Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Fethullah Gülen "nurculuk" Dinini ilan Etti


İSTİHBARAT

Önerilen İletiler

FETHULLAH GÜLEN

“NURCULUK” DİNİNİ İLÂN ETTİ

(Bu mevzu Mart-1995 tarihli Hakikat Aylık İslâm Dergisi'nin 18. Sayısında yayınlanmıştır.)

 

Fethullah Gülen, basın yayın organlarıyla yaptığı röportajlar ve verdiği beyanlarla (Fetullah Gülen İslâm dini'ne aykırı bu beyanatları 23-28 Ocak 1995 tarihleri arasında Hürriyet Gazetesi'nde ve 23-30 Ocak 1995 tarihleri arasında Sabah Gazetesi'nde yayınlanan röportajlarında vermiştir.), kendi dinini ilân etmiş, İslâm dininin hükümlerine karşı gelmiştir.

Şöyle ki;

 

Tesettür:

“Kadınların başlarını örtmesi iman meselesi ölçüsünde önem arzetmez. Allah’a karşı kulluk, umumi manada kulluk ölçüsünde önem arzetmez bunlar. Teferruata ait meseledir. Nitekim, Allah’a iman meselesi Mekke’de Efendimize tebliğ edilmiş, namaz meselesi orada bize farz kılınmış, daha sonra da zekât bize farz kılınmış. Ama tesettür meselesine gelince biraz farklı. Zannediyorum Peygamberliğin 16. ve 17. senesinde müslüman kadınların başları açıktır. Temel meseleler varken, teferruatla uğraşılmamalı.”

Bu sözleri ve beyanları nurculuk dinine göredir.

İslâm dininde tesettür kesinlikle farzdır.

Allah-u Teâlâ Nûr sûresi 31. ve Ahzâb sûresi 59. Âyet-i kerime’lerinde tesettürün farz olduğunu beyan buyuruyor.

“Resulüm! Mümin kadınlara da söyle. Gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar, ırzlarını namuslarını korusunlar. Ziynet yerlerini açıp göstermesinler. Ancak bunlardan görünmesi zaruri olan (yüz ve eller) müstesnâdır. Başörtülerini (göğüs ve boyunları görünmeyecek şekilde) yakalarının üstüne koyup örtsünler.” (Nûr: 31)

“Resulüm! Zevcelerine, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle. Zaruri bir ihtiyaçları olup dışarı çıkmak istedikleri zaman, dış elbiselerini üzerlerine giysinler. Bu onların ahlâksız kadınlardan olmadıklarının bilinmesi ve incitilmemesi için daha elverişlidir.” (Ahzâb: 59)

Bu, İslâm dinine göredir. Nurculuk dinine göre değil! Tesettür kesin olarak uyulması gereken bir emirdir ve iman meselesidir.

Allah-u Teâlâ emir ve hükümlerini koymuş onu yasaklarıyla sınırlamıştır.

“Bu hükümler Allah’ın hudutlarıdır. Kim Allah’ın hudutlarını aşarsa kendisine yazık etmiş olur.” (Talâk: 1)

Allah-u Teâlâ, “Kim bu hudutları aşarsa kendisine yazık etmiş olur.” buyuruyorken, “Tesettür teferruattır!” ya da “İman meselesi değildir.” demek açıkca bu hudutları aşmak demektir. Bu Âyet-i kerime’leri inkâr etmek demektir.

O, kendi kurduğu dinine kendi zan kitabına göre böyle söylüyor.

“Doğrusu bir çokları bilmeden heva ve heveslerine uyarak halkı şaşırtıyorlar.” (En’am: 119)

Âyet-i kerime’lere ve Allah-u Teâlâ’nın hükümlerine ters konuştuğu için nefis arzusunu ilâh edinmiş şirke düşmüştür.

Allah-u Teâlâ Âyet-i kerime’sinde:

“Resulüm! Gördün mü o nefis arzusunu ilâh edineni? Artık ona sen mi vekil olacaksın? Onu şirkten sen mi koruyacaksın.” buyuruyor. (Furkan: 43)

“Tesettür meselesine gelince biraz farklı. Zannediyorum peygamberliğin 16 ve 17. senesinde müslüman kadınların başları açıktır. Temel meseleler varken teferruatla uğraşılmamalı.” diyor.

Yani Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz’e tesettür Âyetleri ilk yıllarda gelmediğini bunun için önem arzetmediğini; teferruat olduğunu söylemek istiyor.

Bütün insanlar ve cinler Hazret-i Kur’an’ın bir hükmünü, bir harfini dahi inkâr etseler, hafife alsalar, hepsi kâfir olur. İsterse emir ya da hüküm Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in son nefesinde inmiş olsun. Artık o kesin hükümdür, emirdir. Biz iman ederiz. İslâm dininin hükümleri zamanla ilgili değildir. Hüküm geldikten sonra ona imandan başkası düşünülemez. “16. senede gelmiş, 17. senede gelmiş, 18. senede gelmiş” diye hüküm basite alınamaz, bu açık bir küfürdür.

Âyet-i kerime’de:

“İşte böyle, çünkü onlar Allah’ın indirdiğinden tiksinip hoşlanmamışlardır.” buyuruluyor. (Muhammed: 9)

Oysa inananlar için tesettür kesinlikle uyulması gerekli bir farzdır.

Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz zamanında savaş sebebi dahi sayılmıştır.

Asr-ı saâdet yıllarında Beni Kaynuka yahudilerinden bir kuyumcunun mümin bir kadının tesettürüne, başörtüsüne el uzatması savaş sebebi sayılmış ve savaşılarak yahudi erkekleri öldürülmüştür. (Hişam: c. 3, sh: 66)

Allah’ın hükmü bu kadar önemli bir meseledir.

 

Kadın İdareci:

Başka bir beyanında ise:

“Kadınlardan idareci olmasının hiçbir sakıncası yoktur.” demiş.

Bu beyanları ile Allah ve Resulü’nün hükümlerine karşı gelmiştir.

Zira Âyet-i kerime’de:

“Peygamber size neyi verdiyse onu alın, neden nehyettiyse ondan sakının.” buyuruluyor. (Haşr: 7)

“Eğer Allah’ı seviyorsanız bana tâbi olun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.” buyuruluyor. (Âl-i imran: 31)

Hadis-i şerif’te:

“Sizden hiç birinizin arzuları benim tebliğ ettiğim esasa uymadıkça gerçek mânâda iman etmiş olmaz.” (En-nevevi, Erbâin: 41) buyuruluyorken ve kadın idareci hakkında,

“Mukadderatını bir kadının eline veren millet felah bulmaz.” buyuruluyor. (Buhari 1660, Megazi 82, Fiten 18, Tirmizi fiten 75, Nesai Kada: 8, Ahmed bin Hanbel 5743, 51, 38, 47)

Bu İslâm dinine göre böyledir. Eğer Allah’a iman ediyorsak, Resul’üne tâbi isek, onların beyanı Âyet-i kerimeler ve Hadis-i şerif’lerde böyle buyurulmaktadır. Bunun tersini söylemek ve savunmak Allah ve Resul’üne karşı gelmek demektir. Bu da açık bir küfürdür. O kendi kurduğu nurculuk dinine göre kendi nefis putuna dayanarak zanla konuşuyor, Allah ve Resul’ünün hükümlerine karşı geliyor.

“Kadınlardan idareci olur.” demek, bunca Âyet-i kerime ve Hadis-i şerif’i inkâr etmektir. O yalnız zannını konuşturuyor heva ve hevesine uyuyor. Eğer doğru sözlü ise bir Âyet-i kerime ya da Hadis-i şerif getirebilir mi?

Âlimim diye geçinen müfsidler, halkı ifsad ediyor.

Âyet-i kerime’de:

“Doğrusu bir çokları bilmeden heva ve heveslerine uyarak halkı şaşırtıyor.” buyuruluyor. (En’am: 119)

Allah-u Teâlâ ve Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- onları bize şöyle bildiriyor ve tanıtıyor;

“Onları ateşe çağıran imamlar kıldık. Kıyamet günü onlar yardım görmeyeceklerdir.” (Kasas: 41)

İşte bunlar halkı yanlış bilgilendirerek saptıran imamlardır. Bunlar insanları cehenneme çağırıyorlar.

Âyet-i kerime’de:

“Yoksa onların, dinden Allah’ın izin vermediği şeyleri dini kaide kılan ortakları mı vardır.” buyuruluyor. (Şûrâ: 21)

İslâm’da olmayan mesnetsiz ve asılsız yalanlarını İslâm dininin kaidesi gibi gösteriyorlar. Bu ise İslâm’ın hükümlerine karşı gelmektir.

Allah-u Teâlâ Âyet-i kerime’sinde şöyle buyurmaktadır:

“Onların çoğu Allah’a iman etmişlerdir, fakat müşrik olarak yaşarlar” (Yusuf: 106)

Allah-u Teâlâ’nın kesin olarak buyurduğu, emir ve nehyettiği şeyleri hükümsüz bırakmak için, kendi arzularına göre söz söylüyorlar.

Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz ise onlar hakkında,

“Şüphesiz ki benden sonra ümmetimden bir zümre gelecektir. Onlar Kur’an okuyacaklar, fakat Kur’an’ın (feyzi) onların boğazlarından öteye geçmeyecektir. (Yalnız dilde kalacaktır.) Nitekim onlar okun avı delip geçtiği gibi dinden çıkacaklar, bir daha da dönmeyeceklerdir. İşte bütün insanların ve hayvanların en kötüsü bunlardır.” buyuruluyor. (Müslim: 1067)

Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz onları “Bütün insanların ve hayvanların en kötüsü” olarak ifade ediyor. Okun avı delip geçtiği gibi dinden hemen çıkıyorlar.

Diğer bir Hadis-i şerif’lerinde:

“Allah-u Teâlâ ilmi size ihsan buyurduktan sonra (hafızanızdan) zorla çekip almaz. Lâkin âlimleri ilimleri ile beraber cemiyetin içinden alır, ruhlarını kabzeder, artık kara cahil bir zümre kalır. Halk bunlardan dini ihtiyaçlarını sorarlar. Onlar da (âyet, hadis) gözetmeden kendi düşünce ve arzularına göre fetvâ verip hem kendileri saparlar, hem de başkalarını saptırırlar.” buyuruluyor. (Buhari. Tecrid-i Sârih: 2174)

Ümmet-i Muhammedi ifsad ediyorlar, mesnetsiz asılsız fetvâlarla Din-i mübine zarar veriyorlar.

“İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, İslâm’ın yalnız ismi, Kur’an’ın ise resmi kalacak. Mescidler dış görünüşü ile mamur, fakat içleri hidayetten mahrum olacak. Onların âlimleri gökkubbe altındakilerin en şerlileridir. Fitne onlardan çıktı, yine onlara dönecektir.” buyuruluyor. (Beyhaki)

Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz:

“Sizin için deccalden daha çok deccal olmayanlardan korkarım.

-Onlar kimlerdir?

Saptırıcı imamlardır.” buyurdular. (Ahmed bin Hanbel)

Kendilerine tâbi olanları yoldan çıkartıp saptırırlar.

Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz:

“Ahir zamanda öyle kimseler türeyecektir ki, bunlar dinlerini dünyalığa alet edeceklerdir. İnsanlara karşı koyun postuna bürünmüş gibi yumuşak ve güzel huylu görünürler. Dilleri şekerden daha tatlıdır; amma kalpleri kurt gönlü gibidir. Aziz ve Celil olan Allah-u Teâlâ bu gibi kimseler için şöyle buyuruyor:

Bunlar acaba benim sonsuz affediciliğime mi güveniyorlar, yoksa bana karşı meydan mı okuyorlar? Ululuğum hakkı için onlara öyle bir ağır musibet vereceğim ki, aralarında bulunan yumuşak başlılar da şaşakalacaklardır.” buyuruluyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 194
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

fethullah gülen’in hedefi ve rüyası, fethullahçılar’ın son gayesi türkiye liderliğinde islam birliği ve tanrının sözünün içtimai hayata egemen olmasıdır. kendisinin ifadesi ile üç kelimeli çok önemlidir. iman-hayat-iktidar. said-i nursi onlara göre imani dirilişi sağlamıştır. cemaatin tüm çabası türkiye’de ki siyasal ve ekonomik güç dengelerinde söz sahibi olmak ve rant ortaklıktır. insanlara yaklaşırken "liberal islam" anlayışı ile hareket etmekte, islam’ın siyasal yüzünü göstermekten çok, tüm insanları kucaklayan bir hoşgörü felsefesi hareket etmekte.

propagandaları için özel olarak hazırlanmış kasetler de mevcuttur. mesela türk cumhuriyetlerinde açtıkları okulların ve orada yetişen çocukların türk kültürünü nasıl öğrendikleri konusunda hazırlanmış video kasetleri vardır. ama bu gençlere rehberlik faaliyetleri adı altında cemaat öğretisinin amaçlandığı açık seçik ortadadır.

onlara göre aslık olan gençler ve esnaftır.gençler cemeatlerinin insan kaynağı ,esnaf ise para ve lojistik.üniversiyeye gitmek isteyen öğrencilerin kendi dershanelerine gitmesi için parasal destekleri herzaman hazırdır.cemaatlerine kasetlerinde cemaatin dışındaki bir hayatın cehennem olduğu sürekli empoze edilir.özellikle eğitimci ve harpokullarına girecek öğrencileri yetiştirmek isterler.psikoljinin en temel ilkelerini kullanıyorlar.ortada sevgi kelebeği ve benim herkese yardım etmem lazım diyerek dolaşıyorlar.

 

fethullah gülen hocaefendi hazretleri: laik rejimle uzlaşmış hoşgörü prensi ,bir dönemin meşru muhatabı

 

nurculuk :Atatürk ve laik rejime karşı şeriat esalarına göre düzenlenmiş öylesine bişey

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Saçmalık...

 

:P

 

Gülen İslam a karşı ha...

 

:D:D:D

 

Dürüst insanın fazla korkacağı bir şey olmaz...

 

Gülen den korkanların mantıklı bir sebebi yoktur...

 

Bu vatandaşın yurt dışındaki kolejlerinde Afrikalılar bile Türk öğrencilerin söyledikleri marşları söylüyor...

 

Arap alfabesi değil, Türk alfabesini öğreniyorlar...

 

aa pardon unutmuşum...

 

Bu adamın Türkiye ve rejimi ile derdi vardı değil mi???

 

Hay Allah...

 

Niye her şeyi bana söylendiği gibi kabullenmiyorum acaba...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cemaatler varlıkları resmen tanınmasa da kendisini tensip eden az ya da çok topluluklar tarafından yaşatılmaya devam ediyor. Müslüman cemaatleri de diğer cemaat, cemiyet, topluluk, loca ve bunun gibi birimlere nazaran az ve iktisaden zayıf da olsa toplum yaşamının belli bir noktasında varlıklarına devam ediyor.

Ömer abiyi tanırım. Hulusi niyetle hareket ettiğini itikatım tamdır, lakin çeşitli defaatle hakikat yayınevi, hakikat vakfı, toplamda hakikat cemaati kendi dışındaki islamla ilgili cemaatlere hep tekfir mantığı ile yaklaştı. bu az olan sayılarını daha da azalttı.

Din ilan etmek , kendisini veli ilan etmek belki biraz daha Ömer abiye uyar kendi deyimi ile ' Allahtan ilham alarak yazıyorum bu kitapları , yazılanların hiç biri bana ait değil, benim tasarrufum değildir' diyen kişi hakikatin başındaki Ömer abiydi.

 

Nurculuğa gelince Nurculuk bir din değildir, bir tarikat hiç değildir, Nurculuğu en iyi ifade eden cümle Cemaat olabilirdi. Halen de bana göre Nurculuk içerisinceki fethullah gülen gurubu hariç diğer gurupları cemaat olarak niteleyebiliriz. Fethullah gülen gurubu ise artık bir cemaatten ziyade bir cemiyet izlenimi vermektedir.

 

Ömer abi'inin Nurculukla ilgili tanımlamalarını ise çocuksu buluyorum. Saygılarımla...

 

BİT

Bozan

İhtiyar

Teşkilatı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cemaatler varlıkları resmen tanınmasa da kendisini tensip eden az ya da çok topluluklar tarafından yaşatılmaya devam ediyor. Müslüman cemaatleri de diğer cemaat, cemiyet, topluluk, loca ve bunun gibi birimlere nazaran az ve iktisaden zayıf da olsa toplum yaşamının belli bir noktasında varlıklarına devam ediyor.

Ömer abiyi tanırım. Hulusi niyetle hareket ettiğini itikatım tamdır, lakin çeşitli defaatle hakikat yayınevi, hakikat vakfı, toplamda hakikat cemaati kendi dışındaki islamla ilgili cemaatlere hep tekfir mantığı ile yaklaştı. bu az olan sayılarını daha da azalttı.

Din ilan etmek , kendisini veli ilan etmek belki biraz daha Ömer abiye uyar kendi deyimi ile ' Allahtan ilham alarak yazıyorum bu kitapları , yazılanların hiç biri bana ait değil, benim tasarrufum değildir' diyen kişi hakikatin başındaki Ömer abiydi.

 

Nurculuğa gelince Nurculuk bir din değildir, bir tarikat hiç değildir, Nurculuğu en iyi ifade eden cümle Cemaat olabilirdi. Halen de bana göre Nurculuk içerisinceki fethullah gülen gurubu hariç diğer gurupları cemaat olarak niteleyebiliriz. Fethullah gülen gurubu ise artık bir cemaatten ziyade bir cemiyet izlenimi vermektedir.

 

Ömer abi'inin Nurculukla ilgili tanımlamalarını ise çocuksu buluyorum. Saygılarımla...

 

BİT

Bozan

İhtiyar

Teşkilatı

 

 

 

OOOO giden ve gittiği gibi geri gelen kader arkadaşım bozan hoş gelmişsin sen ya :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Saçmalık...

:P

Gülen İslam a karşı ha...

Niye her şeyi bana söylendiği gibi kabullenmiyorum acaba...

 

:zorro:

 

o vatandaşın kafkasya daki okulları CIA nın ana ajan üsleri. Türk hükümeti bu konuda dört kafkas ülkesi tarafından uyarıldı.

Gülen'in hizmet ettikleri vardır ama bu kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kafkas ülkelerince ne şekilde bir uyarılma oldu???

 

Biz niye bilmiyoruz bunları???

 

Yoksasiz derin devletten misiniz???

 

:D

 

Sonra...

 

Evet sonra...

 

Afrika da Türk öğrencilerle aynı marşı söyleyenler...

 

O okullarda yetişip Türk dostluğunu her zaman vurgulayanlar...

 

Orta Asya Türk devletlerinde yaşayan müslüman Türklerin bu insanlardan şikayetçi olacağına inanamam...

 

Bazı çevreler Paris te şaraplarını yudumlarken bu insanlar onları adam yerine koyuyor...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

haberleri izleyen gazete okuyan bir adam olmanız yeterli. otuz kere gündeme gelen fettullah gülen raporlarına göz atmakta.

 

evet amerikada oturanlarıda adam yerien koyuyor dimi.

 

Ortaasya Türklerinde bu insanlara karşı fazla tepki yok...

 

Devletler çapında bilemem tabi...

 

ABD dekiler de insan değil miydi bu arada???

 

Hatalı mıyım acaba???

 

Neye laf söyleyeceğinizi de şaşırdınız...

 

Çünkü bu insanların Türk alemince sevilidiğini biliyorsunuz...

 

Bilim olimpiyatlarındaki başarıları, yurtdışındaki okulları ile zaten yeterince takdir topluyorlar...

 

Bugün Türkiye de bu insanlara sadece kulaktan dolma laflar yüzünden tepki gösteriliyor...

 

Benim de hoşuma gitmeyen yanları var...

 

Ama genel olarak öcü olmadıklarını kesin bir dille söyleyebilirim...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

fettulah gülen okullarının orta asya da nasıl cia ajanlarının ana üsleri olduğuna dair bir sürü belge ortaya kondu ve tartışıldı. o okulşların misyonu kültür taşuımak falan değildir. ayrıca ne sevgisi orta asya da. kırgızistanda ilk iş fettulah gülenin okulları yağmalandı.

 

bilim olimpiyatlarındaki başarıları mı :) yazsana bir kaç tanesini bizde bilelim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

fettulah gülen okullarının orta asya da nasıl cia ajanlarının ana üsleri olduğuna dair bir sürü belge ortaya kondu ve tartışıldı. o okulşların misyonu kültür taşuımak falan değildir. ayrıca ne sevgisi orta asya da. kırgızistanda ilk iş fettulah gülenin okulları yağmalandı.

 

bilim olimpiyatlarındaki başarıları mı :) yazsana bir kaç tanesini bizde bilelim.

 

Burda adamların reklamını yapmıyoruz...

 

İlgili bir siteye bakar bulursun...

 

Fatih koleji meşhurdur mesela...

 

Okul yağmalanması ise hiç inandırıcı değil...

 

Olmuşsa da gaza gelmiş bir grup tarafından gerçekleştirilmiştir...

 

Genel olarak seviliyorlar...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya şu samanyolu tv de falan izlediğinzi programlara inanmayın. Türkmensitan da türklerin türkiyenin dünya kupası maçlarından sonra kutlama yapması yasaklanmıştı. Fettulah gülenin hangi devlet trafından sevildiği ortadadır kendisi Amerikada saklanmaktadır, kırgızistanda , özbekistanda ya da türkmensitanda değil.

 

ne hikemtse fetullah gülenin okullarının çok olduğu orta asya ülkeleri cianın marifetlerinin en yoğun olduğu ülkeler.

 

ve ne hikmetse amerikan zulmune karşı vaazlar veren bezirganlar türkiyeden kaçıcna soluğu Amerika'da alıyorlar. ama amerika anti emperyalsit yazar haluk gergeri konferans için gittiği new york ta hava alanında bile içeri sokmuyor. adamlar dostunu düşmanını iyi biliyor helal olsun ne diyeyim darısı başımıza :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya şu samanyolu tv de falan izlediğinzi programlara inanmayın. Türkmensitan da türklerin türkiyenin dünya kupası maçlarından sonra kutlama yapması yasaklanmıştı. Fettulah gülenin hangi devlet trafından sevildiği ortadadır kendisi Amerikada saklanmaktadır, kırgızistanda , özbekistanda ya da türkmensitanda değil.

 

ne hikemtse fetullah gülenin okullarının çok olduğu orta asya ülkeleri cianın marifetlerinin en yoğun olduğu ülkeler.

 

ve ne hikmetse amerikan zulmune karşı vaazlar veren bezirganlar türkiyeden kaçıcna soluğu Amerika'da alıyorlar. ama amerika anti emperyalsit yazar haluk gergeri konferans için gittiği new york ta hava alanında bile içeri sokmuyor. adamlar dostunu düşmanını iyi biliyor helal olsun ne diyeyim darısı başımıza :)

 

 

ABD olayı gerçekten rahatsızlık verici...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

biraz beyin jimnastiği yeter. Amerikada şu an islam ve müslüman kelimesi teröristle aynı anlamda kullanılırken. Amerika neden türkiyenin aradığı bir müslüman cemaat liderini saklıyor ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

biraz beyin jimnastiği yeter. Amerikada şu an islam ve müslüman kelimesi teröristle aynı anlamda kullanılırken. Amerika neden türkiyenin aradığı bir müslüman cemaat liderini saklıyor ?

 

Sanırım çıkarlar var...

 

Ancak iki tarafta birbirini kullanıyor olabilir...

 

Bunlar zamanla anlaşılacak şeylerdir...

 

Saygılar...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaslar bu siteye daha yeni üye oldum forumlara biraz göz gezdirdim konu hep Fethullah Gülen ve Türban anlamadim gittii.... insanin aklina soru isaretleri gelmiyorda degil hanii..... Cyrano arkadasim stv haberlerine neden inamiyalimki? Sonucta samanyolu tv uluslararasi bir platformda en yüksek ödülü almistir.. ve bu ödülü alan ilk TÜRK televizyonudur.. lütfen yani :) ..

 

saygilar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaslar bu siteye daha yeni üye oldum forumlara biraz göz gezdirdim konu hep Fethullah Gülen ve Türban anlamadim gittii.... insanin aklina soru isaretleri gelmiyorda degil hanii..... Cyrano arkadasim stv haberlerine neden inamiyalimki? Sonucta samanyolu tv uluslararasi bir platformda en yüksek ödülü almistir.. ve bu ödülü alan ilk TÜRK televizyonudur.. lütfen yani :) ..

 

saygilar..

 

burada herşeyi konuşuyoruz

biraz daha dolaş sadece türban ve fetullah ı konuşmadığımızı göreceksin ;)

 

hoş geldin :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

burada herşeyi konuşuyoruz

biraz daha dolaş sadece türban ve fetullah ı konuşmadığımızı göreceksin ;)

 

hoş geldin :clover:

 

Katılıyorum...

 

Hem bu başlık Fethullah Gülen hakkında bu forumda gördüğüm ilk başlık oldu...

 

Bilmiyorum belki dikkatimi çekmemiştir...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

güncel olan ne varsa tartışılır, bundan niye rahatsız olunuyo anlamıyorum...ayrıca stv nin objektif yayın yapabileceğini düşünen var mı ?? ha bi de hoşgeldin...

 

Tarafsız bir kanal göster...

 

Stv değil sadece Türkiyedeki kanalların geneli yanlı yayın yapıyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hiç Bir KanaL tarafsız değiLdir...

 

CYRANO FETHULLAH GÜLEN awrupa ülkerinin we arap toplumlarının Yok Etmeye ÇAliştiği OSMANLI TÜRKLüğü we İSLAmına hizmet ediyor dünyada açtığı okullarca...

 

FRAnszı Bi gazeteci ismi aklıma gelmedi BOSNA DA MİLOSEWİÇ in yaptığı katLiamı Görür We FRANSAYA geLdiğinde SİRAK a çıkar we AWRUPA topraklarında böYLe Bir zuLüm war we neden dur demezsiniz...

GAZAETECİ diyor Ki inanın hiç bir tepki wermedi...

 

İşin asLı MİLOSEWİÇ Tüm AWrupalı Liderleri AYArlamış BATI ToprakLarından OSMANLI TÜRKLÜĞÜNü we İSLAMINı silecem diyerekten..

 

Bumudur AWRUPA İNSAN HAKLARI he birde o mahkemenin werdiği karara saygı duyuyorsunuz yazık ya sizlere....

 

Awrupalılar bunLarı yaparken bir FEThuLlah GÜLen de çıkmış awrupadan asya ya afrikaya kadar okuLLar açmiş we Bu Uğurda MÜCADELE WERİYOR BENİM ANLADIĞIM BUDUR...

 

We sayGı duyuyorum dawasına gönülden bagliliğina...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sorumacevap verebilen olursa gülen hakkında.

 

neden islam kelimesininin teröristler eş anlamlı kullanıldığı amerika da. amerikan hükümeti Türkiye de aranan bir müslüman cemaat liderinin ülkesinde saklanmasına göz yumar.

 

neden fettulah gülenin okullarının olduğu ortaasya ülkeleri cianın en yoğun faaliyet yürüttüüğü orta asya ülekeleridir.

neyin davasıdır bu?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.