Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Azıcık Şeyy Ettik Galiba


Puslugeceler

Önerilen İletiler

:unsure: Dr. Masura Emoto, su kristallerinin fotoğraflarını çekerek bunları bir kitapta yayımlayan ve suyun kristalleri aracılığı ile bir anlamda kâinattaki pozitif ya da negatif elektriklenmenin aynası olduğunu iddia eden bir bilim adamı. “ suyun verdiği mesajlar ” isimli kitabını henüz okumadım. Mağaralarda ki akustiğin duyum eşiğimizin dışında kalan ses titreşimlerini ve mıknatıslanmaları absorbe ederek bunları vücut kimyamızın yararına olacak şekilde dönüştürdüğüne dair bir fikri egzersiz geliştirirken böyle bir yazıyla karşılaşmak doğrusu bir hayli ilgimi çekti. Gerçi alternatif tıbbî arayışlara yaklaşım da son derece dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum ama öte yandan bunları tamamen göz ardı edilemeyecek değerler olarak buluyorum.

Dr Emoto’ya sorulan birkaç soru ve bunlara verdiği cevapları alıntı yaparak yorumlamaksızın aktarıyorum. Elimdeki metin, yazarın ismi üzerine yaptığım sörfler neticesinde edindiğim bilgilerden oluşuyor.

Dr. Emoto suyun kendisini ifade ettiğini düşünüyor. Çok soğuk bir odanın içinde güçlü bir mikroskop ve yüksek hızda çekim yapabilen fotoğraflar ile yapıyor çalışmalarını. Bu teknik ile henüz oluşmuş olan su kristallerini fotoğraflıyor. Yeryüzündeki dillerin tabiatın titreşimlerinden meydana geldiğini ve dolayısıyla suya negatif ya da pozitif olarak konuşulduğunda bu titreşimlere göre su kristallerinde bir şekillenme olduğunu iddia ediyor. Aktaracağım konu şimdilik bu kadar.

Bildiğim kadarıyla psikoloji de şöyle bir tespit var; “ şartlanma ile bakılan objeler, bize gerçeği değil de obsesyonlarımızı algılamamızı sağlar ” Bu nedenle duyduğumuz her doğruyu hemen kabullenmek yerine hangi amaçlarla söylendiğine bakmamız ve ihtiyatlı olmamız gerekir diye düşünüyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.