Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TARİHİN KENTİ LÜBNAN


Misafir CYRANO

Önerilen İletiler

Yurt dışına turistik bir gezi düşünüyorsanız. bence aklınıza ilk gelen yerlerden birisi lübnan olmalı. insanı hayrete düşüren tarihi zenginliği, Üç dinin mitolojisinin doğum yeri gerçekten insanı şaşırtacak cinsten.

 

vize almak için konsolosluğuna gittiğinizde, bırakın uğraşmayı siz çayınızı içerken gelip birde yanında suriye vizeside istermisiniz diye sorarlar size.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

hiç bir sakınca yok. beyrut için doğunun Paris'i tabiri kullanılır turizm sektöründe. insanalr farklılığa alışık siyasal konualr dışında. yani hristiyanlar , museviler ve müslümanların en uzun süredir bir arada yaşadıkları ülke olduğu için. Hiç kimse olmamıştır kastettiğin yönden rahatsız edilen vs. nasıl diyeyim caddenin bir yanında çay içen devriye gezen Hizbullah militanları öbür tarafında cafelerde müzik eşliğinde dans eden batılı turistler.

 

dieğr yönden kaygıya yönelikte. Hizbullahın 2004 sonbaharında yaptığı bir açıklama var. zaten gidersen duvarlarda görüsün.

 

" bizim israil devleti ve onun sınırları dışında hiç bir hedefimiz ve düşmanımız yoktur, israil dışında yaşayan museviler hedefimiz veya düşmanımız değildir" diye. Bu türkiyedekiler değil gerçek lübnan hizbullahı. Hiç bir şeyien karışmazlar yabancıların Beyrut sabaha kadar yaşayan bir şehirdir. hem turistik merkezleri, hem inanç turizmi bölgeleri hemde eğlence merkezleriyle.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

http://www.dunyaturu.com/lubnan/lubnan05.html

 

sadece bu sitedeki resimlere bakman, yeter.

 

ha bu arada tabiki almanya yada türkiye dışişleri bakanlıklarından fikir al. tüm ülkelerin dışişleri bakanlıkları gitmeyi düşündüğün ülkenin güncel durumuyla ilgili bilg iverir ve tavsiye yapar. sakınca var ya da yok diye, senin bilmediğin bir şey olmuştur falan, neticede ortadoğu suların ne zaman ısınacağı belli olmaz :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Link ve öneri icin sagol. Dogrusunu söylemek gerekirse Lübnan hic aklimdan gecmemisti bugüne kadar. Ama gercekten ilgimi cekti, buradan seyahat acentalarina gidip arastiracagim, ama Almanya dan sorun olmuyor gezmek tozmak. Gidip gezdikten sonra yazarim buraya gördük ve yasadiklarimi. :)

 

Ne kadar yazik ki, Bati dünyasinin bakis acisindan Dogu kökenli olsan bile kurtulmak zor. Cünkü hergün burada söylenenleri duyuyorsun, gösterilenleri görüyorsun. Gerci tahminime göre Türkiye de de Lübnan gibi ülkelerin gelismis oldugu pek bilinmiyordur, yaniliyor muyum?

 

Aslinda buraya bi konu acacaktim ama nereye acmam gerektigini bilemedim. Iran a giden var mi, orasini bilen var mi diye soracaktim. Iki gün önce, Iran da yasayan bir Türk ile konusmus olan bir arkadasimin anlattigina göre, orasi da baya gelismis ve düzenli bir yermis. Insanlar kültürlü ve egitimliymis - erkekler ve kadinlar. Cevre kirliligi fazla yokmus. Bunlari bi de baskalarindan duymak isterdim. Dogrusunu söylemek gerekirse oraya gidip görmeyi göze alamiyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

valla İran farklıdır. İran'a gidenelr yabancıda olsa İran'ın kadınla ilgili yasalarına sonuna kadar uymak zorunda. mesela sokakta başı açık dolaşamaz bir kadın yabancı da olsa. elbette tarihi anlamda oldukça güzel bir ülkedir. Qum kenti vardır mesela insanı büyüleyebilir özellikle oradaki tarihi camiler ama aynı zamanda bu kentte bir kadın tek başına dolaşamaz, yasaktır.

 

İran sokaklardın hem devrim muhafızları hemde onlardan daha radikal Besiç milisleri, Turist olduğunuza aldırmadan neleri yapıp yapamıyacağınızı söylerler. Hele de şimdi ahmedinecad iktidarındayken , devrim muhafızları ve besiç milislerinin Hatemi döneminde ki yetkisizliklerinin ardından o günlerin acısını çıkarır gibi davranışlarından.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.