Babası Adnan Bey, Çerkez, annesi Neşvet Hanım ise Rumeli göçmeniydi. Hun, çocukluğunu anlatırken özellikle tutumlu olduğunu her zaman hatırlattı...
Annem felsefe öğretmeniydi, babam da makine mühendisi. Tek oğluydum ailemin. Ancak tek çocuk olmama rağmen asla şımarmadım. Zaten onlar da bana böyle bir fırsat vermedi. Ailemin maddi durumu iyi olmasına rağmen kazandığım paraları hiçbir zaman çarçur etmedim. Hep yatırım yaptım.'
Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra bir süre Almanya'daki Würzburg Üniversitesi'ne devam etti. 1963 yılında bir derginin açtığı yarışmada birinci oldu ve aynı yıl Nevzat Pesen'in yönetiminde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit'le başrolünü oynadığı 'Genç Kızlar' adlı filmle sinemaya başladı. Kısa süre içinde romantik jön olarak Yeşilçam'ın aranılan oyuncuları arasına girdi. Ediz Hun, o dönem Türk sinemasını yakından tanıdı...
'Sinemamız o yıllar tamamen kendi kabuğunda bulunuyordu. Sinemadan kazanılanlar da zaten sinema dışına taşındığı için gelişme de olmadı. Fakat halkın başka bir eğlencesi yoktu ve bu nedenle de bu filmleri izliyordu. Ne var ki tüm bunların dışında genelde sevgiyi, dürüstlüğü, yardımlaşmayı anlattığı için ve bu tür mesajlar verdiği için Türk sinemasının o dönem yapılan filmleri çok önemlidir. İnsanlara bir anlamda bu konularda eğitim verdi o filmler.'
Kaynak: turksinamasi.com
~~~~
1963 Genc Kizlar
Oyuncular:
Ediz Hun, Hülya Kocyigit, Türkan Soray, Zuhal Tan, Bedia Muvahhit, Semih Sezerli
1964 Mualla
1964 Gecelerin Kadını
1964 Affetmeyen Kadın
1964 Ahtapotun Kolları
1964 Bir icim Su
1964 Öksüz Kiz
1964 Genclik Rüzgarı
1964 Bes Seker Kiz
1964 Elveda Sevgilim
1965 Hıckırık
1965 Tehlikeli Adimlar
1965 Bir Gönül Oyunu