctocan

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    7
  • Katılım

  • Son Ziyaret

zenctocan - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. İngiliz Auto Express dergisinin yaptığı habere göre Alman Üretici önümüzdeki yıllarda yedi kişilik bir SUV hazırlığında. Markanın kendi modeli olan Touareg’e alternatif olması beklenen yeni araba için özellikle Amerika pazarı hedeflenecek. Buradanda anlaşılacağı gibi VW eğer bu modelini çıkartırsa gelişmiş ve güçlü bir motor yapısına sahip olacak. Volkswagen’in Amerika Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Browning’in yorumları üzerine geliştirilen iddiayı en çok, Browning’in 2010 yılında yaptığı “2018 yılına kadar Amerika’da 800.000 SUV satmayı hedefliyoruz” sözü destekliyor.
  2. Fiat, Chrysler ortaklığının ürünlerinden birisi olan Fiat Freemont, Cenevre otomobil Fuarında otomobil severlerin karşısına çıkacak. Boyutları ve motor yapısı ile dikkat çeken yeni Freemont, aslında yabancı bir model değil. Dodge Journey artık Amerika’da Fiat markası altında satılacak. Bu arabaların devamının da gelmesi bekleniyor. Hatta beklentilerden birisi Chrysler modellerinin Lancia amblemiyle satmaya başlaması. Dodge’un alışık olduğumuz köşeli ve kaslı tarzını bu arabada da görebiliyoruz. Yeni Fiat Freemont 4.89 metre boya, 1.88 metre genişliğe ve 1.72 metre yüksekliğe sahip. 7 kişilik oturma kapasitesi ile SUV ve station wagon arası bir araba olarak satış noktalarındaki yerini alacak. Yeni Freemont, Fiat’ın 2.0 litrelik 140 beygir gücündeki ve 170 beygir gücündeki turbo dizel motorlarına sahip olacak, Arabadan performans isteyenler içinde Chrysler’in 3.6 litrelik Pentastar kodlu V6 benzinli motor seçeneği yer alacak. Önden çekişli ve 4×4 olarak iki farklı motor yapısı sunulacak.
  3. Sadece elektirik ile veya sadece benzinle çalışabilme özelliğinede sahip olab yeni Volvo V60 Hibrid, 100km/de 1.9 litrelik yakıt tüketimi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca sadece elektirik ile 50 km yol yapabiliyor. İsveçli elektirik firması Vattenfall ile beraber geliştirilen motoru 4 silindirli, 215 beygir gücünde 440 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri otomatik şanzumana sahip. Volvo yöneticilerinden Stefan Jacoby bu ön tanıtım ile ilgili yaptığı açıklamada bu tarz arabaları ikinci nesil olarak tanımladı ve sürüş keyfinin birinci nesil arabaları aratmayacağını belirtti.
  4. Tasarımından da ilk bakışta anlaşılacağı üzre bir seri üretim otomobili olmayan Volkswagen XL1 Concept, ekonomi sınıfındaki arabalara yeni bir bakış açısı getirebilir. Konsept olarak tanıtılan Volkswagen XL1, 3.970 mm boya, 1.682 mm ene ve 1.184 mm yüksekliğe sahip, aks mesafesi 2.224 mm. Arabanın kasasında kullanılan karbon fiber ile güçlendirilmiş polimer parçalar sayesinde ağarlığı sadece 795 kg. Elektirikli ve dizel motorun entegre çalıştığı motor sayesinde 100km’de 0.9 litre yakıt tüketiyor. Sadece elektirik ile 35 km yol yapabiliyor. 1.6 litrelik 48 beygir gücünde 120 Nm tork üretebilen motora sahip, buna elektirikli motor entegresi 27 beygir güç ve 100 Nm tork katkıda bulunuyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzumana sahip. Maksimumda 160 km/s hıza erişebilen yeni XL1 Concept, 0-100 km/s hızlanmasını 11.9 saniyede tamamlıyor. Bu verileri kazanabilmesi için arabanın ağarlığının az olmasının yanı sıra aerodinamikleri iyileştirilerek maksimum performans sağlamak hedeflenmiş. Bunun için, arabanın genel yapısı köşeli hatlar yerine rüzgar sürtünmesi gerçekleştirmeyecek olan yuvarlak hatlar seçilmiş, geniş ve kesintisiz cam yüzeyler bunu desteklerken, arka tekerlekler kapalı tutulmuş. Dış dikiz aynaları yerinede kamera sistemi tercih edilmiş.
  5. İlk etapta 3 yeni fotoğrafın basınla paylaşıldığı Accord’da bazı ufak değişikliklerin yanı sıra yol tutuşunda iyileştirmelere gidilmiş. Yeni Honda Accord’un görüntülerine baktığımızda ön ızgaranın, tamponun, far grubunun elden geçtiğini görüyoruz, iç mekanda ise daha spor bir görüntü karşımızda. Bu spor görüntünün nedeni ise metalik detaylar ve yenilenen koltuk kaplamaları. 2011 model Honda Accord’un selefleri ile arasındaki en önemli farkını motor ekonomisi olarak söyleyebiliriz. 2.2 litrelik 150 beygir gücündeki dizel motoru artık daha az yakıt tüketiyor. Honda, şu aşamada yakıt tüketimi ile ilgili tam detayları basınla paylaşmadı. 2011 Honda Accord Nisan ayından itibaren Avrupa’da satışa sunulacak.
  6. Günümüzde otomobil üreticilerinin artık hedeflerinin başında ekonomik araçlar geliyor. Opel’de sevilen modeli Astra’nın oldukça düşük yakıt tüketen versiyonunu tanıttı. Astra ecoFLEX ismi ile satışa sunulacak olan araba, 100 km’de karma olarak 3.9 litre yakıt tüketiyor. 1.25 litrelik dizel motora sahip olan yeni Opel Astra ecoFLEX, 95 beygir gücünde ve 190 Nm tork üretebiliyor. Arabanın fiyatı kendi sınıfına göre bir haylü yüksek olabilir ki Almanya fiyatlarının 19.780 Avro’dan başladığı duyuruldu.
  7. Audi’nin merakla beklenen modeli Q3 casus fotoğrafçılara yakalandı. 2007 Şangay Otomobil Fuarında konsept olarak tanıtılan modeli bu yıl Kasım ayında Frankfurt Otomobil Fuarında tanıtılacak. Bilgiler kesin olmasada yeni Audi Q3′ün motor seçenekleri içerisinde şu iki seçeneğin yer alması bekleniyor. Birincisi 2.0 litrelik 170 beygir gücündeki TFSI motor, ikincisi 2.0 litrelik 170 beygir gücündeki TDI motor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.