Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AKVARYUM BALIKLARI


LeylaM

Önerilen İletiler

Benim balıklardan bir tanesi akvaryumun sol üst köşesine gidiyor,diğerlerine arkasını dönüyor,dışarıya dönük şekilde bir filozof edasıyla çok düşünceli bir vaziyette öyle duruyor,saatlerce..bunun nedeni ne olabilir,bana çok ilginç geldi? :online2long::unsure:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

nenecim dipresyondadır neden olcek :w00t: sen ona şiir felan oku yalnız olmadığını hissettir..arkadaşlarınada kız onuda oyunlarına dahil etsinler..bak sorun kalıyomu ortada.. :w00t:

 

benimde var üç tane turuncu balığım..fıldır fıldır dönüyolar... :wub: siyah balığım öldü..ama zaten pek bir depresifti dibe çöküp duruyodu..şiir felanda okudum ama kar etmedi.. :wacko:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

benim üç tane değil ki sayısını bilmiyorum . nasıl şiir okuyayım :wacko: depresif olanlar da var,ölenler de oldu,hem de benim yüzümden,motorunu açmayı unutmuşum diye.. :(

 

neyse ben buna özel okuyayım iyi bir şiir yazık dışlamış kendini demek ki,şu an hala öyle.. :huh:

 

Şimdi şööle olacak:

 

Kafanı suya sokuyorsun,blub blub şiirini okuyup,30 sn'de bir soluk alıyorsun.Eğer yeterince uzun devam edersen buna solungaçlarının çıkma ihtimali bile var.Ha bir de güzelliği var balıklara şiir okumanın.Hafızaları 10 sn ya,aynı şiiri okuyup dursan,herseferinde yeni sanırlar.. :w00t::D

 

Leyla;O balık kaçmayı düşünüyor olmasın sakın.. :huh: Amaaan kaçsa da naapcaksa.. :closedeyes: Çöl ortasında su içindesin be mübarek,daha ....... mı arıyorsun.Zaten bahçede iki arap kedi dolanıyor.Bi güzel indiriverirler mideye görürsün gününü.. :w00t::D

 

:clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi şööle olacak:

 

Kafanı suya sokuyorsun,blub blub şiirini okuyup,30 sn'de bir soluk alıyorsun.Eğer yeterince uzun devam edersen buna solungaçlarının çıkma ihtimali bile var.Ha bir de güzelliği var balıklara şiir okumanın.Hafızaları 10 sn ya,aynı şiiri okuyup dursan,herseferinde yeni sanırlar..

Leyla;O balık kaçmayı düşünüyor olmasın sakın.. :huh: Amaaan kaçsa da naapcaksa.. : Çöl ortasında su içindesin be mübarek,daha ....... mı arıyorsun.Zaten bahçede iki arap kedi dolanıyor.Bi güzel indiriverirler mideye görürsün gününü.. :w00t:

 

:clover:

 

Tamam o zaman öyle yapayım ben.. :huh: Bir şiir tavsiyeniz var mı,depresyona hangisi iyi gelebilir.. :huh: Dediğin gibi zaten sonunu okuyana kadar başını unutacağından çok uzun olması da gerekmez.. :online2long:

 

Şimdi bu balık suyu değişirken kaçmaya yeltendi,kendini suyun dışına attı,biz onu geri koyduk..Aman Allahım,yoksa intihar etmeye mi çalışmıştı.. :unsure: Durumu çok vahim demek ki,başka birşeyler de mi yapsakki :unsure:

 

Yalnız bunlar bayağı ödlek hayvancıklar,ben biraz ani yaklaştığımda bile,hızla kaçma hareketi yapıyorlar,yerinden oynayan taşların şakırtısını duyuyorum,ben kafamı sokunca,mazaallah,kalpten ve kafalarını cama çarpmaktan toplu ölüm gerçekleşmesin.. :unsure: O kediler de durumu bilmiyorlar,yoksa dışarı çıkmak için bile kapıyı açamam,içeri dalarlar..Balıkların ruh sağlığı açısından kedileri de kendilerine söylemedik :online2long:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

benim sarı prenses ve yunus balıklarım varr :) çok tatlılar balıklar insanın stresini azaltıyor...

 

 

 

Akvaryum suyunun hazırlanması

Şehir sularında bulunan klor ve ağır metaller bitki ve balıklar için zehirlidir. Bu suyun ilk önce akvaryum için uygun hale getirilmesi gerekir. Akvaryuma koymadan önce temiz ve zehirli olmayan bir kapta bir hafta dinlendirmek ya da bir su filtresi veya hava pompasıyla bir iki gün havalandırmak gerekir. Bundan sonra da suyun içinde kalan kloru ve ağır metalleri nötralize etmek için bir su hazırlama preparatı kullanmak (örn. BioPlast AquaClean) yerinde olacaktır.

 

Bakır zehirlidir. Bu yüzden yeni kurulmuş, henüz kireçlenmemiş bakır tesisatlardan gelen su, akvaryumlar için uygun değildir. İçinde zehirli metaller bulunma olasılığı olduğu için musluktan akan sıcak suyu da akvaryum için kullanmamalısınız. Sadece soğuk su, o da bir süre akıtıldıktan sonra kullanılmalıdır.

 

Suyun kimyası

 

İçinde yaşadıkları suyun bileşimi, diğer bir deyişle kimyası balık ve bitkiler için büyük önem taşır. Bazı balık ve bitki türleri yaşamlarını sürdürebilmek için çok özel su şartları (pH, GH, erimiş karbondioksit miktarı vs.) gerektirirler. Bunlar hassas ve zor türlerdir. Örneğin bir Güney Amerika cüce çikliti olan apistogramma agassizi nin uzun dönemde sağlıkla yaşayabilmesi için diğer şartların yanında akvaryum suyunun asitlik değerinin de 6 - 6,7 pH arası olması gereklidir. Bazı türler ise çok geniş aralıklardaki su değerlerinde sağlıkla yaşayabilir ve hatta çoğalabilirler. Bunlar, çoğu zaman doğada da mevsimlerle bağlı olarak değişen su şartlarına göğüs germek zorunda olan dayanıklı türlerdir.

 

Akvaryum bitki ve balıklarına gereksinim duydukları su şartlarını sağlayabilmek, suyun kimyasından bir miktar anlamayı gerektirir. Özellikle bilinmesi gerekenler, akvaryumculukta önem kazanmış toplam sertlik (GH), karbonat sertliği (KH), asitlik (pH) ve erimiş karbondioksit (CO2) gibi değerlerin ilişkileridir:

 

Suyun asitlik derecesi (pH)

 

Suyun pH derecesi, içinde çözülmüş halde bulunan bütün asitik ve bazik maddelerden etkilenir. Suyun pH derecesiyle, bütün bu maddelerin toplam etkisi ölçülmüş olur. Suda ne kadar çok asitik madde varsa, pH değeri de o kadar düşer. Kimya dilinde belirtilecek olursa, asitik su elektron almaya, bazik su ise vermeye eğilimlidir.

 

0 - 14 pH skalası

 

Suyun pH derecesi, sudaki hidrojen (H+) iyonları konsantrasyonunun negatif logaritmasıyla (10-pH) orantılıdır ve 0-14 aralığında bir skalayla ölçülür. Saf suyun hidrojen iyonları (H+) konsantrasyonu, hidroksit (OH-) iyonları konsantrasyonuna eşit, pH derecesi de nötr, yani 7dir. Asitik özellikli sularda (pH 0-7 aralığı) H+ iyonları OH- iyonlarından daha fazla, bazik özellikli sularda ise (pH 7-14 aralığı) OH- iyonları H+ iyonlarından daha fazla bulunur. Tatlı su akvaryumları için genelde 5.5 - 8.5 pH aralığı önem taşır. Çoğu tatlı su kaynaklarının pH derecesi de bu değerler arasındadır. Örneğin Afrikadaki Malawi Gölünün çeşitli yerlerindeki pH değerleri 7.5-8.5 arasıyken (bazik), tropik Amazon sularının çoğu yerinde pH 6.5in altındadır (asitik).

 

Balık ve bitki türleri sağlıklı yaşamak için belli pH değerleri gerektirirler

 

Suyun pH değeri akvaryumculukta çok önem kazanmıştır. Her balık veya bitki türü, sağlıklı yaşayabilmek için belli sınırlar içindeki pH değerlerini gerektirirler. Bazı türler, 6,5 - 8,5 gibi geniş bir pH aralığında sorunsuzca yaşamlarını sürdürürken bazıları 5,5 - 6,5 aralığı gibi özel (asitik) su şartlarına gereksinim duyarlar.

 

Sudaki hızlı pH değişimleri tehlikelidir!

 

Çoğu zaman, suyun mutlak pH derecesinden çok, pHın dengede sabit tutulması önemlidir. Çünkü balıklar, bitkiler ve mikroorganizmalar, ani pH değişimlerinden son derece olumsuz etkilenirler. Suyun pH derecesinin dengede tutulmasında bikarbonat sertliği önemli rol oynar. Genel olarak, suyun bikarbonat sertliği yükseldikçe pH da yükselir ve daha kolay dengede tutulur. Örneğin bikarbonat sertliği arttıkça akvaryumdaki karbondioksit miktarına bağlı günlük pH salınımları azalacaktır. Disk balığı gibi düşük pH dereceleri (5,5-6,5) gerektiren balıkların bakımının zorluğu da kısmen bu noktadan kaynaklanır. Bu pH değerlerinde suyun bikarbonat sertliği de düşük olacağından pHı dengede tutmak zorlaşır.

 

Bir çoğu Amazon Nehri kökenli asitik su gerektiren balıklar için turba (almanca torf, ingilizce peat) filtre malzemesi kullanılması önerilir.

 

pH ve karbondioksit

 

Bir akvaryumda pH değerini etkileyen en önemli madde karbondioksittir (CO2). Suda ne kadar çok karbondioksit varsa pH da o kadar düşer. Gündüzleri bitkiler fotosentez sırasında karbondioksit alır oksijen verirler. Bu yüzden de bitkili akvaryumlarda pH derecesi, sabah ışık ilk açıldığında en düşük noktasındayken akşam ışığın kapanmasına yakın en yüksek noktasına ulaşır.

 

Suyun toplam sertliği (GH)

 

Sudaki katyonlar ve GH

 

 

 

Sertlik yapan tuzlar: Kalsiyum ve magnezyum tuzları

 

Suda çözünmüş türlü tuzlar arasında kalsiyum ve magnezyum tuzları suyun toplam sertliğini oluştururlar. Suda en çok bulunan sertlik yapıcı bileşikler genelde kalsiyum bikarbonat [Ca(HCO3)2] ve kalsiyum sülfattır [CaSO4]. Kalsiyum ve magnezyum tuzlarının çok bulunduğu sular sert, az oldukları sular ise yumuşak olarak nitelendirilir. Sertliğin ölçüm birimi olan 1° GH litrede 10 mg kalsiyum veya magnezyum oksite karşılık gelir. (Ca: Kalsiyum, Mg: Magnezyum, Na: Sodyum, P: Potasyum)

 

Geçici sertlik:

 

Kalsiyum bikarbonatın neden olduğu sertliğe geçici sertlik de denir, çünkü suyu kaynatınca bu sertlik kaybolur. Kalsiyum sülfatın yol açtığı sertlik ise kalıcı sertliktir. Böylece:

 

toplam serlik (dGH) = kalıcı sertlik + geçici sertlik

 

Akvaryumculukta su, sertlik derecesine (GH) göre aşağıdaki gibi sınıflandırılır:

 

 

 

0°-5°

ÇOK YUMUŞAK

 

5°-10°

YUMUŞAK

 

10°-15°

ORTA SERT

 

15°-20°

SERT

 

20°- +

ÇOK SERT

 

 

Suyun sertliği ve ozmotik basınç

 

Suyun sertliği, ozmotik basınçla doğrudan ilişkilidir; dolayısıyla suda yaşayan her türlü canlının hücresel faaliyetini de doğrudan etkiler. Genel olarak akvaryum balıkları için uygun sertlik derecesi 5° -15° GH arası değerlerdir. Bazı türlerin gerektirdiği su şartları bu sınırların dışında kalır. Güney Amerikada, Amazon nehir sisteminde yaşayan bazı türler ancak çok yumuşak sularda sağlıkla yaşayabilirler. Tanganika ve Malawi göllerinde yaşayan Afrika çiklitleri ise sert su gerektirirler.

 

Sert su yumuşatılabilir

 

Sert su, gerek duyulursa ozmoz suyu karıştırılarak yumuşatılabilir. Ozmoz suyu, musluğa ters ozmoz (reverse osmosis) aleti takılarak musluk suyunun yaklaşık %98 oranında saflaştırılmasıyla elde edilir.

 

Suyun karbonat sertliği (KH)

 

Karbonat sertliği, sudaki bikarbonat (HCO3-) iyonlarının konsantrasyonunun bir ölçüsüdür. Karbonat sertliği, akvaryum balıkları için tehlikeli olan ani pH değişimlerine karşı tampon görevi yapar; KH ne kadar yüksekse pH salınımları o kadar az olur. Bir akvaryumda karbonat sertliği çok düşükse, balık, bitki, ve bakteri faaliyeti sonucu artan veya eksilen karbondioksite bağlı olarak pH salınımları çok yüksek olacak, bu da biyolojik dengeyi ve balıkların sağlığını çok olumsuz etkileyecektir. Çok özel su şartları gerektiren balık ve bitki türlerini bir yana bırakırsak, bir akvaryumdaki karbonat sertliğinin 3° -10° KH arası bir değer olması önerilir.

 

sudaki anyonlar ve KH

 

 

 

Karbonat sertliği sudaki bikarbonat (HCO3-) konsantrasyonunun bir ölçüsüdür. Karbonat sertliği, sadece bikarbonat (HCO3-) iyonlarının konsantrasyonuna bağlıdır ve kalsiyum bikarbonata [Ca(HCO3)2] bağlı geçici sertlikle karıştırılmamalıdır. Karbonat sertliği, toplam sertlik (GH) yaratmayan sodyum bikarbonat (NaHCO3) veya potasyum bikarbonat (PHCO3) tuzlarının çözünmesiyle de oluşabilir. Genel eğilim, toplam sertliğin (GH) karbonat sertliğinden (KH) yüksek olmasıyla birlikte, bazı durumlarda (örneğin saf suda sodyum bikarbonat eritmiş olduğunuzu düşünün) bunun tersi de görülebilir.

 

 

 

Karbonat sertliği (KH), karbondioksit (CO2) ve asitlik (pH) ilişkisi

 

Normalde bir akvaryumda karbonat sertliğini -aynı zamanda geçici sertliği de-oluşturan en önemli tuz, suda kolaylıkla eriyen kalsiyum bikarbonattır [Ca(HCO3)2]. Kalsiyum karbonatın (CaCO3) ise çözünürlüğü çok düşüktür. Kaynatılarak suyun geçici sertliğinin nasıl giderildiğini aşağıdaki çift yönlü kimyasal denklem aracılığıyla daha iyi açıklayabiliriz: Karbondioksit azalırsa, denge, denklemin sağ tarafı lehinde bozulur ve kalsiyum bikarbonatın bir kısmı kalsiyum karbonata dönüşerek çökelir. Kalan karbondioksit miktarına bağlı olarak kalsiyum bikarbonat konsantrasyonunun daha düşük olduğu yeni bir denge noktası oluşur. Tersine suya karbondioksit verdiğimizi düşünelim; bu durumda denge, denklemin sol tarafı lehinde bozulur. Yani çökelti halinde bulunan kalsiyum karbonatın bir kısmı kalsiyum bikarbonata dönüşerek suda erir.

 

Gazların sudaki çözünürlükleri suyun sıcaklığı arttıkça azalır. Su kaynatıldığı zaman içindeki erimiş karbondioksit gazının hemen hepsi havaya uçar. Bunun sonucu olarak da kalsiyum bikarbonat kalsiyum karbonata dönüşür ve çökelir. Çaydanlıklar da bu nedenle zamanla kireçle, yani kalsiyum karbonatla kaplanırlar.

 

Bitkili bir akvaryumda karbondioksit konsantrasyonunun 5 - 15 mg/litre olması optimaldir. 5 mg/litreden azı bitkiler için yetersizdir; 15 mg/litreden fazlası ise balıklar için tehlikelidir.

 

Sudaki erimiş oksijen (02)

 

Akvaryumda oksijen, balık, bitki ve aerobik bakteriler gibi oksijenle solunum yapan diğer canlılar için yaşamsal önem taşır. Balıklar, solungaçlarıyla sudaki oksijeni alır, suya karbondioksit verirler. Bitkiler ise gündüzleri fotosentez yaparken karbondioksiti kullanır, yerine suya oksijen verirler. Suyun sıcaklığına bağlı olarak erimiş oksijen konsantrasyonunun bir doyma noktası vardır. Su ne kadar soğuksa oksijen kapasitesi o kadar yüksektir.

 

Akvaryuma oksijen yüzey hareketi ya da bitkilerle kazandırılabilir. Yüzey hareketi, havadan difüzyon yoluyla suya karışan oksijenin geçişini hızlandırır. Su filtreleri veya hava motorları, yüzey hareketi yaratarak suyun oksijence zenginleşmesini sağlarlar. Çok fazla yüzey hareketi, bitkilerin gereksinim duyduğu karbondioksitin havaya uçmasına neden olurak bitkilerin sağlıklı gelişmesini engeller. Eskiden çok kullanılan hava motorlarının bugün bitkili akvaryumlarda önerilmemesinin nedeni de budur.

 

Çeşitli sıcaklıklarda doyma noktasındaki oksijen miktarları:

 

 

 

SICAKLIK (°C) OKSİJEN(mg)/litre

10° 11,3

 

 

15° 10,1

 

 

20° 9,1

 

 

25° 8,3

 

 

30° 7,6

 

 

 

Balıklar için en sağlıklı oksijen kaynağı akvaryum bitkileridir. Bitkiler fotosentez sırasında açığa çıkardıkları oksijenin çok azını solunumda kullanırlar. Balıkların oksijen sıkıntısı çekmemeleri için akvaryum balıkça gereğinden kalabalık olmamalı, yeteri kadar bitki ve bitkileri olumsuz etkilemeyecek kadar da yüzey hareketi olmalıdır. Genelde sağlıklı ve bol bitkili akvaryumlarda oksijen sıkıntısı çekilmez.

 

 

 

alıntıdır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

leylam balığın düzeldimi canım, yoksa şiire başladında daha betermi oldu yoksa kafasını suyun üstünemi çıkarıyor boğulmak için... :blink::grin:

 

bendede var balık, cam temizleyen balıklardan bir tane var çok korkak ya onun korkularını nasıl giderebilirim bi yardımcı olsanız? :unsure::crying::grin: birde kendini kamufle ediyorum sanıyor yapışıyor bir yerlere elimizi oynatsak yer yarılsa içine giricek gibi yapıyor çok tırsak... :shocked:

 

ama diğerleri çok alıştı odaya girince hepsi cama yapışıyor hele yem kutusunu alınca deli gibi suyun üzerine çıkıyorlar... :wub:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şu anda baktım aynı,akvaryumun sol üst köşesinde dışarıya bakıyor kıpırdamadan,üzülüyorum ya pek dertli gibi.. :crying: sanırım intihar planları var ağır depresyon vakası gibi.. :closedeyes::grin:

 

cam temizleyeni bilmiyorum bayağı temizliyor mu :wassat: evinkileri de temizler mi :wassat::whistling: bunların hepsi korkuyor,ama empati yaptım da çok haklılar,kaç misliyiz onların yahu :grin:

 

Kaan bilgilere çok teşekkürler arkadaşım,yararlı gerçekten.. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şu anda baktım aynı,akvaryumun sol üst köşesinde dışarıya bakıyor kıpırdamadan,üzülüyorum ya pek dertli gibi.. :crying: sanırım intihar planları var ağır depresyon vakası gibi.. :closedeyes::grin:

 

cam temizleyeni bilmiyorum bayağı temizliyor mu :wassat: evinkileri de temizler mi :wassat::whistling: bunların hepsi korkuyor,ama empati yaptım da çok haklılar,kaç misliyiz onların yahu :grin:

 

Kaan bilgilere çok teşekkürler arkadaşım,yararlı gerçekten.. :)

 

 

LEYLAM arkidişim benimde çok balıklarım vardı ..japon cinslerinden vardı onlar zamanlan öldüler hep ..sonra geri kalanları başka arkadaşıma verdim ben ciklet türü balıklar aldın onlar çok dayanıklı zannedersem......ölmediler daha kışında ısıtıcı takmadım bide sadece bir tanesi öldü ....oda aç kalmış zevzek balık işte nese :D

 

senin balıklar nasılllar suyun yüzünde oynuyorlarsa kesin havasız kalmışlardır..

karakiriii etcekler zannedersem :lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

demek karakirii yapıcaklar ha havasızlıktan :crying:

 

nenecim çabuk balıklara teker teker suni solunum yapmamız gerekecek zannımca.. :w00t:

 

 

 

neheheheh :lol:

 

can kurtarana haber ver hemen :D

 

karakiiri yapmasınlar çabuk :lol:

 

banyo yaptırıyormusunuz hııı

 

balıklar banyoda yapmalı haa :lol: inanmazlar bak şimdi gerçekten beeee :D:P:);)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

neheheheh :lol:

 

can kurtarana haber ver hemen

 

karakiiri yapmasınlar çabuk

 

banyo yaptırıyormusunuz hııı

 

balıklar banyoda yapmalı haa :lol: inanmazlar bak şimdi gerçekten beeee

 

:huh:hıı banyomu... :w00t: banyodan sonra fönlede kurutmak icab eder kanımca :shifty: kaan kardeş..ne dersin bunlar sahiden balık mı :whistling: benim ciddi şüphelerim varda :w00t:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:huh:hıı banyomu... :w00t: banyodan sonra fönlede kurutmak icab eder kanımca :shifty: kaan kardeş..ne dersin bunlar sahiden balık mı :whistling: benim ciddi şüphelerim varda :w00t:

 

 

 

ciddenn beeee hakketen balıkları banyo yaptırmak gerekiyor hastalanmasın diyeee... :lol:

 

hep aynı suda kaldıkları için ... bir zaman sonra onları o sudan alıp ilaçlı suda yıkamak lazımdı hatırladıgıma göre benim balıklar banyo yapmazlar ablası üşürler o yüzden banyo yaptırmöıyorum.. :lol:

 

fönle yıkama canım allaa allaaa yaf nu bayanlarda hemen fön yapma hevesinde canımmmm :blushing::D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kaan; balıklarım havasız değiller suyun üstüne çıkmıyorlar ama yine de belki toplu olarak bir karakiri yapma ihtimalimiz olabilir,zira benden depresif :lol: bulaşmış onlara da kanımca..:lol:

 

Toruncum ben ilkyardım bilmiyorum ama sen biliyormuş gibi konuşmuşsun,artık bir el atarsın,karakiri yapan olduğunda,suni solunum :shifty::w00t:

 

Ayrıca dün bir tane turuncu önceki gün turuncu japon ve dün de mink bir tanesi mevta oldu :crying: sebebini bilmiyorum,Kaan senin dayanıklı balıklardan almalı en iyisi.. :closedeyes:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kaan; balıklarım havasız değiller suyun üstüne çıkmıyorlar ama yine de belki toplu olarak bir karakiri yapma ihtimalimiz olabilir,zira benden depresif :lol: bulaşmış onlara da kanımca..:lol:

 

Toruncum ben ilkyardım bilmiyorum ama sen biliyormuş gibi konuşmuşsun,artık bir el atarsın,karakiri yapan olduğunda,suni solunum :shifty::w00t:

 

Ayrıca dün bir tane turuncu önceki gün turuncu japon ve dün de mink bir tanesi mevta oldu :crying: sebebini bilmiyorum,Kaan senin dayanıklı balıklardan almalı en iyisi.. :closedeyes:

 

 

evet bencede :unsure: üzülme bee :unsure::clover:

 

sen yeni paluklardan all

 

ciklet olsun türü... :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya ben en çok pörtlek gözlülerini seviyorum hani siyah renkli yelpaze kuyruklu olanları varya adını bilmiyorum ama akvaryumda bitane var...

 

benim camsil hala çok tırsıyor ya Kaan bunların cinsimi böyle oluyor? kalıcımı bu huy değişmezmi? :unsure: kime çekti aceba? :P tamam buldum Frozenime, cadıma çekmiş oda benden tırsıyor... :sorcerer::shuriken:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ciddenn beeee hakketen balıkları banyo yaptırmak gerekiyor hastalanmasın diyeee...

 

hep aynı suda kaldıkları için ... bir zaman sonra onları o sudan alıp ilaçlı suda yıkamak lazımdı hatırladıgıma göre benim balıklar banyo yapmazlar ablası üşürler o yüzden banyo yaptırmöıyorum..

 

fönle yıkama canım allaa allaaa yaf nu bayanlarda hemen fön yapma hevesinde canımmmm

 

 

ee kaan o zaman benim balıklar hergün yıkanıyo..çünküm ben her sabah sularını değiştiriyorum... :) madem üşürler bize niye tavsiye ediyon oda ayrı bir konu.. <_< ikinci bir sorum balıkların ablası olabileceğimi sana ne düşündürdü :blink: kanıtın varmı :w00t:

 

Toruncum ben ilkyardım bilmiyorum ama sen biliyormuş gibi konuşmuşsun,artık bir el atarsın,karakiri yapan olduğunda,suni solunum

 

nenecim çok akıllı gördüm sizi :pinch: maşallah maşallah :laughing:

 

benim camsil hala çok tırsıyor ya Kaan bunların cinsimi böyle oluyor? kalıcımı bu huy değişmezmi? kime çekti aceba? tamam buldum Frozenime, cadıma çekmiş oda benden tırsıyor...

 

tam zıttı mümkündür zannımca şuh tombiliğim.. :whistling::w00t:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ee kaan o zaman benim balıklar hergün yıkanıyo..çünküm ben her sabah sularını değiştiriyorum... :) madem üşürler bize niye tavsiye ediyon oda ayrı bir konu.. <_< ikinci bir sorum balıkların ablası olabileceğimi sana ne düşündürdü :blink: kanıtın varmı :w00t:

:blushing::blushing: şaka beeee hemencikde alınıyon heeee

 

ama deniz kızı sın yaa ondan dedim caniimmm :unsure::D:D:P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yunus balığın mı var..nasıl ? :unsure:

 

 

:lol::lol::lol: muahaha mihriban yanlış anladın herhalde yunus balıgım var ama bu akvaryum ebatlarındaa küçük

 

beee :):lol::P:D;) bu akvaryum için olanı -_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:w00t: kaan çok kıvırır gördüm seni :shifty: ben deniz kızıyım demi.. :closedeyes: duyuyormusunuz yaşlı sarmaşıklar :getlost: ...gören görüyor vallahi.. :whistling::w00t:

 

kaan bu çiçek sana arkadaşım..güzel yüreğine.. :clover:

 

 

 

senin yüreginin güzelliği ooo :wub::blushing::clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yav ben bu topici nasıl olduda gözden kaçırmışım.. Leylam canım benim..nasıl şimdi senin düşünceli balığın hali.. zira epeyce zaman olmuş sen bu topici açalı..şiirler etkisini gösterdi mi..? :whistling:

 

bizde geçenlerde tarçın,susam ve zeytin adını verdiğimiz üç adet japon balığını bir hafta içinde nasıl olduysa telef etmeyi başardık.. :( akvaryum boş şu anda.. ve bir daha da almayı düşünmüyorum..

 

hoş..bu sözü seneler öncesinde yine vermiştim..Ahhh..bu çok hazin bir öyküdür ama anlatmadan edimiyciim..

şinci arkadaşlar..kardeşim-ki artık sanırım kendisini çoğu kişi tanıyor -hayvan delisidir..evde beslemediğimiz hayvan kalmadı diyebilirim..bi ara bir sandık dolusu güvercinimiz vardı..bunlara gösteri yaptırıyodu bizimkisi..ne bileyim kimisi takla..kimisi parende atıyor falan felan..fakat arkadaşlar bunların 20 tanesi bi araya geldiğinde vuk vuk vuk bi garip sesler çıkarıyor ki o sese tahammül etmek imkansız.. :getlost: annem bi gün gece "ya onlar ya ben" demeseydi sanırım hepimiz topluca delirecektik..

 

günlerden birgün suyun içinde kös kös duran iki yaratıkla çıktı geldi bizimki..iki küçük su kaplumbağası ..isimlerinide Ahmet'le Hatice koydu.. :grin: minik bir akvaryumun içinde bizim Ahmet'le Hatice dizdize kımıldamaksızın otururlardı..yav,bi hayvan hiç tepki göstermez mi..? cama vuruyoruz..içeri ot atıyoruz..bunlar birbirlerinin gözlerinin içinden başka yere bakmazlardı.. :wub::laughing: bütün gün kımıltısız duran bu ikiliye sabah olup baktığımızda tuhaf pozisyonlarda bulurduk..ya Ahmet Hatice'ye tırmanmış..ya da Ahmet yan yatmış olurdu.. :w00t: ama işin garibi bunlar bütün gün kımıldamadan aynı durumda kalırlardı.. "tıp" oynuyormuş gibi..

 

birgün sabah bi baktık ki ne görelim Ahmet'le Hatice yok :o sanırım özel yaşantılarının seyirlik bir hal alması kanlarına dokunmuş olcak ki el ele verip firar etti zavallıcıklar.. :w00t: bakın bu gerçekten oldu..bütün evde fellik fellik onları aradık..bi dönem yatağımdan bi yerlerden çıkarlar diye geceleri uykuma girdiler..ama maalesef bir daha kendilerinden haber alınamadı..

 

umarım sağlam bi yerde oynuyorlardır şu tıp oyununu..belki de çocukları olmuştur..biz ona da bir isim düşünmüştük gerçi;İlyas olucaktı.. :w00t:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yav ben bu topici nasıl olduda gözden kaçırmışım.. Leylam canım benim..nasıl şimdi senin düşünceli balığın hali.. zira epeyce zaman olmuş sen bu topici açalı..şiirler etkisini gösterdi mi..?

 

bizde geçenlerde tarçın,susam ve zeytin adını verdiğimiz üç adet japon balığını bir hafta içinde nasıl olduysa telef etmeyi başardık.. akvaryum boş şu anda.. ve bir daha da almayı düşünmüyorum..

 

hoş..bu sözü seneler öncesinde yine vermiştim..Ahhh..bu çok hazin bir öyküdür ama anlatmadan edimiyciim..

şinci arkadaşlar..kardeşim-ki artık sanırım kendisini çoğu kişi tanıyor -hayvan delisidir..evde beslemediğimiz hayvan kalmadı diyebilirim..bi ara bir sandık dolusu güvercinimiz vardı..bunlara gösteri yaptırıyodu bizimkisi..ne bileyim kimisi takla..kimisi parende atıyor falan felan..fakat arkadaşlar bunların 20 tanesi bi araya geldiğinde vuk vuk vuk bi garip sesler çıkarıyor ki o sese tahammül etmek imkansız.. annem bi gün gece "ya onlar ya ben" demeseydi sanırım hepimiz topluca delirecektik..

 

günlerden birgün suyun içinde kös kös duran iki yaratıkla çıktı geldi bizimki..iki küçük su kaplumbağası ..isimlerinide Ahmet'le Hatice koydu.. minik bir akvaryumun içinde bizim Ahmet'le Hatice dizdize kımıldamaksızın otururlardı..yav,bi hayvan hiç tepki göstermez mi..? cama vuruyoruz..içeri ot atıyoruz..bunlar birbirlerinin gözlerinin içinden başka yere bakmazlardı.. bütün gün kımıltısız duran bu ikiliye sabah olup baktığımızda tuhaf pozisyonlarda bulurduk..ya Ahmet Hatice'ye tırmanmış..ya da Ahmet yan yatmış olurdu.. ama işin garibi bunlar bütün gün kımıldamadan aynı durumda kalırlardı.. "tıp" oynuyormuş gibi..

 

birgün sabah bi baktık ki ne görelim Ahmet'le Hatice yok sanırım özel yaşantılarının seyirlik bir hal alması kanlarına dokunmuş olcak ki el ele verip firar etti zavallıcıklar.. bakın bu gerçekten oldu..bütün evde fellik fellik onları aradık..bi dönem yatağımdan bi yerlerden çıkarlar diye geceleri uykuma girdiler..ama maalesef bir daha kendilerinden haber alınamadı..

 

umarım sağlam bi yerde oynuyorlardır şu tıp oyununu..belki de çocukları olmuştur..biz ona da bir isim düşünmüştük gerçi;İlyas olucaktı..

 

Diloşum,daha güvercinlerin parende atmasında koptum :lol:

şu zavallı Ahmetle Hatice'nin hazin firarları da çok etkiledi :(:lol: su kaplumbağası anımız bizim de vardı,bir taneydi adını vermiyim ama çok hoş bir ismi vardı :lol: sonu çok acıklı oldu,kardeşim temizliğini yaparken klozete düşürüp,sifonu da yanlışlıkla çekti..:w00t: o tazyikli su ile döne döne kanalizasyon borularından geçerken ne hissetti bilemiyorum ama,kardeşim uzunca bir süre bunu unutamadı,kendini affetmedi :(

 

aslında akvaryumdaki balıklar için aynını düşünüyorum ben de..özel hayatları yok.. -_- 24 saat biri bizi gözetliyor vaziyetindeler..özellikle bu balığımızın düşünceli ve depresif olmasına,şimdi sen anlatınca aklı ettim,biraz daha hem yaşça büyük,hem de olgun olması hasebiyle bu durumun farkında olup,ağırına gitmesi sebep olmuş olabilir,evet evet kesin böyledir..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.