Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kuran-ı Kerim'deki Mucizeler


ertugruld

Önerilen İletiler

Bismillahirrahmanirrahim,

Allah Teala Hazret-i Musa ve Hz. İsa'ya birçok mucizeler yaptırmıştır. Hazret-i Muhammed'in büyük mucizesi ise Kuran-ı Kerim'dir. Hukuktan biyolojiye, astronomiden fiziğe Kuran sayısız mucizeler barındırmaktadır. Burada bu mucizelerden bazılarını anlatmaya çalışacağız.

 

İlk önce şu ayete bakalım:

'Ve Evren'i (Göğü) kuvvetimizle kurduk, muhakkak ki onu genişletmekteyiz.

51 Zariyat Suresi 47'

Evrenin genişlediği düşüncesi 1900'lü yıllarda bilim tarafından ortaya atıldı ve 1950'lerde Hubble teleskobunun icadıyla birlikte gök cisimlerinin büyük bir hızla birbirlerinden uzaklaştıkları anlaşıldı. Acaba Hazret-i Muhammed'in çölde teleskobu mu vardı??...

..........

Sonra, maddenin yaratılıp yaratılmadığı sorunu:

'O (Allah) Evren'i (Gökleri) ve yeryüzünü yoktan yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse yalnızca "Ol" der, o da hemen oluverir.

2-Bakara Suresi 117'

 

Bilindiği üzere maddecilere göre madde sonsuz zamandan beri vardır, yaratılmamıştır, herşey rastlantılar sonucu var olmuştur. Bu görüşe, Big Bang (büyük patlama)'nın kanıtlanması öldürücü darbeyi indirmiştir. Bazı materyalist bilim adamları Big-Bang'in ispatından sonra yaratılışı kabul etmeye mecbur olduklarını itiraf etmek zorunda kalmışlardır. örneğin İngiliz materyalist fizikçi H.P. Lipson, Big Bang teorisini ister istemez kabul etmek zorunda olduklarını şöyle itiraf etmiştir: "Bence, bu noktadan daha da ileri gitmek ve tek kabul edilebilir açıklamanın yaratılış olduğunu onaylamak zorundayız. Bunun ben dahil çoğu fizikçi için son derece itici olduğunun farkındayım, ama eğer deneysel kanıtlar bir teoriyi destekliyorsa, bu teoriyi sırf hoşumuza gitmediği için reddetmemeliyiz."

........

Yine başka bir bilimsel gerçek de herşeyin çiftler halinde yaratılmış olmasıdır:

'Yeryüzünün bitirdiklerinden, kendi benliklerinden ve daha bilmediklerinden hepsini eşler halinde yaratan çok yücedir.

36 Yasin Suresi 36'

Protona karşı eşi antiproton vardır. Elektrona karşı eşi pozitron vardır. Nötrona karşı eşi antinötron vardır. Maddenin eşler halinde yaratılışı fiziğin en önemli keşiflerindendir. İngiliz bilim adamı Paul Dirac bu konudaki çalışmalarından ötürü 1933 yılında Nobel Fizik ödülü'nü almıştır. Dirac'ın buluşu "Parite" adıyla bilinir ve maddenin antimadde denilen bir eşi olduğu da bu buluşla ortaya konulur.

.......

'Güneş de bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün Olan ve Bilen'in takdiridir.

36Yasin Suresi 38'

Tarihin çok uzun bir döneminde insanlar Dünya'yı sabit, Güneş'i ise Dünya'nın etrafında dönüyor zannetiler. Daha sonra ise gelişmiş teleskopların sayesinde ve kozmoloji biliminin oluşturduğu birikimle Güneş'in de hareket ettiği, Dünya'nın hareket eden bir Güneş'in etrafında döndüğü anlaşıldı. Oysa Güneş'in bu hareketi Kuran'da 1400 yıl önceden açıklanmıştır.

......

'Birbirleriyle uyumlu bir şekilde (tabakalar halinde) yedi göğü yaratmış olan odur.

67 Mülk Suresi 3'

Bilim, atmosfer'in, farklı işlevleri olan 7 ayrı tabakadan oluştuğunu söylemektedir.

.......

'Onlar görmüyorlar mı ki, gerçekten Yeryüzü'ne yönelip onu uçlarından eksiltiyoruz. Allah hüküm verir. O'nun hükmünü iptal edebilecek olan yoktur. O hesabı çok çabuk görendir.

13 Rad Suresi 41'

Burada anlatılan bilimsel gerçek, yerkürenin kutuplarda basık, ekvatorda ise şişkin olması gerçeğidir.

.......

'Rüzgarları aşılayıcılar olarak gönderdik…

15 Hicr Suresi 22'

Gerek Dünya'mızın içindeki fiziksel oluşumlar üzerine yapılan araştırmalar, gerek bitkiler üzerine yapılan araştırmalar, bize rüzgarların aşılayıcı özelliğinin önemini gösterdi. Rüzgarlar bitkilerin üremesinde, bitki tozlarını taşıyarak rol oynamaktadır. Aynı zamanda rüzgarlar, yağmur yağabilmesi için yağmur bulutlarını da aşılamaktadır.

.........

Kuran, arının yaptıklarını anlatırken, fiilin dişi formunu kullanmaktadır. Arapça'da fiiller dişiye ve erkeğe göre farklı çekilirler (Başka birçok dünya dilinde de bu böyledir). Arının yaptıkları anlatılırken fiilin dişi formunun kullanılması Kuran'ın saydığı eylemleri dişi bal arısının yaptığını göstermektedir. Kuran'ın indiği dönemde insanların kovan içindeki iş bölümünün detaylarından, işçi arıların dişi olduğundan, kovanı inşa etmenin, bal yapmanın, bal yapmak için meyvaların özünü toplamanın dişi işçi arıların görevi olduğundan haberleri yoktu. Bu yüzden Kuran'ın dişi arının görevlerini sayarken fiili dişiye göre çekmesi ve erkek arıları bu görevlerden dışlaması mucizevi bir ifadedir.

.............

'Gerçekten de insanı karışımlı bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bu yüzden onu işiten ve gören yaptık.

76 İnsan Suresi 2'

Mikroskobun icadıyla birlikte meninin 15 kadar kimyasal maddenin karışımından oluştuğu anlaşılmıştır.

.........

Yine Kuran'da bebeğin ana rahminde önce kemiklerinin yaratıldığı, bunlara etin sarıldığı anlatılmaktadır. Ayrıca Kuran bebeğin üç evrede geliştiğini söylemektedir. Tüm bunlar ancak son yüzyılda bilim tarafından keşfedilmiş gerçeklerdir.

.......

Değinmek istediğimiz son Kuran mucizesi denizlerin arasındaki engelle ilgilidir:

'19 İki denizi salmıştır, birbirleriyle birleşiyorlar.

20 Aralarında bir engel vardır, birbirlerinin sınırını aşmıyorlar.

55 Rahman Suresi 19-20'

Kaptan Cousteau yaptığı araştırmalarda Atlas Okyanusu ile Akdeniz'in arasında, bu iki denizin birbirlerine karışmalarını engelleyecek bir su perdesinin varlığını şaşkınlıkla keşfettiğini söylüyordu.

.......

Rab'bimizin yaratışı harikalarla doludur. Kuran bu mucizelere böyle tanıklık etmektedir. Kuran balşka mucizeleri de içermektedir. Ancak burada yer sorunu vardır.

Rab'bimiz yaratıştaki ustalığını dünyamızda sergilemiş, bizi bu harikalara ortak olmaya davet etmiştir. Bu dünya adeta cennetin bir küçük kopyasıdır. Dilersek bu dünya da cennet olabilir bizim için. Yeter ki kalp gözümüzü açalım, Rab'bimize ulaşmayı dileyelim ve şükredelim....

Doğruyu Allah bilir....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Semitik dinlerin en büyük mucizesi, bu kadar çelişkiye, akla, matığa, vicdana mugayir sözlere rağmen yüzyıllardır yaşayabilmiş olmasıdır.

 

Bu mucizeyi gerçekleştirebilmelerinin tek koşulu olan "bilgiye ulaşma zorluğu ve dil engeli" artık ortadan kalkmaya başlamıştır. Semitik dinler ve onların kitapları da antika eserler arasında yerlerini alacaktır.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cuz:4

Sure:3(Al-i İmran)

Ayet:120-139

 

Size bir iyilik gelse, onların fenasına gider;başınıza bir kötülük gelse buna sevinirler.Sabreder ve sakınırsanız, onların hilesi size hiçbir zarar vermez.Allah işlediklerinin hepsini ilmiyle kuşatmıştır.

 

Gevşemeyin,üzülmeyin,inanmışsanız, mutlaka siz en üstünsünüzdür.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kur'an'da mucize olarak gosterilen ayetlerin bir kismi hakkinda, farkli sebepler gosterilerek itiraz edilebilecegi bir gercek. Mesela; "Güneş de bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün Olan ve Bilen'in takdiridir" ayeti icin, gunesin dogus ve batisindan esinlendigi ve hic de iddia edildigi gibi gunesin hareketiyle ilgisi olmadigi soylenebilir. "Rüzgarları aşılayıcılar olarak gönderdik." ayeti icin de dogal bir gozlem sonucu edinilmis bilgi denilebilir. Benzer ornekler coktur.

 

Benim sahsen, hicbir sekilde, farkli sebepler bularak itiraz edemedigim ayetler de var ve bunlar beni hep dusundurmustur. Objektif olmaya calisildiginda, bunlari da gozonune almadan olmuyor. Ornegin; "Ve Evren'i (Göğü) kuvvetimizle kurduk, muhakkak ki onu genişletmekteyiz." ayeti direkt olarak evrenin genisledigine isaret ediyor. "Yeryüzünün bitirdiklerinden, kendi benliklerinden ve daha bilmediklerinden hepsini eşler halinde yaratan çok yücedir." Burada da itiraz edilemeyecek bir durum sozkonusu. "Birbirleriyle uyumlu bir şekilde (tabakalar halinde) yedi göğü yaratmış olan odur." Yine ornekler cogaltilabilir.

 

Konuyla birlikte yeniden ve daha detayli uzerinde dusunmeye basladim. Yukaridaki iki paragraf da ilk anda aklima gelenler. Bence uzerinde durmaya deger bir konu.

 

Selam ile..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar, ayrıca çok önemli bulduğum iki mucizeyi de burada vermek istiyorum izninizle:

Birincisi, Al Anbiya suresi 30.cu ayet Big Bang (büyük patlama)yı vermektedir bize:

'İnançsızlar bilmiyorlar mı ki, gökler ve yer tek bir parçaydı, sonra Biz onları birbirinden ayırdık, ve yaşayan her şeyi sudan yaptık? Onlar inanmayacaklar mıdır?'

Bilindiği gibi bilim günümüzden 20 milyar kadar yıl önce başlangıçta bir gaz bulutunun olduğunu, bu bulutun bir sıkışma sonucu infilak ederek parçalara ayrıldığını ve bu parçaların büyük bir hızla birbirinden uzaklaştığını kanıtlamıştır. Ve evrenin boyutu 20 milyar ışık yuılı olarak hesaplanmaktadır. Kuran bu bilimsel gerçeği ve herşeyin başilangıçta su olduğunu 1400 yıl önce göstermiştir.

...........

Bir diğer Kuran mucizesi de Rum suresi 24.ayette Bizanslıların ateşe tapan Perslere yenilmesinden sonra tekrar galip geleceklerinden söz edilmesidir. Gerçekten de Bizanslılar MS 627 yılında Perslerden rövanşı alırlar Kuran'ın dediği gibi. Burada ilginç olan bir şey de Kuran'ın Perslerin zaferinin dünyanın en alçak yerinde alındığını söylemesidir. Bizans İmparatorluğunun Persler'e yenildiği bölge Suriye, Filistin ve şimdiki ürdün topraklarının kesiştiği bölgede yer alan Lut gölü (ölü deniz) havzasıdır. Deniz seviyesinden 395 metre aşağıda olan Lut gölü çevresi, Dünya'mızın "en alçak" noktasıdır. Rumlar'ın ileride savaşı kazanacağını söyleyerek geleceğe dair hiç tahmin edilmeyen bir haberi vererek bir mucize oluşturan Kuran, bu ifadesiyle ancak son yüzyılın ölçüm teknikleriyle bilinebilmiş bir bilgiyi önceden açıklayarak bir mucize daha oluşturmuştur.

.......

Bunlar gibi Kuran'da daha birçok mucize Allah tarafından insanlara tebliğ edilmiştir. Dileğimiz onun yarattığı kullarının ona kulak vermeleridir.

Doğruyu Allah bilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

51 ZARİYAT

 

Diyanet

 

47. Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter.

 

Elmalılı

 

47 - Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz.

 

Görüldüğü üzere ayetler tefsir çalışmasında bile birbirinden farklı, ne nereye nasıl genişliyor ! şu mucize anlamlardan

kurtulmanız dileğiyle, tek bir kelimeden bilimsel makale çıkarıp bunu bilimsel gerçek diye yayınlıyorsunuz !

 

 

 

2. BAKARA

 

Diyanet

 

117. (O), göklerin ve yerin eşsiz yaratıcısıdır. Bir şeyi dilediğinde ona sadece "Ol!" der, o da hemen oluverir.

 

Elmalılı Hamdi

 

117 - O, göklerin ve yerin yoktan var edicisidir ve O, bir işin olmasını murad edince, ona yalnızca "ol!" der, o da hemen

oluverir.

 

 

Yoktan varolmaya dair bilimsel bir gerçek yok ! big bang bile bir teori olmasının yanında yoktan varolmamıştır,

olmayan şey patlamaz !

 

 

 

36. YASİN

 

Diyanet

 

36. Yerin bitirdiklerinden, insanların kendilerinden ve henüz mahiyetini bilmedikleri şeylerden bütün çiftleri yaratan

Allah'ı tesbih ve takdis ederim.

 

Elmalılı Hamdi

 

36 - Yerin bitkilerinden, kendi nefislerinden ve daha bilemeyecekleri şeylerden bütün çiftleri yaratan Allah'ın şanı ne

yücedir.

 

Yoruma gerek yok, durum gayet anlaşılır çevrilmiş, mucize yok !

 

 

 

 

36. YASİN

 

Diyanet

 

38. Güneş, kendisi için belirlenen yerde akar (döner). İşte bu, azîz ve alîm olan Allah'ın takdiridir.

 

Elmalılı

 

38 - Güneş de bir delildir ki kendi yolunda akıp gidiyor. İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir.

 

 

Akıllı insan güneşin hergün doğudan batıya doğru şaşmadan bir yörünge izlediğini görür, mucize yok !

 

 

 

67. MÜLK

 

Diyanet

 

3. O ki, birbiri ile âhenktar yedi göğü yaratmıştır. Rahmân olan Allah'ın yaratışında hiçbir uygunsuzluk göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun?

 

Elmalılı

 

3 - O, yedi göğü, birbiri üzerine yarattı. Rahmân'ın yaratmasında bir aykırılık, uygunsuzluk görmezsin. Gözünü döndür de

bak, bir bozukluk görüyor musun?

 

Ayette bahse konu şey belli değil, ne anlattığını tam olarak anlayamıyoruz, çarpıtmaya müsait bir ayet, hangi 7 göğü ? 7

tane gök mü var ? atmosfer katmanlarından mı bahsediyorsunuz ? neden ? böyle bir şey var mı ayette ? diyelimki atmosferin katmanlarından bahsediyor (bahsetmediği anlaşılıyor) atmosferin katmanlarının 7 tane olduğu kanıtlanmış mı yoksa 7 tane katman mı tespit edilmiş ?

 

 

13. RA'D

 

Diyanet

 

41. Bizim, yeryüzüne gelip, onu uçlarından eksilttiğimizi görmediler mi? Allah (dilediği gibi) hükmeder, O'nun hükmünü

bozacak kimse yoktur. Ve O hesabı çabuk görendir.

 

Elmalılı

 

41 - Görmüyorlar mı ki, biz yeri etrafından eksiltip duruyoruz. Allah öyle hükmeder ki, O'nun hükmünü engelleyecek kimse

yoktur. O çok hızlı hesap görür.

 

Yine ne dediği belli olmayan ve iki tefsirden yorumsal ayet, ama iddianızdaki gibi yerküre uclarından eksik değildir,

basıktır. Elinize bir hamur alın onu yuvarlayın ve iki noktasını parmağınızla bastırın, o hamur eksilmiş olmaz, bastırılmış

olur. Daha dünyanın küre biçiminde olduğunu belirten bir ayet yokken eksikliğinden (ki değil) bahsedilmesini ilgiyle izliyoruz.

 

 

 

15. HİCR

 

Diyanet

 

22. Biz, rüzgârları aşılayıcı olarak gönderdik ve gökten bir su indirdik de onunla su ihtiyacınızı karşıladık. (Biz bunları

yapmasaydık) siz onu (yeterli) suyu depolayamazdınız.

 

Elmalılı

 

22 - Biz rüzgarları aşılayıcı olarak gönderdik ve gökten bir su indirip sizi onunla suladık. O suyu hazinelerde tutan da siz

değilsiniz.

 

 

Her iki anlamdada rüzgarların yağmuru getirdiği ve oluşturduğu belirtiliyor, doğal bir olay ve bir insan bunu görerek

yorumlayabilir, ama rüzgarlar yağmuru oluşturmaz ve aşılamaz, sadece bulutları taşır. Farklı anlamlar yükleyenler olabilir

ama bunlarda doğru olmaz çünkü destekleyecek bir cümle yok. Yani yine ayrıntı olmadığı için farklı anlamları destekleyemeyiz.

 

 

 

76. İNSAN-DEHR

 

Diyanet

 

2. Gerçek şu ki, biz insanı katışık bir nutfeden (erkek ve kadının dölünden) yarattık; onu imtihan edelim diye, kendisini

işitir ve görür kıldık.

 

Elmalılı

 

2 - Doğrusu biz insanı, imtihan etmek için karışık bir nutfeden (erkek ve kadın sularından) yarattık da onu işitici, görücü

yaptık.

 

 

Burada neyi yaratmaktan bahsediyor ? insanın oluşumunu mu bebeğin oluşumunu mu ? diyelim her ikiside olabilir, yine

burada akıllı bir insanın gözlemlesinden çıkan bir sonuç var. Nasıl çocuk yapıldığını anlatmaya lüzum yok sanırım. Su

renksizdir, içinde renk ve bir kıvam olan sıvı mutlaka karışımlı bir sudur, bunu gözlemlemek basittir.

 

 

 

55. RAHMAN

 

Diyanet

 

19. İki denizi birbirine kavuşmak üzere salıvermiştir.

 

20. Aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmazlar.

 

Elmalılı

 

19 - (Acı ve tatlı) iki denizi salıverdi birbirine kavuşuyorlar.

 

20 - Fakat aralarında bir engel vardır, birbirlerine geçip karışmıyorlar.

 

 

Burada yine bilinebilecek bir kavram vardır, denizcile iki suyun birbirine karışmadığını rahatlıkla anlayabilirler, o

dönemde denizcilikte var olduğuna göre dilden dile yayılması çok olası bir durumdur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konuyu okuduktan sonra aklima ilk anda gelenleri yazdim ve uzerinde tekrar dusunecegimi de soyledim. Oldum olasi Kur'an'in ilahi kaynakli olusunun bilim yoluyla ispatlanmaya calisilmasina sicak bakmamisimdir. Cunku yoruma acik sozler, okuyan kisinin inanc ve dusuncesine gore degisik anlamlar kazanirlar. Yine de bazen karsiniza farkli sekilde yorumlayamayacaginiz sozler cikabiliyor. Bu durumda da biraz daha sabirli olmayi tercih etmeli, daha genis arastirmali diye dusunuyorum. Sonuc ne olursa olsun.

 

Tarafsiz'in da iletisini okuduktan ve Kur'an'daki sozkonusu ayetlerin daha farkli cevirilerine baktiktan sonra yine aklima gelenleri sizlerle paylasayim. Amacim ne destelemek ne de curutmek bir seyi. Sadece kafamdan gecenler:

 

"Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz."

Ayetteki "cok genislik ve kudret sahibiyiz" ifadesi "genisletici ve kudretliyiz" seklinde de cevrilebiliyor. Yer ile gokten cok bahsedilir Kur'an'da. Acaba bu "genislik" yer ile gok arasindaki genislik olmasin?

 

"O, göklerin ve yerin yoktan var edicisidir ve O, bir işin olmasını murad edince, ona yalnızca "ol!" der, o da hemen oluverir."

Yoktan var etmekle yaratmak ayni seydir Kur'an'da. Evrenin yoktan var edildigine dair bilimsel bir teori yoktur Tarafsiz'in da dedigi gibi. Daha dogrusu yoklukla ilgili bir kavrayis asamasina gecebilmis degiliz. Gecebilir miyiz, bilemem. Yanlis anlasilmasin, ayete bir itirazim yok. Ama kalkip da bunu bigbang ile destekleme mantigi bana yanlis geliyor.

 

"Yerin bitkilerinden, kendi nefislerinden ve daha bilemeyecekleri şeylerden bütün çiftleri yaratan Allah'ın şanı ne yücedir."

Bu ayet hakkinda ilk tefsirlerden bugune ayni sey dile getirilir: Hersey cift yaratilmistir. Dolayisiyla, kanaatimce farkli yorumlanamayacak aciklikta. Bu konuda sayin Tarafsiz'dan farkli dusunuyorum.

 

"O, yedi göğü, birbiri üzerine yarattı. Rahmân'ın yaratmasında bir aykırılık, uygunsuzluk görmezsin. Gözünü döndür de bak, bir bozukluk görüyor musun?"

Gogun yedi kattan olustugu acik bir sekilde soylenmis. Ucu acik bir anlatim yok yani. Ama illa ki gunumuz kavramlarini (atmosfer gibi) kullanmasini bekleyemeyiz. Gunumuz bilimi atmosferi yedi kat olarak tesbit etmis simdiye kadar. Guncel bilgimize gore Kur'an'in bu ifadesi dogrudur. Ben acikcasi bu yedi tabakanin "tesbit edilmis" mi oldugu, yoksa "kanitlanmis" mi oldugu konusunda bilgi sahibi degilim. O yuzden yorum yapamayacagim bu konuda. Sayet atmosfer tabakasindan bahsetmemisse, gogun yedi katli olusundan murad edilenin ne olabilecegi konusunda da bir fikrim yok. Bu beni ayrica dusunduren bir husus.

 

"Doğrusu biz insanı, imtihan etmek için karışık bir nutfeden (erkek ve kadın sularından) yarattık da onu işitici, görücü yaptık."

Kastedilen "karisim", parantez icinde de belirtildigi gibi, erkek ve kadin sularinin karisimi olamaz mi? Bu da yoruma acik.

 

"...Fakat aralarında bir engel vardır, birbirlerine geçip karışmıyorlar."

Tarafsiz'in dedigi bir anlamda mumkun, yani onceden kesfedilmis olabilir. Ama sahsen bunu cok zayif bir ihtimal olarak goruyorum. Oyle olsaydi sayisiz tefsir calismalarinda mutlaka deginilirdi ilk donemde. Bir de elimizde bu kesfin varligini kanitlayacak hicbir bilimsel delil yok.

 

Diger ayetler hakkinda dusunduklerimi ilk iletimde yazdim. Aklima takilanlari, dusunduklerimi ve okuduklarimdan cikardiklarimi sizlerle paylasmaya devam edecegim.

 

Selam ile..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
51 ZARİYAT

 

Diyanet

.

.

.

20 - Fakat aralarında bir engel vardır, birbirlerine geçip karışmıyorlar.

Burada yine bilinebilecek bir kavram vardır, denizcile iki suyun birbirine karışmadığını rahatlıkla anlayabilirler, o

dönemde denizcilikte var olduğuna göre dilden dile yayılması çok olası bir durumdur.

 

CEVAP BEKLİYORUM

HERŞEYE CEVABın var ne güzel.bunlarıda cevaplarsan sevinirim belki bilgimiz artar saygılar...

 

1)kuran kabirlerden çıkışı neden binlerce hayvan varken çekirgelere benzetmiştir?

2)herkesin parmak izi neden farklıdır?(aynı yumurta ikizinin bile) ....''onları(kemikleri)tekrar toplamaya gücümüz yeter taki parmak uçlarına kadar'' ayetiyle bir alakası varmıdır.yoksa tesadüfmüdür?

3)bir hemoglobinin tesadüfen arka arkaya gelme oranı nedir (dna yı sormuyorum ozaman afallarsınız)

4)kafirlere mahşer gününün uznluğunun 1000 yıl mümine 1 saat gibi geleceğine dair olan hadis bilim açısındanda mümkünmüdür?

5)mağarada 309 yıl uyuduğu söylenen ayette neden 300 yıl uyudular 9 da eklediler denir de direk 309 denmez ve neden biz onları uyurken bir sağa bir sola çevirdik gibi bir ayrıntı söylenmiştir?

6)610 yılında biz her canlıyı sudan yarattık diyen başka bir insan varmıdır. ve %99 boşluk olan su,nasıl olurda bir canlı hücreyi meydana getirir.

7)insanın üzerindeki bazı elmentler mg la ölçülüdür bunlardan çok az bir azalma karşısında hafıza kaybı hatta ölüme kadar giden sonuçları vardır bu kadar ince ayarlı elementler tesadüfmüdür?(mesela kalsiyum biraz daha az olsa elmayı ısırdığımızda dişlerimiz kırılır)

8)hz.muhammed(s.a.v) ilk 5 senede kendisine inananların sayısı sadece 30 40 civarıyken(ve bunların çoğu köle) o kadar eziyete katlanmıştır.amacı neydi? ne kadar ileri görüşlü biriymiş kazanacağından eminmiş.yoksa kazanacağına dair güvendiği birimi vardı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kuranda ki mucizeler:

 

Bir kac hafta evvel ben sunu okudum ... İngiltere Kraliçesi'nin "Şeytan Ayetleri"nin Yazarı Salman Rüşdi'ye Şövalyelik Nişanı Verildikten sonra , Islam Dunyasinda Bin Ladin'e "Allah'ın Kılıcı" Unvanı verilmis. Yani batiya bir karsi haraket olarak yapilmis.

 

Bu haber bana hic supriz gelmedi. Eger Kuran da ki masallara bakinca. Cogu "masallar" Incil de ki masallardan "kopya" edilmistir. Ornekler cok.

 

Bir kac ornek: 7:54, 10:3, 11:7, 25:59, 32:4, 21:30, 13:3-4, 15:19, 16:14-16, 27:60, 55:10-12, 71:19-20, 77:27, 78:6-8, 79:30-33, 2:29, 23:17, 23:86, 41:11-12, 65:12, ...........

 

Mucize olan bu masallarin Kuran dan orijinal olarak gelinmesine inanilmasi.

 

Saygilar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CEVAP BEKLİYORUM

HERŞEYE CEVABın var ne güzel.bunlarıda cevaplarsan sevinirim belki bilgimiz artar saygılar...

 

seth

 

Konu hakkında bilgi varsa, bilginiz artar merak etmeyin

 

1)kuran kabirlerden çıkışı neden binlerce hayvan varken çekirgelere benzetmiştir?

 

Benzediği için

 

2)herkesin parmak izi neden farklıdır?(aynı yumurta ikizinin bile) ....''onları(kemikleri)tekrar toplamaya gücümüz yeter taki parmak uçlarına kadar'' ayetiyle bir alakası varmıdır.yoksa tesadüfmüdür?

 

Ayetle alakası yoktur, çünkü ayette parmak izlerinin değişik olduğundan kimsenin haberi olmadığı anlaşılıyor. Parmak ucu = parmak izi değildir, zira orada tırnaklarımızda bulunmakta, belliki ayette parmak uçlarına kadar derken, "baştan aşağı" yada "bir uçtan bir uca" anlamı taşıyan deyimle, kemikleri tekrar toplama yetisinden bahsediliyor.

 

3)bir hemoglobinin tesadüfen arka arkaya gelme oranı nedir (dna yı sormuyorum ozaman afallarsınız)

 

hemoglobini arka arkaya getiren tesadüfmüdür ? önce buna bakmak lazım. Bilinmeyen şeyler üzerinden iddiada bulunmak kolaydır.

 

4)kafirlere mahşer gününün uznluğunun 1000 yıl mümine 1 saat gibi geleceğine dair olan hadis bilim açısındanda mümkünmüdür?

 

Olasılık vardır tabiki, ama gerçek midir onu bilemiyoruz

 

5)mağarada 309 yıl uyuduğu söylenen ayette neden 300 yıl uyudular 9 da eklediler denir de direk 309 denmez ve neden biz onları uyurken bir sağa bir sola çevirdik gibi bir ayrıntı söylenmiştir?

 

Efsaneler için bir şeyler söylemem gerçek adına sakıncalıdır. 300 yıl yaşayan bir insanı gözetleyecek bir insan yada kurum bilmiyorum o devirlerden

 

6)610 yılında biz her canlıyı sudan yarattık diyen başka bir insan varmıdır. ve %99 boşluk olan su,nasıl olurda bir canlı hücreyi meydana getirir.

 

Canlıların sudan yaratıldığı doğru değildir. Sudan canlı oluştuğu hiçbir bilimsel çevrede tesbit edilememiştir ve düşünülmemektedir. Sudan canlı oluşmasıyla, sulu bir ortamdan canlı oluşması farklıdır. Dolayısıyla ayet doğru bir veri sunmuyor !

 

7)insanın üzerindeki bazı elmentler mg la ölçülüdür bunlardan çok az bir azalma karşısında hafıza kaybı hatta ölüme kadar giden sonuçları vardır bu kadar ince ayarlı elementler tesadüfmüdür?(mesela kalsiyum biraz daha az olsa elmayı ısırdığımızda dişlerimiz kırılır)

 

Bütünlük, uygun yaşam şartları olduğunda vardır. Bütünlüğü oluşturan etkenler bozulduuğunda bütünlükte bozulur. Bunda ilginç bir durum yok. Bir arabanın lastiği batladığında uygun şartlar bozulur ve araba yalpalamaya başlar, böyle bir şey.

 

8)hz.muhammed(s.a.v) ilk 5 senede kendisine inananların sayısı sadece 30 40 civarıyken(ve bunların çoğu köle) o kadar eziyete katlanmıştır.amacı neydi? ne kadar ileri görüşlü biriymiş kazanacağından eminmiş.yoksa kazanacağına dair güvendiği birimi vardı

 

Kazanma ve kaybetme doğaldır, kazanırsın devam edersin, kaybersin yok olursun bu kadar basit. Hz. İsa da kazanmak için mücadele etmiştir, ama işkenceyle öldürülmüştür, düşünceleri fikirleri kalmıştır ortada. Atatürk'te çok bitik bir toplumla savaş kazanmıştır, şatları zorlayarak ! ve adına mucize denmiştir, bunlar doğal şeyler

 

 

Kur'an da mucize yoktur, herşey belli bir doğallıkta devam ediyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

seth

 

Konu hakkında bilgi varsa, bilginiz artar merak etmeyin

Benzediği için

Ayetle alakası yoktur, çünkü ayette parmak izlerinin değişik olduğundan kimsenin haberi olmadığı anlaşılıyor. Parmak ucu = parmak izi değildir, zira orada tırnaklarımızda bulunmakta, belliki ayette parmak uçlarına kadar derken, "baştan aşağı" yada "bir uçtan bir uca" anlamı taşıyan deyimle, kemikleri tekrar toplama yetisinden bahsediliyor.

hemoglobini arka arkaya getiren tesadüfmüdür ? önce buna bakmak lazım. Bilinmeyen şeyler üzerinden iddiada bulunmak kolaydır.

Olasılık vardır tabiki, ama gerçek midir onu bilemiyoruz

Efsaneler için bir şeyler söylemem gerçek adına sakıncalıdır. 300 yıl yaşayan bir insanı gözetleyecek bir insan yada kurum bilmiyorum o devirlerden

Canlıların sudan yaratıldığı doğru değildir. Sudan canlı oluştuğu hiçbir bilimsel çevrede tesbit edilememiştir ve düşünülmemektedir. Sudan canlı oluşmasıyla, sulu bir ortamdan canlı oluşması farklıdır. Dolayısıyla ayet doğru bir veri sunmuyor !

Bütünlük, uygun yaşam şartları olduğunda vardır. Bütünlüğü oluşturan etkenler bozulduuğunda bütünlükte bozulur. Bunda ilginç bir durum yok. Bir arabanın lastiği batladığında uygun şartlar bozulur ve araba yalpalamaya başlar, böyle bir şey.

 

Kazanma ve kaybetme doğaldır, kazanırsın devam edersin, kaybersin yok olursun bu kadar basit. Hz. İsa da kazanmak için mücadele etmiştir, ama işkenceyle öldürülmüştür, düşünceleri fikirleri kalmıştır ortada. Atatürk'te çok bitik bir toplumla savaş kazanmıştır, şatları zorlayarak ! ve adına mucize denmiştir, bunlar doğal şeyler

Kur'an da mucize yoktur, herşey belli bir doğallıkta devam ediyor.

çekirge olayına açıkllık getirmemişsin bu bir. 300 yıl uyumaya efsane diyosunda bir sağa bir sola çevirdik neden dediğini söyleyemiyosun.

şimdi mahşerde 1000 yıl ve 1 saat olayına gelelim.eğer böle birşey yok desen hayır var.evet var desen o zaman peygamber bunu nasıl bildi açıklarmısın.olabilir cevap değil.yani bilmişmi olabilir yada attı tuttu mu diyosun :) şimdi hemoglobine gelelim.bir şey ya tesadüfen vardır yada onu oraya bir koyan vardır başka ihtimal varmı.bence yok sence varsa söle.ben sana hemen rakamı veriyim tesadüf olma olasılığını 20 üssü 574.yani 20 sayısını 574 kere çarpıcan.biraz denesene rakamı görmek için. aynı tesadüflük yada yaratılmışlık olayını evrene uygularsak roger pensore herşartı değerlendirdiğini söyleyerek evrenin tesadüfen oluşma olasılığını hesaplamış şu rakam çıkmış.10 üssü 123.yani 10 un yanına 123 tane sıfır.birde evreni ben yarattım diyen biri olmasada yinde insanların anlaması gerekir bu rakama göre.ama çok şükür rabbim sınavı kolaylaştırmış ben burdayım diyo rakamlarda bunu destekliyo.

su olmadan canlı oluşamaz.hücrenin yüzde kaçı sudur.insanın yüzde kaçı sudur araştır.bundan 1400 yıl önce bunu bir insan nasıl iddia edebilir birini kestide içinden 40 kilo su çıktığınımı gördü.komik olmayın.

pardon ayet parmak uçlarını dahi bir araya getirmeye gücümüz yetermiş.pardon.her parmak izinin birbirinden farklı olmasının nedeni nedir yoksa nedensiz buda mı şans eseri olmuştur.öyleyse oluşma olasılığı nedir.matematik en güzel hakemdir.

birincisi isa(a.s) öldürülmemiştir.bu dünyada adalet zaten hiç olmamıştır,peygamber yada her kim olursa olsun işkence görmüş olabilir.zaten ahiret bunun, hak sahibine hakkının verilmesi için vardır.

 

yeni bir iki ayet daha ekliyim. geri döndüren gök? ne demektir korunmuş tavan nedemektir? ayın hareketi neden eğik hurma dalına benzetilmiştir.yada bu benzetme gereği neden duyuldu.ya yanlış çıksaydı.ayın hareketini 1400 yıl önce kim izleyebilir teleskopun hayal olduğu bir ortam.(eğik hurma dalının hareketiyle ayın hareketini araştır karşılaştır)

son soru bana bir kitap söyle bundan 1400 yıl önce yada daha önce gelen.içinde rüzgarlar,arılar,karıncalar,evrenin yaratılışı,evrenin yok oluşu,insanın var oluşu,insanın ölümü,denizler,bitkiler,dağlar,elementler,güneş,ay,dünyayıldızlar vs. vs. den bahsetsin yani (embriyoloji,astroloji,kimya,biyoloji,zooloji,arkeoloji vs . vs.)ve bunlar 600 sayfa olmasına rağmen %50 si nun harfiyle kafiyelensin.sence neden taklidi yapılamıyo bu kitabın.o kadar edebiyatın yüksek şairlerin dorukta olduğu yıllarda neden bir sure hatta bir ayet getiremediler.peki bu cesaret nereden geliyo hadi aynısını getirin hatta hepiniz biraraya gelin diyip.biri bir getirse iş bitti.ama getiremezler bundan sonrada getiremeyecekler.peki içindeki matematiksel mucizeler.mesela 19 mucizesi yada kelime tekrarları.abi hiç okumazmısınız?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

seth

 

çekirge olayına açıkllık getirmemişsin bu bir

 

sende

 

300 yıl uyumaya efsane diyosunda bir sağa bir sola çevirdik neden dediğini söyleyemiyosun.

 

sende

 

şimdi mahşerde 1000 yıl ve 1 saat olayına gelelim.eğer böle birşey yok desen hayır var

 

kanıtlayınız

 

bir şey ya tesadüfen vardır yada onu oraya bir koyan vardır başka ihtimal varmı

 

Bir şeyin tesadüfen var olup olmadığını yada bir şeyin biri tarafından yapıldığını bilmediğimiz gibi bir şey ya tesadüftür yada bilinçlidir diye bir şeyde söyleyemem. Çünkü hepsi sizinkiler gibi iddiadan öteye geçmez !

 

ben sana hemen rakamı veriyim tesadüf olma olasılığını 20 üssü 574.yani 20 sayısını 574 kere çarpıcan.biraz denesene rakamı görmek için.

 

kim nasıl hesaplamış bunu ? dini kaynaklardan ezbere konuştuğunuzu düşünüyorum, her şeyi şu anki haliyle çarpıp bölerseniz, 15 milyar yıllık evren teorisini gözardı etmiş olursunuz.

 

aynı tesadüflük yada yaratılmışlık olayını evrene uygularsak roger pensore herşartı değerlendirdiğini söyleyerek evrenin tesadüfen oluşma olasılığını hesaplamış şu rakam çıkmış.10 üssü 123.yani 10 un yanına 123 tane sıfır.

 

daha evrenin nasıl oluştuğunu bilmeden çözmeden böyle bir hesap yapmak ne kadar mantıklıdır. Neyi neyle çarpmış koskoca kainatta onu anlamadım ! Kainatı düşündüğümüzde 999 katrilyon üzeri 999 katrilyon sayısının bile bir önemi yok !

 

su olmadan canlı oluşamaz.hücrenin yüzde kaçı sudur.insanın yüzde kaçı sudur araştır.bundan 1400 yıl önce bunu bir insan nasıl iddia edebilir birini kestide içinden 40 kilo su çıktığınımı gördü.komik olmayın.

 

Hz. Muhammed insan yapısının yüzde şu kadarı sudur dese haklısın. Var mı böyle bir şey. Canlılar sudan yaratılmıştır demek canlıların sulu bir karışımdan yaratıldığıyla çelişir. Zaten canlıların nasıl oluştuğuda bilimsel olarak kanıtlanmadı. Saf su hidrojen ve oksijenin birleşimiyle oluşur ve içinde başka bir madde barındırmaz, dolayısıyla canlılar H2O dan oluşmaz.

 

pardon ayet parmak uçlarını dahi bir araya getirmeye gücümüz yetermiş.pardon

 

ayetleri ezbere değil, anlayarak okumak lazım mümkünse !

 

yeni bir iki ayet daha ekliyim. geri döndüren gök? ne demektir korunmuş tavan nedemektir?

 

ayeti olduğu gibi ele almak lazım, ama gökteki yıldızların ayın vs. yere düşmediği görülünce o devirde korunmuş bir tavan olduğu düşüncesi normaldir, bu tavan sürekli dönüşümlüdür, gündüz güneş çıkar yere düşmez, gece yıldızlar çıkar yere düşmez korunmuş bir tavan varmış gibi ! ayrıca gece ve gündüz olarak sürekli geri dönen bir gök vardır.

 

ayın hareketi neden eğik hurma dalına benzetilmiştir.

 

bunda ilginç bir durum yok, ay bizden gizli yaşamıyor, herşey gözümüzün önünde ve hareketi eğik bir hurma dalına benzer. doğuda alçaktan başlayıp batıya doğru yükselip sonra tekrar alçalmaya başlar, tam bir hurma dalı gibi.

 

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

seth

sende

sende

kanıtlayınız

Bir şeyin tesadüfen var olup olmadığını yada bir şeyin biri tarafından yapıldığını bilmediğimiz gibi bir şey ya tesadüftür yada bilinçlidir diye bir şeyde söyleyemem. Çünkü hepsi sizinkiler gibi iddiadan öteye geçmez !

kim nasıl hesaplamış bunu ? dini kaynaklardan ezbere konuştuğunuzu düşünüyorum, her şeyi şu anki haliyle çarpıp bölerseniz, 15 milyar yıllık evren teorisini gözardı etmiş olursunuz.

daha evrenin nasıl oluştuğunu bilmeden çözmeden böyle bir hesap yapmak ne kadar mantıklıdır. Neyi neyle çarpmış koskoca kainatta onu anlamadım ! Kainatı düşündüğümüzde 999 katrilyon üzeri 999 katrilyon sayısının bile bir önemi yok !

Hz. Muhammed insan yapısının yüzde şu kadarı sudur dese haklısın. Var mı böyle bir şey. Canlılar sudan yaratılmıştır demek canlıların sulu bir karışımdan yaratıldığıyla çelişir. Zaten canlıların nasıl oluştuğuda bilimsel olarak kanıtlanmadı. Saf su hidrojen ve oksijenin birleşimiyle oluşur ve içinde başka bir madde barındırmaz, dolayısıyla canlılar H2O dan oluşmaz.

ayetleri ezbere değil, anlayarak okumak lazım mümkünse !

ayeti olduğu gibi ele almak lazım, ama gökteki yıldızların ayın vs. yere düşmediği görülünce o devirde korunmuş bir tavan olduğu düşüncesi normaldir, bu tavan sürekli dönüşümlüdür, gündüz güneş çıkar yere düşmez, gece yıldızlar çıkar yere düşmez korunmuş bir tavan varmış gibi ! ayrıca gece ve gündüz olarak sürekli geri dönen bir gök vardır.

bunda ilginç bir durum yok, ay bizden gizli yaşamıyor, herşey gözümüzün önünde ve hareketi eğik bir hurma dalına benzer. doğuda alçaktan başlayıp batıya doğru yükselip sonra tekrar alçalmaya başlar, tam bir hurma dalı gibi.

 

 

saygılar

 

 

şu tesadüf yada bilinç olayına çözüm lazım bu ikisi değilse üçüncü şık ne onu söyle.

neden çekirge.20yy da amerikada çekirgeler üzerine yapılan araştırmalarda sonuçlar çok ilginçtir.çekirgeler toprağın altına yumurtlar ve bu çekirgeler milyarlarcadır ve belirlenmiş bir günde yeryüzüne çıkarlar(aynı kıyamet gibi) ne zaman mı.tam 17 yıl toprağın altında kalır ve 17 mayıs ta yeryüzüne çıkarlar.seni kapalı bir odaya koysak 17 gün kal.sonra dışarı çık desek çıkabilirmisin. çekirgeler milyarlarcası uzun bir süre toprağın altında kaldıktan sonra belirlenmiş birgünde toprağın altından çıkar.

sağa sola çevirdik diyo çünkü bir insan uyurken özellikle uzun süre kaldığında kan akışının sağlanması için hareket etmesi lazım.ayrıca kulaklarına vurduk deniyor.neden?.çünkü uyurken insanın açık olan tek duyu organı kulaktır.hiç bir ses duymamışlardır yani.

roger pensore hesaplamasını dünyanın güneşe aya olan yakınlığı,atmosferdeki elementlerin oranındaki uyuma kadar her ince noktayı hesaplayarak bu rakammı bulmuştur.

eğik hurma dalı senin dediğin gibi değil.araştırmamışsın ''s'' şeklindedir.asıl ayın nasıl harek ettiğini bilmiyosunki ay ile doğudan yükselip batıdan batar falan yok öle bişi yine araştırmamışsın.ayın dünya etrafındaki hareketi karmaşıktır.aynen ''s''şeklindedir.

insan normal hayatını sürdürürken yemek yerken gezerken beyni uyaran sinyallerin sayısı 10 ila 20 arasıdır ve zaman normal hızında devam eder.peki acaba korkunca ne olur??? hemen cevaplayım korkunca bu sinyal sayısı artar 50 60 korkunun derecesine göre yükselir.peki derece yükselince ne olur?? onuda hemen cevaplayım zaman olduğundan kat kat daha yavaş geçer insan için.peki tekrar dirilip karşısında inkar ettiği allahı görünce sağında ebedi olarak kalmayı kaçırdığı cenneti solunda içinde ebedi kalacağı cehennemi gören bir kişi dönüşünden olmadığını anladığı anda sizce bu sinyal beyne kaç kere gider?ve zaman ne kadar uzar acaba

''andolsun o geri döndüren göğe'' ''biz gökyüzünü korunmuş bir tavan yaptık'' ayetler o kadar açıkki ama göz değil işte rabbim kalp lazım kalp.sana hamdolsun

hemoglobin ile ilgili bilgiyi daha sonra vericem.

yeni mucizeler ben sana söyliyim.''yer sarsıldığında ve AĞIRLIKLARINI ÇIKARDIĞINDA insan buna ne oluyor dediği gün ....'' ayeti depremde yerin ağırlığının çıkarması ne demektir.böle bişi varmıdır varsa o zaman nasıl bilinmiştir?

20.yyda bulunan ipuwer papirusu(hz.musa a.s. zamanında olan olayları anlatıyor) şöyle diyor: felaketler her yeri sarmıştı her yerde kan vardı.nehir kan oldu.böyle dün gördüğüm herşey helak oldu.biçilmiş gibi her toprak çırılçıplak.mısırın aşağısı mahvoldu.tüm saray ıssız kaldı.sahip olunan herşey buğday arpa kazlar balıklar.gerçekten ekin her yerde mahvoldu.dokuz gün boyunca saraydan hiçbir çıkış yoktu ve kimse o şahsın yüzünü görmedi.şehirler kuvvetli akıntılar tarafından yerle bir oldu.her yerde kan vardı.insanlar sudan korkar oldu.yerleşim alanları bir dakika içinde alt üst oldu.bütün hazineler kölelerin boynunda. ŞİMDİ bu papirüs daha yeni bulunup çevrildi bakalım kuran o günleri nasıl anlatmış :'' andolsun ki bizde firavun ailesini ders alsınlar diye yıllarca kuarklık ve mahsul kıtlığı ile cezalandırdık.onlara bir iyilik gelince bu bizim hakkımızdır derler.eğer kendilerine bir kötülük gelirse musa ve onlarla beraber onları uğursuz sayarlardı.bilesinizki onların uğursuzluğu

ALLAH katındadır.fakat onların çokları bilmezler.ve dedilerki bizi sihirlemek için ne mucize getirirsen getir biz sana inanacak değiliz.BİZDE AYRI AYRI MUCİZELER OLARAK TUFAN ÇEKİRGE HAŞARAT KURBAĞALAR KAN GÖNDERDİK.yinede büyüklük tasladılar ve günahkar bir kavim oldular. sizce bu tesadüfmüdür?

''ondan sonrada yerküreyi döşedi!!(naziat 30) döşedi kelimesi arpaça dahv olarak geçmektedir.bunun anlamı arapçada yuvarlak olarak döşemek demektir.peki diğer anlamı nedir hemen söyliyim dvekuşu yumurtası.yeryüzünden bahsederken yuvarlak olarak döşemek dünyanın yuvarlaklığına bir işaret olmasın.YOK YOK OLAMAZ DERSİN HEMEN BİLİYORUM.peki yeryüzünde dünyaya en çok benzeyen hayvan yumurtası hangisidir.DEVEKUŞU.tam tamına geoittir.

siz öle bir ayet bekliyosunuzki mesela şöyle birşey bekliyosunuz ''biz yeryüzünü top gibi yuvarlak döşedik'' yada ''biz onların kemiklerini biraraya getiririz taki parmak (uçları değilde) izlerini bile desin orda'' yada ''rabbin dişi arıya vahyetti git altıgen petekler yap dedi'' komik olmayın.böle bir ayet olamaz sınavın bir anlamı kalmaz herkes müslüman olur kimin inanmaya niyeti var anlaşılmaz.çok ama çok küçük bir farkla kelimeler gerçek anlamlarının yanından geçmekte.

benim her verdiğim örneğe cevap uyduruyosunuz.peki siz bir tane yanlış getirseniz mesela deyinki. evren sonsuzdan beri vardı kuranda dediği gibi biranda oluşmadı.yada kuranın dediği gibi kainatın sonu yok.zaten bundan 100 yıl öncesine kadar bütün ateistler evren sonsuzdan beri var hep öle kalacak diyolardı.şimdi ne olduda değiştiniz şimdiki teziniz ne .yenilgiyi kabullenin.bir ateist bilim adamı aynen şunları söylüyo (bigbang ten önce) ''evren sonsuzdan beri vardır ve hep öle kalacaktır aksine düşünemeyiz çünkü bunun tersi evrenin bir yokluktan ortaya çıkması demektirki buda imkansızdır'' dayı sana geçmiş olsun.sen göremedin amma aynen dediğin gibi oldu. yada biz diyozki birbiriyle ahenkli yedi göğü yaratan diyor ayette.biz atmosfer diyoruz siz diyosunuzki nereden biliyosunuz.peki ya 6 yada 8 deseydi hemen atlamayacakmıydınız 7 kattır 6 yada 8 değil diye.firavunun cesedinin kurtardık diyo ayet firavun sergileniyo adama otopsi bile yapmışlar sonuçlar şaşırtıcı darbeler ve suyun altında uzun süre kaldığının izleri var herneyse biz diyoz ki firavun o siz diyosunuzki nereden biliyosun.e peki ya hiç bir adam kıyıya vurup çıkmasaydı siz demeyecekmiydiniz hani kuran firavunun bedenini kurtardık diyo ortada bedeb yok. bana bir tane yanlış gösterin bizim delillerimize kılıf arayacağınıza.ilk insanın çamurdan yani topraktan yaratıldığı iddia ediliyor.peki topraktaki elemntlerle insan vucundaki elementleri kıyaslayın?

son olarak ''biz demiride indirdik onda sizin için büyük faydalar vardır'' bu ayet nedemek.demir nasıl indirilmiştir? şimdilik yeter.

yeri göğü yoktan var eden rabbime hamdolsun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.