Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Nasıl iş bulacağım!


datassist

Önerilen İletiler

Asrın sorularından biri; “nasıl iş bulacağım?”: (Ayşe Nazmiye Uça )

Teknoloji hızla gelişiyor, emek-yoğun iş tanımları bilgi-yoğun tanımlara doğru kayıyor günden güne. “100” yıl önce “100” insanın yaptığı işi, “1” insan yapabiliyor belki de bugünlerde. İnsanların sayılarıda azalmadığına göre, nasıl olmalı ki, aradığı, ihtiyaç duyduğu işi bulabilmeli insan?

 

Kural 1: işin ne olursa olsun, ciddiye alacaksın onu, saygı duyacaksın. General motors’un CEO’luğu ile, bizim mahallenin temizlik işçiliği arasında bir fark olmadığına inanacaksın kavramsal açıdan. Ne yapıyor olursan ol, en iyi olacaksın, aranan olacaksın.

 

“İş işte” diye düşünmeyeceksin, yaptığın iş hakkında. Dünyanın en özel projesinde görev alıyormuşsun gibi davranacaksın işine.

 

Hergün yenileyecek bilgilerini, geliştireceksin kendini. "Ben bu işi alırım" diye düşünmeyeceksin bir işe talip olduğunda. "Nasıl olsa kapağı attım, bundan sonra gider bir biçimde" diye hafife almayacaksın işini.

 

İşe başladığın gün iş ilanlarına bakmak istemiyorsan, çalışma arkadaşlarına, işverenine, müşterilerine senin özel olduğunu hissettirmelisin. Bu yeterli mi peki? Değil:) Dahası da var. Seninle çalıştıkları için arkadaşların, patronun, müşterilerin özel olduklarını hissetmeli.

 

Yaptıkları bilgiye, deneyime, dikkate, özveriye dayanmalı insanın. Yoksa, “bir an dalmışım, kendimi bariyerlerde buldum” diyen sürücülerden bir farkı kalmaz. Kimse de, arabayı ilk bulduğu uçuruma sürme potansiyeline sahip birine teslim etmek istemez işini :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.