Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

bayram43

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    6
  • Katılım

  • Son Ziyaret

bayram43 - Başarıları

Acemi

Acemi (1/14)

  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Başörtüsünün Lehteki ve Aleyhteki Taraftarları Lehteki Taraftarları 1-Hatice Babacan Belkide okuduğu hurafi tefsirlerin etkisi altında kalarak onun dinsel bir giysi olduğunu düşünerek Üniversite camiasında 1967de ilk başörtüsü eylemini yapan ve bu konuda ilk cezayı yiyen kız 2-Diyanet Eski Diyanet İşleri başkanlarından Süleyman Ateş’inde itiraf ettiği gibi,Dini kendi öz kaynağından(Kurandan)insanlara anlatmak yerine,bazen rejimin emirleriyle,bazen geleneklerin talepleriyle dini açıklamak zorunda kalan ve dinin hükümlerini konjöktüre göre kendi felsefesi doğrultusunda açıklayan bir kurum. 3-Tekstil fabrikatörleri Dinin ticarete alet edilmesinden çok faydalanırlar. 4-Politikacılar Başörtülü bayanları savunarak oy hırsızlığı yapmaya çalışan politikacılar içinde başörtüsü,büyük oy torbaları anlamına gelmektedir.Dinin siyasete alet edilmesinden en çok onlar faydalanır,toplumdaki kutuplaşma ve bölünme ise halka kalır. 5-Başörtüsünü Dinin bir emriymiş gibi algılayıp bundan taviz vermenin günah olduğunu düşünen insanlar. Aleyhteki Taraftarları 1-İslam Alimleri Günümüz İslam alimlerinin çoğu,Başörtüsünün Allahın emri olmadığını,doğuda,yahudilikten gelen bir gelenek,batıda ise bunu fahişelerin taktığını ve onlardan gelen bir gelenek olduğunu eserlerinde delilleriyle birlikte halka sunmuşlardır. Başlıcaları Şunlardır:Bahriye Üçok,Edip Yüksel,Süleyman Ateş,Yaşar Nuri Öztürk,Zekeriyya Beyaz,Mustafa Sağ,Şahin Filiz Bunların çoğu İlahiyat Profesörüdür. 2-Kendini aydın ve çağdaş olarak gören insanlar. 3-Başörtüsünün kölelik ve gerilik olduğunu düşünen bayanlar 4-Başörtüsünün saçların havasız kalmasına sebep olduğunu ve dolayısıyle bunun saç dökülmesi gibi hastalıklara yol açtğını bu sebeplede sağlığa zararlı olduğunu düşünen insanlar. 5-Başörtüsünün can ve mal emniyeti açısından da sakıncalı olduğunu düşünen insanlar.Toplumda saçını ve başını kapatıp hırsızlık veya cinayet yapan insanların kendilerini güvenlik güçlerinden daha kolay kurtardıkları bilinmektedir.Hatta onları gören tanıklar olsa bile onların cinsiyetlerini veya fiziksel özelliklerini iyice göremediklerinden tanımlayamadıkları bu yüzdende adalete yardımcı olamadıkları bu sebeplede toplumda suç oranının arttığını ve başörtüsünün ve çarşafın bu gibi sebeplerle toplumun can ve mal emniyeti açısından sakıncalı olduğunu düşünen insanların toplumda epey yer tuttuğu bilinmektedir.Aynı gerekçeyle Padişah 2.Abdülhamit’te 2nisan1892′de çarşafı yasaklamıştır.
  2. muhammet2272 kardeş,bak biz Kur'ana iman eden müminlerdeniz.mümin olan insanları delil olmadan küfürle suçlamak büyük günahlardandır ve aslı olmadığı durumda kendine döner.Kur'andaki ayetleri inkar etmek ayrı bir olaydır,tahlil ve tefsir etmek ayrı bir olaydır,bunları bilmende fayda vardır.Kur'anın ayetlerini şimdiye kadar binlerce alim tahlil ve tefsir etmiştir.hatta aynı ayet hakkında birbiriyle tamamen zıt görüşler ortaya atan alimler bile olmuştur fakat birbirlerini küfürle suçlamamaışlardır.sizin görüşünüz size benim görüşüm bana demişlerdir.Başörtüsüyle ilgili uydurma hadislerin insanları nasıl yönlendirip bağnazlığa sürüklediğini bilmenizde fayda vardır.Oysaki Kur'anda hükmü açıkça belirtilmemeiş bir meselede hüküm ortaya konamaz ve konsa bile bağlayıcılığı veya farziyyeti olamaz.Hatta bu konuda o kadar taasuba gidenler oluyorki başlarını örtmeyenlerin cehennemde yanacağından tutunda saçının bir tek telini gösterenlerin cennet yüzü görmeyeceğini iddialarına kadar pekçok taasuplar üretilmiştir.Bunuda tabi o uyduruk hadislere dayanarak ortaya atıyorlar.Oysaki Hüküm vermek sadece Allah'a aittir.Delil mi istiyorsun işte sana Kur'andan deliller: Nisa suresi 105.ayet:(Ey Muhammed!) Biz sana Kitab'ı (Kur'an'ı) hak olarak indirdik ki, insanlar arasında Allah'ın sana öğrettikleri ile hüküm veresin. Bu ayettede belirtildiği gibi peygamberin söyledikleri ayetlerdi.Ayetlerin dışında peygamber bir hüküm koymamıştır. Yusuf Suresi 40.ayet: Hüküm ancak Allah'a aittir. O, kendisinden başka hiçbir şeye tapmamanızı emretmiştir. İşte en doğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler." Bu ayettede belirtildiği üzere hüküm koymak ancak Allah'a aittir.Peygamber hüküm üstüne hüküm koyamaz.Hüküm üstüne hüküm koymanın şirk olduğu bu ayette ayrıca belirtilmiştir. Yusuf Suresi 67.ayet: Hüküm ancak Allah'ındır. Ben ona tevekkül ettim.5Tevekkül edenler de yalnız ona tevekkül etsinler" dedi. Umarım hadislerle ilgili görüşlerini bu ayetlerin meallerini okuduktan sonra tekrar gözden geçirirsin.Hadisler (tabiki sahih ise) hadisler,ayetleri açıklayıcı özelliği olabilir o kadar,yoksa ayeti nesh etme veya hükmünü kaldırma veya hükmünü değiştirme durumu ortaya koymaz.zaten böyle bir durumu varsa o hadis sahih sayılmaz.Ehli sünnet görüşü de bu yöndedir.
  3. Hatta Din üzerine olan ingiliz planlarını M.Kemal sezinlemiş olmalıki bu planları bozmak için ülkede bir dil devrimi başlatmıştı,ibadetlerin ve hutbelerin türkçeleştirilmesi,ezanın türkçeleştirilmesi işlerini Atatürk başlatmıştı.Niçin başlatmıştı,bence Dinimizin daha iyi anlaşılması için.Ancak M.Kemal vefat ettikten sonra Menderes Hükümeti döneminde tekrar arapçaya dönülmüş ve Din,anlaşılmaz girdabın içine sokulmuştur.Türklerin Araplaştırılması Menderes Hükümeti ile başlatılmıştır.
  4. şeriata göre 9 yaşına gelmiş kızlar ve 12 yaşına gelmiş erkekler akıl baliğ sayılıyor.yani evlenilecek duruma geliyor.kadının asıl eleştirdiği konu 2-3 yaşındaki kızlarla evlenilmesi ki bu akıl alacak bir şey değil.araplarda böyle bir şey olduğunu ilk kez bu ropörtajda duydum,tabi bu iddia doğru olmayabilirde.çünkü hem akla mantığa aykırı hemde şeriata aykırıdır.erkeklerin ilişki anında zevk aldıkları kadın organlarından kalça ve meme haber edilmişte kadınların zevk aldıkları erkek organları da yok mu?onlarda bunlardan zevk alırlar.ve şeriata göre kadınların da evleneceği kimseyi seçme ve beğenme hakkı vardır ki onlarında 12 yaşındaki bir erkekle evlenme hakları vardır.yani cinsel zevk konusunda kadınların hakları şeriat tarafından gaspedilmemişki.şeriatı bilmemiş olsam ve okumamış olsam bu haberin gazına gelerek belki şeriata karşı bende kötü niyetler beslerdim ancak bu haber veya bu haberdeki iddialar bana inandırıcı gelmedi.şeriat düşmanlığını aşılama ropörtajlarından biri olarak görüyorum.şeriata göre evlilikteki 1.amaç zevk değil,insan zürriyetinin devamıdır.2.amaç Allah'a kulluk yapacak bir kişinin dünyaya gelmesine vesile olmaktır.3.amaç şehvetin teskin edilmesi çünkü şehvette bir ihtiyaçtır,evlilik bunu meşru bir şekilde teskin etme metodudur.
  5. arkadaşlar,ben excel proğramındaki işaretlediğim herhangi bir kelimenin anlamını benim belirlediğim bir sözlük sitesinden arama yapmasını istersem hangi kodu yazmam lazım?örneğin excel'de köprü ekle diye bir menü var orayı açtığımda o sitenin ismini yazdığımda siteyi getiriyor fakat arama yapmıyor.oysaki o sözlük sitesinden direk arama yapmasını elde edebilmem için hangi komutları yazmam lazım?bu konuda bilgi verirseniz memnun olurum.
  6. ben başörtüsü taraftarı değilim ve Mustafa Sağ,Zekeriya Beyaz ve Yaşar Nuri Ötürk Hocama ve yukardaki yorumlarda başörtüsü tarftarı olmayan yorumcu arkadaşlara katılıyorum.Osmanlıyı savaşlarla yıkamayan ingilizler gibi güçlü devletler,strateji değşikliğini 1800lü yıllarda başlattılar,stratejileri şuydu,madem dini insanların kafalarından söküp atamıyoruz,o halde dinin saflığını bozalım yöntemini plana koydular.Bu A planıydı.B planıda dinin içine anlaşılmayan veya ucu açık veya suistimale müsait olan zayıf veya mevzu(uydurma)hadisleri sokmaktı,bunuda başardılar.Cplanı da şuydu,hadisleri dinin temel kaynağı olan Kur'anın önüne koymak ve Kur'anı mümkün olduğunca unutturmak.Dplanı da Kur'anın anlamını unutturmak mümkün olduğunca Kur'anın sadece arapçasını bilen fakat anlamından habersiz hafızların sayısını artırmak.Ta ozamandan başlatılan bu planlar halen zamanınızda da devam etmektedir.şu anda Türkiye'de binlerce hafızımız vardır.Kur'anın herhangi bir ayetini okusan ve şu ayetin türkçe anlamını bana söyler misiniz dersen bunların çok azı bunun anlamını size söyleyebilir.Çünkü onlara sadece Kur'anın arapçası ezberlettirilmiştir.Zekeriyya Beyaz Hocamın da Başörtüsüyle ilgili Kitabında belirttiği gibi zayıf ve uydurma hadislerle insanlara başörtüsünü dinin bir emriymiş gibi algılattırılması,hadislerin ayetlerin nasıl önüne çıkartıldığının açık belgelerindendir.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.