Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

OSMAN ÖCALAN’DAN ŞOK AÇIKLAMALAR


nail_amudi

Önerilen İletiler

PKK nın uyuşturucu işi yapmadığını söylemek, ne bileyim, kuşun kanatlarını uçmak için kullanmadığını söylemek gibidir. Uyuşturucu ile geçinmeyen hiç bir terör örgütü yoktur. Tüm terör örgütlerinin en büyük gelir kaynağı, uyuşturucu ticaretidir. İkincisi de yandaşlarından topladığı paralardır. PKK ya mali finansman sağlayan bir çok kişi vardır dağda işi bile olmamış, tek terör eylemine katılmamıştır. Ama teröristin sıktığı kurşunu finanse etmiştir. Terör taşeron militanlığı ayrı iş, mali finansmanını sağlamak ayrı iş. Ama sonuçları aynı.

 

İkincisi, ordu operasyon yapmasa terör biter iddiası da son derece gülünç. Terör olmasa ordu niye operasyon yapsın, operasyonların nedeni terör olaylarının meydana gelmesi.

 

Bu da "emniyet teşkilatı lağvedilsin, ne hırsızlık kalır ne cinayet" demeye benziyor...

 

Uyuşturucu açılımı, soranın elinde patladı gibi bir his var içimde :)

İkincisi, aba altından sopa göstererek tehditvari üsluplarla TSK'nın operasyonları bitirmesi gerektiğini söylemek, terör örgütü ile devleti masaya oturtmak çabasından başka birşey değildir. Devletler bunun muhasebesini yapmaz. Hesap kitap yapmak umutsuzların işidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 186
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Sn suheda;

 

*********

 

BAYBAŞİN Türkiyede yagılanmış uyuşturucuda 4 ay yatmış çıkmış

PKK bu adamın üstte yazılan kısa özgeçmişinin neresinde? Lütfen cevap verin?

ÇETİNKAYA da keza aynı PKK üyesi olmak falan yok uydurmayın.. HER ŞEY ORTADA

GÜNDÜZ GÖZÜYLE YALAN SÖYLÜYORSUNUZ

insanlara yanlış bigi vererek ne yapmaya çalışıyorsunuz?

 

varsa bildiğiniz doğrular söyleyin amenna!

 

sen kime ne anlatıyorsun arkadaşım!!!

burada tartıştığın insanları ne zannediyorsun? Üstüne üstlük yalan söylemekle itham ediyorsun....

 

 

Hüseyin Baybaşin ve Urfi Çetinkaya denilen aşiret reislerinin pkk nın bir zamanlar en büyük finansörleri olduğunu bilmeyenmi var!!Peki sen tüm bunları neden inkar etmeye çalışıyorsun

Şuan İstanbul daki yasadışı her türlü pis ve kirli işin rantı kime akıyor peki?Allah aşkına İstanbul emniyet müdürünün açıklamaları bile var bu konuda..

Sahi sen neyin yada kimin avukatlığına soyundun burda "her kürt pkk lı değildir"diyorsun ama pkk ya söylenen her sözü tüm kürtlere söylemiş gibi savunmaya geçiyorsun..bizde biliyoruz her kürdün pkk lı olmadığını ama......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülke tarihi bize göstermiştirki. İş uyuşturucu olunca ne düşmanlık, ne ideolojik farklılıklar kalıyor. En kürtçü geçinenlerle, en milliyetçi geçinenler uyuşturucu işini beraber yürütüyorlar.

 

Mit'in hazırladığı susurluk raporunda, baybaşin'lerin, çetinkaya'ların, çatlı'ların, kırcı'ların, bucak'ların, buldan'ların, cantürkl'erin, ümit'lerin uyuşturucu ve silah kaçakçılığına gelince iş nasıl kardeş oluverdikleri baya açıklayıcı bir şekilde anlatılıyor.

 

Tüm dünyada terör örgütleri uyuşturucu ve silah ticaretinden ana finansmanını sağlar. Ancak ülkemizde bu konuda önemli bir soru vardır halen bir türlü cevaplanamayan. Terör örgütüne finansman sağlıyan uyuşturucu kaçakçılarıyla hem bizzat resmi olarak devlet görevlisi olan. hemde devletin el altından desteklediği adamların beraber nasıl hareket ettikleri

 

en ama en basiti; Mehmet Ağar , Hüseyin Baybaşin'le olan ilişkisinden dolayı ne zaman yargılanacak? Artık dokunulmazlığıda yok. Nasıl birşeydir bu ? Ya MİT çıkacak biz yalan söyledik, yok böyle bir ilişki diyecek. Ya da ülkenin koskoca istihbarat teşkilatının yüzlerce ek dosyayla iddia ettiği bir şeyi mahkemeler açıklığa kavuşturacak. Ancak ikiside yok.

 

Avusturya'da tutuklu bulunan H. Baybaşin ile M. Ağar arasında uyuşturucu ticareti bağlantısının olup olmadığının açıklığa kavuşturulabilmesi için, Baybaşin'in daha önce tutuklu bulunduğu İngiltere, Hollanda ve halen cezaevinde yatmakta olduğu Avusturya'daki faaliyetleri; İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ilgili ülkelerin güvenlik kuruluşları ile koordine kurulması gerekmektedir. Ayrıca H. Baybaşin'in, M. Ağar ile olan ilişkisini bildiğini iddia ettiği avukatı İlhan Ongan'ın ifadesine başvurulmasının yararlı olacağı mütalaa edilmektedir.

Emniyetteki Ağar ekibine bağlı olarak çalışan ülkücü mafya liderlerinden Abdullah Çatlı ve ekibinin suç örgütü içerisinde çalışıp çalışmadığı, söz konusu ekibin iddialarda yer aldığı gibi, M. Ağar'ın talimatıyla, birçok kişiyi öldürüp öldürmediği iddiası, Emniyet Genel Müdürlüğü içinde teşekkül ettirilecek muhakkik yetkisine sahip bir grup tarafından, söz konusu iddialarda adı geçen şahısların ifadelerine başvurulması suretiyle çözüme kavuşturulabilecektir. Nitekim Ö. Lütfü Topal'ın öldürülmesi olayında kullanılan silahlarda A. Çatlı'nın parmak izinin bulunduğu yolundaki emniyet tespiti de bu iddianın kısmen de olsa doğruluğunu teyit eder mahiyettedir.

Ömer Lütfü Topal'ın kumarhanelerinden gelen gelirden daha fazla pay alabilmek için M. Ağar, S. Bucak ve H. Kocadağ tarafından öldürülüp öldürülmediği iddiaları: Topal ve Topal'a ait şirketlerin, adı geçen öldürülmeden önceki üç aylık dönemi kapsayan para transferleri ile yakınlarının malvarlıklarının mali yetkililerce araştırılması, şahsın ölmeden önce yaptığı telefon görüşmelerinin Türk Telekom tarafından ortaya konulmasının, Topal cinayetinin faillerinin tümüyle açığa çıkarılmasına büyük ölçüde katkıda bulunacağı değerlendirilmektedir.

 

Bu rapor hazırlanalı tam on yıl oldu. On yıldır bir adım bile atılmadı.

 

.........

 

Suheda'nın haklı bir tespiti var orada. bende daha önce dile getirmiştim. Bir yandan, PKK'ya yöneltilen herşeyi kürtlere yöneltmiş gibi bir ajitasyonla cevaplamaya çalışıp. Bir yandanda "her kürt pkk lı değildir" söylemi çok eğreti duruyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülke tarihi bize göstermiştirki. İş uyuşturucu olunca ne düşmanlık, ne ideolojik farklılıklar kalıyor. En kürtçü geçinenlerle, en milliyetçi geçinenler uyuşturucu işini beraber yürütüyorlar.

 

 

Kesinlikle haklısınız...

 

Aslında konu uyuşturucu trafiğine "pekaka bu işi yapmaz"dan geldik.. Konunun temeli "her kürt pekakalımıdır"dı aslında....

 

Madem konu buraya geldi ben biraz kuracalamak istiyorum müsaadenizle;

 

M.Ağar, A.Çatlı gibi isimler dışında daha bir sürü isimler var. Sedat Bucak piyasalardan sessiz sedasız çekildi. Sanki buhar olup uçtu. Ne takip,ne dinleme.. Türkiyede siyasete bulaşmış ve karanlık işler yapmayan insanlar elbette oldukça fazla var. Ama Tansu Çiller isminin bile uyuşturucuya karıştığı işlerde var (Bkz: ulu bilge google Ara:"Derya Tulga").

 

Bunları neden yazıyorum. Uyuşturucu işi sadece pekaka nın tekelinde değil. Ancak arada derin bir taşeron olduğu kesin. Tüm mal temini, sevkiyatı ve dağıtılmasında çok büyük bir rol üstleniyor... Bu rol içinde oyuncuları yöneten isimler kim? Zaten bu isimler ortaya çıkarılıp, yeni bir "Ümraniye Soruşturması" patlatılırsa, teröristin Türkiye ayağı biter... Hatırlayın, Rahmetli Uğur Mumcu "çok ses getirecek isimlere ulaştım" demişti. Ve kısa bir süre sonra öldürülmüştü... Keza Rahmetli Eşref Bitlis Paşam da "ben pekakayı çözdüm, bitireceğim" dedikten 1 hafta sonra öldürülmüştü....

 

Demekki pekaka nın devlet içinde de yapılanması var... Yani bu sonuç çıkıyor...

 

Ama milliyetçi görünen cephe içinde bazı ihanetleri affetmeyenlerde var sanırım. Zira Susurluk kazası(!) enteresan çapraşık ifadeler içinde arada kaynadı gitti... Yok kamyonla yol kesilmiş. Yok yoldan çıkarmak isteyen başka bir araç varmış. Yok kazadan sonra araç otomatik silahlarla taranmış; ki bunu kazanın olduğu yerdeki işletmeciler söylüyor... Falan filan...

 

* * *

 

pekaka nın sadece gelirini uyuşturucu ile sınırlamak hata olur. En büyük gelir kaynaklarından biriside tetikçilik ve tehdittir. Ayrıca, Antakya, Adana, Mersin, Kıbrız, Antalya bölgesi başta olmak üzere; kendi çalıştırdığı otellerde/apartlarda beyaz kadın ticareti yapmaktadır... Bunu da özellikle kış dönemi yapmaktadır(!)...

 

* * *

 

Burada asıl mesele şudur arkadaşlar;

 

pekaka kürtlerin askerimidir, teröristmidir! Bu aradaki fark çok büyüktür. Ne zaman kürtler çıkar pekaka yı tanımyoruz (biraz sıkar ya) der, hah o zaman samimiyet ortaya çıkar. Elbette yardım ve yataklıklarda da bu sözün arkasında durmak kaydıyla. Bakın bakalım o zaman neler değişiyor, neler oluyor...

 

Ama topyekün tüm kürtleride tutuklayamacağına göre; ve pekakaya sürekli arka çıkıldığına göre... "her kürt pekakalıdır " lafı hiçte mesnetsiz olmuyor!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konu Kürtler.... (kamyon hala park halinde, bunu göz önüne alarak okuyun lütfen yazımı)...

 

Efendim yukarıdaki itirafları okuyunca her kürt pekakalı değilmişmiş....

 

DTP meclise girmek için kaç oy aldı? Bilinen kürt nüfusu 6 milyon. Bunlardan 1 milyonunu zazakürdü olarak ayırırsak kalır geriye 5 milyon. Bunlarında (her evde inanılmaz çocuk olduğundan) 14 kişiden 3 tanesi oy kullanma yetisinde olsa..... efendime söyleyim ; yaklaşık 1.2 milyon kişi oy kullanmış. 25 millet vekili (yanlışım varsa düzeltin) bağımsız olarak çıkmak için kişi başı en az 40 bin oy alması gerekli ki bu da tamı tamına bu oylara denk gelmektedir... Tahmini rakamlar bunlar, kimse oy kullanırken yanında değildik. Mesela yani!

.

.

...

 

 

Arkadasim burada acik ve net bir bicimde kurtlerin hepsi pkklidir dememismi daha neden bukadar inkar ediyorsunuzki siz hem tum kurtler pkklidir diyorsunuz hemde yok oyle birsey demedik diyorsunuz.. Simdi aklima takilan ya ben turkce bilmiyorum anlamiyorum yada siz ne yazdiginizi.. once tum kurtler pkkli dersiniz ve bazilarida cok iyi tespit ve analiz etmis diye tebrik eder ardindan birisi cikar yazdiklarinizin altina imza atarim der sonrada cikip yok ben oyle demedim diye yan cizer madem eger konuyu anlamadiysanizda anlamadiginiz konulara imzanizi atmayin..

Ama su bir gercektirki bu forumda kurtlerden soz acilinca milletin nevri donuyor sanki azraili gormus gibi oluyor nedir kardesim kurtlerden bukadar korkunuz onlarda bu ulkenin vatandaslari ve birer ferdidir nedir alip veremediginiz haa sizin sorununuz pkk ileyse zaten herkesin sorunu pkk neden her konunuzun ucu mutlaka gidip kurtlere dayaniyor anlamis degilim uyusturucu kacakligimi organiza suclarmi kriminallikmi hirsizlikmi yan kesicilikmi bunlari kurtlerin yaptigi kadar turklerde yapiyor, lazlarda yapiyor cerkezlerde yapiyor..

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Arkadasim burada acik ve net bir bicimde kurtlerin hepsi pkklidir dememismi daha neden bukadar inkar ediyorsunuzki siz hem tum kurtler pkklidir diyorsunuz hemde yok oyle birsey demedik diyorsunuz.. Simdi aklima takilan ya ben turkce bilmiyorum anlamiyorum yada siz ne yazdiginizi.. once tum kurtler pkkli dersiniz ve bazilarida cok iyi tespit ve analiz etmis diye tebrik eder ardindan birisi cikar yazdiklarinizin altina imza atarim der sonrada cikip yok ben oyle demedim diye yan cizer madem eger konuyu anlamadiysanizda anlamadiginiz konulara imzanizi atmayin..

Ama su bir gercektirki bu forumda kurtlerden soz acilinca milletin nevri donuyor sanki azraili gormus gibi oluyor nedir kardesim kurtlerden bukadar korkunuz onlarda bu ulkenin vatandaslari ve birer ferdidir nedir alip veremediginiz haa sizin sorununuz pkk ileyse zaten herkesin sorunu pkk neden her konunuzun ucu mutlaka gidip kurtlere dayaniyor anlamis degilim uyusturucu kacakligimi organiza suclarmi kriminallikmi hirsizlikmi yan kesicilikmi bunlari kurtlerin yaptigi kadar turklerde yapiyor, lazlarda yapiyor cerkezlerde yapiyor..

saygilar

 

Benim yazımdan alıntı yapmışsınız ama ben çıkıp ta böyle birşey demedim diye bir laf etmedim... Tükürdüğümüzü yalamamak için, tükmüğümüzü ağzımızda bir iki ceviririz ki tükürdükten sonra "eyvah" demiyelim -_-diye ... Yazımı bir kez daha okurmusunuz; ben tüm kürtler pekakalıdırı güzel açıkladım!!! varmı hata... İçlerin eğer %10-%20 gibi bir pekakalı olmayanlar varsa; elimde dürbün varda onlarımı ayıracağım?

 

Ve bizim kürtlerden bir korkumuz filan yok :D olamazda... Ama kendice masum YALANlar arkasına saklanıp, insanlık onuru adına çok kötü şeyler yapıp, arkasından da "hak-hukuk" diyenlere de BAŞ EĞECEK değiliz değilmi? :angry:

 

Bizde bir laf vardır! "Ölen gidi öldüren gidiye ne yaptı bakalım?"... Hiç kimse kalkıpta keyfinden hiç kimsenin üzerine gitmez... Her lafta "İstiklal Harbi ni beraber kazandık, omuz omuza çarpıştık" demek, bana göre alçaklıktır. İstiklal Harbinde memleketi ve vatanı için çarpışan hangi aklı evvel çarpıştığı düşmanla hemde 2-3 yıl içinde iş pişirip baş kaldırır? İhanet boyutlarını görün ve bu beraber savaştık yalanlarına da kanmayın...

 

Bu ülke içinde Ali nin Veli den bir üstünlüğü yada ayrıcalığı yoktur.

 

Kendisine ayrıcalık bekleyen (kürtler, aleviler, türbancılar...v.s.) ler daha çooook beklerler... ;) Her ne kadar arkalarına aldıkları güç ABD gibi görünsede, uzun zamandır görmedikleri gerçek ABD gemisi su alıyor. Ambarları suyla dolmuş. Siz güvertede hoş beş ederken, gemi çoktan duruş açısını kaybetmiş.... Sadece yavaş battığı için hiç kimse olup bitenin farkında değil... Çok yakında ABD helikopterleri, hommer cipleri orada burada satılmaya başlarsa hiç şaşırmayın.. Durum bu kadar ciddi... Ha eğer ABD, 2008 bitmeden bir savaş daha başlatırsa belki yırtar...

 

* * *

 

Alt alta koyu renkle yazdım! kürtlerin bu ülke içinde her yerde olduklarını yazdım... tık çıkmadı! Eğer ayrım varsa yazığıma yalan demeniz gerekirdi; eğer ayrım yoksa neden utanmadan ayrım var diye yalan söylüyorsunuz... EDEP YAHU! -_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin SimalyilzdiziNet

 

Dogru sizin yazinizi alinti yaptim ama yorumum size degildi ben zaten daha once tepkimi vermistim hatirlarsaniz Konfüçyüs, Hükümdar'ınin hikayesini gondermistim .. Ayrica benim buradaki tepkim cok acik ve net olarak ne pkkya nede dtpye yapilan elestiriler degildir zaten bu ikiside beni hic ilgilendirmez benim tepkim acik ve net olarak kurtlerin hepsini pkkli yapmanizdir nasil oluyor efendim siz tum kurtleri hem pkkli yapin sonrada elime durbun alip yuzde 10- ve 20yi ayirtmi edecegim diyin bu ne lahane bu ne tursu oy kullanirken siz kurtlerin kullandigi oy pusulalarini acip kim kime oy vermis diye kontrolmu ettinizde hepsini pkkli yapiyorsunuzda simdide kalkmis diger 20%yi arayin bulun diyorsunuz.. Ayrica herkeste biliyorki pkk demek kurtlerin temsilcisi demek degildir ama siz kalkmis zorla pkklari kurtlerin temsilcisi ediyorsunuz Egerki yorumlarinizi pkk yada dtp uzerine yapiyorsaniz istediginiz kadar yapin ama kurtleride isin icine katmayin.. Ergenekon sorusturmasi yapiliyor ve ergenekon teror orgutu deniliyor simdi sen kalkip diye bilirmisinki turklerin bilmem 80 ergenekoncuda teror orgutu diyemezsin bunada karsi cikarim ben orgutlerin yada gruplarin yada bilmem partilerin yaptiklari hatayi kalkipta koca bir toplumu kotuluyerek aradan siyrilamazsin efendim hak var adalet var, Ulkede mahkemeler bostan korkulugu degildir herhalde degilmi..

Bak sana yorum yapmacaktim dedim ama yine yapmis bulundum :) son olarak bizdede bir laf vardir onu yollayim sana Ek tohumun hasını, cekme yiyecek yasını.

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin SimalyilzdiziNet

 

Dogru sizin yazinizi alinti yaptim ama yorumum size degildi ben zaten daha once tepkimi vermistim hatirlarsaniz Konfüçyüs, Hükümdar'ınin hikayesini gondermistim .. Ayrica benim buradaki tepkim cok acik ve net olarak ne pkkya nede dtpye yapilan elestiriler degildir zaten bu ikiside beni hic ilgilendirmez benim tepkim acik ve net olarak kurtlerin hepsini pkkli yapmanizdir nasil oluyor efendim siz tum kurtleri hem pkkli yapin sonrada elime durbun alip yuzde 10- ve 20yi ayirtmi edecegim diyin bu ne lahane bu ne tursu oy kullanirken siz kurtlerin kullandigi oy pusulalarini acip kim kime oy vermis diye kontrolmu ettinizde hepsini pkkli yapiyorsunuzda simdide kalkmis diger 20%yi arayin bulun diyorsunuz.. Ayrica herkeste biliyorki pkk demek kurtlerin temsilcisi demek degildir ama siz kalkmis zorla pkklari kurtlerin temsilcisi ediyorsunuz Egerki yorumlarinizi pkk yada dtp uzerine yapiyorsaniz istediginiz kadar yapin ama kurtleride isin icine katmayin.. Ergenekon sorusturmasi yapiliyor ve ergenekon teror orgutu deniliyor simdi sen kalkip diye bilirmisinki turklerin bilmem 80 ergenekoncuda teror orgutu diyemezsin bunada karsi cikarim ben orgutlerin yada gruplarin yada bilmem partilerin yaptiklari hatayi kalkipta koca bir toplumu kotuluyerek aradan siyrilamazsin efendim hak var adalet var, Ulkede mahkemeler bostan korkulugu degildir herhalde degilmi..

Bak sana yorum yapmacaktim dedim ama yine yapmis bulundum :) son olarak bizdede bir laf vardir onu yollayim sana Ek tohumun hasını, cekme yiyecek yasını.

Saygilar

 

 

Sayın Yakisikli;

 

Hoca Nasreddin karısına demiş ki "Ciğer buysa, kedi nerede? Kedi buysa, ciğer nerede?"...

 

Madem her kürt pekaka lı değil; bu kadar beslenme neden? Mersinde/Adana da alenen Türk bayrağına ve Atatürk e saldır neden? Gidin bakın kimler yapıyor bunu... Madem her kürt pekaka lı değil, mecliste bulunan TEMSİLCİLERİ neden kardeşlerimize "terörist demeyiz" diyorlar?

 

Samimiyet arayacaksanız, objektif olacaksanız, ortada olup bitenlere kayıtsız kalmayacaksınız...

 

Ne yani, bunca eylemi ben mi yapıyorum, çaputları benmi açıyorum???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Yakisikli;

 

Hoca Nasreddin karısına demiş ki "Ciğer buysa, kedi nerede? Kedi buysa, ciğer nerede?"...

 

Madem her kürt pekaka lı değil; bu kadar beslenme neden? Mersinde/Adana da alenen Türk bayrağına ve Atatürk e saldır neden? Gidin bakın kimler yapıyor bunu... Madem her kürt pekaka lı değil, mecliste bulunan TEMSİLCİLERİ neden kardeşlerimize "terörist demeyiz" diyorlar?

 

Samimiyet arayacaksanız, objektif olacaksanız, ortada olup bitenlere kayıtsız kalmayacaksınız...

 

Ne yani, bunca eylemi ben mi yapıyorum, çaputları benmi açıyorum???

 

ONLAR SÖZDE VATANDAŞ DEĞİL Mİ?

 

vatandaşın sözdesi mi olur kardeşim, çok tehlikeli bir yaklaşım!

 

potansiyel suçlu muamelesi görüyor Kürtler!

 

Kürtler bu ülkenin özde vatandaşıdır, herkes gibi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konu Kürtler.... (kamyon hala park halinde, bunu göz önüne alarak okuyun lütfen yazımı)...

 

Efendim yukarıdaki itirafları okuyunca her kürt pekakalı değilmişmiş....

.

.

 

 

Saygılarımla...

 

SimalyıldızıNet,

 

siz bunu yazarken,tüm Kürtler'i mi aynı taraktan geçirdiniz yoksa...?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bütün kürtleri pkklı olarak görmediğimi belirterek ..yüreğinize sağlık diyorum...çok güzel açıklamışsınız.

 

eğer böyle demişse;başım gözüm üstüne...ben iletide ne denilmek istendiğini anlamadım;bir daha açıklarsa sevinirim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim o iletiden anladığım şey şu;

 

"PKK bir terör örgütü ve bu örgütün yaptıklarını kınamayan herkes potansiyel olarak 'yardım ve yataklık' ediyordur.

Yasadışı bir olguyu sükunet ile bile olsa desteklemek demek, o olgunun yaratmış olduğu suça da ortak olmak demektir."

 

Söz sahibi daha doğru açıklamayı yapacaktır sanırım.

 

 

Ve ekleyeyim, DTP için açılan kapatma davası da bu temel üzerinde değil midir? DTP'liler PKK'lıdır gibi kimsenin bir iddiası yoktur. Ancak örgütün amellerini ayıplamadıkça aynı suçu kabullenmiş görünmektedirler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim o iletiden anladığım şey şu;

 

"PKK bir terör örgütü ve bu örgütün yaptıklarını kınamayan herkes potansiyel olarak 'yardım ve yataklık' ediyordur.

Yasadışı bir olguyu sükunet ile bile olsa desteklemek demek, o olgunun yaratmış olduğu suça da ortak olmak demektir."

 

Söz sahibi daha doğru açıklamayı yapacaktır sanırım.

 

 

Ve ekleyeyim, DTP için açılan kapatma davası da bu temel üzerinde değil midir? DTP'liler PKK'lıdır gibi kimsenin bir iddiası yoktur. Ancak örgütün amellerini ayıplamadıkça aynı suçu kabullenmiş görünmektedirler.

 

Taylan Abi,

 

ben şunu belirteyim,benim için de PKK yaptıklarıyla kınanmalıdır.Bunu DTP'de yapmalıdır.Ben bunu biilir,bunu söylerim.Dediğim gibi eğer bu söylenmişse başım gözüm üstüne.Ama bana biraz farklı bir anlam taşıyor gibi geldi;ben SimalyildiziNet'i azçok tanırım;bunun için açıklama getirsin dedim;çünkü bu iletinin sahibi yine bir iletisinde ben bu toprağın insanını kimseye değiştirmem demişti.Umarım o gelir,açıklamasını yapar,kafa karışıklığı biter.

DTP ye gelince,ben bir partinin kapatılması çözüm değil diyenlerdenim.AKP başlıklarında hep bunu söyledim.AKP güzel şeyler mi yapıyor;bence hayır.Ama demokrasinin gereğidir partiler,halkın vicdanıdır;iradesidir.

Ayrıca DTP'nin PKK tutumunu yanlış olarak belirtmekle beraber DTP yi bu noktaya taşıyanlar,ona fırsat veremeyneler...yani basiretsiz bir siyasi anlayış;onu PKK ya daha da itmiş olmasın mı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Mavı olmayan gökyüzü,DTP yi elestırırken onu aklamaya calıstıgınızın farkındasınız sanıyorum.Dün Dıyarbakırda bır catısmaya ramak kalmıstı DTP nın*halk mahkemesı tıyatrosu*nedenıyle eger polıs sogukkanlı davranmasaydı olayların cıkması ısten bıle degıldı.

Sayın Mavı kımse partılerın kapatılmasından zevk almaz helede demokrat olanlar hıc almaz.Halkın vıcdanının sesıdır demıssınız partıler ıcın.normnal sartlarda dogrudur bu ıfade ama halk bıle yasaların üstüne cıkamaz,yanı herseyı halka baglayıp halk ıstedı halkın ıradesı gıbı ıcı bos ucu acık ıfadeler bence gayrı cıddıdır.Bır partı farketmez ıster ıktıdar partısı olsun ıster muhalefet,eger anayasanın dısına cıkmıssa yargıdan halkın ıradesıne saygı göstermeyi bekleyemezsınız.Halk ıradesını o partı anayasayı cıgnesın dıye vermedı,su halde anayasanın dısına cıkan bır partının kapatılması veya cezalandırılmasıda haktır bunu yargı darbesı veya halkın ıradesıne saygısızlık olarak kabul edıp demokratık olmadıgını savunmak o partılerın anayasayı cıgnemelerını demokratık olarak görmek demektırkı hıcbır demokrasıde anayasa cıgnenemez.

AKP nın Laıklık karsıtı eylemlerı ortada ıken DTP nın bölücü sloganları ve eylemlerı ortada ıken hala demokrasıden ve halk ıradesınden bahsetmek bence suca ortak olmasa bıle sucu savunmak demektır.

 

 

saygılarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Kaplan_200, Değerli Arkadaşım Gökyüzü...

 

Direk olarak, orada yazan cümleyi ele aldığınızda "istinasız her kürt pekakalıdır" damgası ortaya çıkmaktadır. Oysa, DTP nin aldığı oyları bile hesap ederken, o oy kullananların hiç birinin yanında olmadığımı, sadece matematik tahmini yaptığımı yazdım...

 

Ya aksın/yada kara çigisine gelmiş konuların arkasında "ama" aramak vicdansızlık olur..

 

Net bie şekilde, "pekaka terör örgütüdür, lanet ediyoruz" diyebilen her kürt, potansiyel terorist yada yardakçısı olmaktan kurtulur!

 

Zira gelinen bu noktanın, ne insan haklarıyla, ne demokrasiyle bir alakası yoktur... Arkadaşım yazıyor, "kürtler bu ülkenin vatandaşı" diye; cevap veriyorum "o zaman bunca ÖZERKlik talepleri neden?".... neden?.... Aradaki çizgi, "tüm kürtleri ortadan kaldırın" ile "artık kürtler pekakaya destek vermesin, bir yol çizsin, memlekete sahip çıkıp pekaka artık pirim vermesin, yada olacakları/olanları çeksin" çok farklı şeylerdir.... DTP nin oy alabilmesi - veya DTP lilerin- bu mantıkta mümkün olmamalıdır...

 

Siz, ben, çevremizden birileri haksızlığa uğramıyormuyuz? Adam sahte senetle beni 660 bin dolar dolandırmaya kaltı. Hakim diyor ki bu para ve %15 ini mahkemeye yatır, davayı durdurayım!! Yok ki böyle bir para? Bende de yok, beni dolandırmak isteyende de yok!!! Ne yani kalkıp devlete silah mı sıkacağım? Bana bu haksızlığı yapana sıktım oldu bitti....

 

El izan! Hala karşımda yazı yazan pekaka şöyledir böyledir demiyor, hala kürtlerin haklarından bahsediyor... E o halde, her kürt pekakalıdır tezide doğru çıkıyor.... Zira bu, devlete inanmakla yok saymak kadar incelmiş, hassaslaşmış bir çizgi... Onca can/kan boşa gidemez!!!

 

 

Aksi halde, samimiyetle söylüyorum, bu vatana ihanet etmeyen iyi veya kötü hiç kimsenin saç telini, hiç bir gavura tercih etmem....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin taylan abi bakin sizin yazdiginizin altina ben imzami yazarim neden derseni teror terordur ve evrenseldir hic bir topluma ve millete mal edilemez kaldigi sayin simalyildizinet arkadasa kurtlerin nasil hepsinin teror destekcisi oldugunu sordugumda sadece 20%nin destekci olmadigini yazmistiki bu cok mantiksiz ve sacma birseydir . Teror orgutu hic bir toplumu temsil etmez benim bildigim kadariyla ayrica teror yandaslari derkende zaten kurtlerden soz edilmiyor ama illaki kendi egolarini tatmin etmek icin kurtlere mal etmek hem yanlistir hemde bir toplumu kendinden uzaklastirmaktan baska hic bir ise yaramaz bile bile intihar etmektir..

 

Turkiye sartlarinda bir partinin kapatilmasindan zevk alan kesimler herzaman icin vardir bu soyledigim ne AKP nede DTPyi savundugumu gosterir neden derseniz cunku turkiyede demoktrasinin tam olarak islemesinden surekli rahatsiz olan kesimler vardir ve herzamanda olacaktir bunu sizde biliyorsunuz herkes biliyor cunku turkiye nekadar hizli demokratiklesirse halk okadar bilinclenir ve hizli gelisir buda bazi firsatcilarin ekmeklerinin elinden almasina neden olur..

Benim anlamadigim bir olayda su 70 milyon nufuslu bir ulkede senin partim benim partim senin vekilin benim vekilimmi var simdi TBMM meclisine secilen bir vekil tum 70 milyonun vekili degilmidir vekilidir oyle degilmi nasil oluyorda ozaman forumda bazi arkadaslar DTPnin sadece kurtlerin temsilcileri olarak goruyor nasil bir mantik desenize siz ozaman daha meclisin icinde bolunmussunuz 4 parcaya dtp kurtlerin temsilcileri, akp islamcilarin, chp laikcilerin, mhp milliyetcilerin eee nasil is arkadas bu boyle bir mantik dunyanin hic bir yerinde gorulmemistir gorulmezde siz kalkip her partiyi birbirinize yamarsaniz birlik olmaniz olanaksiz degil imkansizdir..

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin taylan abi bakin sizin yazdiginizin altina ben imzami yazarim neden derseni teror terordur ve evrenseldir hic bir topluma ve millete mal edilemez kaldigi sayin simalyildizinet arkadasa kurtlerin nasil hepsinin teror destekcisi oldugunu sordugumda sadece 20%nin destekci olmadigini yazmistiki bu cok mantiksiz ve sacma birseydir . Teror orgutu hic bir toplumu temsil etmez benim bildigim kadariyla ayrica teror yandaslari derkende zaten kurtlerden soz edilmiyor ama illaki kendi egolarini tatmin etmek icin kurtlere mal etmek hem yanlistir hemde bir toplumu kendinden uzaklastirmaktan baska hic bir ise yaramaz bile bile intihar etmektir..

 

Turkiye sartlarinda bir partinin kapatilmasindan zevk alan kesimler herzaman icin vardir bu soyledigim ne AKP nede DTPyi savundugumu gosterir neden derseniz cunku turkiyede demoktrasinin tam olarak islemesinden surekli rahatsiz olan kesimler vardir ve herzamanda olacaktir bunu sizde biliyorsunuz herkes biliyor cunku turkiye nekadar hizli demokratiklesirse halk okadar bilinclenir ve hizli gelisir buda bazi firsatcilarin ekmeklerinin elinden almasina neden olur..

Benim anlamadigim bir olayda su 70 milyon nufuslu bir ulkede senin partim benim partim senin vekilin benim vekilimmi var simdi TBMM meclisine secilen bir vekil tum 70 milyonun vekili degilmidir vekilidir oyle degilmi nasil oluyorda ozaman forumda bazi arkadaslar DTPnin sadece kurtlerin temsilcileri olarak goruyor nasil bir mantik desenize siz ozaman daha meclisin icinde bolunmussunuz 4 parcaya dtp kurtlerin temsilcileri, akp islamcilarin, chp laikcilerin, mhp milliyetcilerin eee nasil is arkadas bu boyle bir mantik dunyanin hic bir yerinde gorulmemistir gorulmezde siz kalkip her partiyi birbirinize yamarsaniz birlik olmaniz olanaksiz degil imkansizdir..

Saygilar

 

Hakikaten yavuz hırsız ev sahibini usandırırmış...

 

Ben %20 den falan bahsetmedim "EGER VARSA umuramda değil dürbün varda onlarımı ayıracağım dedim"...

 

Hala demogoji ile demokrasiden bahsediyorsunuz.. Bunu söylerken bile gören o kadar masum sanıyor ki!

 

DTP benim partim değil, vekili benim vekilim değil, çok şükür o kadar da ar damarım çatlamış falan değil! Bir ülkenin anayasalarını eleştirecek kadar ileri giden, kendini diğerinden üstün gören her zihniyet bana göre beş para etmez...

 

Demokrasi hak hukuk isterken hala sorduğum ÖZERKlik talebi nedene neden cevap yazmıyorsunuz?

 

Madem bu vatanın insanısınız, diğerlerinden daha farklı bir hayat talep etmekten utanmıyormusunuz? hangi demokrasiden bahsediyorsunuz. Kimin ne rantı varmış demokratik olmamanın! Bana söylermisiniz, SİZİN DEMOKRASİ ANLAYIŞINIZ NEDİR?

 

Onca şey yazdık... hala burada bana kalkıp çaput açan kürtleri savunmayın arkadaşlar, zira içleri insan bile değil!!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hakikaten yavuz hırsız ev sahibini usandırırmış...

 

Ben %20 den falan bahsetmedim "EGER VARSA umuramda değil dürbün varda onlarımı ayıracağım dedim"...

 

Hala demogoji ile demokrasiden bahsediyorsunuz.. Bunu söylerken bile gören o kadar masum sanıyor ki!

 

DTP benim partim değil, vekili benim vekilim değil, çok şükür o kadar da ar damarım çatlamış falan değil! Bir ülkenin anayasalarını eleştirecek kadar ileri giden, kendini diğerinden üstün gören her zihniyet bana göre beş para etmez...

 

Demokrasi hak hukuk isterken hala sorduğum ÖZERKlik talebi nedene neden cevap yazmıyorsunuz?

 

Madem bu vatanın insanısınız, diğerlerinden daha farklı bir hayat talep etmekten utanmıyormusunuz? hangi demokrasiden bahsediyorsunuz. Kimin ne rantı varmış demokratik olmamanın! Bana söylermisiniz, SİZİN DEMOKRASİ ANLAYIŞINIZ NEDİR?

 

Onca şey yazdık... hala burada bana kalkıp çaput açan kürtleri savunmayın arkadaşlar, zira içleri insan bile değil!!!!

 

Bu size son ama son mesajim olacak cunku terbiye ve saygi sinirlarini zorluyorsunuz bundan sonrada sizin hic bir yazinizi okumayip hic bir sekildede yorum yapmayacagim.. zira siz dedigim dedik caldigim dudukten baska birsey bilmiyorsunuz hep ayni duayi okumaktan baska yaptigiiniz birsey yok

kisacasi size diyorumki

Deveye sormuslar neren egri devede demiski nerem duzki...

Demogoji benim isim degildir siz onu cok iyi beceriyorsunuz merak etmeyin ayrica o yazdigim mesajda size degildi ama yine sen uzerine alinmissin ben sizin notunuzu ABD'de raporunu AB olarak acikladiginizda verdim uzerine ustelikte alayli birsekilde uff siz nasilsa duzeltirsiniz demistiniz.. kimin nekadar demogoji yaptigi ortada..

 

Demoktrasiden herzaman her yerde soz oz ederim bir ogrenmissiniz demogoji lafini onunla gidiyorsunuz yapin buyrun siz demogojji yapmaya emin olunki sizin masum olmadiginiz kadar masumumdur... Sizin demokrasi ve siyasetten haberiniz yok arkadasim TBMM oturan tum milletvekili turkiye cumhuriyeti vatandasinin vekilidir sen bunu ister kabul et ister etme yasalar hukuk boyle bunu bana soyleyecegine git mahkemelere sikayetini yap yasalari ben yapmiyorum ...

 

*********

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu size son ama son mesajim olacak cunku terbiye ve saygi sinirlarini zorluyorsunuz bundan sonrada sizin hic bir yazinizi okumayip hic bir sekildede yorum yapmayacagim.. zira siz dedigim dedik caldigim dudukten baska birsey bilmiyorsunuz hep ayni duayi okumaktan baska yaptigiiniz birsey yok

.

.

...

 

Gerçekler acıdır!

 

Ve moderatöre söz verdiğim için, 2-3 defa düzeltme yaparak ve süzerek yazı yazıyorum... Asıl içimden geçenler, bu yazdıklarımla ölçülmez bile!!!

 

Anayasa yada TBMM içinde olup bitenlerden haberdarım... Tıpkı doğuda olup bitenlerden haberdar olduğum gibi...

 

"...vatanın bölünmez bütünlüğünü.....namusum ve şerefim üzerine...." diye göz göre göre yemin eden ama yeminine ters işler yapana ne denir? "...namusum ve şerefim üzerine..." tekrar okuyun!!!

 

Bu nedenle pekakanın vekilleri benim vekillerim asla olamaz... Hele hele bu yemine ters davranan; gözümde hiç bir şey olamaz!

 

Selametle!

 

Not: Gerçekten sehven yapılmış bir hatayı, kasti hale çevirerek anlatılacak kadar hatalarım varsa.. mutlu oldum, nedense?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DTP benim partim değil, vekili benim vekilim değil, çok şükür o kadar da ar damarım çatlamış falan değil! Bir ülkenin anayasalarını eleştirecek kadar ileri giden, kendini diğerinden üstün gören her zihniyet bana göre beş para etmez...

 

Devleti bu kadar kutsallaştırmak köle zihniyetinden ileri geliyor.

 

Devlet ''baba'' sevsinler seni!!

 

Bir insanın farkında olmadan kendini eleştirmesi = paha biçilemez

 

 

Onca şey yazdık... hala burada bana kalkıp çaput açan kürtleri savunmayın arkadaşlar, zira içleri insan bile değil!!!!

 

Niye sen x-ray cihazımısın ki milletin içini görüyorsun?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devleti bu kadar kutsallaştırmak köle zihniyetinden ileri geliyor.

 

Devlet ''baba'' sevsinler seni!!

 

Bir insanın farkında olmadan kendini eleştirmesi = paha biçilemez

 

 

 

 

Niye sen x-ray cihazımısın ki milletin içini görüyorsun?

 

 

Evet ben içlerini görebiliyorum!!!

 

Devlet BABA elbette... Ve benim devletim benin en kutsallarımdan biri!!! Varmı başka diyeceğin..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Kaplan_200, Değerli Arkadaşım Gökyüzü...

 

Direk olarak, orada yazan cümleyi ele aldığınızda "istinasız her kürt pekakalıdır" damgası ortaya çıkmaktadır. Oysa, DTP nin aldığı oyları bile hesap ederken, o oy kullananların hiç birinin yanında olmadığımı, sadece matematik tahmini yaptığımı yazdım...

 

Ya aksın/yada kara çigisine gelmiş konuların arkasında "ama" aramak vicdansızlık olur..

 

Net bie şekilde, "pekaka terör örgütüdür, lanet ediyoruz" diyebilen her kürt, potansiyel terorist yada yardakçısı olmaktan kurtulur!

 

Zira gelinen bu noktanın, ne insan haklarıyla, ne demokrasiyle bir alakası yoktur... Arkadaşım yazıyor, "kürtler bu ülkenin vatandaşı" diye; cevap veriyorum "o zaman bunca ÖZERKlik talepleri neden?".... neden?.... Aradaki çizgi, "tüm kürtleri ortadan kaldırın" ile "artık kürtler pekakaya destek vermesin, bir yol çizsin, memlekete sahip çıkıp pekaka artık pirim vermesin, yada olacakları/olanları çeksin" çok farklı şeylerdir.... DTP nin oy alabilmesi - veya DTP lilerin- bu mantıkta mümkün olmamalıdır...

 

Siz, ben, çevremizden birileri haksızlığa uğramıyormuyuz? Adam sahte senetle beni 660 bin dolar dolandırmaya kaltı. Hakim diyor ki bu para ve %15 ini mahkemeye yatır, davayı durdurayım!! Yok ki böyle bir para? Bende de yok, beni dolandırmak isteyende de yok!!! Ne yani kalkıp devlete silah mı sıkacağım? Bana bu haksızlığı yapana sıktım oldu bitti....

 

El izan! Hala karşımda yazı yazan pekaka şöyledir böyledir demiyor, hala kürtlerin haklarından bahsediyor... E o halde, her kürt pekakalıdır tezide doğru çıkıyor.... Zira bu, devlete inanmakla yok saymak kadar incelmiş, hassaslaşmış bir çizgi... Onca can/kan boşa gidemez!!!

 

 

Aksi halde, samimiyetle söylüyorum, bu vatana ihanet etmeyen iyi veya kötü hiç kimsenin saç telini, hiç bir gavura tercih etmem....

 

Simalyıldızı,

 

tartışmanın seyri gerçekten iç acıtıcı.Kürtler nedir,ne değildir tartışmasına dönmüş.Kürtler'in ne olduğu yada ne olmadığı hakkında tek bir kelime yazmayacağım.Çünkü Kürt olan benim,insan olan benim bu şekilde tartışılması beni rahatsız etti.

 

bir insana yapılabilecek en büyük zulüm onu yok saymaktır.en büyük hak ise yaşama hakkıdır.insanlar farklı düşünebilir.insanı insan olduğu için değer vermeli...ben böyle sıralarım kendime dair doğrularımı...

 

burada PKK tartışılabilir,DTP tartışılabilir,sempatizyanlar tartışılabilir ama halk olarak Kürtler,insan olarak Kürtler tartışılamaz.Ben sizden bu cevabı almak için sormuştum.Lütfen herkes neyi,ne için tartıştığını iyi bilsin.

 

Simallyıldızı,

 

eğer eleştiri alanında sadece siyasi anlayış ve çıkarlar varsa(ben samimiyetinize güvenerek bu derim)onu eleştirin,eleştirirken lütfen farklı anlayışlara meydan verecek cümleler kurmayın.Ve dediğim gibi insan olarak değil,siyasi anlayış olarak eleştiriyorsanız;katılmasamda saygı duyarım!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Mavı olmayan gökyüzü,DTP yi elestırırken onu aklamaya calıstıgınızın farkındasınız sanıyorum.Dün Dıyarbakırda bır catısmaya ramak kalmıstı DTP nın*halk mahkemesı tıyatrosu*nedenıyle eger polıs sogukkanlı davranmasaydı olayların cıkması ısten bıle degıldı.

Sayın Mavı kımse partılerın kapatılmasından zevk almaz helede demokrat olanlar hıc almaz.Halkın vıcdanının sesıdır demıssınız partıler ıcın.normnal sartlarda dogrudur bu ıfade ama halk bıle yasaların üstüne cıkamaz,yanı herseyı halka baglayıp halk ıstedı halkın ıradesı gıbı ıcı bos ucu acık ıfadeler bence gayrı cıddıdır.Bır partı farketmez ıster ıktıdar partısı olsun ıster muhalefet,eger anayasanın dısına cıkmıssa yargıdan halkın ıradesıne saygı göstermeyi bekleyemezsınız.Halk ıradesını o partı anayasayı cıgnesın dıye vermedı,su halde anayasanın dısına cıkan bır partının kapatılması veya cezalandırılmasıda haktır bunu yargı darbesı veya halkın ıradesıne saygısızlık olarak kabul edıp demokratık olmadıgını savunmak o partılerın anayasayı cıgnemelerını demokratık olarak görmek demektırkı hıcbır demokrasıde anayasa cıgnenemez.

AKP nın Laıklık karsıtı eylemlerı ortada ıken DTP nın bölücü sloganları ve eylemlerı ortada ıken hala demokrasıden ve halk ıradesınden bahsetmek bence suca ortak olmasa bıle sucu savunmak demektır.

 

 

saygılarla

 

Sayın Politika,

 

ben DTP yi aklamadım;sadece olaya biraz daha gerçekçi baktım.Ben Diyarbakır'da yaşıyorum.Dediğiniz olayları da yeni,sizden okudum.Eğer halk alanlarda meşru olmayan tepkilere yönlendiriliyorsa,bu yanlıştır.Şiddet ve öfke çözüm değildir.

 

bakın bu benim anlayışımda ki DTP.

 

DTP mecliste ne rolü üstlendi,20 kişi ile ne yaptı ve şimdi hangi tarafta?

 

DTP mecliste Kürt sorunu çözümünde,parlementer sistem içerisinde kendisine biçilen rolü yerine getiremedi.DTP tarafını net ifadaler ile ortaya koyamadı.Türk,PKK ile arasına sınırlar koymaya çalışırken,Ayna radikalleşti.

 

Peki bütün bunlar DTP'nin yapamadıkları ile mi sınırlı...işte buna HAYIR!DTP meclis içinde yok sayıldı,bu ülkenin başbakanı kalkıp bu ülkede seçim yolu ile gelmiş bir partiyi yok saydı.Şimdi diyeceksiniz ki;ama onlar PKK bayrağını taşıyorlar.

 

PKK bayrağı taşıyan DTP,aynı zamanda Kürtler için mecliste olması gerekenlerdir.Bakın kimse sakın beni birilerini aklama yada karalama amacıyla yazdığımı düşünmesin.Düşünsede farketmez ya:)Yalnız DTP yi destekleyenleri bir tarafa bırakın;mecliste etnik olan iradesini görmemezlikten geldiğini görenler öfkeye yenik düşebilir,aklına bazı sorular takılabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.