Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HAİN EDEBİYATI


Önerilen İletiler

Ey sen, dışarıdaki düşmanlarla içerideki hainlere durmadan öfke kusan kardeşim…

 

Onlara her fırsatta haddini bildirme, cezalandırma, vatanımıza milletimize yönelik alçakça komploları ortaya çıkarma telaşın içinde bir saniye durup beni dinler misin?

 

Gerçi, kardeş dediğime aldırmıyorsun, biliyorum… kaldı ki, haklısın, birbirimize karşı beslediğimiz duyguların pek de kardeşçe olduğu söylenemez. Öte yandan, hasbelkader aynı ülkenin topraklarında yaşıyor, aynı havayı soluyoruz, aynı pasaportu taşıyıp aynı dili konuşuyoruz. Sen her ne kadar benim gibilere her fırsatta “ya sev ya terk et” diye buyruklar yağdırıyorsan da, aynı ülkenin insanlarıyız şunun şurasında… hayli ortak noktamız var anlayacağın. O halde, bir dur da dinle lütfen.

 

Epeydir çok gayretli görüyorum seni. Her taşın altından sen çıkıyorsun. Bir oraya bir buraya koşuşturup duruyorsun, bir gün Şemdinli'desin, öbür gün Rize'de ya da milli maçta Fenerbahçe stadında… bir gün konferans basıyorsun, öbür gün sergi... senin gibi düşünmeyen, davranmayan herkesi hiç tereddüt etmeden "vatan haini" ilan ediyorsun, hiç çekinmeden en ağır hakaretleri yağdırıyorsun, kimisine çürük yumurta kimisine toplu yumruk atıyorsun... Maşallah, bu ne hırs, bu ne enerji! Takdir etmiyorum sanma sakın. Her yerde sen varsın, sınır tanımıyorsun, hem iktidardasın hem muhalefete, hem devlette hem sokakta, hem sivilsin hem üniformalı ya da resmi, hem sağdasın hem solda, her kılıkta her kurumda boy gösteriyorsun…

 

Bu aralar ne de çok iş düşüyor sana öyle. Sen olmasan çöktük çökeceğiz desene… Meğer ne de çok düşmanımız varmış çevremizde… komşulardan tut, bugüne kadar müttefik saydığımız ülkelere, içine girmeye kalkıştığımız topluluklara kadar, herkes bizi yok etmek, bölmek parçalamak ele geçirmek peşinde! Eee, buna şaşırmamak gerek: ne de olsa dünya küreselleşip küçüldükçe her ülkede senin gibi düşünenler çoğaldı. Bu çağda asıl “evrensel” yaygınlıktaki düşünceyi sizler temsil eder oldunuz: Siz tüm milletlerin, etnik kimliklerin milliyetçileri birbirinizin dilinden iyi anlıyorsunuz… ne de olsa kafa yapınız ve hareket tarzınız bir! “Öteki” ve “düşman” milliyetçilerle ne çok ortak noktanızın olduğunun farkında mısın?

 

Gerçi, mesele yalnızca dış düşmanlarla sınırlı kalsa sen bunu kolayca hallederdin… ama işin kötüsü, içerisini de tümüyle hainlerin ele geçirmiş olması… Üstelik ikisi el ele vermiş, altımızı oymaya çalışıyorlar: Sen tam dışarıdakine dersini verecekken içerideki paçalarına yapışıp sana engel oluyor; tam içeridekini susturmak üzereyken bu kez de dışarıdaki yaygaraya başlayıp elini kolunu bağlıyor. Hani şeytan diyor ki, şu sınırlarını bir kapatıp dışarıyı hiç dinlemeden önce içeridekileri iyice bir benzet… ondan sonra da tek yumruk olmuş vaziyette dışarıya dön, her kafanı kızdıranı patakla olsun bitsin. Ah ah, biliyorum, yaparsın yapmasına da, bırakmıyorlar işte… Yok insan haklarıydı, yok medeniyetti diye… Ne gereksiz şeyler bunlar? Ne diye bu konularda taviz veririz ki? Neyimize gerek bizim insan hakları…

 

Laf aramızda, biz de milletmişiz ama! Şuraya baksana: Yedi düveli kendimize düşman etmeyi başarmışız, üstelik tek bir dostumuz da yok! Nedendir acaba, bizde mi bir tuhaflık vardır nedir? Ola ki gücümüzü kıskanıyorlardır. Meğer ne cevherler varmış bizde de herkes onlara göz koymuş. Gerçi, nasıl oluyor da aynı zamanda hem bu kadar güçlü, hem de her an tehlikede olacak kadar zayıfız, buna pek aklım ermiyor doğrusu. Ayrıca nasıl oluyor da hem bu kadar olağanüstü meziyetlere sahip bir milletiz, hem de içimizden bu kadar çok hain ürüyor… bak işte bunu da anlamakta zorluk çekiyorum… Hani bir avuç ***** her yerde olur desem, öyle de değil… senin elindeki liste öyle kabarık ki! Yani neredeyse senin dışında kim varsa vatan haini ve satılmış, en masumu ise aymaz… İşin zor vallahi! Temizle temizle bitmez! Ne desem? Allah kolaylık versin…

 

O halde seni tutmayayım, işin çoktur.

 

Yalnızca bir noktaya dikkatini çekmek istiyordum, hani… olur a… belki bir düşünürsün… neden olmasın?

 

Biliyorum iyi niyetle canla başla çalışıyorsun, en ufak bir kişisel çıkar peşinde değilsin, haşa!… Hiçbir rantta, ayrıcalıkta da gözün yok… estağfurullah!… Bilmez miyim senin vatan aşkının ne kadar saf, temiz duygularla yüklü olduğunu… Öte yandan, insan bir yandan bu kadar çok işe birden koşturmaya çalışırken, bu kadar çok düşmanla baş edeyim derken bir yandan da dönüp yaptıklarının bilançosunu çıkarmaya zaman bulamıyor… İşte o nedenle sana yardımcı olmak için küçük bir hatırlatma yapmak istedim: Bilmem farkında mısın? Bu ülkede en çok kan ve gözyaşı senin bu vatanı işte böyle “çok” sevmen sonucunda döküldü… yani bu ülkenin insanları bugüne kadar en büyük zararı hep senin bu vatanperver azimle yaptıklarının sonucunda gördü… Dilersen bir başka sefer bunların listesini de anımsatabilirim sana.

 

Yani, özetle söylemek istediğim şu ki, ey öfkeli milliyetçi kardeşim, farkında değilsin belki ama senin bu erkeklik hormonu dozu yüksek vatan aşkın, aslında töre cinayeti tadında bir tecavüzden ibaret… Başka bir deyişle, söylemeye dilim varmıyor ama, bu ülkeye ve bu ülkenin insanlarına gerçekten hainlik eden birisi varsa… o da sensin!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.