Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türk kadına büyük onur


Misafir birce

Önerilen İletiler

3267344dy6.jpgTürk kadına büyük onur

 

Stuttgart kentinde Fethiye Çakıl'a, uyum ve göç konusundaki hizmetleri için liyakat nişanı verildi.

 

 

Fethiye Çakıl kimdir?

 

Özverili ve yardımsever kişiliğiyle tanınan Fethiye Çakıl, 4 Eylül 1933'de İstanbul/Kartal'da doğumlu. 1965'de Almanya’ya gelen Çakıl'ın 1966 yılında girişimiyle Stuttgart’taki okullarda ilk kez Türkçe okutuldu. Sayılamayacak kadar pek çok eğitim ve sosyal faaliyetlerde bulunan Çakıl'ın 1990 yılında büyük kızı, 2005 yılında ise eşi kanser hastalığına yenik düştü. Aynı hastalıkla şu an kendisi de mücadele eden Fethiye Çakıl ancak enerjisinden hiçbir şey kaybetmeden sosyal faaliyetlerini aynı hızla sürdürüyor.

 

 

 

ALMANYA’nın Stuttgart kentinde yaşayan Fethiye Çakıl (74), uyum ve göç konusundaki üstün hizmetlerinden ve yardım kuruluşu Kızıl Haç adına yürüttüğü çalışmalarından dolayı Federal Almanya Liyakat Nişanı’na layık görüldü. Stuttgart Belediye Sarayı’nda düzenlenen törende, Çakıl’a nişanı Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler’i temsilen Anakent Belediye Başkanı Dr. Wolfgang Schuster tarafından verildi. Stuttgart Başkonsolosu Nejat Akçal’ın konuşmacı olarak katıldığı töreni çok sayıda Türk dernek temsilcisi ve başkanı izledi. Ödül töreninde Çakıl’ın kızı ve torunlarının yanı sıra Alman arkadaşları da hazır bulundu.

 

ÖRNEK KİŞİLİK

 

 

 

Başkan Dr. Schuster, Çakıl’ın uyum alanında yürüttüğü çalışmalarından övgüyle söz etti. Çakıl’ı "Örnek bir kişilik" olarak tanımlayan Schuster, "İnsanlar ve kültürler arasında köprüler kurulmalı. Bu çok önemli köprü kurma vazifesini sayın Çakıl gönüllü olarak üstlendi. Ödülle sayın Çakıl hepimizi onurlandırdı" diye konuştu. Stuttgart Başkonsolosu Nejat Akçal ise, Çakıl’ın çalışmalarıyla Stuttgart bölgesinde yaşayan tüm Türk kadınlarına örnek olduğunu vurguladı.

 

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.