Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Allahın eline ne geçecek.


Rastlantı

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 64
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

benim korkumda o günleri görüp işin doğrusunu hiçbirzaman öğrenemeyecek olmamız en iyisi fazla kafaya takmamak düşündükçe insanın aklı karışıyor Allah var diyorsunuz varsa o zaten işini bilir yanmayı hakedeni yakar ödüllendirilmesi gerekeni ödüllendirir bunu kimse bilemez çünkü Allah varsa adaletlidir doğrudur kimseye haksızlık etmez müslümanı hıristiyanı yahudisi ateisti hepsi onun kuludur kimse yabancı değil

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hakedeni yakar ödüllendirilmesi gerekeni ödüllendirir bunu kimse bilemez çünkü Allah varsa adaletlidir doğrudur kimseye haksızlık etmez müslümanı hıristiyanı yahudisi ateisti hepsi onun kuludur kimse yabancı değil

evet kardeş haklısn herkes onun kulu ama olaya birde şu açıdan bak..

Bir kral düşün ve birde halk..

Halkın bir kısmı krala isyan etmiş emirlerini tutmuyor hatta ona hakaret ediyor..

Bir kısmıda krala karşı saygılı sevgili..

Kral bu iki grubu sizce eş tutar mı..

Yada siz bir patronsunuz iki işçiniz var, biri sizin emirlerinizi dinliyor diğeri sizi hiç kazmıyor, sizin gözünüzde ikisi bir mi..?

Kulluk çok mu zor..

Bizden istenilenler inanın çok değil..

Namaz hac zekat oruç birde kelime-i şahadet..

Sonsuz azap riskini göze almaya değer mi..?

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sen islamda müslüman bilim adamlarının mertebesini bilirmisin,gir biraz araştır,mahşer gününden müminler bölükler halince cennete girerken belli bir sıraya ve mertebeye göre gireceklerdir,şehitlik mertebesinin islamdaki yerini bilirsin herhalde,şehitler cennete girerken ilim öğretenler ve ilim yapanlar yani bilim adamları şöyle diyecektir "Allah'ım onlar islam ve vatan uğruna şehit oldular fakat onlara bu duyguları ve değerleri biz öğrettik onlara sahip oldukları imkanları biz çalışarak verdik" Allah'ta bunun üstüne bilimle uğraşan müslümanları şehitlerin bir üst mertebesinde cennete koyacaktır ,yani islamda bilim adamlarına ve ilim öğretenlere çok büyük değer verilir

 

Bu müslümanlık kadar insanı küçültücü sıfatlarla tarif eden başka bir din/ideoloji yok sanırsam.

iyi diye tanımlayıp, cennet konan müslümanlar bile kıskançlık ve çekememezlik krizi içindeler.

 

fakat islamın en büyük şartını peygamber efendimiz şöyle özetler "Allah'a iman etmedikçe cennete giremezsiniz,birbirinizi sevmedikçede iman etmiş olamazsınız" yani büyük bir bilim adamı bile olsa müslüman değilse o cennete gidemez ama müslümansa peygamberlerden sonraki en büyük mertebe onlara aittir

 

İşte İslamın ne kadar tarafkir ve adaletten uzak bir din olduğunu gösteren bir söz.

 

Dünyanın başka köşelerinde olan bizlere burada biraraya gelip yazma imkanı sunan insanlar, bilgisayraı icat edenler, interneti icat edenler, bunları üretip insanlara ulaştıranlar, bu sitede bu imkanı bizlere verenler, Muhammed'e inanmıyorlarsa, cehenneme gidecekler öyle mi?

 

Anneni/eşini veya seni çamaşır yıkama zahmetinden kurtara adamlar cehenneme gidecek, sabahtan akşama öbür dünya iin ibadet eden hacı hoca cennete gidecek öyle mi?

 

Develerle aylarca süren yolculukları birkaç saate indiren, uçak yapan insanlar cehenneme gidecek, cübbeli hoca cennete gidecek öyle mi?

 

Bu anıyı bu forumda birkaç kez anlattım. Her gelene yeniden anlatmak zorunda kalıyorum Özür dilerim daha önce dimnleyenlerden.

 

Sürekli yurdışında çalıştığım için annemle her telefon görüşmemizde "bu telefonu icat edeni Allah cennetinin baş köşesine oturtsun" diey dua etti. İstisnasız her telefon görüşmesinde. Sonra MSN çıktı, bilgisayardan görüntülü görüşmek mümkün oldu. Her görüşmemizde bu kez "bu interneti, bilgisayarı icat edeni Allah cennetinin baş köşesine oturtsun" diye dua etmeye başladı. Bir keresinde takılmak için "Anne bunları kafirler icat etmiş, müslüman olmadıkları için cennete gidemeyeceklermiş" diye takıldım. Bana verdiği cevap şudu: "Bundan iyi müslümanlık mı olur!"

 

Anadolu insanının müslümanlık sandığı şey bu: iyilik etmek, başkalarının da faydalandığı şeyler yapmak.

 

Bir keresinde de Suudi Arabistan'dayken, "Anne seni hacca götüreyim, ben oradayken kolay olur" dedim.

Bana verdiği cevap: "Hacca gidince başım göğe mi değecek oğlum. Oraya gidip gelmek için vereceğin parayla bir fakire yardım et, daha fazla hayr olur".

 

şimdi gelelim Hz.Muhammed in cenneti haketmemesi sözüne,bir insan düşünme yorumlama yeteneğinin tamamına yakınını kaybetse bile bu lafı etmez,sen yorumlayamiyorsan ben sana yorumlayayim,Hz.Muhammed cenneti şüphesiz en çok hakedendir,çünkü az önce dediğim gibi islamı kabul etmeyenler cennete gidemez ve islam peygamberimiz tarafından insanlara tebliğ edilmiştir yani Allah sözlerini onun aracılığıyla iletmiştir,peygamberimiz şehitliği övmüş onlar çok şanslılarınızdır demiştir,ilim yapanları övmüş onlar ne büyük insanlardır demiştir,iyilik edin kötülükten sakının demiş insanları buna teşvik etmiştir,yani o bütün öğretmenlerin başıdır zaten, yani en büyük öğretmendir müslümanlara herşeyi o öğretmiştir,eğer o "ilim çinde olsa oraya gideceksiniz" demeseydi tarihimizdeki senin reddettiğin ama bizim gururumuz o bilim adamları yetişmezdi,çünkü islam okumayı çalışmayı ilim yapmayı ibadet sayar ve bunuda peygamber efendimiz insanlara söylemiştir,yani şunu demek istiyorum,mesela sen uçak motoru nedir hiç bilmiyorsun sana dedilerki uçak bozuldu git onu tamir et sence tamir edebilirmisin,eğer bunu sana öğretecek bir öğretmenin ve kaynak kitabın olmazsa bunu öğrenme ihtimalin varmı,işte peygamber efendimiz ve ona vahiy yoluyla indirilip bize tebliğ ettiği Kur'an da boyledir,eğer peygamber efendimiz bunları demeseydi hiçbiri olmazdı,bakın ortaçağda bilimi dine küfür olarak sayan batının yanında bilimin ibadet olduğunu söylemiş olan peygamberimizi dinlemiş ve ilim yapmış bir sürü alim ve ilim adamımız vardı,kısaca özetlersem peygamber efendimiz olmasa islamda olmazdı hatta bak senin imzandada bir söz var

 

Eğer Tanrı varsa, Muhammed, dolayı yargılanacak. Adam öldürmekten, soykırım yapmaktan, yağma yapmaktan, köleliği yasallaştırmaktan, küçük bir çocukla evlenmekten, evlatlığının karısını elinden almaktan, ata ile evlat arasını açmaktan ve bütün bu suçları Tanrı'dan icazet alarak yaptığını söylemekten ve ****** peygamberlikten dolayı da cehennemi boylacak.

 

Tanrı'ya ******* etmeketen, onu küçük düşürücü şekilde tarif etmekten, ona işkencecii, gaddar, megaloman olarak tarif etmekten, Tanrı'yı psikolojik sorunlu biri gibi göstermekten dolayı ceza verir mi bilemem. kendisiyle ilgili bişey, muhatap almayabilir.

 

Hz.Muhammed: Allah bana“"Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım habibim. " dedi. bu senin imzanda yazıyor yani eğer o olmasaydı bırakın islamı hiçbirşey olmayacaktı,şimdi sen bunu kendine göre yorumlama islama göre yorumlarsan demekki Allah'ın herşeyi yaratmasının sebebi o güzel insan Hz.Muhammed se demekki cenneti en çok hakeden odur, o olmasa cennet dahi olmayacaktı cennetin olmadığı biryerde cenneti hakeden bir insanda olmazdı dimi

 

Ne kadar mütevazi bir adammış bu Muhammed, hayret etmemek elde değil. Hatta Tanrı'yı "bile ben olmasaydım, ne yapacağını bile bilmiyordu, iyi kim ben varım da, sayemde, yaratma eylemini gerçekleştirebildi" diyerek ****** ****** ******* kadar mütevazi yani.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet kardeş haklısn herkes onun kulu ama olaya birde şu açıdan bak..

Bir kral düşün ve birde halk..

Halkın bir kısmı krala isyan etmiş emirlerini tutmuyor hatta ona hakaret ediyor..

Bir kısmıda krala karşı saygılı sevgili..

Kral bu iki grubu sizce eş tutar mı..

Yada siz bir patronsunuz iki işçiniz var, biri sizin emirlerinizi dinliyor diğeri sizi hiç kazmıyor, sizin gözünüzde ikisi bir mi..?

Kulluk çok mu zor..

Bizden istenilenler inanın çok değil..

Namaz hac zekat oruç birde kelime-i şahadet..

Sonsuz azap riskini göze almaya değer mi..?

 

İslam'ın sorunu da bu zaten, Allah'ı bir Arap şeyhi/emiri/kralı gibi tasvir etmesi.

 

Ben sana vereyim aynı örneği, adamlar da aynı karakterde olsun.

 

İki işçin var:

 

Biri sana doğru dürüst saygı bile duymuyor, ama işini yapıyor.

 

Diğer için de sürekli patronun yanına geliyor, "patron sen ne yüce adamsın, harikasın, şöylesin, böylesin" diye vaktini lagaluga ile geçiriyor. Ara sıra çalışıyor.

 

Hangi işçini seversin?

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir kral etten kemikten bir varlıktır. Onun varlığını bilirsiniz. Emrinde askerler vardır, askerleri görürsünüz. Oysa Allah kendini göstermiyor bunun yerine bilmeceler koyuyor. Bilmeceleri çözemeyen için reva gördüğü ceza sonsuza kadar yanmak.

 

Babanız kendisine itaat etmediği için size kızabilir. Babanız etiyle kemiği ile karşınızda duruyordur. Bir şey söylediği zaman duyarsınız. Oysa bir baba, babasız büyüyen ve babasının kim olduğunu bilmeyen bir çocuğa kendini tanıtmak yerine önüne bilmeceler, bulmacalar çıkarsa ve çocuk bulmacaları çözüp kendisine itaat etmedi diye sonsuza kadar ateşte yakarak cezalandırır mı?

 

Bir tecavüzcü, bir çocuk istismarcısı, bir katil, bir hırsız; imanlı ölürse, sonlu bir zaman sonra cezasını çekince cennete gidiyor da; kendi halinde bir ateist sonsuza kadar cehennemde yanıyor.

 

Bir ateist öldüğü zaman Allah ona ne ceza veriyor? Cehennemde yanmak. Ne zamana kadar? Limitsiz, sonsuza kadar.

 

Allah onu "sonsuza kadar" yaksa eline ne geçecek. Bunun kime ne faydası dokunacak.

 

Benim mantığıma göre hakedilen ceza bu değil. Sizin mantığınıza göre "o bunu haketmiştir" diyebilirsiniz ama benim mantığım bunu hiç bir zaman kabul etmiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir kral etten kemikten bir varlıktır. Onun varlığını bilirsiniz. Emrinde askerler vardır, askerleri görürsünüz. Oysa Allah kendini göstermiyor bunun yerine bilmeceler koyuyor. Bilmeceleri çözemeyen için reva gördüğü ceza sonsuza kadar yanmak.

 

Babanız kendisine itaat etmediği için size kızabilir. Babanız etiyle kemiği ile karşınızda duruyordur. Bir şey söylediği zaman duyarsınız. Oysa bir baba, babasız büyüyen ve babasının kim olduğunu bilmeyen bir çocuğa kendini tanıtmak yerine önüne bilmeceler, bulmacalar çıkarsa ve çocuk bulmacaları çözüp kendisine itaat etmedi diye sonsuza kadar ateşte yakarak cezalandırır mı?

 

Bir tecavüzcü, bir çocuk istismarcısı, bir katil, bir hırsız; imanlı ölürse, sonlu bir zaman sonra cezasını çekince cennete gidiyor da; kendi halinde bir ateist sonsuza kadar cehennemde yanıyor.

 

Bir ateist öldüğü zaman Allah ona ne ceza veriyor? Cehennemde yanmak. Ne zamana kadar? Limitsiz, sonsuza kadar.

 

Allah onu "sonsuza kadar" yaksa eline ne geçecek. Bunun kime ne faydası dokunacak.

 

Benim mantığıma göre hakedilen ceza bu değil. Sizin mantığınıza göre "o bunu haketmiştir" diyebilirsiniz ama benim mantığım bunu hiç bir zaman kabul etmiyor.

 

süper

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İslam'ın sorunu da bu zaten, Allah'ı bir Arap şeyhi/emiri/kralı gibi tasvir etmesi.

 

Ben sana vereyim aynı örneği, adamlar da aynı karakterde olsun.

 

İki işçin var:

 

Biri sana doğru dürüst saygı bile duymuyor, ama işini yapıyor.

 

Diğer için de sürekli patronun yanına geliyor, "patron sen ne yüce adamsın, harikasın, şöylesin, böylesin" diye vaktini lagaluga ile geçiriyor. Ara sıra çalışıyor.

 

Hangi işçini seversin?

Saygılı olmayan fakat işini düzgün yapana; saygılı olması gerektiğinide söylerim, yine saygısızsa gerekeni yaparım sonuçta iş yapan sadece o değil, saygısız olduktan sonra yaptığı işinde kadri kıymeti kalmaz..

Diğeri ise sırf yağcılık olsun diye bana hürmet edeiyorsa ve işinide savsaklıyorsa cezası daha ağır olur..

 

Bir kral etten kemikten bir varlıktır. Onun varlığını bilirsiniz. Emrinde askerler vardır, askerleri görürsünüz. Oysa Allah kendini göstermiyor bunun yerine bilmeceler koyuyor. Bilmeceleri çözemeyen için reva gördüğü ceza sonsuza kadar yanmak

Allah görülmeden inanılmayı murad etmiştir..

Ama kendi varlığını kudreti ve sıfatlarını tecelli ettirerek ayan beyan gstermiştir, bir dağın ardından ses geliyorsa orada bir ses kaynağının olduğuna emin olursunuz..

Ama o ses kaynağı bir teypte olabilir, bir başka elektronik alette olabilir yada orada bir insanda var olabilir, biz Allah'ın zatrını göremiyorsak bu varlığının yok olduğu anlamına gelmez.

Varlığının delili tüm kainattır..

 

Bir ateist öldüğü zaman Allah ona ne ceza veriyor? Cehennemde yanmak. Ne zamana kadar? Limitsiz, sonsuza kadar.

 

Allah onu "sonsuza kadar" yaksa eline ne geçecek. Bunun kime ne faydası dokunacak

Tövbe kapısı kıyamete kadar açıktır..

Şartlar belirlenmiştir, şartlara aykırı hareket edenlerin başına ne geleceğide bildirilmiştir..

Bildirimden sonra sorumluluk bildirilenlere aittir..

Bu durumdan sonra Allah'ın kime nasıl muamele edeceğini yine Allah bilir..

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tövbe kapısı kıyamete kadar açıktır..

Şartlar belirlenmiştir, şartlara aykırı hareket edenlerin başına ne geleceğide bildirilmiştir..

Bildirimden sonra sorumluluk bildirilenlere aittir..

Bu durumdan sonra Allah'ın kime nasıl muamele edeceğini yine Allah bilir..

Saygılar..

kardeş bu bir tehdit değilmi? doğru olan güzel olan şeyler tehditlemi yaptırılır üstelik tehdidin şekline bakılırsa bir insanın düşünebileceği en kötü ceza sonsuza kadar yanmak;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Saygılı olmayan fakat işini düzgün yapana; saygılı olması gerektiğinide söylerim, yine saygısızsa gerekeni yaparım sonuçta iş yapan sadece o değil, saygısız olduktan sonra yaptığı işinde kadri kıymeti kalmaz..

Diğeri ise sırf yağcılık olsun diye bana hürmet edeiyorsa ve işinide savsaklıyorsa cezası daha ağır olur..

 

Gördün mü? Senin için bile, saygıdan önce işin yapılması geliyor.

Saygısızlığı cezalandırıyorsun, ama işini yapmayana daha ağır ceza veriyorsun.

 

Allah görülmeden inanılmayı murad etmiştir..

Ama kendi varlığını kudreti ve sıfatlarını tecelli ettirerek ayan beyan gstermiştir, bir dağın ardından ses geliyorsa orada bir ses kaynağının olduğuna emin olursunuz..

Ama o ses kaynağı bir teypte olabilir, bir başka elektronik alette olabilir yada orada bir insanda var olabilir, biz Allah'ın zatrını göremiyorsak bu varlığının yok olduğu anlamına gelmez.

Varlığının delili tüm kainattır..

 

Kainatın varlığı hiçbir şekilde Allah'ın olduğunu ispatlamaz.

Kainatın varlığı Muhammed'in peygamberlik iddiasını hiç mi hiç kanıtlamaz.

 

Şartlar belirlenmiştir, şartlara aykırı hareket edenlerin başına ne geleceğide bildirilmiştir..

Bildirimden sonra sorumluluk bildirilenlere aittir..

Bu durumdan sonra Allah'ın kime nasıl muamele edeceğini yine Allah bilir..

 

Bir adamı odunlara dolu bir eve hapsediyorsun. Eline bir silah veriyorsun. Kurşunları masaya bırakıyorsun. Silahın nasıl doldurulup, nasıl ateşleneceğini öğretiyorsun. Sonra da şöyle diyorsun.

 

Evi ksen içerdeyken kilitleyip yakacağım. İster cayır cayır yan. İstersen bu silahla kendini vur, daha az acı çek.

 

Adam kebab olmaktansa, kendini vurup acı çekmeden ölmeyi tercih ediyor.

 

Sen de çıkıp diyorsun ki, valla kendi tercihi. Ben sıkmadım kafasına kurşunu. Kendi sıkmış.

 

Domuz bağını, hizbullahçıların nerden esinlendiklerini şimdi anladım, teşekkür ederim.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gördün mü? Senin için bile, saygıdan önce işin yapılması geliyor.

Saygısızlığı cezalandırıyorsun, ama işini yapmayana daha ağır ceza veriyorsun.

Memur olma yani verilen emri yerine getirmek, hakıyla dürüstçe çalışmak çok önemlidir..

Bütün bunların yanında saygı ve sevgide önemlidir..

Her ikisinide bir birinin önüne alabiliriz..

Her ikiside şart..

 

Kainatın varlığı hiçbir şekilde Allah'ın olduğunu ispatlamaz

Kainatın varlığı her şekilde bir yaratıcıyı ıspatlar, tesadüf kelimesi kalktığı zaman geriye bilinçli oluşum kalıyor..

Bilinç kontroldür, plandır, hesaptır bilincin olması için bilen gereklidir..

Adına ne dersen de, tanrı de tanrılar de o ikinci bir tartışma konusu..

Ama artık büyük çoğunluk biliyorki tasarım kesindir..

Ve bana göre yaratıcı alim ve kudret sahibi Allah (c.c) dir..

 

Evi ksen içerdeyken kilitleyip yakacağım. İster cayır cayır yan. İstersen bu silahla kendini vur, daha az acı çek.

 

Ortada ne silah var ne kurşun, bizlere verilen emredilen ve öğütlenen şeyler zaten dünya saadeti içinde olması gereken şeyler..

İslamın emir ve yasaklarını tek tek incele hangisi senin dünyada huzurunu kaçıracak şeylerdir..?

Ki, zaten emir ve yasaklar islamın ameli noktasıyla ilgilidir, riayet edildiği zaman sevapğ edilmediği zaman günah kazandıran şeylerdir..

Burada üzerinde duramamız gereken şey imani noktadır..

Yaratıcının tanınması onun kudretinin bilinmesi ve ona asi olmamaktır..

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burada üzerinde duramamız gereken şey imani noktadır..

Yaratıcının tanınması onun kudretinin bilinmesi ve ona asi olmamaktır..

 

Yaratıcı tanınmıyor !!!

 

bazı insanlar yaratıcıyı kendilerine göre tanımlamışlar, kitlelerde o insanlara inanıyorlar

 

durum budur, ve gerçek değildir çünkü herhangi bir ispat yok.

 

İslamın emir ve yasaklarını tek tek incele hangisi senin dünyada huzurunu kaçıracak şeylerdir..?

 

yasaklar

 

Kainatın varlığı her şekilde bir yaratıcıyı ıspatlar, tesadüf kelimesi kalktığı zaman geriye bilinçli oluşum kalıyor..

Bilinç kontroldür, plandır, hesaptır bilincin olması için bilen gereklidir..

 

Bilincin olması için bilen gerekliyse, Tanrıda da bir bilinçtir, bilinçsiz yaratılmazsa hiçbir şey Tanrıda bilinçsiz ve tesadüfen oluşmamıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yaratıcı tanınmıyor

 

Sen tanımıyorsun ben tanoyorum..

 

yasaklar

 

Mesela..?

 

Bilincin olması için bilen gerekliyse, Tanrıda da bir bilinçtir, bilinçsiz yaratılmazsa hiçbir şey Tanrıda bilinçsiz ve tesadüfen oluşmamıştır.

Demekki bilinçi oluşumu kabul ediyorsun ne güzel.:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demekki bilinçi oluşumu kabul ediyorsun ne güzel.:)

 

Tasarım olup olmadığını bilmiyor, bu nedenle tasarım var demiyor.

Sadece senin mantığındaki çarpıklığı göstyeriyor.

Eğer kainat o kadar mükemmel ki, Yaratıcı'sın olmaz diyorsan,

Yaratıcı da o kadar mükemmel tarif ediliyor ki, o da Yaratıcısız olamaz demek zorundasın.

Sonsuz Sayıda Yaratıcı'nın Yaratıcısı'nın Yaratıcısı'nın... gibi sonsuz yaratıcı sorunuyla karşılaşırsın.

Keyfi olarak bir yerde nokta koyuyorsan, bu teori sakattır.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tasarım olup olmadığını bilmiyor, bu nedenle tasarım var demiyor.

Sadece senin mantığındaki çarpıklığı göstyeriyor.

Eğer kainat o kadar mükemmel ki, Yaratıcı'sın olmaz diyorsan,

Yaratıcı da o kadar mükemmel tarif ediliyor ki, o da Yaratıcısız olamaz demek zorundasın.

Sonsuz Sayıda Yaratıcı'nın Yaratıcısı'nın Yaratıcısı'nın... gibi sonsuz yaratıcı sorunuyla karşılaşırsın.

Keyfi olarak bir yerde nokta koyuyorsan, bu teori sakattır.

Bunun cevabını az önce bir üstteki topicte verdim..

Yaratıcının yaratıcısı olmaz.

Yaratıcının yaratıcısı varsa, ikincil yaratıcı bütün kamil sıfatları üzerinde bulunduramaz..

Teklik ve kudret sıfatları bunu anlatıyor.

Maddeye ezeliyet yüklerken iyide Alah'ın ezeli olmasındaki promlem ne..?

Birde şunu sorayım bütün bu oluşum bilinçsiz bir oluşummu Brain..

Bir zamanlar tasarıma evet der gibiydinizde o açıdan soruyorum..

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demekki bilinçi oluşumu kabul ediyorsun ne güzel

 

anlatmak istediğim bu değil, cevap vermemek için bu noktaya takıldığını düşünüyorum. Ama BrainSlapper iyi açıklamış benim yerime.

 

 

Sen tanımıyorsun ben tanıyorum..

 

Sende tanımıyorsun, sadece tanıdığına inanıyorsun ve bize ispatlayamıyorsun, herhangi bir şekilde. Ben sana bir tanıdığımı rahatlıkla sanada tanıtabilirim ama sen bunu yapamazsın. Ayrıca ben sana kuzenim Ahmet diye biri kesinlikle var ben onu tanıyorum ama sen tanımıyorsun dersem bu neyi ifade ederki, ne değeri olurki.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

anlatmak istediğim bu değil, cevap vermemek için bu noktaya takıldığını düşünüyorum. Ama BrainSlapper iyi açıklamış benim yerime.

Ne yani bilinçsiz bir oluşumdan mı bahsediyorsun..

 

Sende tanımıyorsun, sadece tanıdığına inanıyorsun ve bize ispatlayamıyorsun, herhangi bir şekilde

Varlığını ıspatlıyorum, zatını değil..

Dağ ve ses örneğini tekrar vereyim..

Bir dağın ardından bir ses geliyorsa, o ses ister bir teypten gelsin, ister bir Pc den gelsdin isterse bir insandan gelsdin oradan ses geliyorsa bir ses kaynağıda var demektir..

Burada ses kaynağının mutlak var olduğu Allah'ın varlığının ıspatı noktasındaki esastır, ses kaynağının niteliği ise zatıyla ilgilidir..

Zatını hiç bir kimse hakkıyla tasavvur edemez..

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birde şunu sorayım bütün bu oluşum bilinçsiz bir oluşummu Brain..

Bir zamanlar tasarıma evet der gibiydinizde o açıdan soruyorum..

 

Bu ithamını ispatlamakla yükümlüsün.

Yazıları yaraım yamalak okursan, birçok başlıkta kullandığım "varsayalım ki" ifadesini atlarsan, bu sonuca varırsırsın.

 

Bunun cevabını az önce bir üstteki topicte verdim..

Yaratıcının yaratıcısı olmaz.

Yaratıcının yaratıcısı varsa, ikincil yaratıcı bütün kamil sıfatları üzerinde bulunduramaz..

 

Biz de verdik onun cevabını.

Sen Yaratıcının yaratıcısı olmaz dediğin için, kullandığın çarpık mantığı keyfine göre sonlandırmazsın.

 

Herşey mükemmel, o zaman bu mükemmeliyet yaratıcısız olamaz diyorsan, Allah2ı da mükemmel olarak tarif ediyorsun, o da yaratıcısız olamaz.

Maddeye ezeliyet yüklerken iyide Alah'ın ezeli olmasındaki promlem ne..?

 

Problem şu: İnsan maddeyi yoketmeyi başaramadı, üretmeyi de başaramadı. Sadece değiştirmeyi başardı.

Yani ortada bugüne kadar henüz yanlışlanammış bir gerçeklik var.

 

Allah'ın ezeliliğine ilişkin ise, hiçbir kanıt yok.

 

Ayrıca aynı soruyu kendine sor:

 

Allah'a ezeliyet yüklerken iyi de, maddenin ezeli olmasındaki promlem ne?

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dağ ve ses örneğini tekrar vereyim..

Bir dağın ardından bir ses geliyorsa, o ses ister bir teypten gelsin, ister bir Pc den gelsdin isterse bir insandan gelsdin oradan ses geliyorsa bir ses kaynağıda var demektir..

Burada ses kaynağının mutlak var olduğu Allah'ın varlığının ıspatı noktasındaki esastır, ses kaynağının niteliği ise zatıyla ilgilidir..

Zatını hiç bir kimse hakkıyla tasavvur edemez..

 

Burada problem şu ki, dağın ardından ses falan gelmiyor.

İnsan kendi sesinin yankısını metafizik bir gücün sesi sanıyor.

Kullandığın örnek yine tutmadı yani.

Başka bişey bul.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir dağın ardından bir ses geliyorsa, o ses ister bir teypten gelsin, ister bir Pc den gelsdin isterse bir insandan gelsdin oradan ses geliyorsa bir ses kaynağıda var demektir..

 

o kaynağı daha önceden somut olarak tecrübe edindiğimiz için biliyoruz, yani o sesin bir kaynağının olduğunu biliyoruz çünkü maddelerin ses çıkarabilme yeteneklerini biliyoruz tecrübe edindik, dolayısıyla bir ses duyuduğumuz yerde maddenin etkisinden kaynaklandığınızı biliriz. Yani sesi yaratanı gözlemleyebiliriz.

 

Allah konusunda ise durum tamamen ilgisizdir.

 

 

Diğer konularda ise BrainSlapper gerekli cevabı vermiş

 

 

saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

o kaynağı daha önceden somut olarak tecrübe edindiğimiz için biliyoruz, yani o sesin bir kaynağının olduğunu biliyoruz çünkü maddelerin ses çıkarabilme yeteneklerini biliyoruz tecrübe edindik, dolayısıyla bir ses duyuduğumuz yerde maddenin etkisinden kaynaklandığınızı biliriz. Yani sesi yaratanı gözlemleyebiliriz

Arkadaşım ben neden bahsediyorum sen neden bahsediyorsun..

Ses dedikse olayı tasvir için dedik..

Dağ ve ses kelimelerinin yerlerine tartışma konusu olan kelimeleri yaz ve öyle oku... :)

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dağ ve ses kelimelerinin yerlerine tartışma konusu olan kelimeleri yaz ve öyle oku...

 

olmuyor ki !!!

 

sesin yerine Allah'ı koyamıyorum, çünkü ses ve kaynağı bilinen duyu organlarıyla algılanan birşey ama Allah değil

 

sürekli yanlış argümanlarla anlatımlarda sonuca ulaşmaya çalışıyorsunuz ama argüman hep sonuç olarak bozuk çıkıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

olmuyor ki !!!

Olur olur tekrar dene..:)

Bak tasarım kesin, bu tasarımı yapan birinin olduğunun delilidir..

Dağdan gelen sesin kesinliğinden daha kesin..

Ama ses kaynağının niteliğini bende çok merak ediyorum..

İnşallah diğer tarafta "ru'yet" baş gözüyle görme hasıl olurda, Alah'ın cemalini görmek nasip olur..

Zaten bundan daha güzel bir şey yoktur..

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bak tasarım kesin, bu tasarımı yapan birinin olduğunun delilidir..

Dağdan gelen sesin kesinliğinden daha kesin..

 

Bu mantığın sonucu şudur:

Bak, tasarım kesin, bu tasarımı yapan birinin olduğunun delilidir..

Bak, tasarımı yapanın bir tasarımcısının olduğunun da delilidir...

Bak, tasarımı yapanın tasarımcısının tasarımcısı olduğu da delilidir...

Sonsuza kadar yaz git.

 

Neye dayanarak mantık zincirine bir son verildiğinin hiçbir açıklaması yok.

 

Yumurta neden oluşur? Tavuktan!

Tavuk neden oluşur? Yumurtadan?

Bu zincirin sonu yok.

 

Bir yerde tek bir inşaattçı yok.

Herşey birbirini oluşturuyor.

 

Canlılar topraktan, toprak canlılardan.

 

Birileri sihirbazlık numaralarıyla yaratmamış yani.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.