Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MİRAÇ hadisesine göre, Cebrail'den kutsal yaratıklar var. Yanlış mı düşünüyorum?


BrainSlapper

Önerilen İletiler

Muhammet'in burak ve refref adlı kısrakları ile yaptığı isra ve miraç yolculuğu, allah'ın nerede barındığına salık veren yararlı bir savdır. müslümanlar miraç öyküsüne büyülü, olağanüstü baktıkları için arapların kurguladığı allahı tanımlayamamaktadırlar. yardımcı olmak adına aşağıdaki betiz işgörür olabilir.

 

ddd12.jpg

muhammet, allah'ın kendisi ile arş'ın 8.katında yüzyüze görüştükten sonra müslümanlar için farzı ayn yükümlülükleri başladı. bunu tüm islami kaynaklar yazıyor. hatta muhammetin "allah benimle görüştü ve el sıkıştı, elini 2 omuzum arasına koydu" hadisi de vardır. yani allahın mekanı, allahın nerede ikamet ettiği bilinmektedir. müslümanlar durakalmışlar böyle, allahı mekandan münezzeh, arınık göstermek için herbir hadise, ayete kinaye mecaz ironi yakıştırması yapıyorlar, aslında kaygılarında çırpınıyorlar... kendisini kasmadan özgürce islam dinini sorgulayan her kişi, allahı nesneleştiren en temel kaynakçaları, islamın önerdiği fıkıhta siyerde kur'an da bulabilmektedir.
(alıntı)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğrusu allah yok. allah var olsaydı muhammedin şu sözüne güvenirdin; Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. Öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.

Sen mezar korkusu arkasına sığınmışsın. şunu bilki günün 16 saati allaha söven bir ateist olsa, günün 16 saati allaha tapınan müslümandan daha erdemli bir insandır. allah iddia edilen sıfatlarına iye ise erdemi seçmesi umulmalı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Resülullah(s.a.v)'e haşa yalancı diyen saygısızlar iyi okuyun o Zaman ki müşrikler Resülullah(s.a.v) 'e cinlenmiş dediler ,deli dediler ancak onun kutsal zatına yalan isnat edemediler çünkü O müşrikler tarafından da kendinden emin olunan,güvenilir anlamında Muhammedül Emin (s.a.v) di. Herkes savaşa giderken emanet edeceklerini Hz.Muhammed(s.a.v) 'e emanet eder gider ,döndüklerinde de sapa sağlam gerisin geriye alırlardı.Bir gün Mekke'de Cennetten geldiği bilinen hacerül esved taşının yerine konulması hususunda kabileler arasında tartışma çıkar.Aralarında biri "ilk önce şu kapıdan kim girerse onun vereceği hükme razı olalım "der ve herkes razı olur .Bu esnada kapıdan Muhammedül Emin (s.a.v) girince herkes bundan çok memnun olur vereceği hükmü gönül rahatlığı ile kabul edilir.İşte Peygamber olmadan önce Hz.Muhammed(s.a.v). böyle bir mübarek sevilen bir kişiydi. Bu sebeple Mekkeli müşrikler Ona Peygamber olduktan sonra hiç kimse yalancı ,masalcı diyememiştir diyen çıkmış olsada hiç kimse buna itibar etmemiş "Muhammed'in bu güne kadar yalan söylediğini hiç kimse duymamışken ,Peygamber'im dedi diye ona nasıl yalancı diyebiliriz desek de bize kim inanır başka bir şey diyelim cinlenmiş, delirmiş diyelim ancak yalancı diyemeyiz çünkü O Muhammedül Emin'dir asla yalan söylemedi ,söylemez "dediler bu şekilde bir yol tutarak putlarını ,batıl yollarını savundular .

 

Hz.Muhammed(s.a.v)'e Peygamberlik verilmesi Resülullah (s.a.v) olması

 

Bir gün Hz.Muhammed(s.a.v) Hira dağında her zaman olduğu gibi tefekküre daldığı bir esnada karşısında birden Anlam veremediği bir varlık belirdi Ona Oku dedi

Hz.Muhammed(s.a.v) "Ben okuma bilmem" dedi

Gördüğü varlık Ona tekrar Oku dedi .

Hz.Muhammed(s.a.v) "Ben okuma bilmem" dedi

Gördüğü varlık tekrar "Oku dedi ve Kuran'ın ilk ayetlerini vahyetti sonra O varlık gözden kayboldu .

 

Hz.Muhammed(s.a.v ) büyük bir korkuya kapılıyor ,büyük bir heyecana kapılıyor dağdan aşağıya koşarak inerken bir ses duyuyor "Ya Muhammed (s.a.v ) " Hz.Muhammed(s.a.v) başını kaldırıp göğe bakınca yerle gök arasında bir taht üzerinde oturmuş çok büyük bir varlık görüyor .

O varlık Ona hitaben "Ya Muhammed(s.a.v) sen ALLAH(C.C)'ın Resülüsün bende Cebrail'im (A.S) diye seslendiğini görüyor ve duyuyor .Öyleki ne yana baksa o azametli Cebrail'i (A.S) 'ı görüyor .Koşa koşa dağdan iniyor korkudan benzi atmış bir şekilde evine varıyor .Kapıda Hz.Hatice eşi Onun bu halini görünce Ya Muhammed(s.a.v) sana ne oldu ,bu halin nedir deyince cevaba dikkat edin sevinç içinde değil Peygamber oldum Cebrail bana geldi demiyor Beni örtün diyor tir tir titriyor sonra sorulunca olanları anlatıyor cinlenmekten korkuyorum diyor .Hz.Hatice(R.A) validemiz eşini çok iyi tanıdığı için bir şeyler olduğunu anlıyor ve soruyor O gördüğünüz yine burdamı "Resülullah (s.a.v) Efendimiz cevap veriyor "Evet ey Hatice Onu görüyorum o burda "deyince Hz.Hatice (R.A) validemiz hanımı olduğu için ,Resülullah Efendimize biraz yaklaşıyor ve soruyor o hala burdamı ?Resülullah Efendimiz (s.a.v) cevap verdi "Hayır Ey Hatice (R.A) o şimdi gitti göremiyorum. Hz.Hatice akrabası Varaka bin Neffele bu durumu anlatıyorlar olanları duyunca "Korkma o sana gelen cin değil ,Musa'ya(A.S) gelen Vahiy meleği Hz.Cebrail(A.S) dır .Sen de bu Ümmetin Peygamberisin Kavmin seni şehrinden çıkaracağı Zaman keşke yanında olabilseydim bütün gücümle senin yanında olabilseydim "der .

 

Resülullah(s.a.v) 'e vahiy belli bir zaman kesintiye uğrar ,Resülullah(s.a.v) bu zaman zarfında o kadar düşünceli bir durumdadır ki ,o kadar bunalır ki kimi kaynaklarda kendini dağdan aşağıya atıp intiharı bile düşündüğü yazılıdır.

 

Sonra bir gün vahiy gelir ALLAH(C.C) verdiği risalet görevini yerine getirmesi, insanları dine davet etme emri verilir .Bütün Mekkelileri bir yerde toplayarak onlara hitaben " Ey Kureyş size şu tepenin arkadasında bir ordunun olduğunu size işgale geldiğini söylesem bana inanırmısınız ? Kureyş hep bir ağızdan elbette inanırız çünkü sen kendinden emin olunan asla yalan konuşmayan Muhammed(s.a.v)'sin.

 

Resülullah Efendimiz (s.a.v) buyurdu "Bilinki ben ALLAH(C.C) tarafından Peygamber olarak görevlendirildim, ben ALLAH(C.C)'ın Resulüyüm sizi putları red etmeye tek bir ALLAH(C.C)'a inanmaya ibadet etmeye davet ediyorum " deyince ilk başta amcası Ebu Cehil olmak üzere Mekke'nin liderleri karşı çıktılar.Peki bir önce inandıklarını söyledikleri halde onları Peygamber olduğunu söyleyince isyan ettiren nedir sizce .Mekkeliler putlarına ibadet ettikleri gibi onları ticaret kaynağı olarak kullanırlardı hatta put yapıp satar sonra o putlarına ibadet ederlerdi böyle garip bir durumları vardı .Onlar Resülullah (s.a.v) 'in bu davetini kabul ederlerse putlarıyla beraber paralarını da terkedeceklerdi bu bu anlama geliyordu buna razı olmadılar hakikatı bildikleri halde inkara gittiler .

Buraya kadar anlatılanlar Nasıl doğruysa ,Miraç meseleside sair meselelerde o derece katiyetten doğrudur.Miraç meselesinden sonra Müşrikler onunla alay etmişlerdi ve onu haşa yalanlamak niyetiyle bir münazaraya tabi tuttular .Ey Muhammed (s.a.v) sen bir gecede 6 aylık Kudüs yolunu bir gecede gidip Mescidi Aksada diğer Peygamber'lere namaz kıldırdığını .sonra göklere gidip cennet ve cehennemi görgülünü sonrada ALLAH(C.C) ile görüştüğünü söylüyorsun öylemi dediler .Resülullah(s.a.v) Efendimiz evet diye cevap verince .Müşrikler o Zaman söylermisin Mescidi Aksa içinde sağında ne var ,Solunda ne var ,kaç kapısı var gibi detaylı sorular sorunca .Bundan sonrasını Resülullah (s.a.v ) Efendimizden dinleyelim "Mescidi Aksanın teferruatına detaylarına hiç dikkat etmemiştim büyük sıkıntı çektim tam eyvah Nasıl cevap vereceğim diye düşünürken ?ALLAH(C.C) Mescidi Aksayı gözümün önüne getirdi bütün sorulara bu şekilde cevap verdim muhatapları doğru söyledi diyerek taktik ettiler Hz.Muhammedin(s.a.v)'in Sıradan bir insan olmadığı ,Peygamber olduğu bir kez daha ortaya çıkmış tastiklenmiş bir çok kimsenin İmana gelmesine,İmanının kurtulmasına vesile olmuştur.

Kabul etsenizde etmesenizde hakikat bundan ibarettir .Ben şehadet ederimki ALLAH(C.C) bir dir ALLAH(C.C)'tan başka İlah yoktur Hz.Muhammed(s.a.v) ALLAH(C.C)'ın Resülüdür ,Son Peygamberdir ne dediyse olmuştur ve olacaktır .

 

Nokta.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...
:) Bismillahirrahmanirrahim sevgili dostlarım değerli bir hocama iki kişi gelip emri vaki bir taleple soru yoneltmişler. Hoca sormuş senin sorun nedir.? İlki biz insandan geliyoruz evrim yoktur. Ona demiş sen insandan geliyorsun. Diğeri demiş biz maymundan geldik evrim vardır Ona hitabende sende maymundan geliyorsun demiş. :) insan inancında özgürdür siz başkasını boşverin yargılamayın inancımız olan İslamı elinizden gelen en iyi şekilde yaşamaya çalışın saygılar sunarım kardeşlerim...
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.