Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Turi sinin ne anlama gelir ?


katakuta

Önerilen İletiler

Mükemmel bir yazı katakuta... sanırım ortadoğu gerçeği buradan tam anlamıyla ortaya çıkarılabilir -neden tüm ilahi dinler ortadoğudan türer-...

katakuta adeta bir bilimsel makale hazırlamış hatta bu tezini destekleyen birkaç tarihi kanıtı net olarak eklerse islam dinini çökerten teoriyi görmüş oluruz.

uzun yıllar boyunca gittiğim ibadet mekanlarının kubbesindeki hilal'in sümer tanrısına ait olması... ilginç değilmi, içimizi inançla doldurmaya ne kadar istekliyiz.

 

sina dağı'nın varlığıyla ilgili;

sayın katakuta geçmiş zamanda yaşamış din adamlarının yorumlarına yer vermiş hiçbiri sina dağı'nı tanımlayamıyor neden?

neden farklı yerlerde mitolojik bir dağ gibi anlatmış bu alimler bu dağı?

ve internette arayınca nasıl bulabiliyoruz...

 

şimdi endüstri devriminen önce gelen çoğrafi keşifler sırasında dünya neredeyse tamamen yeniden haritalandı, bugun artık bu haritalanma aşamasının son anlarını yaşamaktayız nitekim şu an jeoid şeklindeki dünya ile haritalar arasındaki koordinat farkı inanılmaz derecede azaltıldı... Zamanında bu bilginlerin bu dağı bilmemesi ve şu an internetten bulabilmenizin sebebi gayet açık çünki bu dağ son bir kaç yüzyılda isimlendirilmiş, öyle olmasa yeri bilinirdi mesela Alplerin yeride ismide hep biliniyor, sakın bu dağın daha sonra isimlendirileceği bilinerek bu yazılmışta demeyin lütfen işin özü ortada.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

selam arkadaşlarım Allahu Teala'nın mübarek kitabında bu en etkili surelerin birinde çok açık olan birşey vardır buda Yüce yaratıcının bu sureye yarattığı yerlere yemin ederek başlamasıdır bunun ismi O'nun adına leke sürmez

bu surede şimşekler İnsanın Ahseni Takvim yani en mükemmel şekilde yaratıldığına dikkat çekmektedir. bu gerçeği hiçbir şey değiştiremez. Surede devamen insanın aşağıların aşağısına indirdik denilmekte. Bu mübarek kitab İnsanlığın el kitabıdır. Yüce Rabbimiz bu kitaba Fatiha Suresiile Başlar ki buda bir kitabın önsözüdür. Kul onu Yaratan Rabbine hamd ile ondan doğru yola iletimesini ister. Yücerabbimizde devam eden surelerde Yani o Mükkemmel yaşam rehperinde doğru yolu gösterir. iman çok zor bir olaydır ve herkez görünmeyen yani gayb olana inanamaz imanda esas İbrahim A.s. olabilmektir . resim ressam benzetmesi yapmayacağım çünkü Kuran-ı kerim bukonuda Bakara suresinin ilk 20 ayetinde tüm tartışmaları sonlandırıyor.

İşte yaşam rehberimiz su net ayetlerle başlıyor söze gerek yok sadece emrolunan gibi "OKU"makyeter.

BismillahirRahmanirRahim

1 - (Elif, Lâm, Mîm.)

 

2 - İşte o kitap, bunda şüphe yok, müttakiler (kötülükten korunacaklar) için hidayettir.

 

3 - Onlar ki gaybe iman edip namazı dürüst kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah yolunda) harcarlar.

 

4 - Ve onlar ki hem sana indirilene iman ederler, hem senden önce indirilene. Ahirete de bunlar kesinlikle iman ederler.

 

5 - Bunlar, işte Rabblerinden bir hidayet üzerindedirler ve bunlar işte felaha erenlerdir.

 

6 - Şu muhakkak ki inkâr edenleri uyarsan da, uyarmasan da onlar için birdir. Onlar inanmazlar.

 

7 - Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.

 

8 - İnsanlardan öyleleri de vardır ki, inanmadıkları halde, "Allah'a ve ahiret gününe inandık." derler.

 

9 - Allah'ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Halbuki sırf kendilerini aldatırlar da farkına varmazlar.

 

10 - Kalplerinde hastalık vardır. Allah da onların hastalığını arttırmıştır. Yalan söylemelerine karşılık onlara elem verici bir azab vardır.

 

11 - Hem onlara: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın." denildiğinde: "Biz ancak ıslah edicileriz." derler.

 

12 - İyi bilin ki, onlar ortalığı bozanların ta kendileridir, fakat anlamazlar.

 

13 - Onlara: "İnsanların (müslümanların) inandığı gibi inanın." denilince, "Biz de o ******** inandığı gibi mi inanacağız?" derler. İyi bilin ki, asıl ******* kendileridir fakat bilmezler.

 

14 - Onlar iman edenlere rastladıkları zaman: "İnandık" derler. Fakat şeytanlarıyle yalnız kaldıkları zaman: "Biz, sizinle beraberiz, biz sadece (onlarla) alay ediyoruz." derler.

 

15 - (Asıl) Allah onlarla alay eder ve taşkınlıkları içinde serserice dolaşmalarına mühlet verir.

 

16 - İşte onlar o kimselerdir ki, hidayet karşılığında ****** satın aldılar da, ticaretleri kâr etmedi, doğru yolu da bulamadılar.

 

17 - Onların durumu, bir ateş yakanın durumu gibidir. (Ateş) çevresini aydınlatır aydınlatmaz Allah onların (gözlerinin) nurlarını giderdi ve onları karanlıklar içinde bıraktı, artık görmezler.

 

18 - (Onlar) sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler.

 

19 - Yahut (onların durumu), gökten boşanan, içinde karanlıklar, gök gürlemesi ve şimşek(ler) bulunan bir yağmur(a tutulmuşun hali) gibidir. Yıldırımlardan ölmek korkusuyla parmaklarını kulaklarına tıkarlar. Oysa Allah, inkârcıları tamamen kuşatmıştır.

 

20 - O şimşek nerdeyse gözlerini (n nûrunu) kapıverecek. Önlerini aydınlattımı ışığında yürürler, karanlık üzerlerine çöktümü de dikilip kalırlar. Allah dilemiş olsaydı işitmelerini, görmelerini de alıverirdi. Şüphesiz Allah her şeye kâdirdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Valla İslam öncesi bir tane kadın gösterebiliyorsun ama ben sana islam sonrası on bin tane kadın on bin tane erkek gösteririm ..

Eshabın hepsi kadın ve erkek ne varsa hepsi bir birinden dürüst, hepsi bir birinden değerli idi..

 

Bekliyorum şu onbinerlik listeleri.

Sana indirim bile yaparım 100'erlik liste yap sen.

 

Ve o söylediğin kadında ilk müslüman kadın biliyorsun..:)

 

Hatice hangi toplumda yetişti? İslami toplumda mı?

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hatice hangi toplumda yetişti? İslami toplumda mı?

 

Eğer sorudaki amaç islam öncesi toplum daha ahlaklıydı ise tüm İslam tarihini ve gerçekleri yere gömmüş olursunuz..

İslam öncesi iyilik azalmıştı, iyiler azalmıştı, kız çocukları diri diri gömülürdü, cinayetler, kan davaları, ahlaksızlıklar, emanete riayet etmemezlikler vs..vs..

İslam dini huzur getirdi, barış getirdi yüksek ahlak getirdi..

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İslam dini huzur getirdi, barış getirdi yüksek ahlak getirdi..

 

İslam'dan önce din özgürlüğü diye birşey vardı.

Herkes istediği gibi inanıyor, kutsl saydıkları kabeye kendi inançlarını simgeleyen mabutları yerleştirebiliyorlardı.

Kimse kimsenin dinine inancına karışmıyordu.

İslamla birlikte hoşgörüşüzlük başladı.

Başka inançşara tahammülsüğzlük ve hakaret başladı.

İslamla birlikte organize talan başladı.

İslamla birlikte kadınlar evlere hapsoldu.

İslamla birlikte Medinede 1000 lerce yıldrı yaşayan insanlar ya katliamdan geçirildi ya da sürüldü.

İslamla birlikte akrabalar birbirine girdi.

 

İslam dininin getirdiği huzura bak!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İslam'dan önce din özgürlüğü diye birşey vardı.

Herkes istediği gibi inanıyor, kutsl saydıkları kabeye kendi inançlarını simgeleyen mabutları yerleştirebiliyorlardı.

Kimse kimsenin dinine inancına karışmıyordu.

İslamla birlikte hoşgörüşüzlük başladı.

Başka inançşara tahammülsüğzlük ve hakaret başladı.

İslamla birlikte organize talan başladı.

İslamla birlikte kadınlar evlere hapsoldu.

İslamla birlikte Medinede 1000 lerce yıldrı yaşayan insanlar ya katliamdan geçirildi ya da sürüldü.

İslamla birlikte akrabalar birbirine girdi.

 

İslam dininin getirdiği huzura bak!

 

İslam geldiğinde asıl diğerleri gece gündüz islama girenleri takip ettiler öldürmeye çalıştılar çeşit çeşit işkenceler yaptılar..

Başka inançlara tahammmülsüzlük ve talan asla olmadı savaşı huzursuzluğu ve anlaşmalara aykırılığı hep diğer taraflar yaptı, bunlar islam tarihinde birer vesikadır..

İslamla birlikte Medinede 1000 lerce yıldrı yaşayan insanlar ya katliamdan geçirildi ya da sürüldü

Daha peygamber efendimiz Mekkedeyken Medinede biatlar başladı ve hicrette peygamber efendimiz büyük bir coşkuyla karşılandı..

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 yıl sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 11 ay sonra...

ALLAH belanızı mı versin islahmı etsin ne dicemi bilmiyorum.gelelim şu yemin meselesine .Bilirsinizki nuh tufanı oldu ve ondan sonra nuh ve kavminden tekrar türedi.Nuhun 3 oğlu var. Sam , Ham , Yafes isminde .işte bu Sam isminden gelen zürrüyete samiler denir .İsrailoğulları ve ortadoğu bölgelerinde hakim olmuşlardır.Sam ham ve yafes müslüman olanlar olup ALLAHA teslim olanlardı.Hak olan isimlerle konuşurlardı.

 

    Ben bir misal vermek istiyorum. insanlığın faydasına bir buluş düşün. adıda farzet  makina olsun.İlk başlarda makina diye masumca bilinen alete verilen isim daha sonra gelen kavimlerce tanrılaştırılmış makinoğa makinana ne dersen veya sadece makinada olabilir,onu tanrı edinmiş olup sapıtmış olabilirler.daha sonra makineye tapmışlar.makine tanrısı felan...Bu makinenin tanrı olduğunun delili değildir.asalak kafirler.

 

Allah Tela herşeyi bilen ve herşeye kadir olandır.Mutlak hakimdir.Allahu teala tek tapınılacak benim diyor.Siz ise geçmiş kavimler gibi kafirlik yapmıyor birde insanların kafasını karıştırmak için boş delillerle geliyorsunuz.

  LA İLAHE İLLALLAH. Manası şudur aptallar.LA = YOKTUR  iİLAHE =  senin anlayacan el ilah eloh ne dersen. İLLALLAH = Ancak ALLAH vardır.

 

    Tevrat ve İncil nasıl bozulup tahrif olmuşsa senin dedğin meseleleri kıyasla.Tabik Rabbimizin yeminleri haktır.Hak olana yemin eder.Sizlerde ancak kafirlik yaparsınız.Size Kuranın mucizelerine bakmanızı onu okumanızı tavsiye ederim.Zaman yaşlandıkça kuranda nice sırlı şeyler bir bir ortaya çıkarken 1500 sene önce Sevgili peygamberimiz bunları nasıl bilebilirdi ki Herşeyi bilen rabbimizin ona öğretmesiyledir...İman et inkar etme Ebedi cehennem azabı tadarsın hemde en şedit olanını...İman et rabbimize kulluk et. zormu caınınımı alıyorlar.Rabbimizin kendini bize bildirmesi ve kendisine kulluk etmemizden daha doğal ne olabilir.Seni yaratan ve nimetleri bahşeden Rabbin senden yapamayacağın şeyi istemiyorki...Sen bilirsin...sen ancak senin gibileri kandırırsın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Etimoloji, hakikat ile ilgilenenlerin biricik dostudur. Fakat hakikati bulandırmak isteyenler için de kullanışlı bir araç. Tefsir metodolojisini ve temsilcilerini hunharca eleştirirken (ben daha hunharımdır) yöntemi bizzat taklit etmek ve eleştirdiği zümrenin ta kendisine dönüşmek de, temiz olmayan niyetler ve hakikatle ilgilenmek yerine düşmanca manipulasyon hevesiyle ilgili bence...Özetle bu kalabalık ve "net" çalışma tam olarak bir tefsirdir ve yüksek miktarda cehalet, mesnedsiz spekülasyon ve arsız kibir ihtiva eder.

 

Tur kelimesini toro dan yürütmekten tutun diğer spekülatif argümanlara kadar bütünüyle kişisel bir fanteziden ibarettir.

 

Tur kelimesinin boğayla vb. ilişkisi zerre düzleminde dahi yoktur.

Semitik dillerdeki anlamı neredeyse tüm batı dillerindeki anlamıyla aynılık barındırır...Tur, yüksek, zirve, kule demektir.Batı dillerinden örnekler: Tur de Eiffel (Eyfel Kulesi), Tower of Babyllon (Babil Kulesi) vb...

Sci-Fi bir yaklaşımla bölgede geçmiş dönem rasat, iniş kalkış, transportasyon vb. maksatlı bir kule bir yüksek yapı vb. aramak dahil tüm diğer düşünce modelleri yazarın yukarıdaki fantezisinden daha gerçekçidir...

Manipulasyon kirli niyetlilerin elinde gerçeği katletmek için kullanılan hain bir enstrumandır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir Mutlak Misafir

Tavuk mu yumurtadan, yumurta mi tavuktan cikar?

 

Kuran'da neden putlarin isimleri geciyor? Ya da, putlara neden tek tanrinin isimleri verilmis? Tektanricilik Ibrahim ile baslar. Ibrahim'in ne zaman yasadigini bilmedigimiz icin bu isimlerin yada unvanlarin kaynagini malesef kestirmek zor. 

 

Bundan 2000 yil sonra gecmise bakip "Anadolu'da putlara da tanri, Allah'a da tanri diyorlarmis, Allah'i neden putlari andiklari kelime ile anmislar acaba" diye bir soru sorulabilir, ve bu soru niyet dogrultusuna dallandirilip budaklandirilarak akilsizlarin onune surulebilir.

 

Bir seyi sorgularken mutlak gerceklik ve mutlak samimiyete ulasma gayesi icerisinde degilsek istedigimiz sonuca varmak icin her yolu arariz. Insan, dogasi geregi duygularina yenik dusen, taraf tutan sosyal bir yaratiktir. Mutlaklik ancak tanri seviyesinde ulasilabilecek bir gercekliktir. O yuzden elimizden geldigince dogru yolu aramaya gayret etmemiz lazim, ancak bu sekilde yaratici guce yaklasabilir, mesajini anlayamaya dogru adimlar atabiliriz.

 

Not: Kuran'da Allah ismin onemli olmadigini vurguluyor, "beni ne isimle cagirirsaniz cagirin" diyor. Ister Allah de, ister Tanri de, istersen Ulu Manitu de. Kuran isme takilma, mevzuyu idrak et diyor. Isme cisme takilanlar bu kitabi anlamadi, anlamayacak da. Satirlarca yazi yazilmis, ama yukaridaki mesaja katiliyorum. Tur/Tower gibi daha mantikli ve dogru bir etimolojik referans varken, Toro'dan yola cikilarak buzagiya varmak akilci gorunmuyor. Bu arada Tur Rusca'da keci anlamina da geliyor. Elbet birileri keciye de tapmistir, onu da not duselim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Hem Allah Kuran'da Müslüman olmayanları zorla Müslüman yapın mı diyor da bunu iddia edebiliyorsunuz? Esas siz insanları inanışlarından ötürü yargılıyor ve cahil ilan ediyorsunuz. Bilim, bilimin kendisini yaratanı ele alınmaksızın anlaşılamayacak bir olgudur. Bu sebeple günümüzde dogmatik düşünceleri yıkmaya çalışan bilim eksik kalmaktadır. Belirli kabullere/varsayımlara dayanmaktadır. Tarih de onu yorumlayana bağlıdır. Bu sebepledir ki kelime kökleri saptırılabilirler, aynı dinler gibi. Tahsin Mayapetek'in Güney Ameriika'da bulduğu Lahitlerle ilgili yazdığı mektuplarda bu daha fazla anlaşılabilmektedir. Allah, size kötülük edene dahi merhamet edin demektedir. Hz. İsa O'nu suçlayanlar için bile Allah'tan merhamet dilemiştir ve tahrif edilen İncillerde yazılanın aksine Kuran'da belirtildiği gibi Hz. İsa çarmıha da gerilmemiştir. Hz. Muhammed'de merhameti ile Alemlere Rahmet'tir. Her zaman iyiliği öne sürmüştür. İyiliğe kötülüğü ŞER insan, iyiliğe iyiliği HER insan, kötülüğe iyiliği ER insan yapar diyen dini alimlerimiz vardır. Kimse tüm dünya da bulunan ve İslam dinini kötüleyen terör olaylarını onaylamamaktadır lakin sizin yaptığınız da gayet çirkindir.

 

Olayları farklı açılardan görebiliyoruz diye veya siz olaylara farklı açıdan bakıyorsunuz diye hakaret etmek doğru olmaz. Fikir söylenir, kanıtlanabilir ise kanıtlanır. Yoksa sadece fikir olarak kalır. Hepiniz bir araya gelseniz, bırakın evreni, Samanyolu galaksisinin simülasyonunu ancak bilgisayar yardımı ile yapabilirsiniz (süper-bilgisayarınız varsa). O da belirli ihmalleri ve varsayımları göz önünde bulundurarak. Kalkmışsınız gerçeğini bile bilmediğiniz konularda atıp tutuyorsunuz fakat sizin atıp tutmalarınıza karşı bir görüş geldiği zaman öfkeleniyorsunuz. Bir de Allah'ı düşünün; Kainatı yaratan, nütfeden bize can veren, can verdikleri bilip bilmedikleri konularda atıp tutuyorlar. Bu sebeple, Şüphesiz ki Allah çok acıyan ve bağışlaması bol olandır. Rahmeti bol olan yaptığını en iyi şekilde yapan ve yaptığında bir Hikmet bulunandır. İlmi ile her şeyi kuşatandır. Sizi de Furkan'da bildirmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
  • 7 ay sonra...

turi touri(latince) toros. tum yaziyi okudum ve onemli bir arastirma oldugunu belirtmekle birlikte bir ekleme yapmayi uygun gordum. kur'andaki turi - toros yer ismidir ve bu yerin medeniyetine isaret ediyor. bu medeniyette (din) zeytin ve sarap medeniyeti acisindan onemli bir donemdir. yani bahsedilen hem bir yer hem bir donemdir. 

ozellikle sarap asalet medeniyeti m.o 8.9 bin yilina dayaniyor. ve ilk sarabin uzum olduguna dikkat ceken arastirmacilar. incirden (tin sarabi)  cikan sarabi hic tatmamislar belliki. 

en uzun ve onemli felsefik medeniyet toros eteklerinde yasanmistir ve bugunku dunyaya bu medeniyeti hem arkeolojik hem felsefik, hem sosyal, alanda gunumze ulasmistir. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mevzuyu süslemenin bir anlamı yok. Kuran'a göre Tur dağı Musa'nın çölde yolculuk yaparken bir ateş görüp gittiği ve kutsal Tuva vadisinde tanrı ile konuştuğu, daha sonra da defaatle çıkıp tanrıdan emirler aldığına inanılan dağdır.

Bu sonra Turlar anlamında Toros biçiminde başka dağlar için kullanılmışsa bu bir şey kanıtlamaz. Kuran'da basit konular yazar, karmaşık gelişmiş konulardan bahsediyor gibi süslemek propagandadır. İnsan yazması olduğunu gizleyip tanrı yazması olarak yutturma amaçlıdır. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Allah isminin nereden geldiğinin hiçbir önemi yok. Yahudi tanrıyı farklı isimle adlandırır, Hristiyan farklı isimle adlandırır, müslüman farklı isimle. Ona bakarsak tavaf, namaz gibi ibadetler müşriklerde de vardı. Önemli olan ibadetin kime yapıldığı hususu. Allah veya Yahova da önemli değil önemli olan tanrının tek olduğu inancı. Gereksiz detaya giriyorsunuz Kuran olaylara pratik yaklaşıyor gereksiz detayda boğulmuyor. Akademik bir çalışmadır anlarım ama buradan kalkıp da kelimenin kökeni şuna dayanıyor o yüzden din uydurmadır demek saçma. Dediğim gibi ibadetler bile müşriklerin zaten önceden yaptığı ibadetler. Allah diyor zaten tavafı müşrikler gibi çıplak yapmayın ve putlara değil tek olan tanrıya yapın önemli olan bu. Yok El putperest tanrısıymış oradan gelmiş eyvallah güzel bir bilgi ama bir şey değiştirmez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.